Je leest:

Ooit was holebi en transgender zijn de gewoonste zaak van de wereld binnen de Islam.Holebi transgender en religie komen regelmatig met elkaar in conflict. Maar ooit was het anders, zelfs binnen de Islam, waar homoseksualiteit ooit werd beschouwd als een van de normaalste zaken ter wereld.

Het Ottomaanse rijk, de zetel van de macht in de moslimwereld, zag lesbische of homoseks eeuwenlang niet als taboe. Ze regeerden formeel dat homoseks geen misdaad was in 1858. Maar toen christenen vanuit het westen overkwamen om te koloniseren, besmetten ze de islam met homofobie. En ook al zullen velen het misschien niet geloven, de meeste moslims geloven vandaag de dag nog dat de profeet Mohammed altijd seksuele en gender minderheden beschermde en verdedigde. In oude geschriften staat dat Mohammed transgenders en ook homo's beschermde en zelfs in huis nam.

Hoe het allemaal begon en hoe het werd zoals het nu is. De oude moslim cultuur was doorweven van de jongens liefhebbende cultuur van de oude Grieken. Vooral de islamitische rijken deelden deze cultuur. Het was ook een tijd waarin Perzische culturen, allemaal moslims, de Indiase en Arabische wereld domineerden, en het was toen heel gewoon vooral voor oudere mannen om seks te hebben met jongere, baardeloze mannen. Deze jongere mannen werden 'amrad' genoemd. Zodra de mannen een baard kregen werd hij zelf de man die seks had met jonge baardloze mannen. Want nadat je in deze tijd als man je reproductieve verantwoordelijkheden had vervuld, mocht je doen wat je wil met jongere mannen, prostituees en andere vrouwen. De maatschappij accepteerde dit volledig, tenminste, in elitaire kringen.

Ook wat betreft het geloof rond hiernamaals is veranderd. Moslims spreken nu over de duizenden vrouwelijke maagden die hen opwachten. Maar nergens in de Koran staat dat het vrouwen zijn, sterker nog, men spreekt ook van mannelijke maagden. Men heeft het in de Koran over de Hur of Houris (zijn vrouw) en hebben het daarna over de mannelijke tegenhanger de Ghilman, de onsterfelijke jonge mannen die hen opwachten en mensen dienen in het paradijs. "Onsterfelijke mannelijke jongeren zullen hen omsingelen en plezieren. Als je ze ziet zal je denken dat het parels zijn."

Lesbiennes: in de oude islamitische tijd was er enkel sprake van Sihaq, letterlijk vertaald als wrijven, wat neer kwam op twee vrouwen die met elkaar de liefde bedrijven. Seks tussen twee vrouwen werd in het Ottomaanse Rijk in de 16e eeuw niet langer verboden, vermoedelijk omdat men dacht dat het onbelangrijk was, en men er in het algemeen van uit ging dat vrouwelijke seksualiteit onbelangrijk is. Artsen in die tijd beweerden dat je lesbisch zijn kon 'genezen' door te baden. Mannen waren destijds vaak zo bang dat hun vrouw seks zou hebben met een andere vrouw dat ze hun vrouw verboden om buiten te komen.

Verder komt lesbisch zijn ook nog voor in de Arabische folklore. al-Zarqa al-Yamama ('de vrouw met blauwe ogen van Yamama') werd verliefd op de christelijke prinses Hind van de Lakhmids. Toen al-Zarqa, die de mogelijkheid had om gebeurtenissen in de toekomst te zien, werd gekruisigd, werd er gezegd dat de prinses haar haren afsneed en rouwde totdat ze stierf.

En dan waren er nog de Mukhannas. Dit waren mannen (sommige onderzoekers beschouwen ze als transgender of mensen van het derde geslacht) die hun baarden als volwassenen zouden scheren om te laten zien dat ze het object van verlangen naar mannen wilden blijven. Maar zelfs zij hadden hun plaats in de maatschappij. Ze zouden vaak worden gebruikt als dienaren voor profeten. Maar niet door de grote profeet Mohammed. Want hij was volgens de oude geschriften ook de beschermer van transgenders en zelfs homo mannen. Wanneer men kijkt naar de overleveringen die sommigen gebruiken om homo moorden te rechtvaardigen in de tijd van nu, vind je veel meer bewijs dat er duidelijk bewijs is dat Mohammed heel inclusief was. Hij beschermde transgenders en homo's tegen mensen die hen wilde verslaan en doden, staat te lezen in oude geschriften.

En toen ging het fout. Dat begon toen religieuze Europeanen de moslimwereld binnen drongen. Ze drongen hun culturele praktijken en attitudes op aan de moslims. Wat later ontstond het moderne islamitische fundamentalisme. Mede onder druk van de Europeanen en het Katholieke christelijke geloof werd homoseksualiteit niet langer getolereerd en op een bepaald moment zelfs verboden.

Homofobie ontstond omdat de kolonisten moslim mannen beschouwden als zwakke luie mannen. Daarop gingen veel Arabische mannen bewijzen dat ze wel krachtig en mannelijk waren. Daardoor werd de oude islamitische geschiedenis verworpen, en werden mannen die seks hadden met mannen niet langer aanvaard. De ommekeer wordt vaak vergeleken met het Duitse nationalisme, dat toenam na de nederlaag in de Eerste Wereldoorlog. Waarbij het er vaak om ging om iedereen te doden die tegen 'mijn stam' is, de zwakken doden en iedereen vermoorden die het nationalistische stereotype niet vervuld.

Aangezien de aldaar dominante samenleving al bestond, was het vanaf toe voor het 'moderne' patriarchaat gemakkelijker om vrouwen te onderdrukken en holebi en transgender levens strafbaar te stellen. 'In het begin van de 20ste eeuw schaamden Arabieren zich voor hun oude geschiedenis. Ze probeerden het te zuiveren, te censureren, het mannelijker te maken. En mannen mochten niet langer verboden zijn aan iets wat vrouwelijk is en homoseksuele daden werden volledig afgekeurd.

De oude eigen geschiedenis werd verworpen en zo komen we tot de dag van vandaag, waar homoseksualiteit binnen de moslim gemeenschap niet langer de gewoonste zaak van de wereld is, maar de 'gevaarlijkste' zaak van de wereld, die moet worden bestraft, desnoods met de dood. Gelukkig volgen niet alle moslims deze gedachten, en zijn er voornamelijk in Europese landen steeds meer moslims die terugkeren naar de oude geschiedenis, een die iedereen aanvaard zoals hij of zij is, en homoseksuelen en transgenders omarmd en beschermd zoals ook de profeet Mohammed altijd heeft gedaan.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 December, 2018 en 21308 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

25 mei 2019 - Boots Club
25 mei 2019 - Que Pasa
25 mei 2019 - Girls for Girls
25 mei 2019 - Lumbago Foute Party
31 mei 2019 - Fever Friday
01 juni 2019 - Boots Club
01 juni 2019 - Sinful Saturday
01 juni 2019 - Cave15 Fire & Ice
01 juni 2019 - Twinxx
08 juni 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgisch voetballer gaat akkoord met straf van voetbalbond wegens homofobe gezangen.

 

Vooral reclamemakers vinden Jupiler advertentie met Sam Bettens geniaal.

 

Het verhaal van een Vlaamse transman die leerkracht godsdienst is + video.

 

Belgian Pride trok meer dan 100.000 deelnemers, maar werd beetje overschaduwd door opstootje + 3 video's.

 

Vlaams zanger uit de transgender kast + video.

 

Vlaams politicus trouwde op 17 mei met zijn vriend.

 


Buitenlands nieuws

Modemerken zetten zich steeds vaker groots in op Pride maand, goed bedoeld of puur voor het geld?

 

Tweede positieve stap van vier voor holebi's & transgenders in de VS.

 

Eerste Aziatische land met homohuwelijk is een feit.

 

Transgenders steeds vaker ook slachtoffer geweld en discriminatie door politie.

 

Eerste Australische prof voetballer uit de holebi kast.

 


Showbizz nieuws

Na premiere Elton John's Rocketman, 14 bijzondere feitjes over de grootste rockdiva allertijden.

 

Songfestival winnaar Duncan uit de kast als bi-tje, sprak pro holebi woorden in speech na overwinning + 2 video's.

 

Ex voetballer en echtgenoot trotse papa's van tweede kindje + foto's.

 

Troye Sivan organiseert samen met Charli XCX een holebi & transgender muziekfestival.