NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Trump wint anti transgender maatregel, toch is er nog hoop.In de Verenigde Staten mag en kan een president zijn eigen mannetjes in het hooggerechtshof plaatsen. Nu Donald Trump al geruime tijd president is zat dit slechte nieuws er aan te komen. Het Amerikaans hooggerechtshof steunt de president om transgenders te weren uit het Amerikaans leger.

Zopas deed het hoogste hof de uitspraak dat de anti transgender maatregel van Trump, betreffende transgenders in het leger, voorlopig mag worden uitgevoerd. Hiermee veegde het hof eerdere uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel. Toch is er nog hoop met name door het hof van beroep in CaliforniŽ.

Al sinds 2017 woedde er in de VS een hevige discussie sinds Trump had aangekondigd transgenders te weren uit het Amerikaans leger. Zowel nieuwe transgender militairen als transgender militairen die al in dienst zijn, zijn volgens de Trump maatregel niet meer welkom in het leger. Een jaar eerder ging de maatregel van voormalig president Obama van kracht waarbij transgenders voor het eerst openlijk mochten dienen in het Amerikaans leger, en waarbij ze bovendien ook konden rekenen op medische zorgen indien gewenst.

Vanaf de aankondiging braken er tal van protesten uit, ook vanuit het Amerikaans leger zelf klonk weinig begrip voor de anti transgender maatregel van Trump. Door eerdere uitspraken van lagere rechtbanken in het nadeel van Trump, raakte diens geduld op en besloot hij samen met zijn administratie naar het hooggerechtshof te stappen. Ook omdat hij geen verdere behandeling van federale hoven wilde, wat eigenlijk de normale procedure zou moeten zijn. Maar dat duurde volgens Trump te lang, en het feit dat verschillende federale gerechtshoven oordeelden dat zijn maatregel ongrondwettelijk is, stapte hij naar het hoogste hof.

Toch is voorlopig nog niet alles verloren. Want het hooggerechtshof oordeelde weliswaar dat de anti transgender maatregel voorlopig mag worden ingesteld, maar wel maar tot de zaak is uitgevochten voor het hof van beroep in CaliforniŽ, waar momenteel wel nog een procedure loopt, maar dat zal snel veranderen.

Trump claimt dat het leger niet mag worden geremd door enorme medische kosten van transgender militairen. In werkelijkheid bleek na onderzoek dat er helemaal geen hoge medische kosten gemaakt door transgender militairen zouden komen. Omdat 9 op 10 transgender militairen of alvorens in het leger te gaan al een transitie hebben ondergaan of men gewoon geen transitie wil ondergaan. Ook uit een studie van het Pentagon zelf, al gedaan in 2016, bleek dat de impact van transgender militairen op het budget en op de militaire paraatheid verwaarloosbaar zijn. Op dat ogenblik waren er amper 2.450 transgenders in dienst in het Amerikaans leger. Later bleek uit een ander onderzoek dat het Amerikaans leger wel miljoenen geld uitgeeft aan condooms en viagra.

Verschillende mensenrechtenorganisaties, transgender en holebi organisaties, inclusief tal van beroemdheden en heel wat gewone mensen reageerden al geschokt op de uitspraak van het hoogste hof. Nieuwe protest acties zullen er zeker komen. Dat ook veel 'gewone' Amerikanen negatief reageren op de uitspraak van het hof is het gevolg van het simpele feit dat ook transgenders liefdevolle ouders, broers en zussen, partners en zelfs kinderen hebben die eveneens door de maatregel worden getroffen. Bovendien is de uitspraak ook een sneer in het gezicht van de vele transgenders die eerder al net als anderen hun leven waagde voor het vaderland.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 January, 2019 en 3597 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys
31 december 2019 - H.I.M New Years Party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

100 procent hetero bestaat niet? of wel? drie Vlaamse seksuologen aan het woord.

 

Lesbisch en leerkracht zijn, niet altijd eenvoudig aldus Belgische radiopresentatrice.

 

Maak kennis met jongste Vlaamse transgender meisje.

 

Ouders Marieke Vervoort niet te spreken over, en kapot van foto's in New York Times

 

New York Times volgde Marieke Vervoort tot aan haar dood en publiceert haar verhaal en nooit eerder getoonde pakkende foto's.

 

Nieuwe Belgische holebi & trans+ website, info, regenboogtoeren ...

 

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 


Buitenlands nieuws

Solo seks, homo's doen het een beetje meer dan hetero mannen, vrouwen helft minder.

 

Nederland wil af van discriminatie van homo's en biseksuele mannen voor bloeddonatie.

 

Voor het eerst meer hetero mannen besmet met hiv-virus dan homo's.

 

Oude kerk wordt omgevormd tot holebi & transgender daklozen centra.

 

Nieuw Nederlandstalig boek: Fluwelen woede, opgroeien als homo in een hetero mannenwereld.

 

Nederlandse partijen willen discriminatie van holebi's e.a in Nederlandse Grondwet.

 


Showbizz nieuws

Megan Rapinoe uitgeroepen tot sport persoon van het jaar.

 

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.

 

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.