Je leest:

Belgische verkiezingen, Groen lanceerde Regenboogplan.Donderdag presenteerde Groen haar Regenboogplan voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei. Ook bij alle vorige verkiezingen kwam de partij met een gelijkaardig plan. Dit keer ligt de focus op drie speerpunten: onderwijs, mentaal welzijn en internationale solidariteit. Het doel is duidelijk: van België opnieuw een voortrekker maken voor holebi en transgender+ rechten.

Petra De Sutter, lijsttrekker voor Europa zegt: "Groen heeft altijd op de barricades gestaan voor holebi's, trans en intersekse personen. Toch zien we dat veel zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn onder druk komen te staan. We willen dat België opnieuw een voortrekkersrol speelt. Met ons Regenboogplan en met de verschillende Groen-kopstukken die zelf holebi en/of transgender+ zijn, willen we als partij daarin de lead nemen."

De partij Groen wil dat diversiteit op elk onderwijsniveau aan bod komt, dat wil zeggen; van kleuterklas tot hoger onderwijs en in alle richtingen. "Daarbij is het belangrijk dat we leerkrachten en directies ondersteunen om een regenboogbeleid te voeren in de klas. We willen echt werken aan zo'n regenboogbeleid in de scholen," aldus Bruno De Lile, lijstduwer in Brussel. De partij wil ook iets doen aan de verbetering van het mentale welzijn van holebi's en transgender+ personen, want uit de Belgische suïcidescijfers blijkt dat holebi's en transgenders nog steeds één van de grote groepen vormen. Daarom wil de partij de hulpverlening meer laagdrempelig, toegankelijk en inclusief maken en doelgroepgerichte initiatieven ondersteunen.

“Beter dan genezen is om te voorkomen", vult Fourat Ben Chikha, vierde plaats Vlaams in Oost-Vlaanderen aan. "We pleiten voor een actieplan dat in alle beleidsdomeinen de dringende maatregelen neemt die nodig zijn om het mentaal welzijn van holebi en transgender+ personen te versterken. Van de sportclub tot het woonzorgcentrum, in jeugdhuizen en op de werkvloer. Op al die plaatsen willen we ervoor zorgen dat ze inclusief zijn voor holebi & transgender+ personen."

Groen wil verder dat België zich internationaal inzet voor holebi en transgender+ personen. Zowel diplomatiek als in de ontwikkelingssamenwerking is er meer aandacht nodig voor gender- en seksuele diversiteit. Daarom wil de partij onder andere de asielprocedure met het geloofwaardigheidsonderzoek hervormen en de opvang voor asielzoekers die holebi of transgender zijn veiliger maken. “België heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld als het aankomt op LGBTI+ personen", zegt Petra De Sutter. "Bijvoorbeeld door het tweede land ter wereld te zijn dat het huwelijk openstelde tussen mensen met hetzelfde geslacht, niet toevallig in een periode mét Groen in de regering. Die voortrekkersrol moet we opnieuw spelen, in Europa en in de rest van de wereld.”

Met deze drie speerpunten lanceert Groen haar ambitieus Regenboogplan, met een regeling rond draagmoederschap en meerouderschap en meer inzet voor fysieke gezondheid. Slachtoffers van discriminatie en haatmisdrijven moeten makkelijker klacht kunnen indienen en politiepersoneel moet een opleiding krijgen om een goede opvang te doen. De overheid moet het voorbeeld geven als inclusieve werkgever.

“Met dit Regenboogplan willen wij blijven strijden voor gelijke rechten voor iedereen”, besluit Stijn Bex, Vlaamse lijsttrekker in Brussel. “Voor ons past de strijd tegen holebi- en transfobie in de strijd tegen seksisme, racisme en andere vormen van uitsluiting. Tegenover polarisatie zetten wij wat echt werkt: ontmoeting en verbinding.”
LEES OOK
BELG VERKIEZINGEN WELKE PARTIJ SLUIT BEST AAN BIJ JOU HOLEBI & TRANS STANDPUNTEN?
HOLEBI'S STEMMEN TEGENWOORDIG EERDER RECHTS DAN LINKS EN WAAROM

Bron: zizo

Dit bericht is gepost op 24 March, 2019 en 3048 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.