NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Belgische verkiezingen, Groen lanceerde Regenboogplan.Donderdag presenteerde Groen haar Regenboogplan voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei. Ook bij alle vorige verkiezingen kwam de partij met een gelijkaardig plan. Dit keer ligt de focus op drie speerpunten: onderwijs, mentaal welzijn en internationale solidariteit. Het doel is duidelijk: van België opnieuw een voortrekker maken voor holebi en transgender+ rechten.

Petra De Sutter, lijsttrekker voor Europa zegt: "Groen heeft altijd op de barricades gestaan voor holebi's, trans en intersekse personen. Toch zien we dat veel zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn onder druk komen te staan. We willen dat België opnieuw een voortrekkersrol speelt. Met ons Regenboogplan en met de verschillende Groen-kopstukken die zelf holebi en/of transgender+ zijn, willen we als partij daarin de lead nemen."

De partij Groen wil dat diversiteit op elk onderwijsniveau aan bod komt, dat wil zeggen; van kleuterklas tot hoger onderwijs en in alle richtingen. "Daarbij is het belangrijk dat we leerkrachten en directies ondersteunen om een regenboogbeleid te voeren in de klas. We willen echt werken aan zo'n regenboogbeleid in de scholen," aldus Bruno De Lile, lijstduwer in Brussel. De partij wil ook iets doen aan de verbetering van het mentale welzijn van holebi's en transgender+ personen, want uit de Belgische suïcidescijfers blijkt dat holebi's en transgenders nog steeds één van de grote groepen vormen. Daarom wil de partij de hulpverlening meer laagdrempelig, toegankelijk en inclusief maken en doelgroepgerichte initiatieven ondersteunen.

“Beter dan genezen is om te voorkomen", vult Fourat Ben Chikha, vierde plaats Vlaams in Oost-Vlaanderen aan. "We pleiten voor een actieplan dat in alle beleidsdomeinen de dringende maatregelen neemt die nodig zijn om het mentaal welzijn van holebi en transgender+ personen te versterken. Van de sportclub tot het woonzorgcentrum, in jeugdhuizen en op de werkvloer. Op al die plaatsen willen we ervoor zorgen dat ze inclusief zijn voor holebi & transgender+ personen."

Groen wil verder dat België zich internationaal inzet voor holebi en transgender+ personen. Zowel diplomatiek als in de ontwikkelingssamenwerking is er meer aandacht nodig voor gender- en seksuele diversiteit. Daarom wil de partij onder andere de asielprocedure met het geloofwaardigheidsonderzoek hervormen en de opvang voor asielzoekers die holebi of transgender zijn veiliger maken. “België heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld als het aankomt op LGBTI+ personen", zegt Petra De Sutter. "Bijvoorbeeld door het tweede land ter wereld te zijn dat het huwelijk openstelde tussen mensen met hetzelfde geslacht, niet toevallig in een periode mét Groen in de regering. Die voortrekkersrol moet we opnieuw spelen, in Europa en in de rest van de wereld.”

Met deze drie speerpunten lanceert Groen haar ambitieus Regenboogplan, met een regeling rond draagmoederschap en meerouderschap en meer inzet voor fysieke gezondheid. Slachtoffers van discriminatie en haatmisdrijven moeten makkelijker klacht kunnen indienen en politiepersoneel moet een opleiding krijgen om een goede opvang te doen. De overheid moet het voorbeeld geven als inclusieve werkgever.

“Met dit Regenboogplan willen wij blijven strijden voor gelijke rechten voor iedereen”, besluit Stijn Bex, Vlaamse lijsttrekker in Brussel. “Voor ons past de strijd tegen holebi- en transfobie in de strijd tegen seksisme, racisme en andere vormen van uitsluiting. Tegenover polarisatie zetten wij wat echt werkt: ontmoeting en verbinding.”
LEES OOK
BELG VERKIEZINGEN WELKE PARTIJ SLUIT BEST AAN BIJ JOU HOLEBI & TRANS STANDPUNTEN?
HOLEBI'S STEMMEN TEGENWOORDIG EERDER RECHTS DAN LINKS EN WAAROM

Bron: zizo

Dit bericht is gepost op 24 March, 2019 en 3254 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 

Holebi’s in het Midden-Oosten willen vrij zijn, niet westers

 

Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.