Je leest:

Verenigde Staten starten wereldwijde campagne pro decriminalisering homoseksualiteit.Hoewel de Amerikaanse president en zijn administratie niet bekend staan om hun holebi (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender vriendelijke houding, komt er toch eens een positief signaal vanuit de Amerikaanse presidentiële administratie.

De administratie van de Amerikaanse president Donald Trump lanceert een wereldwijde campagne pro decriminalisering (afschaffing strafbaarheid) van homoseksualiteit. De aankondiging kwam er nadat er in Iran, de geopolitieke vijand van de VS, enkele weken geleden opnieuw een man werd opgehangen omdat hij homo was.

De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland Richard Grenell (52) en eveneens het enige lid van de Trump-administratie die zeer openlijk uitkomt voor zijn homoseksuele geaardheid, is de drijvende kracht van de nieuwe campagne. Grenell is overigens ook een uitgesproken criticus van Iran. Zo spoorde hij de overige Europese landen in het verleden al aan om de relaties met Iran te beëindigen..

De recente ter dood veroordeelde 31-jarige man is volgens Grenell een wake-upcall voor iedereen die fundamentele mensenrechten ondersteunt. Het is niet de eerste keer dat Iran een homoseksuele man ter dood veroordeelt. Het zal jammer genoeg ook niet de laatste keer zijn, aldus Richard Grenell. Barbaarse openbare executies komen maar al te vaak voor in landen waar homoseksuele relaties gecriminaliseerd worden.

Grenell zal weldra met tal van Europese holebi & transgender activisten rond de tafel gaan zitten in het kader van decriminaliseringsstrategieén. Vermoedelijk zullen de Verenigde Naties (VN), de Europese Unie (EU) en het Amerikaanse departement van Buitenlandse Zaken hen vergezellen. Volgens een Amerikaanse functionaris die betrokken is bij de organisatie van de bijeenkomst is het zorgwekkend dat er in sommige landen nog steeds wetten bestaan die holebi's en transgenders criminaliseren.

Volgens het wereldwijde rapport van de ILGA, een internationale organisatie die zich inzet voor gelijke rechten van holebi's en transgenders zijn er in totaal nog 72 landen die homoseksualiteit als strafbaar in hun grondwet aanduiden. In acht landen wordt het misdrijf met de dood bestraft.

Behalve in Iran is de strenge anti-homowetgeving ook van toepassing in Pakistan, de Verenigde Arabische Emiraten en Afghanistan. Dat zijn stuk voor stuk bondgenoten van de Verenigde Staten. Maar in die landen voerde men geen recente executies uit, daardoor worden ze wellicht niet geviseerd. Al kan de Amerikaanse druk ook gelinkt worden aan Trumps strategie om samen met Europa en Arabische landen een sterk verbond te vormen tegen zijn geopolitieke vijand in het Midden-Oosten: Iran.
LEES OOK
IRAN HANGT OPNIEUW HOMO OP EN SUST DE WERELD MET ANDERE AANKLACHT - 2019 Januari

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 20 February, 2019 en 3102 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

29 maart 2019 - Lush
30 maart 2019 - Bear Party
30 maart 2019 - Velvet69 No Limits
30 maart 2019 - Senses 3
02 april 2019 - Alaska Thunderfuck
05 april 2019 - Girls for Girls
06 april 2019 - Le Zoo
06 april 2019 - Cave 13
12 april 2019 - Kinky Night
19 april 2019 - La Demence Easter

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgische verkiezingen, Groen lanceerde Regenboogplan.

 

Bericht over aanslag op homobars in Oostende zorgt voor paniek + video.

 

Belg verkiezingen: welke partij sluit het best aan bij je mening over holebi, transgender+ rechten en meer? Doe de test...

 

Belgie gaat chemseks onder homo en biseksuele mannen onderzoeken en bespreekbaar maken.

 

Holebi's uit Sint-Niklaas en MGB finalist willen nieuwe bloeddonatiewet.

 


Buitenlands nieuws

Brunei komt met wet die dood stenigen van holebi's toestaat.

 

Kinderen van lesbische ouders experimenteren meer.

 

Positieve zaken uit wereldwijd rapport rond gelijke rechten wetten voor holebi's.

 

Kenia weer stap dichter bij om homoseksualiteit uit de strafwet te halen.

 

Google wil anti holebi & transgender app niet verwijderen.

 

Hoe staat de nieuwe grootste partij van Nederland tegenover holebi & transgender rechten?

 


Showbizz nieuws

Eerste transgender personage (door trans actrice) in populaire soap.

 

Dove transgender man krijgt rol in DC superhelden Tv serie Titans.

 

Voor het eerst transgender model in project Runway.

 

Conchita Wurst toont opnieuw nieuwe look, fans geschokt maar tevreden + video.

 

Sam Smith komt uit de kast als genderqueer.