Je leest:

Ben ik lesbisch? + coming out + anderen leren kennen + seks ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vernieuwde info die eerder werd gepost in 2011 - Update - Januari 2019
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op deze pagina: Ben ik lesbisch? + de eerste kus en de eerste keer seks met handleiding solo seks & handleiding lesbische seks + leuk seks tekstje + anderen leren kennen + coming out + Belgische wetgeving seks met minderjarigen
BEN IK LESBISCH?


Het is niet altijd eenvoudig als meisje of vrouw te weten of je al dan niet lesbisch bent. We leven tenslotte in een overwegend heteroseksuele maatschappij en worden dan meestal ook zo opgevoed. Sommige meisjes weten al van heel jongs af dat ze lesbisch zijn. Anderen weten het pas veel later, en nog anderen komen er pas achter terwijl ze gehuwd zijn met een man.

Weten of je wel of niet lesbisch bent is voor de meeste een heel proces van zoeken en vinden en zelfs experimenteren. Want lesbisch zijn is niet iets dat je van de een op de andere dag besluit te worden. lesbisch zijn is geen keuze die je maakt, lesbisch zijn is een aangeboren seksuele geaardheid en daar kan je niets aan doen, (al kan je er natuurlijk wel voor kiezen jezelf te dwingen heteroseksueel te zijn) maar we worden wel (bijna) allemaal heteroseksueel opgevoed en daarom komen er dikwijls twijfels wanneer je de eerste keer gevoelens hebt voor een meisje of vrouw. Twijfelen is dus zeker niet abnormaal het hoort er gewoon bij.

Tegenwoordig weten de meeste meisjes/vrouwen het veel sneller dat ze homo zijn dan 20 jaar geleden. Dat komt vooral omdat er nu meer over gepraat wordt, het taboe doorbroken is, homo's en lesbiennes meer rechten hebben (denk maar aan het homohuwelijk), en het feit dat het meer in de media besproken wordt. Maar ook dat er steeds meer bekende mensen uit de kast komen als holebi helpt mensen sneller te beseffen hoe het met hun eigen seksuele geaardheid zit.

Later weten
Toch kan het zijn dat jij het pas veel later weet, omdat je er bijvoorbeeld nooit bij stil hebt gestaan dat je eigenlijk diep van binnen anders bent, of omdat je omgeving negatief staat tegenover homo's en lesbiennes en je de eigen gevoelens onderdrukt. Het ontdekken van de eigen seksuele geaardheid kan op alle leeftijden, de een weet het als ze 14 is de ander is al 18, en weer anderen zijn al ouder dan 20 of 30 en sommige zijn zelfs ouder dan 40. Uiteindelijk maakt de leeftijd waarop je tot het besef komt dat je als meisje op meisjes valt of als man op mannen niets uit.

Enkele voorkomende gevoelens waarbij je mogelijk kan weten of je al dan niet homoseksueel bent.
- Dat ene meisje, ze lacht en je voelt je helemaal warm worden van binnen.
- Die ene vrouw op je werk die er zo leuk uit ziet dat je begint te blozen als zij naar je kijkt.
- Dat ene meisje of die ene vrouw, waarbij jezelf heel goed voelt, en jaloers wordt als ze naar mannen kijkt.
- Je kijkt op straat meer naar meisjes en vrouwen dan naar jongens en mannen.
- Je bent hopeloos verliefd op je lerares, beste vriendin..
- Al deze gevoelens kunnen aantonen dat je lesbisch bent. Maar 100% zekerheid kan niemand jou geven, enkel jij zelf kan het op termijn weten of je al dan niet lesbisch bent.
Geen gevoelens
- Het kan natuurlijk ook zijn dat je nog nooit de kriebels hebt gevoeld voor iemand. Sommige mensen hebben nog nooit kriebels gevoeld voor iemand van het andere geslacht en ook niet voor iemand van hetzelfde geslacht. Dat is niet abnormaal, niet iedereen is even snel seksueel rijp.
- Ook kan het zijn dat je nog nooit verliefd bent geweest op een meisje of vrouw, of dat je nog nooit met een meisje of vrouw hebt gekust maar toch diep van binnen weet dat je lesbisch bent. Dat kan perfect, sommigen weten het nu eenmaal ook zonder ervaringen of gevoelens dat ze lesbisch zijn.

Tips
- Ga niet zomaar experimenteren met kussen en/of seks om te weten te komen of je al dan niet lesbisch bent.
- Als je iets wil proberen laat de andere dan eerlijk weten dat je nog twijfels hebt, zodat je niet onnodig een hart of harten breekt. Vertel ook eerlijk dat het je eerste keer is (kus of seks) zodat die ander daar rekening mee kan houden.
- Noem jezelf niet meteen lesbisch zolang je nog twijfels hebt, dat mag natuurlijk wel, maar dat hoeft zeker niet.
- Zoek contact met mensen die al een tijdje van zichzelf weten dat ze lesbisch zijn, praten met soortgenootjes kan helpen bij je zoektocht naar jezelf.
- Volg je gevoelens, je hartje en je verstand, doe alleen wat jij prettig vindt en laat je niet uit het lood slaan wanneer je wordt afgewezen of wanneer je een slechte ervaring had, zowel met iemand van hetzelfde als met iemand van het andere geslacht, ��n slechte ervaring (op het vlak van kussen of seks) betekend meestal dat die persoon voor jou niet de juiste was, ongeacht het geslacht van die persoon. Je kan en mag je dus niet baseren op slechts één ervaring.DE EERSTE KUS EN DE EERSTE KEER SEKS
De eerste kus kan aanvoelen als: ja, nu weet ik zeker dat ik lesbisch ben. Indien de eerste kus niet goed aanvoelde hoeft dit niet te betekenen dat je niet lesbisch bent, maar kan het betekenen dat je of niet echt verliefd was of dat de persoon in kwestie voor jou niet de juiste was.

LESBISCHE SEKS IN EEN RELATIE
De eerste keer seks hebben met een meisje of vrouw als meisje of vrouw is erg spannend. Maar eigenlijk is dat ook zo voor hetero's die voor het eerst seks hebben. In theorie is seks met iemand van hetzelfde geslacht wel vertrouwder en veiliger omdat jullie hetzelfde lichaam hebben. Toch kan het nog beangstigend zijn, omdat je nog niet weet wat die andere graag heeft of niet graag heeft. Want natuurlijk houden niet alle mensen van dezelfde handelingen of aanrakingen. Dat is iets wat elk koppel gaande weg moet ontdekken.
Wat wel kan helpen is, indien jullie beiden niet verlegen zijn dat je op voorhand met elkaar praat over seks hebben met elkaar. Als je dat beide aan durft kan je al op voorhand laten weten wat je fijn en wat je niet fijn vindt.
Verder is het zeer belangrijk dat je nooit iets doet wat je niet wil doen of waar je jezelf niet klaar voor voelt, en dat je jezelf dus tot niets laat dwingen. Wanneer je niet goed durft zeggen dat je iets niet lekker vindt, laat het dan via lichaamstaal weten, trek je lichaam weg of duw zachtjes haar hand weg.
Omgekeerd werkt natuurlijk ook, laten weten dat je iets lekker vindt kan ook via lichaamstaal door je lichaam dichter tegen haar lichaam te drukken. Ook gelukszalige geluidjes maken geeft aan je partner aan wat je leuk vindt.

SEKS ZONDER RELATIE
Indien je geen afspraken maakt kan het negatief uitdraaien en kunnen er dingen gebeuren die je niet wenst.
Afspraken maken met iemand waarmee je een one night stand wil hebben is niet eenvoudig maar wel mogelijk.
Hoe alles verloopt zal afhangen van het moment en de persoon die je hebt uitgekozen.

SOLO SEKS HANDLEIDING VOOR VROUWEN
(als je dit onder de vingers hebt, kan je ook een andere vrouw tot een hoogtepunt laten komen)


- Om te vingeren (zoals het zichzelf bevredigen als vrouw wordt genoemd) gebruiken mensen altijd de middenvinger, waarom, omdat dit nu eenmaal handiger is, hoezo? dat merk je vanzelf als je er aan begint, en het eens probeert met een andere vinger.
- Zorg er altijd voor dat de nagel van je middenvinger kort is, ook de andere nagels zijn best kort en rein.
- Sommige meisjes of vrouwen hebben moeite met klaarkomen (het krijgen van een orgasme), sommige meisjes of vrouwen kunnen helemaal niet klaarkomen, en anderen weten dan weer gewoon niet hoe het moet. Maar eens dat je jezelf tot een hoogtepunt kan brengen is een koud kunstje om een andere vrouw klaar te doen komen. Toch wil het niet zeggen, dat wanneer je jezelf niet kan doen klaar komen dat je geen andere vrouw kan doen klaarkomen, of dat een andere vrouw jou niet kan doen klaarkomen.

START SOLO SEKS / VROUWEN
Om te beginnen moet je opgewonden zijn. Opwinding ontstaat als je in gedachten al met seks bezig bent. Er zijn zelfs vrouwen die door fantasie kunnen klaarkomen zonder zichzelf aan te raken. Zorg dus dat je met seks bezig bent. Je kan dan beginnen te fantaseren. Laat die hand die je streelt niet je eigen hand zijn, maar die van een denkbeeldig knap meisje of vrouw, of je kan natuurlijk ook dromen van degene waar je verliefd op bent, maar waartegen je nog niets hebt durven zeggen. Je kan natuurlijk ook een erotisch verhaal lezen, opwindende foto's bekijken op het internet of in een boekje, maar je kunt net zo goed een erotische film bekijken.Zoek een plaats uit waar je alleen kan zijn. Sommige meisjes doen het alleen in bed, maar eigenlijk kan het overal waar jij dat prettig vindt, zelfs als je er van houdt het op plaatsen te doen waar je kunt betrapt worden, voor sommige meisjes en vrouwen is het een extra opwindingsfactor.
NEEM GENOEG TIJD.
Sommige meisjes en vrouwen komen in een paar minuten klaar, anderen doen er 20 minuten over en nog andere veel langer. Hoe het ook mag zijn, concentreer je als je tegen je orgasme aan komt, voor wie nog nooit een orgasme heeft gehad blijf bezig zolang je het leuk vindt, je merkt het écht wel wanneer het zover is. Onthoud alvast de ware gezegde: 'oefening baart kunst', want hoe meer je met jezelf vrijt hoe handiger je zult worden en des te meer plezier je hebt, hoe meer je oefent hoe beter het zal gaan en voor je het weet kan ook jij op een paar minuten tot een orgasme komen.
HOUDING
Sommige meisjes of vrouwen masturberen liggend op hun rug, sommige zijn helemaal naakt of half. Anderen liggen dan weer op hun buik of op de zij, maar het kan net zo goed zittend of staand. Het is een kwestie van uitzoeken wat jij het prettigst vindt. Je kan met je benen wijd open liggen maar je kan ze ook dichter bij elkaar houden, over elkaar slaan of afwisselend openen en sluiten. Ook hier is het een kwestie van uitzoeken wat jij het lekkerst vindt.
WAT JE NOG KAN DOEN
Streel eerst je hele lichaam, je kunt daarbij bijvoorbeeld je vinger nat maken en zo je tepels beroeren, veel vrouwen krijgen dan stijve tepels wat de opwinding vaak versnelt. Bepaal zelf wanneer je naar beneden gaat. Wanneer je er klaar voor bent kan je bijvoorbeeld eerst nog zacht je dijen strelen, daarna vlakbij en wat later wriemel je door je haartjes, je kan dan al met een vinger horizontaal in het midden op en neer strelen. Streel dan je clitoris en/of het gebied eromheen. Laat je hele lichaam meedoen, span en ontspan je bekkenbodemspieren, beweeg je bekken op en neer, span en ontspan je bil-, buik- en beenspieren, allemaal een kwestie van uitproberen wat jij het lekkerst vindt.
KEUZE
Je kan zelf kiezen of je al dan niet met één of meerdere vingers naar binnen gaat. Doe dit pas wanneer je voelt dat het geen pijn doet en dat het haast als vanzelf gaat, sommige meisjes of vrouwen zullen voor ze zichzelf echt vingeren al nat zijn waardoor het als vanzelf gaat en je geen moeite moet doen om je vinger naar binnen te brengen. Wanneer je droog bent kan het pijnlijk zijn, stop dan meteen en windt jezelf eerst verder op of probeer het later nog een keer.
UITSTEL
Stel het orgasme uit door te stoppen voor je klaar bent gekomen, dat kan meermaals naar keuze en zo bouw je de spanning op, waardoor je uiteindelijke orgasme veel heftiger is.
GEVOEL
Sommige meisjes en vrouwen voelen niets of nauwelijks iets als ze zichzelf vingeren, er is geen pijn maar er is ook geen genot. Dat kan, en dat komt omdat er in de vagina zelf weinig tot geen zenuwuiteinden zitten, waardoor ze minder gevoelig is dan je clitoris of je binnenste schaamlippen, en dat is ook de reden waarom veel meisjes en vrouwen niet klaarkomen tijdens het penetreren met vinger, voorwerp of man. Toch bestaat er wel zoiets als een vaginaal orgasme.
Tot slot:
nogmaals - mocht het zijn dat het toch niet lukt om jezelf tot een hoogtepunt te brengen, dan wil dit natuurlijk niet zeggen dat je geen andere vrouw tot een hoogtepunt zou kunnen brengen, en het wil ook niet zeggen dat een andere vrouw jou niet tot een hoogtepunt kan brengen.

TWEE SOORTEN ORGASMES BIJ VROUWEN

- Een clitoriaal orgasme en een vaginaal orgasme.
- De meeste vrouwen krijgen een clitoriaal orgasme, bekomen door het zelf stimuleren van de clitoris of het laten stimuleren van de clitoris.
- Een vaginaal orgasme is moeilijker te verkrijgen en sommige vrouwen lukt het nooit. Om een vaginaal orgasme te krijgen, hoef je in tegenstelling tot wat velen denken niet uiterst diep te gaan, maar net vooraan binnenin te blijven. Het gebied dat je moet beroeren om tot een vaginaal orgasme te komen, ligt helemaal vooraan, bij de meeste meisjes en vrouwen neem je een vingerkootje als standaard, kort na of tijdens een vaginaal orgasme gaan sommige meisjes of vrouwen dan wel even veel dieper in de vagina.
Toch kan het ook zijn dat jij wel een vaginaal orgasme kan krijgen wanneer je, je vinger of een voorwerp in je vagina steekt, maar wie goed voelt, voelt dat het gebied waar zich het vaginale orgasme afspeelt vooraan in de vagina ligt.
Opmerking:
Sommige vrouwen komen heel sterk tot een hoogtepunt en verliezen daarbij extreem veel vocht, dat soms zelfs in een klein mini straaltje naar buiten kan komen, dit is zeker niet ongewoon. Net als het niet ongewoon is dat sommige vrouwen weinig tot geen vocht produceren tijdens en/of na de vrijpartij. Hou er wel rekening mee dat bij geen of weinig vocht er irritatie of pijn kan ontstaan, glijmiddel gebruiken is dan zeker aan te raden.

LESBISCHE SEKS


LESBISCHE SEKS wat te doen?
- Onthoud voor je begint steeds dat niets verplicht is en dat je nooit iets moet doen waar je niet aan toe bent of wat je gewoon nooit wil doen. Niet iedereen is hetzelfde de ene houdt van dit de andere van dat.
- Wanneer je beide niet verlegen bent kan je eerst praten over seks met elkaar. Dan kan je elkaar al vertellen wat je niet leuk vind en wel leuk vind. Zo voorkom je alvast problemen en maak je meer kans op geweldige spetterende seks.
-Je kan beginnen met elkaar te strelen en te kussen met beide nog je kleding aan. Je kan dan haar borsten strelen en zelfs kussen of likken.
-Wanneer je beide er aan toe bent kan je samen volledig naakt gaan. Dan kan je elkaar strelen, likken, en kan je met je naakte lichaam zacht over haar naakte lichaam wrijven.
- Wanneer je er samen aan toe bent kan je nog verder gaan. Weet daarbij dat niet alle vrouwen behoefte hebben aan penetratie met een vinger (vingeren).
- Wanneer je partner wel penetratie van een vinger wenst begin je rustig aan. Je gaat daarbij ook niet meteen naar binnen maar bouwt het langzaam op.
- Wanneer een vrouw penetratie wenst met een vinger en dit niet durft te zeggen merk je dat vanzelf door haar lichaamshouding waarbij ze meer zal bewegen met haar onderlichaam met als doel dat je vinger naar binnen gaat. - Indien ze haar onderlichaam weg trekt op het moment dat je een vinger wil inbrengen stop je. Als je twijfelt over hoe je, je partner moet vingeren kan je best hetzelfde doen als wat je doet wanneer je jezelf vingert.

BEFFEN
Je kan elkaar beffen: dat wil zeggen elkaars vagina & clitoris likken tot een hoogtepunt. Indien je dit niet wenst te doen is dat niet abnormaal. Alle vrouwen zijn anders en niet iedereen houdt van hetzelfde. wanneer jullie nooit over gaan tot beffen is dit zeker niet abnormaal Want om over te gaan tot beffen moet je eigenlijk al erg vertrouwd met elkaar zijn. Hygiéne is hierbij ook zeer belangrijk, om schaamte te voorkomen kan je bijvoorbeeld eerst samen in bad of onder de douche gaan. Beffen kan je om de beurt doen of samen.
- Als je voor het eerst gaat beffen doe je dat langzaam aan net zoals wanneer je gaat vingeren.

hoe beffen
Je kan eerst zacht strelen met je vingers en daarna zachte kusjes geven om daarna zachtjes over te gaan tot likken, waarbij je dan na een tijdje op zoek gaat naar het gevoeligste plekje en een beetje steviger likt. Je hoeft daarbij je tong niet helemaal in haar vagina te stoppen je kan gewoon haar clitoris likken of zachtjes zuigen. Let daarbij goed op haar lichaamstaal. Als ze het lekker vind zal ze haar buikspieren wat opspannen en lichtjes met haar onderlichaam bewegen. Wanneer ze eerder van je weg kronkelt vindt ze het niet fijn.
Met je tong kan je verschillende bewegingen maken, rondjes draaien, van boven naar beneden of van links naar rechts gaan, zachtjes zuigen enz.. Ook kun je je tong zelf van vorm veranderen en de druk verhogen of verlagen.
Wanneer je, je tong in een punt naar voren houd, is deze steviger dan wanneer je hem helemaal plat en slap houd. Wat het prettigst aanvoelt, is voor je partner te bepalen.
Hou er ook rekening mee dat niet elke vrouw tot een orgasme komt door het beffen. Dat kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld het zich nog niet ontspannen genoeg voelen, het beffen is te hard of te zacht, enz.. Vermijdt teleurstelling als het niet lukt, want oefening baart kunst.

Anaal en lesbisch
Sommige meisjes/vrouwen houden er wanneer ze erg opgewonden zijn ook van dat de andere zachtjes rond haar anus streelt. Sommige vrouwen kunnen zelfs verdragen dat je met een vinger een klein beetje naar binnen gaat. Of je vriendin hier wel of niet van houdt, dat kan je best eerst even vragen voor je het doet, omdat dit wanneer een vrouw niet opgewonden genoeg is erg pijnlijk kan zijn. En wanneer je er niet van houdt is dat niet abnormaal.

lesbisch en voorwerpen
Sommige meisjes en vrouwen masturberen liever met een voorwerp dan met de eigen vingers, of kiezen daarvoor als afwisseling in het vrijen met zichzelf.
Sommige meisjes en vrouwen gaan voor een vibrator of dildo, sommige zijn zelf creatief en kiezen zelf hun materiaal. En sommige gebruiken het graag met twee.
Ook hier geldt de regel doe niets waar je niet klaar voor bent, en het is niet abnormaal wanneer je als lesbienne of als lesbisch koppel niet houdt van seks met een voorwerp, er zijn er meer die er niet dan wel van houden.
Wanneer je toch met speelgoed aan de slag gaat zorg dan eerst voor voldoende hygiéne.
- Na het gebruik en voor het uitlenen aan elkaar goed spoelen met zeep en water.
- Wees altijd zeer voorzichtig met zelf gevonden voorwerpen, gebruik geen scherpe voorwerpen en wees voorzichtig met dingen die vacuum kunnen zuigen zoals een fles. Zorg er ook voor dat je een voorwerp niet te diep in brengt en dat het niet te klein is zodat het niet vast komt te zitten, het beste is dat je steeds nog een stuk over hebt om goed vast te houden.
- Voor je begint met een voorwerp, vibrator of dildo gebruik je best altijd glijmiddel of een condoom (daar hangt al glijmiddel aan). Glijmiddel is enkel niet nodig indien je al zeer geil bent (nat genoeg).

LEUK TEKSTJE OVER LESBISCHE SEKS:
Als God de bedoeling had gehad dat er een andere vorm van seks was dan de lesbische seks dan zouden vrouwen niet zijn uitgerust met een schede en vingers die precies reiken tot het punt waar de schede gestreeld kan worden voor maximaal plezier. De schede heeft alleen maar gevoelszenuwen bij de opening. Als een vrouw helemaal geen lesbische ervaring heeft zelfs als ze het woord lesbisch nog nooit gehoord heeft zal alleen al haar instinct er al voor zorgen dat ze met zichzelf vrijt met haar vingers. De geoefende hand van de lesbische vrouw is zo behendig en bekwaam dat zij de verfijnste nuances van seksueel plezier bij een vrouw kan oproepen. Daarom wordt die hand wel vergeleken met de handen van bijvoorbeeld concertpianisten en violisten. Als seksvertolkers even serieus zouden genomen worden als muziekvertolkers, zouden die handen even hoog verzekerd moeten zijn. Maybe... bespieden lesbiennes stiekem de vingers van andere lesbiennes, op dezelfde manier als heteroseksuele vrouwen naar de bobbel in de broek van een man kijken. Conclusie: Heteroseks: het in elkaar passen van de stukjes van de menselijke legpuzzel is noodzakelijk voor de voortplanting maar NIET noodzakelijk om de vrouw genot te geven.ANDERE HOLEBIS EN TRANSGENDERS LEREN KENNEN:
Tegenwoordig is het internet één van de vele manieren om andere holebi's (homos, lesbiennes, biseksuelen) én transgenders te leren kennen en zelfs te ontmoeten. Er zijn verschillende mogelijkheden om anderen te leren kennen, zowel via het internet als in real life. Dit zijn de mogelijkheden:
Internet
- Via internet en vooral sociale media kan je in contact komen met andere mensen die ook homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Je kan jezelf lid maken op Facebook en/of Twitter enz...
- Je kan op zoek gaan naar dating websites speciaal voor holebi, homo, lesbisch, transgender.
- Je kan op zoek gaan naar een website van een holebi, homo, lesbi, transgender organisatie en via die weg al eens kijken wat er zoals te doen is in real life en waar organisaties zich mee bezig houden (adressen organisaties zie gids).
De holebi gemeenschap in real life
De zogenaamde holebi gemeenschap is zeer divers en omvat vooral organisaties en café/dancings.
- Er zijn zeer veel verschillende organisaties: voor homo's alleen, voor lesbiennes alleen, voor holebi's, voor jongeren, voor ouderen, voor holebi's met een handicap, voor sportende holebi's, voor allochtone holebi's, enz...
- Daarnaast zijn er nog tal van holebi en transgender koepels bekend onder de namen Roze Huis of holebihuis. Elke provincie kent zo'n koepel organisatie waarbij men ook een café heeft waar de verschillende organisaties die onder de koepel per provincie vallen vaak samen komen, en waar ook de koepel zelf soms bijeenkomsten organiseert.
- Er zijn ook enkele holebi bar/café's en dancings in ons landje maar hun aantal is de laatste jaren sterk verminderd.
- Daar tegenover staat dat elke holebi jongeren organisatie regelmatig zelf een holebi praatcafé organiseert, ook sommige andere holebi organisaties doen dit.
- Alle adressen van organisaties en café/dancings kan je terug vinden in de holebi info gids.
Party's
Elk weekend gaat er wel ergens in ons landje een holebi party door. Soms zijn het party's enkel voor lesbische vrouwen, soms enkel voor homo mannen, en soms zijn ze ook hetero vriendelijk. Ook zijn er sinds de laatste jaren hetero party's die zich richten op gay minded people en dus ook open staan voor holebi's. In de kalender van holebi info (via de website en het menu bovenaan) kom je te weten wanneer en waar er een party doorgaat.
Jaarlijkse feesten
Jaarlijks zijn er enkele holebi-feesten deze zijn:
- Lesbian & Gay Pride: is een optocht van en voor holebi's met daarnaast enkele nevenactiviteiten en big party's.
- Lesbiennedag: jaarlijks te Gent, met workshops, voordrachten, infostands en een spetterende vrouwenfuif.
- Mr Gay Vlaanderen verkiezing.
- Uitreiking holebi & transgender awards met party.
Homo Cruising en sauna
Sommige jongens/mannen ontmoeten elkaar op de zogenaamde cruise plaatsen. Dit zijn meestal parkings of parken waar homo's vluchtige seksuele contacten hebben met elkaar.
Voor wie het allemaal een beetje anoniemer wil, zijn er homosauna's.
Op zoek naar homo sauna's in Belgie? ===> Klik hier
Extra
Gaan alle holebi's naar een organisatie? Gaan alle holebi's naar fuiven? Gaan alle homo's op zoek naar vluchtige seks? Doen alle holebi's mee aan de Gay Pride optocht? Gaan alle lesbiennes naar de Lesbiennedag? Het antwoord op al deze vragen is NEEN.
Want holebi's zijn er in alle soorten, net zoals er verschillende hetero's zijn.
Sommige holebi's komen nooit in de real life holebi gemeenschap anderen regelmatig tot veel.

COMING OUT.

Coming out wil zeggen er voor uit komen dat je homo lesbisch of bi bent. Soms noemen we het ook uit de kast komen.

INTRO
In een overwegend heteroseksuele maatschappij is het (nog) niet altijd even makkelijk om er voor uit te komen dat je homo lesbisch of biseksueel bent. Je wil er met iemand over praten maar je bent bang dat je niet aanvaard zal worden. En moet je het eigenlijk wel vertellen? Nee dat moet natuurlijk niet, maar je zal je wel beter voelen wanneer je het wél doet, gedaan met leugentjes om best wil, gedaan met het niet volledig jezelf kunnen zijn. Wanneer iedereen op de hoogte is van je geaardheid voel je een opluchting en sommige ervaren het als een ware bevrijding.

WANNEER JE COMING OUT DOEN?
Niemand heeft er in principe iets mee te maken dat jij homo lesbisch of biseksueel bent. Hetero's hebben ook geen coming-out. Jij bent degene die bepaalt of je wel of niet uit de kast komt (het vertellen aan anderen). En wie wat en wanneer te weten krijgt bepaal je dus zelf. Bedenk goed aan wie je het vertelt en of ze er vertrouwelijk mee om zullen gaan als je er nog niet aan toe bent dat iedereen het weet, en geef daarbij duidelijk aan dat ze vertrouwelijk moeten omgaan met de informatie rond je seksuele geaardheid. Wanneer je het vertelt en aan wie bepaal je natuurlijk zelf. Sommigen kiezen er voor om heel snel hun coming out te doen, anderen willen eerst meer zekerheid en wachten maanden of jaren.

START
Voor je van start gaat kan je eventueel eerst op zoek gaan naar coming out verhalen van andere holebi's. Je kan verhalen lezen van coming outs op internet, of je kan op zoek gaan naar holebi's via sociale media en aan hen vragen hoe ze hun coming out hebben gedaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om naar een holebi organisatie te gaan om daar verhalen van anderen te horen, waarbij je meteen in real life vrienden maakt die je kunnen steunen in je coming out proces.

Wanneer je dan denkt klaar te zijn voor je coming out dan kies je zelf aan wie je het eerst vertelt. Sommigen kiezen daarvoor een beste vriend of vriendin, anderen vertellen het meteen aan hun moeder, vader of beide. Nog anderen kiezen een broer, zus, oom, tante, oma, opa... Kortom aan wie je het eerst vertelt kies je zelf. Sommige mensen kiezen er voor om niets te vertellen maar het wel zeer duidelijk te laten weten via sociale media zoals Facebook en Twitter.

HOE VERTEL IK HET?
Dat kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld beginnen over iets dat je op Tv hebt gezien en dat gaat over holebis, zo van ken je die? hij/zij is holebi, hoe denk jij daar over? Sommige kiezen er voor het meteen recht voor de raap te zeggen anderen schrijven een brief, nog anderen zeggen niets maar laten het op de een of andere manier duidelijk weten via sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

REACTIE VAN ANDEREN
Wees je er tenvolle van bewust dat een reactie op jouw coming-out slechts één reactie is, vaak ingegeven door verlegenheid of onwetendheid over het onderwerp. Onthoud dat jij al een heel proces hebt doorgemaakt, maar degene die je in vertrouwen neemt wordt daar pas nu mee geconfronteerd. Geef hem of haar de tijd om te reageren of van mening te veranderen. Put moed uit positieve reacties en laat je niet uit het veld slaan door negatieve. Wees dankbaar en blij met reacties waar je iets aan hebt, maar laat je niet verbitteren door vervelende gebeurtenissen, en weet dat sommige mensen na een beetje, of soms wat meer, tijd, van mening kunnen veranderen.

HOE GAAN MENSEN REAGEREN?
Dat kan niemand voorspellen. Sommigen (inclusief ouders) reageren meteen positief, anderen hebben tijd nodig, nog anderen reageren eerst negatief maar draaien later bij. Kortom het is niet te voorspellen hoe iemand zal reageren op jou coming out. Ga er niet meteen vanuit dat men slecht zal reageren, ook bijvoorbeeld niet wanneer je iemand vaak mopjes hoort vertellen over homo's, want niet al deze mensen zijn homofoob, velen vinden de mopjes onschuldig net als bijvoorbeeld mopjes over blondjes, en zullen daarom niet meteen negatief reageren op jou coming out.

OUDERS
Ouders kunnen soms anders reageren dan je wenst. Weet alvast dat een meerderheid van de ouders positief reageert. Wanneer ouders niet positief reageren: Sommige ouders zijn bij een eerste reactie negatief. Wees dan niet meteen bedroefd maar geef ze de tijd om te wennen aan het idee. Veel van deze ouders draaien na enkele dagen, weken, maanden bij, vooral wanneer ze zien dat jij sterk genoeg bent en vooral gelukkig. Want daar draait het vaak om bij negatieve reacties van ouders. Ze denken dat jij niet gelukkig zal worden omdat je homo of lesbisch bent. Het is dan aan jou om je ouders te tonen dat je wel gelukkig bent met wie je bent.
Ook kan het zijn dat je ouders denken dat je nog te jong bent om al te weten of je homo, lesbisch of biseksueel bent, opnieuw is het dan aan jou om ze te overtuigen dat dit niet het geval is. Veel holebi's weten het al op zeer jonge leeftijd dat ze homo of lesbisch zijn.

Nog een mogelijkheid is dat je ouders het niet begrijpen omdat je misschien eerst gehuwd was met iemand van het andere geslacht, en dat je er dus pas veel later achter kwam, of dat je pas veel later jezelf durfde aanvaarden. Laat je ouders dan duidelijk weten dat je gelukkiger bent als holebi en dat je voor die tijd eigenlijk niet helemaal jezelf was, bijvoorbeeld uit angst om niet te worden aanvaard.

Kortom ga er niet meteen vanuit dat je ouders slecht zullen reageren, en indien ze slecht reageren geef ze dan de tijd om te wennen, de meeste ouders draaien na een tijdje bij.

Wat als je ouders nooit bijdraaien? Dan zal je daar helaas mee moeten leren leven en kiezen voor je eigen leven. Soms zal dit zorgen voor drastische maatregelen bijvoorbeeld wanneer je nog in het ouderlijke huis woont, dan kan het zijn dat de tijd is gekomen om het ouderlijke nest te verlaten. Wanneer je daar nog niet de kans toe hebt, bijvoorbeeld omdat je nog studeert, zal je op je tanden moeten bijten tot je wel het huis uit kan. Maar ook hier bestaat de kans dat je ouders, zelfs na vele jaren, wel nog anders gaan denken over jou seksuele geaardheid en dat ze je wel aanvaarden zoals je bent.

BELGISCHE WETGEVING SEKS MET MINDERJARIGEN + NUTTIGE ADRESSEN


- In belgie is het VERBODEN om seks te hebben als meerderjarige met een minderjarige.
Concreet ziet de wet er als volgt uit:

- In Belgié is een persoon vanaf 16 jaar seksueel meerderjarig. Vanaf die leeftijd wordt hij of zij geacht bekwaam te zijn om toestemming te geven voor seksuele handelingen.

- Wie seks heeft met iemand die géén 16 jaar is strafbaar. Ongeacht hoe oud die andere persoon is. Dus ook wanneer jij 17 bent en hij of zij 15 jaar is - en ook wanneer jij 16 bent en hij of zij 15 of jonger. Je mag dus enkel seks hebben als jullie beide 16 jaar of ouder zijn, daarbij is dus enkel seks mogelijk tussen twee personen van 16 of twee personen van 17 of twee personen van 18. De kans bestaat natuurlijk dat ook twee 13 of 14 of 15 jarigen met elkaar seks hebben, dit is wettelijk niet toegestaan maar indien beide personen dezelfde leeftijd hebben zal men er niet zwaar aan tillen.

- Daarnaast moet je nog opletten omdat de wet geen onderscheid maakt in de aard van de seksuele handeling.
Een tongkus wordt door de wetgever op hetzelfde niveau geplaatst als penetratie of geslachtsgemeenschap, dat wil zeggen: Wanneer je bijvoorbeeld als 17-jarige penetratie (anaal of vaginaal) hebt met een 15-jarige riskeert de 17-jarige een veroordeling wegens verkrachting, ook wanneer de seksueel minderjarige toestemming gaf tot deze vorm van seks. En wanneer er geen penetratie aan te pas komt ben je nog steeds strafbaar als je bijvoorbeeld 17 bent en seks hebt met iemand van 15, zonder penetratie riskeert de 17-jarige een veroordeling wegens aanranding van de eerbaarheid, ook wanneer de seksueel minderjarige toestemming gaf om bepaalde seksuele handelingen uit te voeren.

- Op dit moment wordt er dus geen onderscheid gemaakt inzake de leeftijd van de pleger.
Dit wil zeggen dat een 16-jarige die seks heeft met een 15-jarige even strafbaar is als een 35-jarige die seks heeft met een 15-jarige. Al zal men in praktijk mogelijk niet zo streng zijn indien het leeftijdsverschil niet hoger is dan 1 jaar als de jongste minderjarige persoon.

- Seks kan enkel tussen twee volwassen personen die daar beide klaar voor zijn, die beide akkoord gaan. Wanneer er een seksuele handeling gebeurd waarmee je niet akkoord gaat, ongeacht of je wel of niet minderjarig of meerderjarig bent, kan worden beschouwd als aanranding of verkrachting. Ook binnen een relatie kan er sprake zijn van aanranding of verkrachting wanneer er seks plaats vindt zonder toestemming van beide partners.

Tot slot: holebi info keurt pedofilie volledig af. Pedofilie is geen seksuele geaardheid zoals homo, lesbisch of biseksueel zijn.

NUTTIGE ADRESSEN
- Alles over seksueel misbruik => Klik hier
- Alles over verkrachting - hulpverlening Belgie => Klik hier
- Alles over Seks (Jongerensite) => Klik hier

Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 09 January, 2019 en 2682 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 augustus 2020 - Queer Arts Fest 3 tot 9/8
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerp Pride (5-9 augustus), wat gaat nog door en wat niet - en toch nog veel fun online.

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Queer Arts Festival Antwerp past programma aan vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 

Nederlandse holebi intersekse en trans+ federatie roept overheid op iets te doen aan toenemend geweld.

 

Noord-Ieren kregen zwaar homofobe pamfletten in hun bus.

 

Een op vier holebi en transgender+ jongeren gebruikt genderneutraal voornaamwoord.

 


Showbizz & Sport

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Ellen biedt excuses aan voor ‘vijandig' werkklimaat in open brief.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.