Je leest:

Belg verkiezingen: welke partij sluit het best aan bij je mening over holebi, transgender+ rechten en meer? Doe de test...Evenveel mannen als vrouwen op de kieslijsten? Wat met holebi en transgender rechten? En nog veel meer vragen en antwoorden in de Stemwijzer naar aanleiding van de komende verkiezingen in ons Belgenlandje.

De Stemwijzer helpt je mee een keuze maken tijdens de verkiezingen van 26 mei. De test bestaat uit 26 stellingen over vrouwen- en holebi- en transgender+ rechten, gelijkheid tussen mannen en vrouwen en seksuele gezondheid. De stemwijzer is een initiatief van Sensoa de Vrouwenraad en çavaria. En Dave Sinardet, professor politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel hielp de test mee ontwikkelen.

Over holebi & transgender+ gelijke rechten:
De grote symbooldossiers zoals de openstelling van het huwelijk en adoptie zijn achter de rug, maar onze samenleving is nog steeds hetero- en gendernormatief. De cijfers over het welzijn van holebi's en trans personen zijn zorgwekkend en de huidige transwet discrimineert non-binaire personen nog steeds. Holebi's en transgender+ personen worden nog regelmatig geconfronteerd met verbaal en/of fysiek geweld, en ook uit het buitenland bereiken ons regelmatig alarmerende berichten op het vlak van holebi en transgender+ rechten. Het beleid zou juist de bestrijding van holebi- en transfobie verplicht moeten maken, bijvoorbeeld door die specifieke opleiding voor politieagenten te organiseren.

Homofobie is niet uit onze samenleving verdwenen, integendeel. Vorige maand verklaarde de Hasseltse correctionele rechtbank een duo schuldig aan het opzettelijk toebrengen van slagen aan een man vanwege zijn geaardheid. Het slachtoffer werd ook met een alarmpistool bedreigd.

De Vlaamse politieke partijen verschillen sterk van mening over hoe homofobie bestreden moet worden, blijkt uit de bevraging. Alle partijen stappen weliswaar mee in de jaarlijkse Gay Pride en hijsen ook de regenboogvlag, maar dat blijkt eigenlijk vooral te gaan om marketing, zegt professor politieke wetenschappen Dave Sinardet (VUB), die de test mee ontwikkelde. "De Stemwijzer kijkt naar concrete beleidsvoorkeuren, en daar zie je toch wel sterke verschillen. Kijk maar naar de standpunten rond het meervoudig ouderschap."

Drie ouders Zo is er de stelling: 'Als een vrouw en een homokoppel samen een kind opvoeden, moeten zij dan alle drie als wettelijke ouder erkend kunnen worden?' Partijen die vinden van niet zijn: CD&V, N-VA en Vlaams Belang. De CD&V wil wel een wettelijke bescherming voor de zorgouder, bijvoorbeeld de homopartner van de homo-ouder die mee instaat voor de opvoeding van het kind.

Interseksualiteit
Alle partijen zijn het wel eens over de behandeling van intersekse personen. Als een baby lichamelijk niet duidelijk een jongen of een meisje is, zouden de ouders niét mogen beslissen om er via een operatie een jongen of meisje van te maken, en moet de keuze later dus bij het kind zelf liggen. Een mening die men ook in veel andere landen deelt, omdat uit verschillende onderzoeken eerder is gebleken dat wanneer de ouders zelf een gender kiezen, in 9 van de 10 gevallen het kind tijdens de pubertijd en/of volwassen leeftijd zich niet thuis voelt in het door de ouders gekozen geslacht.

Stemwijzer - doe de test
En zo komen er nog tal van onderwerpen aanbod. Wil jij weten welke partij het best aansluit bij jou persoontje? doe dan mee aan de test via de stemwijzer ==> KLIK HIER op het einde van de test krijg je in de resultaten de partijen op een rijtje die het meest aansluiten bij jou antwoorden met op 1 de partij die het meest bij jou aansluit. De test is bovendien gratis en anoniem.

LEES OOK
Via de onderstaande link kom je meer uitgebreid te weten waar de partijen voor staan en wat ze al realiseerden betreffende holebi & transgender+ rechten. (dit bericht werd opgemaakt n.a.v de verkiezingen van oktober 2018) - klik de link hieronder om te lezen:
BELGISCHE POLITIEKE PARTIJEN EN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS (2018)
lees ook
HOLEBI'S STEMMEN MEER RECHTS DAN LINKS EN WAAROM - 2019

Bron: demorgen.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 20 March, 2019 en 4336 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vlaanderen verliest sterke vrouw: Marieke 'Wielemie' Vervoort overleden.

 

Vlaamse Hamid heeft vier mannelijke sekspartners en is gelukkig zo.

 

Make Belgium Great Again brak lans voor flirtende homo & lesbische koppels + 2 video's.

 

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 

Hoe de coming out ging van zes bekende Vlaamse holebi's en een transgender.

 

Vlaams actrice Joke Devynck over haar relatie met een vrouw.

 


Buitenlands nieuws

Transvrouw verkozen als raadslid in moslim land.

 

Wetenschappers bekritiseren app die via DNA vertelt hoe holebi iemand is.

 

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 


Showbizz nieuws

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.

 

Britse cricket speelsters ondanks afkeuren van ouders verloofd.