NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Man uit Opwijk dient klacht in bij Comité P na homofobe opmerkingen van politieman.Vanuit Opwijk, in de provincie Vlaams-Brabant komt een opmerkelijk verhaal dat in de krant het laatste nieuws de volgende titel kreeg: 'Man dient klacht in bij Comité P na uitlatingen politieman: gebruik je geaardheid niet om je in een slachtofferrol te wentelen'

Stefaan D.W. uit Opwijk zegt klacht in te dienen bij het Comité P tegen een agent van de politiezone Zennevallei na een nachtje carnaval vieren in Halle. "Hij zei dat ik mijn geaardheid niet moest gebruiken om mij in een slachtofferrol te wentelen. Eerst werd ik in een danscafé al om die reden tegen de grond gewerkt en uit de zaak gezet."

Ondertussen zit de zaakvoerder van het café waar Stefaan zegt te zijn neergeslagen er compleet door, omdat hij op sociale media volgens hem ten onrechte met de grond gelijk wordt gemaakt.

De homoseksuele dertiger was zondagavond met zijn partner en nog drie anderen naar Halle afgezakt om carnaval te vieren. "We trokken naar De Halleman (een danscafé op de Grote Markt) omdat we daar iemand van het personeel kennen", vertelt Stefaan in de krant het laatste nieuws.

"Na het bestellen van verschillende flessen drank liep het rond 5 à 6 uur fout. Terwijl ik gewoon met iemand aan het praten was werd ik door een klant uit het niks tegen de grond gewerkt. Dat ging zo snel dat ik zelfs niet zag wie het was. Het personeel maande ons dan aan om te vertrekken en we werden uit de zaak gezet, gewoon omdat ik en mijn partner homo’s zijn. Ze wilden zelfs niet in dialoog gaan met ons. ’s Morgens contacteerden ze mij wel nog, maar dat is te laat. Ik heb mijn punt op Facebook gemaakt en ik krijg heel veel steunende berichten, zelfs B.V.’s steken hun nek uit. Tegen dit voorval onderneem ik verder geen stappen.”

Acteur Andy Peelman reageerde al met een droevige emoticon en dj Robert Abigail liet weten nooit nog te zullen draaien in De Halleman. Koen A., zaakvoerder van het danscafé, ontkent dat het iets met homofobie te maken heeft. "Die man lag inderdaad op de grond, maar ik heb de camerabeelden nog niet bekeken en kan dus niet bevestigen of hij al dan niet een slag of een duw gekregen heeft", zegt hij terwijl hij zwaar geëmotioneerd zijn tranen amper kan bedwingen en zegt verder:

"Of hij verweten werd omwille van zijn geaardheid, kan ik dus ook niet bevestigen of ontkennen. Toen ik hem zag liggen ben ik er wel onmiddellijk naartoe gegaan en heb hem rechtop geholpen. We vroegen inderdaad om even naar buiten te gaan om bij rede te komen. Het is nu eenmaal carnaval en zowat iedereen had gedronken. Ze reageerden hysterisch en verweten ons dat we hen aan de deur zetten omdat ze homo zijn. Dat maakt mij eerlijk waar allemaal niks uit, maar ik wilde gewoon verdere ruzie vermijden. Zes jaar probeer ik met De Halleman mijn best te doen en dan wordt mijn zaak met een Facebook-post volledig neergehaald, terwijl ik er zelf niet kan aan doen. Ik weet zelfs niet of ik vandaag nog zal heropenen."

Verschillende politie-agenten die op de Grote Markt stonden kwamen poolshoogte nemen. "Een van hen zei dat ik mijn geaardheid niet moet gebruiken om mij in een slachtofferrol te wentelen", aldus Stefaan. "Volledig geshockeerd door die uitspraak vroeg ik tweemaal zijn naam, maar die wilde hij niet geven. Hij dreigde er zelfs mee mij te arresteren als ik niet vertrok. Ook een collega van hem maande mij aan te vertrekken. Ik heb helaas geen naam, maar ik dien wel klacht in bij het Comité P. Er is momenteel al een onderzoek lopende naar de gebeurtenis. Nooit ben ik opgekomen voor rechten van homo’s en ik wil geen speciale behandeling, maar na vannacht besef ik dat er toch nog veel werk is. Ik walg er nog altijd van." De politiezone Zennevallei laat weten de zaak ernstig te nemen. "Onze klachtencoördinator zal alle betrokken partijen horen en dan wordt verder bekeken wie welke stappen onderneemt", luidt het.

De krant het Laatste Nieuws plaatse ook dit onderstaande Facebook bericht van Stefaan:

Nog nooit zo gekleineerd geweest als vanavond. Uit het niets werd ik neergeslagen in De Halleman. Ondanks onze hele avond daar te vertoeven en flessen te bestellen werden we vriendelijk verzocht om buiten te gaan voor de rust. (Want homo's passen daar duidelijk niet). Nooit een knipoog, glimlacht of verkeerd woord richting iemand en toch omwille van homo zijn neergehaald. Gewoon fun hebben met vrienden is al teveel. Het ergste was dat wij als 'homo' de zaak moesten verlaten voor de rust! Ondanks dat we mensen kennen die er werkten. Toen stond er ook nog een korps van tien politie agenten klaar om deze 'agressieve' homoseksuelen in bedwang te houden. Waarop 1 van hen racistische praat verkocht over ons als homo. Toen ik vriendelijk zijn naam vroeg zei hij dat ik moest zwijgen en dat ik het recht niet had om zijn naam te vragen, of dat hij me ging opsluiten. Na aandringen vroegen zijn collega's om door te gaan dat ik ging opgesloten worden. Lieve politiemensen van Halle bedankt voor de hulp en het luisterend oor! Bedankt halleman dat enkel onze kleur van ons geld goed was maar meer niet. Die halve fles Malibu die er nog staat mogen jullie hebben, stik er in. Maandag onderneem ik verdere stappen met dank aan de begripvolle politieagente aan de lijn die me de procedure piekfijn uitlegde. Dit nog nooit meegemaakt en daaraan zie je dat je als homo nog steeds aan het kortste eind trekt. Maar geen probleem aan de persoon niet al te groot met zijn kort geschoren haar ik zie je nog steeds voor mij. Politie Halle carnaval halle 2019, de halleman, gaybashing, dankuwel, carnavalhale, proficiat, discriminatie.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 02 April, 2019 en 4043 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 


Showbizz & Sport

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video

 

Brits acteur uit de kast via Instagram.

 

Actrice, zangeres en voormalig kindsterretje Raven Symone en vriendin gehuwd.