Je leest:

Homo acteur geeft toe dat hij homofobe aanval verzonnen heeft, en reactie president Trump.In de Verenigde Staten zijn zowel holebi's als hetero's geschokt door het verhaal rond Empire-acteur Jussie Smollett. Daarbij reageerde ook president Trump omdat hij zich persoonlijk betrokken voelt.

Eerder kon je bij holebi info en in de rest van de media lezen dat openlijk homo acteur Jussie Smollett liet weten slachtoffer te zijn geworden van homofobische racisten. Ondertussen blijkt dat de acteur alles verzonnen heeft en zelfs in scéne heeft laten zetten. Donderdag werd Smollett aangehouden nadat hij zichzelf bij de politie van Chicago had aangegeven. Daar bekende hij de homofobe aanval in scéne te hebben gezet, en dit wegens onvrede over zijn salaris.

De politie van Chicago noemt de actie van de acteur "een schandalige publiciteitsstunt". Smollett zou dit hebben gedaan om een hoger salaris te krijgen. Ondertussen weet men ook dat de acteur ruim 3.000 euro betaalde aan twee broers om de aanval in scéne te zetten.

Na een onderzoek kreeg de politie twijfels over het verhaal van Smollett, mogelijk ook omdat de verwondingen die de acteur zogenaamd had opgelopen bleken mee te vallen. Na dagen van analyse van camerabeelden en ondervragingen van ruim honderd personen kwamen er twee verdachten naar boven. Uit hun verhoor bleek dat ze niets misdaan hadden, sterker nog, ongeveer een uur voor en na de vermeende aanval belde de acteur met de 'belagers', twee broers. Smollett blijkt hen te hebben betaald om het incident in scéne te zetten, een van de twee broers werkt samen met de acteur aan de serie 'Empire'.

Donderdag avond laat werd de acteur formeel in verdenking gesteld voor het afleggen van valse verklaringen, waarna hij werd overgebracht naar de cel waarbij er een borgtocht van 100.000 dollar werd opgelegd. Na een rechtszaak riskeert de acteur een celstraf van een tot drie jaar en een boete die kan oplopen tot 25.000 dollar.

Omdat Smollett na zijn aanval beweerde dat de 'daders' hadden geroepen: 'Dit is MAGA-land (afkorting voor president Trumps leus 'Make America Great Again'), voelde president Trump zich persoonlijk betrokken bij de zaak. Hij eist genoegdoening van de acteur en schreef in een Twitter bericht: "Hoe zit het met MAGA en de tientallen miljoenen mensen die je hebt geschoffeerd met je racistische en gevaarlijke opmerkingen?''.

Ondertussen stellen enkele mensen en een politicoloog, dat hoewel ze de actie van de acteur enorm veroordelen, het toch niet allemaal zijn schuld is. Men zegt dat de herhaalde MAGA-uitspraak in combinatie met anti holebi & transgender wetgevingen door president Trump bijdragen aan meer haat, waarbij eerder al wel meermaals door daders effectief werd bekend dat ze tijdens een homofobe aanval MAGA uitspraken deden, zoals 'In het MAGA-land is er geen plaats voor homo's. Ook het feit dat de president niet meteen kan worden beschouwd als een anti racist speelde mee in het voordeel van Smolletts verzonnen verhaal.
LEES OOK
AMERIKAANS ACTEUR SLACHTOFFER VAN RACISTISCHE HOMOFOBEN - Januari 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 February, 2019 en 3957 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

29 maart 2019 - Lush
30 maart 2019 - Bear Party
30 maart 2019 - Velvet69 No Limits
30 maart 2019 - Senses 3
02 april 2019 - Alaska Thunderfuck
05 april 2019 - Girls for Girls
06 april 2019 - Le Zoo
06 april 2019 - Cave 13
12 april 2019 - Kinky Night
19 april 2019 - La Demence Easter

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgische verkiezingen, Groen lanceerde Regenboogplan.

 

Bericht over aanslag op homobars in Oostende zorgt voor paniek + video.

 

Belg verkiezingen: welke partij sluit het best aan bij je mening over holebi, transgender+ rechten en meer? Doe de test...

 

Belgie gaat chemseks onder homo en biseksuele mannen onderzoeken en bespreekbaar maken.

 

Holebi's uit Sint-Niklaas en MGB finalist willen nieuwe bloeddonatiewet.

 


Buitenlands nieuws

Brunei komt met wet die dood stenigen van holebi's toestaat.

 

Kinderen van lesbische ouders experimenteren meer.

 

Positieve zaken uit wereldwijd rapport rond gelijke rechten wetten voor holebi's.

 

Kenia weer stap dichter bij om homoseksualiteit uit de strafwet te halen.

 

Google wil anti holebi & transgender app niet verwijderen.

 

Hoe staat de nieuwe grootste partij van Nederland tegenover holebi & transgender rechten?

 


Showbizz nieuws

Eerste transgender personage (door trans actrice) in populaire soap.

 

Dove transgender man krijgt rol in DC superhelden Tv serie Titans.

 

Voor het eerst transgender model in project Runway.

 

Conchita Wurst toont opnieuw nieuwe look, fans geschokt maar tevreden + video.

 

Sam Smith komt uit de kast als genderqueer.