Kinderen van lesbische ouders doen het goedUit een 25 jaar durende studie rond lesbisch ouderschap blijkt dat kinderen van lesbische ouders op mentaal vlak gezonder zijn in vergelijk metk inderen opgevoed door heteroseksuele ouders. Daarnaast blijkt dat kinderen van lesbische ouders ook eerder experimenteren met relaties dan andere kinderen.

De studie gedaan door het US National Longitudinal Lesbian Family Study (NLLFS) begon in 1986 en volgde een en dezelfde groep kinderen van lesbische ouders gedurende ruim 25 jaar. In een nieuw onderdeel van de studie vergeleek met 76 kinderen van lesbische ouders met 76 kinderen uit de Nationale familie studie.

Uit de studie bleek allereerst dat kinderen van lesbische ouders op mentaal vlak gezonder zijn in vergelijk met kinderen opgevoed door heteroseksuele ouders. Daarnaast blijkt dat kinderen van lesbische ouders eerder experimenteren met partners van hetzelfde geslacht in vergelijk met kinderen van heteroseksuele ouders.

Concreet in cijfers ziet dat er als volgt uit: 91% van de zonen van hetero ouders zegt hetero te zijn in vergelijk met 73% van de zonen opgevoed door lesbische ouders. En 54% van de dochters van hetero ouders zegt hetero te zijn, in vergelijk met 31% van de dochters van lesbische ouders die zegt hetero te zijn.

Wat betreft experimenteren met relaties en seksualiteit met iemand van hetzelfde geslacht. 33% van de jongens en 54% van de meisjes opgevoed door lesbische ouders experimenteerde al met iemand van hetzelfde geslacht. In vergelijk slechts 9% jongens en toch nog ruim 38% van de meisjes opgevoed door heteroseksuele ouders experimenteerde al met iemand van hetzelfde geslacht.

Hoewel kinderen van lesbische ouders meer experimenteren met partners van hetzelfde geslacht, wil dat niet zeggen dat de meerderheid van hen homo of lesbisch is. Tot nu toe is de meerderheid van de onderzochte kinderen heteroseksueel.

Maar de studie toonde wel aan dat kinderen opgevoed door lesbische ouders, en naar alle waarschijnlijkheid ook kinderen opgevoed door homo ouders, het makkelijker hebben om te experimenteren met iemand van hetzelfde geslacht in vergelijk met kinderen die opgroeien bij hetero ouders, om de simpele reden dat ouders van hetzelfde geslacht nooit hun kinderen zullen afwijzen of veroordelen omdat ze op iemand vallen van hetzelfde geslacht. En kinderen van heteroseksuele ouders het 'vaak' moeilijker hebben om uit de kast te komen vanwege homofobe opvattingen van de ouders.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 March, 2019 en 3659 keer gelezen.