Je leest:

Belg verkiezingen: welke partij sluit het best aan bij je mening over holebi, transgender+ rechten en meer? Doe de test...Evenveel mannen als vrouwen op de kieslijsten? Wat met holebi en transgender rechten? En nog veel meer vragen en antwoorden in de Stemwijzer naar aanleiding van de komende verkiezingen in ons Belgenlandje.

De Stemwijzer helpt je mee een keuze maken tijdens de verkiezingen van 26 mei. De test bestaat uit 26 stellingen over vrouwen- en holebi- en transgender+ rechten, gelijkheid tussen mannen en vrouwen en seksuele gezondheid. De stemwijzer is een initiatief van Sensoa de Vrouwenraad en çavaria. En Dave Sinardet, professor politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel hielp de test mee ontwikkelen.

Over holebi & transgender+ gelijke rechten:
De grote symbooldossiers zoals de openstelling van het huwelijk en adoptie zijn achter de rug, maar onze samenleving is nog steeds hetero- en gendernormatief. De cijfers over het welzijn van holebi's en trans personen zijn zorgwekkend en de huidige transwet discrimineert non-binaire personen nog steeds. Holebi's en transgender+ personen worden nog regelmatig geconfronteerd met verbaal en/of fysiek geweld, en ook uit het buitenland bereiken ons regelmatig alarmerende berichten op het vlak van holebi en transgender+ rechten. Het beleid zou juist de bestrijding van holebi- en transfobie verplicht moeten maken, bijvoorbeeld door die specifieke opleiding voor politieagenten te organiseren.

Homofobie is niet uit onze samenleving verdwenen, integendeel. Vorige maand verklaarde de Hasseltse correctionele rechtbank een duo schuldig aan het opzettelijk toebrengen van slagen aan een man vanwege zijn geaardheid. Het slachtoffer werd ook met een alarmpistool bedreigd.

De Vlaamse politieke partijen verschillen sterk van mening over hoe homofobie bestreden moet worden, blijkt uit de bevraging. Alle partijen stappen weliswaar mee in de jaarlijkse Gay Pride en hijsen ook de regenboogvlag, maar dat blijkt eigenlijk vooral te gaan om marketing, zegt professor politieke wetenschappen Dave Sinardet (VUB), die de test mee ontwikkelde. "De Stemwijzer kijkt naar concrete beleidsvoorkeuren, en daar zie je toch wel sterke verschillen. Kijk maar naar de standpunten rond het meervoudig ouderschap."

Drie ouders Zo is er de stelling: 'Als een vrouw en een homokoppel samen een kind opvoeden, moeten zij dan alle drie als wettelijke ouder erkend kunnen worden?' Partijen die vinden van niet zijn: CD&V, N-VA en Vlaams Belang. De CD&V wil wel een wettelijke bescherming voor de zorgouder, bijvoorbeeld de homopartner van de homo-ouder die mee instaat voor de opvoeding van het kind.

Interseksualiteit
Alle partijen zijn het wel eens over de behandeling van intersekse personen. Als een baby lichamelijk niet duidelijk een jongen of een meisje is, zouden de ouders niét mogen beslissen om er via een operatie een jongen of meisje van te maken, en moet de keuze later dus bij het kind zelf liggen. Een mening die men ook in veel andere landen deelt, omdat uit verschillende onderzoeken eerder is gebleken dat wanneer de ouders zelf een gender kiezen, in 9 van de 10 gevallen het kind tijdens de pubertijd en/of volwassen leeftijd zich niet thuis voelt in het door de ouders gekozen geslacht.

Stemwijzer - doe de test
En zo komen er nog tal van onderwerpen aanbod. Wil jij weten welke partij het best aansluit bij jou persoontje? doe dan mee aan de test via de stemwijzer ==> KLIK HIER op het einde van de test krijg je in de resultaten de partijen op een rijtje die het meest aansluiten bij jou antwoorden met op 1 de partij die het meest bij jou aansluit. De test is bovendien gratis en anoniem.

LEES OOK
Via de onderstaande link kom je meer uitgebreid te weten waar de partijen voor staan en wat ze al realiseerden betreffende holebi & transgender+ rechten. (dit bericht werd opgemaakt n.a.v de verkiezingen van oktober 2018) - klik de link hieronder om te lezen:
BELGISCHE POLITIEKE PARTIJEN EN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS (2018)
lees ook
HOLEBI'S STEMMEN MEER RECHTS DAN LINKS EN WAAROM - 2019

Bron: demorgen.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 20 March, 2019 en 4230 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.