Je leest:

Homo acteur geeft toe dat hij homofobe aanval verzonnen heeft (UPDATE: FAKE NEWS)UPDATE 27 MAART
Het feit dat de acteur zou hebben bekend dat de homofobe aanval verzonnen is blijkt fake nieuws te zijn. Onderstaand bericht is dus niet waar, behalve de reactie van Trump. Ook alle andere media hebben dit bericht eerder geplaatst.
(deze info is toegevoegd op 27/03)
----------------------------------

In de Verenigde Staten zijn zowel holebi's als hetero's geschokt door het verhaal rond Empire-acteur Jussie Smollett. Daarbij reageerde ook president Trump omdat hij zich persoonlijk betrokken voelt.

Eerder kon je bij holebi info en in de rest van de media lezen dat openlijk homo acteur Jussie Smollett liet weten slachtoffer te zijn geworden van homofobische racisten. Ondertussen blijkt dat de acteur alles verzonnen heeft en zelfs in scéne heeft laten zetten. Donderdag werd Smollett aangehouden nadat hij zichzelf bij de politie van Chicago had aangegeven. Daar bekende hij de homofobe aanval in scéne te hebben gezet, en dit wegens onvrede over zijn salaris.

De politie van Chicago noemt de actie van de acteur "een schandalige publiciteitsstunt". Smollett zou dit hebben gedaan om een hoger salaris te krijgen. Ondertussen weet men ook dat de acteur ruim 3.000 euro betaalde aan twee broers om de aanval in scéne te zetten.

Na een onderzoek kreeg de politie twijfels over het verhaal van Smollett, mogelijk ook omdat de verwondingen die de acteur zogenaamd had opgelopen bleken mee te vallen. Na dagen van analyse van camerabeelden en ondervragingen van ruim honderd personen kwamen er twee verdachten naar boven. Uit hun verhoor bleek dat ze niets misdaan hadden, sterker nog, ongeveer een uur voor en na de vermeende aanval belde de acteur met de 'belagers', twee broers. Smollett blijkt hen te hebben betaald om het incident in scéne te zetten, een van de twee broers werkt samen met de acteur aan de serie 'Empire'.

Donderdag avond laat werd de acteur formeel in verdenking gesteld voor het afleggen van valse verklaringen, waarna hij werd overgebracht naar de cel waarbij er een borgtocht van 100.000 dollar werd opgelegd. Na een rechtszaak riskeert de acteur een celstraf van een tot drie jaar en een boete die kan oplopen tot 25.000 dollar.

Omdat Smollett na zijn aanval beweerde dat de 'daders' hadden geroepen: 'Dit is MAGA-land (afkorting voor president Trumps leus 'Make America Great Again'), voelde president Trump zich persoonlijk betrokken bij de zaak. Hij eist genoegdoening van de acteur en schreef in een Twitter bericht: "Hoe zit het met MAGA en de tientallen miljoenen mensen die je hebt geschoffeerd met je racistische en gevaarlijke opmerkingen?''.

Ondertussen stellen enkele mensen en een politicoloog, dat hoewel ze de actie van de acteur enorm veroordelen, het toch niet allemaal zijn schuld is. Men zegt dat de herhaalde MAGA-uitspraak in combinatie met anti holebi & transgender wetgevingen door president Trump bijdragen aan meer haat, waarbij eerder al wel meermaals door daders effectief werd bekend dat ze tijdens een homofobe aanval MAGA uitspraken deden, zoals 'In het MAGA-land is er geen plaats voor homo's. Ook het feit dat de president niet meteen kan worden beschouwd als een anti racist speelde mee in het voordeel van Smolletts verzonnen verhaal.
LEES OOK
AMERIKAANS ACTEUR SLACHTOFFER VAN RACISTISCHE HOMOFOBEN - Januari 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 February, 2019 en 4042 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

25 mei 2019 - Boots Club
25 mei 2019 - Que Pasa
25 mei 2019 - Girls for Girls
25 mei 2019 - Lumbago Foute Party
31 mei 2019 - Fever Friday
01 juni 2019 - Boots Club
01 juni 2019 - Sinful Saturday
01 juni 2019 - Cave15 Fire & Ice
01 juni 2019 - Twinxx
08 juni 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgisch voetballer gaat akkoord met straf van voetbalbond wegens homofobe gezangen.

 

Vooral reclamemakers vinden Jupiler advertentie met Sam Bettens geniaal.

 

Het verhaal van een Vlaamse transman die leerkracht godsdienst is + video.

 

Belgian Pride trok meer dan 100.000 deelnemers, maar werd beetje overschaduwd door opstootje + 3 video's.

 

Vlaams zanger uit de transgender kast + video.

 

Vlaams politicus trouwde op 17 mei met zijn vriend.

 


Buitenlands nieuws

Modemerken zetten zich steeds vaker groots in op Pride maand, goed bedoeld of puur voor het geld?

 

Tweede positieve stap van vier voor holebi's & transgenders in de VS.

 

Eerste Aziatische land met homohuwelijk is een feit.

 

Transgenders steeds vaker ook slachtoffer geweld en discriminatie door politie.

 

Eerste Australische prof voetballer uit de holebi kast.

 


Showbizz nieuws

Na premiere Elton John's Rocketman, 14 bijzondere feitjes over de grootste rockdiva allertijden.

 

Songfestival winnaar Duncan uit de kast als bi-tje, sprak pro holebi woorden in speech na overwinning + 2 video's.

 

Ex voetballer en echtgenoot trotse papa's van tweede kindje + foto's.

 

Troye Sivan organiseert samen met Charli XCX een holebi & transgender muziekfestival.