NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Kenia verliest geld door discriminatie holebi's & transgenders, en gaat strafbaarheid weldra uit de wet?De discriminatie van holebi's en transgenders kost de overheid elk jaar ruim 1,3 biljoen dollar in het Afrikaanse Kenia. Daarbij worden ook zeer veel heteroseksuelen getroffen. De cijfers uit een rapport komen van Open for Business, een organisatie die bedrijven uit de hele wereld bijeenbrengt die pleiten voor het idee dat integratie en diversiteit de economie ten goede komen.

De coalitie stelde recent een rapport voor waaruit blijkt hoeveel geld Kenia elk jaar verliest door het ontbreken van gelijke rechten voor holebi's en transgenders, en het feit dat homoseksualiteit nog steeds strafbaar is in het land. Het rapport komt ook net op het moment dat het Hooggerechtshof eerder deze maand (22/02) de beslissing om homoseksualiteit uit de strafwet te halen heeft uitgesteld naar 24 mei.

Uit het rapport blijkt om te beginnen dat discriminatie van holebi's & trangenders in Kenia tussen de 159 miljoen euro tot ruim 1,1 miljard euro per jaar kost. Dat is ongeveer 0,2% tot 1,7% van het jaarlijkse bruto binnenlands product (bbp) van het land. Het is ook 30% van de overheidsuitgaven voor onderwijs en 144% van de uitgaven voor gezondheid in 2018. Open for Business identificeerde drie belangrijke factoren die worden beïnvloed door holebi en transgender discriminatie die de economie zou kunnen verbeteren.

Ten eerste is er het verloren geld van holebi en transgender toeristen vanwege het gebrek aan rechten en bescherming in het land. Open for Business schat dat het land hierdoor tussen de 56 en 123 miljoen euro misloopt. Waarbij men opmerkt dat de dienstensector van de Keniaanse economie, waarvan het toerisme de overhand heeft, ongeveer 64% van het bbp in beslag neemt.

De tweede factor is de slechte gezondheidszorg in het land, vooral voor degene die HIV-positief zijn. Dit kost Kenia ruim 880 miljoen euro, en 1,4% van hun bbp. Dat is meer dan het geheel van wat de overheid in 2018 aan alle andere zorgkosten heeft uitgegeven. Daarnaast wijst men op het feit dat depressie onder Keniaanse holebi's en transgenders ook een cruciaal probleem en hoge kost met zich mee brengen.

Tenslotte kost gebrek aan werkgelegenheid, loonverschillen en lagere productiviteit van holebi en transgender werknemers als gevolg van discriminatie het land ruim 92 miljoen euro per jaar.

Open for Business biedt 27 verschillende proposities in drie categorieën aan, over hoe discriminatie invloed heeft op de economie. Onder 'economische prestaties' geven ze aan hoe discriminatie wegversperringen creëert bij het bereiken van wereldwijde markten. Voor 'zakelijke prestaties' profiteren meer diverse bedrijven ook meer van de consumptiegewoonten van holebi's en transgenders. Tenslotte biedt 'individuele uitvoering' de laatste acht proposities, inclusief motivatie, waarbij werknemers die in uiteenlopende en open omgevingen werken, meer gemotiveerd zijn dan anderen. Tot slot laat het rapport ook zien dat steden met hogere scores van holebi en transgender inclusie over het algemeen ook hogere kwaliteit van leven hebben.

Eerder werden er voor andere landen gelijkaardige rapporten gepresenteerd met gelijkaardige financiële uitkomsten als gevolg van de discriminatie van holebi's en trangenders.

Extra info; Holebi's en homoseksualiteit in Kenia
De laatste jaren komt de holebifobe houding voornamelijk vanuit de overheid. De bevolking wordt langzaam meer tolerant, al was men dat al vele jaren in sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld door het feit dat er in Kenia al vele jaren lesbische huwelijken voorkomen binnen de Keniaanse stammen als de Gikuyu, de Nandi, de Kamba en de Kipsigis. De vrouwen die trouwen beschouwd men niet als lesbisch, al zijn ze dat wel. De stammen staan het toe omdat er vaak families zijn zonder zonen en door twee vrouwen te laten huwen blijven familiale bezittingen in eigen handen van de families.

En daarnaast is er nog het feit dat men al sinds 2010 weet dat er in Kenia tal van homo's en lesbiennes zijn die kinderen konden adopteren of pleegouder zijn, holebi info bracht daarover in 2014 al een nieuws bericht. En dit ondanks het feit dat homoseksualiteit nog steeds strafbaar is in het land en men veertien jaar cel straf riskeert. Maar.... mogelijk komt daar binnenkort een einde aan. In mei van dit jaar zal het Hoogste Keniaanse Hof oordelen of homoseksualiteit wel of niet uit de strafwet mag en kan worden gehaald.
LEES OOK
LESBISCHE FILM NIET LANGER VERBODEN IN KENIA + VIDEO 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 March, 2019 en 3896 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
21 december 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Sam Bettens over aanvaarding door zijn 4 kinderen en relatie met zijn lichaam + 2 video's.

 

Oudere Vlaamse holebi's terug in de kast eens ze naar rusthuis / woonzorgcentra moeten.

 

Permanent regenboogzebrapad op komst in West-Vlaamse gemeente.

 

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Amerikaanse homo tiener wint zitje in gemeenteraad.

 

1 op 6 vrouwen en 1 op 20 mannen ooit verliefd op iemand van hetzelfde geslacht.

 

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 


Showbizz nieuws

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.

 

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.