Je leest:

Belgische verkiezingen, Groen lanceerde Regenboogplan.Donderdag presenteerde Groen haar Regenboogplan voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei. Ook bij alle vorige verkiezingen kwam de partij met een gelijkaardig plan. Dit keer ligt de focus op drie speerpunten: onderwijs, mentaal welzijn en internationale solidariteit. Het doel is duidelijk: van België opnieuw een voortrekker maken voor holebi en transgender+ rechten.

Petra De Sutter, lijsttrekker voor Europa zegt: "Groen heeft altijd op de barricades gestaan voor holebi's, trans en intersekse personen. Toch zien we dat veel zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn onder druk komen te staan. We willen dat België opnieuw een voortrekkersrol speelt. Met ons Regenboogplan en met de verschillende Groen-kopstukken die zelf holebi en/of transgender+ zijn, willen we als partij daarin de lead nemen."

De partij Groen wil dat diversiteit op elk onderwijsniveau aan bod komt, dat wil zeggen; van kleuterklas tot hoger onderwijs en in alle richtingen. "Daarbij is het belangrijk dat we leerkrachten en directies ondersteunen om een regenboogbeleid te voeren in de klas. We willen echt werken aan zo'n regenboogbeleid in de scholen," aldus Bruno De Lile, lijstduwer in Brussel. De partij wil ook iets doen aan de verbetering van het mentale welzijn van holebi's en transgender+ personen, want uit de Belgische suïcidescijfers blijkt dat holebi's en transgenders nog steeds één van de grote groepen vormen. Daarom wil de partij de hulpverlening meer laagdrempelig, toegankelijk en inclusief maken en doelgroepgerichte initiatieven ondersteunen.

“Beter dan genezen is om te voorkomen", vult Fourat Ben Chikha, vierde plaats Vlaams in Oost-Vlaanderen aan. "We pleiten voor een actieplan dat in alle beleidsdomeinen de dringende maatregelen neemt die nodig zijn om het mentaal welzijn van holebi en transgender+ personen te versterken. Van de sportclub tot het woonzorgcentrum, in jeugdhuizen en op de werkvloer. Op al die plaatsen willen we ervoor zorgen dat ze inclusief zijn voor holebi & transgender+ personen."

Groen wil verder dat België zich internationaal inzet voor holebi en transgender+ personen. Zowel diplomatiek als in de ontwikkelingssamenwerking is er meer aandacht nodig voor gender- en seksuele diversiteit. Daarom wil de partij onder andere de asielprocedure met het geloofwaardigheidsonderzoek hervormen en de opvang voor asielzoekers die holebi of transgender zijn veiliger maken. “België heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld als het aankomt op LGBTI+ personen", zegt Petra De Sutter. "Bijvoorbeeld door het tweede land ter wereld te zijn dat het huwelijk openstelde tussen mensen met hetzelfde geslacht, niet toevallig in een periode mét Groen in de regering. Die voortrekkersrol moet we opnieuw spelen, in Europa en in de rest van de wereld.”

Met deze drie speerpunten lanceert Groen haar ambitieus Regenboogplan, met een regeling rond draagmoederschap en meerouderschap en meer inzet voor fysieke gezondheid. Slachtoffers van discriminatie en haatmisdrijven moeten makkelijker klacht kunnen indienen en politiepersoneel moet een opleiding krijgen om een goede opvang te doen. De overheid moet het voorbeeld geven als inclusieve werkgever.

“Met dit Regenboogplan willen wij blijven strijden voor gelijke rechten voor iedereen”, besluit Stijn Bex, Vlaamse lijsttrekker in Brussel. “Voor ons past de strijd tegen holebi- en transfobie in de strijd tegen seksisme, racisme en andere vormen van uitsluiting. Tegenover polarisatie zetten wij wat echt werkt: ontmoeting en verbinding.”
LEES OOK
BELG VERKIEZINGEN WELKE PARTIJ SLUIT BEST AAN BIJ JOU HOLEBI & TRANS STANDPUNTEN?
HOLEBI'S STEMMEN TEGENWOORDIG EERDER RECHTS DAN LINKS EN WAAROM

Bron: zizo

Dit bericht is gepost op 24 March, 2019 en 3104 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

1 dag later, bekend Vlaanderen, tot in het koningshuis, politiek en holebi's rouwen om Marieke Vervoort + laatste strijd.

 

Vlaanderen verliest sterke vrouw: Marieke 'Wielemie' Vervoort overleden.

 

Vlaamse Hamid heeft vier mannelijke sekspartners en is gelukkig zo.

 

Make Belgium Great Again brak lans voor flirtende homo & lesbische koppels + 2 video's.

 

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 


Buitenlands nieuws

Transvrouw verkozen als raadslid in moslim land.

 

Wetenschappers bekritiseren app die via DNA vertelt hoe holebi iemand is.

 

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 


Showbizz nieuws

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.

 

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.