Je leest:

Waarom er in de media amper berichten zijn over vervolgde lesbiennes in Tjetsjenie.Al in 2018 kon je bij holebi info lezen dat er in Tsjetsjenië, naast homo's ook lesbiennes en transgenders worden vervolgd en vermoord. Vandaag de dag gebeurd dit steeds vaker maar blijkbaar ligt daar amper iemand wakker van... gezien het feit de meeste media enkel blijven berichten over vervolgde en vermoorde homo's.

De wereld leerde in 2017 voor het eerst over de vervolgingen, mishandelingen en moorden op homo's in Tsjetsjenië. Pas één jaar later kwam het nieuws dat er ook lesbiennes en transgenders werden vervolgd en vermoord. Russische holebi & transgender rechtenorganisaties hebben, zoals je al in 2018 bij holebi info kon lezen, in de afgelopen jaren al tal van holebi's en transgenders kunnen redden van vervolging, foltering en moord. Daarbij werden er in de afgelopen twee jaar ook 37 lesbische en transgender vrouwen in veiligheid gebracht.

Waarom er amper tot geen berichtgeving komt over vervolgde en vermoorde lesbiennes in Tsjetsjenië. Volgens een Tjetsjeense lesbienne die haar land kon ontvluchten, komt dat door het feit dat vrouwen in het algemeen weinig tot geen rechten hebben in het land, en dat ze enorm worden gecontroleerd en amper de kans krijgen om alleen buiten te komen. Daardoor is vluchten en evacuatie met hulp van mensenrechten activisten veel moeilijker. Daardoor lijkt het er op alsof er geen lesbiennes, maar ook trans vrouwen, zouden bestaan in het land. De gevluchte lesbienne zegt: 'Als een homo word vermoord praat iedereen daarover, als een lesbienne wordt vermoord praat of schrijft niemand er over. Men kan een vrouw naar een bos mee nemen, vermoorden, en terug keren alsof er niets gebeurd is, niemand zal iets zeggen, geen enkele buur of familielid zal praten." De lesbische vrouw zegt tot slot dat de meeste van de gevluchte lesbiennes ook nu nog niet durven getuigen, maar zei zelf doet dat bewust wel.

Eén andere moedige lesbische vrouw getuigde over haar familie die haar onderwierpen aan een exorcisme uitgevoerd in een plaatselijke moskee. De vrouw speelde het slim, deed alsof ze verlost was van de duivel, waarna ze zelfs beloofde een man te zullen trouwen waarna ze een klein beetje meer vrijheid kreeg, die vrijheid greep ze aan om enkele maanden later het land, met hulp van activisten, te ontvluchten. Tot slot werd begin dit jaar, zoals je bij holebi info kon lezen, bekend dat lesbische biseksuele en transgender vrouwen ook regelmatig het slachtoffer worden van verkrachtingen nadat ze werden opgepakt door de overheid.

Al in 2017 zei de Tjetsjeense president dat er geen holebi's worden vervolgd in zijn land, omdat er volgens hem geen holebi's zijn in Tsjetsjenië, waarna hij later zei: 'Maar als ze dan toch bestaan, dan zullen hun ouders en familie hen vermoorden. En dat is precies wat er naast de vervolgingen vanuit de overheid ook gebeurt. De Russische holebi & transgender rechtenorganisatie heeft honderden getuigenissen van zogenaamde ere moorden, waarbij voornamelijk lesbische en transgender vrouwen door hun eigen ouders of familieleden worden vermoord.

De meeste gevluchte holebi's verblijven, hoewel ze daar ook niet veilig zijn, in Rusland. Maar Rusland is ondanks zijn anti holebi wetten toch nog veiliger dan Tsjetsjenië. Na verloop van tijd kunnen sommigen, lees degene met geld, vluchten naar het buitenland waar ze asiel (kunnen) aanvragen omdat ze worden vervolgd op basis van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Litouwen, ons Belgenlandje en Nederland waren in 2017 en 2018 bij de eerste landen die asiel verleenden aan holebi's uit Tsjetsjenië.
LEES OOK
VERVOLG HOLEBI VERVOLGINGEN - LESBIENNES BISEKSUELE EN TRANS VROUWEN VERKRACHT - 2019
NIEUWE GOLF VAN HOLEBI VERVOLGINGEN IN TJETSJENIE EN EUROPA ONDERZOEKT PENIS TESTEN - 2019
THEO FRANCKEN GAF VIJF TJETSJEENSE HOLEBI'S ASIEL IN ONS LANDJE - 2018
OOK LESBIENNES EN TRANSGENDERS SLACHTOFFER VERVOLGINGEN IN TJETSJENIE - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 March, 2019 en 3900 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
31 augustus 2019 - Spek
01 september 2019 - Boots Club
05 september 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
06 september 2019 - Boots Club
07 september 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brusselse holebi’s klagen over lakse politie in hoofdstad

 

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 


Buitenlands nieuws

Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.

 

China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.

 

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.

 

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.