Je leest:

Het verhaal van de Vlaamse 19-jarige Dylano, student, toekomstig model en trans-jongen.Vandaag het verhaal van de 19-jarige Dylano Vercruysse uit de Limburgse gemeente Bilzen. De jongeman is student sociaal werk aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen en timmert volop aan een modellencarrière.

Daarnaast is Dylano ook een transgender jongen. Begin dit jaar voelde hij zich nog vreselijk, maar nu is alles anders. Hoewel zijn transitie nog niet helemaal rond is, voelt hij zich toch al voor honderd procent man. In het afgelopen jaar onderging hij een ware gedaanteverandering. "Het gaat snel, zeer snel, mijn gezicht is veranderd, ik heb bredere schouders, mijn lichaam is meer uitgezet en ik heb een baard." Allemaal het gevolg van de hormonen.

"Ik probeer als een jonge man te leven en ik laat dat zien", zegt Dylano in de media. "Alleen, in mijn hoofd zit ik nog met muizenissen. Mijn borsten zijn verwijderd en ik krijg om de twee weken een hormonenspuit, en dat zal zo voor de rest van mijn leven zijn. Volgend jaar laat ik mijn baarmoeder wegnemen. Maar de grootste en finale ingreep moet nog gebeuren: de geslachtsoperatie! Maar ik kan pas in 2022 onder met mes. De wachtlijst in ons land is immens. Het kan ook in Londen of New York gebeuren, maar daar heb ik het geld niet voor. Zo’n operatie alleen al kost makkelijk 5.000 euro. Ik kijk in elk geval héél hard uit naar de geslachtsoperatie. Pas dan kan ik zeggen dat ik ook fysiek een man ben."

Dylano heeft het voorbije jaar niet alleen de keuze gemaakt om de transitie van meisje naar jongen door te voeren. Ook heeft hij enkele belangrijke knopen moeten doorhakken. In september dit jaar heeft hij andere studies aangevat. “Ik studeerde product design in Hasselt, nu zit ik op Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Ik heb er een flatje. Het is een bewuste keuze. Het voelt aan alsof ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven begin. Ik start hier van nul en laat een moeilijke tijd achter me.

Daarmee doelt Dylano op de pesterijen die hij op zijn vorige scholen moest ondergaan. "Er werd over mij geroddeld. Ze durfden het nooit recht in mijn gezicht zeggen, maar ik hoorde dat ze vertelden dat ik een ziekte had. Ik heb veel vrienden verloren, maar in Antwerpen heb ik er nieuwe gemaakt. Ze begrijpen me, en nemen me zoals ik ben. Hier ben ik de nieuwe Dylano."

Nu hij zich goed voelt in zijn vel, durft hij ook een nieuwe stap te zetten. Hij wil zijn verhaal over zijn transitie en de weg ernaartoe aan de buitenwereld vertellen. "Ik geef lezingen op scholen en bij verenigingen. Het liep niet meteen van een leien dakje, maar het is me gelukt om met mijn verhaal naar buiten te komen. De lezingen zijn voor mij een manier om alles wat ik heb meegemaakt te verwerken. Dat lukt aardig. Hoe meer ik erover praat, hoe meer ik de moeilijke tijden achter me kan laten. Ik weet dat ik me telkens bloot geef, maar dat voelt niet langer pijnlijk en gênant aan."

De lezingen zijn een succes, zijn verhaal raakt tot in het hart. "Ik begin elke lezing met een doodsprentje van een vriend op de lessenaar te zetten. Een vriend die transgender wilde zijn, maakte een einde aan zijn leven. Zelf heb ik ook met die gedachte geworsteld, maar gelukkig is het niet zover gekomen. Ik wil leven! Ik leg de transgendervlag (roze, wit met blauw) op tafel en ik vertel mijn verhaal. Eerst kijken de leerlingen met verbaasde blikken naar mij: als meisje geboren en nu een man willen worden! Maar dat verandert in de loop van de lezing. Na afloop voel ik begrip en respect voor wie ik ben en wie ik wil worden."

Nog een scharniermoment: de getuigenis van Dylano in het Eén-programma M/V/X. Tot op vandaag krijg hij heel wat reacties. "Andere transgenders, en zij die overwegen van geslacht te veranderen, contacteren me. Ze vinden het knap dat ik het heb aangedurfd om over mijn transitie, strijd en gevoelens te praten. Meer dan een miljoen mensen keken naar het programma. Ik krijg veel vragen, en geef tips. De belangrijkste? Doorzetten, en dat blijven doen", zegt Dylano, die ook via Instagram en Snapchat zijn verhaal deelt. "Ik denk er over na om een boek te schrijven over mijn hindernissenparcours. Ook over mijn positieve ervaringen die ik mocht beleven, zal ik schrijven."

Verder wil Dylano graag een voorbeeld voor anderen zijn, en blijft hij strijden tegen vooroordelen. Beetje bij beetje ziet hij zijn toekomst rooskleurig tegemoet. "Om van geslacht te veranderen, zijn op medisch vlak al grote stappen vooruit gezet. Maar ook dat je je naam en geslacht op je paspoort kan aanpassen, is bijzonder positief. In mijn omgeving merk ik alvast dat men beter omgaat met mijn geaardheid en transitie."

Als jonge adonis heeft Dylano een passie voor mode en de catwalk. Hij is aardig op weg om als model te slagen. "Ik heb net deelgenomen aan Top Models Europe, een wereldwijd bekend event. We zijn met 5.000 deelnemers gestart, en ik heb nu de tweede ronde gehaald. Het kan deuren voor me openen. Ik doe ook geregeld een fotoshoot en loop modeshows. Of ik mannequin wil worden? Ik wil het wel, maar momenteel krijgen mijn studies en transitie voorrang. Ik ben geboren als meisje, maar ik ben nu fier dat ik het lichaam van een man heb en me zo ook voel. Het model zijn, versterkt nog dat gevoel. Transmannen worden als model veel gevraagd in het buitenland."

Het voorbije jaar heeft een grote impact gehad op Dylano. "Ik vocht tegen mijn eenzaamheid, maar heb die overwonnen. Ik ben ook op zoek naar een vaste partner. Ik ben als persoon sterker geworden, ik maak nu volwassen keuzes, maar ik sta nog niet helemaal waar ik wil staan. Al ben ik wel goed op weg."
LEES OOK (al het binnenlandse transgender nieuws van 2018)
NA LAATSTE INGREEP BO VAN SPILBEEK NU OOK LICHAMELIJK HELEMAAL VROUW + VIDEO
VLAAMSE TRANS VROUW ONDANKS NIEUWE WET VERSTRIKT IN ADMINISTRATIEVE MALLEMOLEN
50% MEER GESLACHTSWIJZIGINGEN IN BELGIE
VLAAMS MINISTER TREKT GELD UIT OM TRANSGENDER ZIJN NOG MEER BESPREEKBAAR TE MAKEN
DIVERSITEIT IS GEEN TREND ALDUS 20-JARIG VLAAMS TRANSGENDER MODEL
ONTROEREND MOOI GESPREK MET VLAAMSE TWEELING WAARVAN EENTJE TRANSGENDER IS
HET VERHAAL VAN NORA WIENS LEVEN VOOR INSPIRATIE ZORGDE VOOR DE FILM GIRL
21-JARIGE VLAAMSE TRANSGENDER UIT MVX REEKS OP VERKIEZINGSLIJST
VLAAMSE TRANSGENDER VROUW UIT MVX REEKS UIT HET LEVEN GESTAPT
HET VERHAAL VAN EEN BELGISCHE TRANSGENDER MOSLIMA
VLAAMSE TRANSGENDER VROUW UIT DE SERIE MVX AAN HET WOORD
18-JARIGE VLAAMSE TRANSGENDER JONGEN STAPTE UIT HET LEVEN + 2 VIDEO'S
HERSENSCAN ONTHULT OF JE TRANS BENT ALDUS BELGISCH NEDERLANDS ONDERZOEK
STEEDS MEER BELG TRANSGENDERS NAAR GEMEENTEHUIS VOOR AANPASSINGEN
WAALSE PROCUREURS LAPPEN NIEUWE TRANSGENDER WET AAN HUN LAARS
VTM JOURNALISTE UIT DE TRANSGENDER KAST

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 29 December, 2018 en 8967 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

21 juni 2019 - 50 Plus LGTB Party
21 juni 2019 - This is us Sing Out Live
21 juni 2019 - Boots Club
21 juni 2019 - 5 Years HIM
28 juni 2019 - Fever Friday
29 juni 2019 - Boots Club
29 juni 2019 - Sinful Saturday
29 juni 2019 - Le Zoo
29 juni 2019 - Think! Party
05 juli 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgie binnenkort derde land ter wereld met 3de gender optie.

 

Holebi's gaan verworven rechten nooit verliezen in Belgie + video + realisatie enkele wetten.

 

Nieuwe homobar waar iedereen welkom is in Kortrijk.

 

VRT-journalist en vriend verloofd.

 

Het Vlaams Belang en holebi's, verleden en heden smelten samen.

 

Nieuw boek: Het Transgender Boek (Leven als transgender in Vlaanderen & Nederland).

 


Buitenlands nieuws

Bokser vroeg zijn vriend ten huwelijk in de boksring + video.

 

Stijging aantal haatmisdaden tegen holebi's & transgenders in Schotland.

 

31 openlijke lesbi & bi voetbalsters + 1 coach op FIFA Wereldkampioenschap vrouwen voetbal.

 

Steve en Rob adopteren zes kinderen tegelijkertijd.

 

Ambassades wereldwijd gaan met Regenboogvlag in tegen Trump's verbod.

 

Mooie reactie van kunstenaar op homfobe graffiti in Roemenie.

 

47ste plaats ter wereld waar homo's & lesbiennes kunnen trouwen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Duitsland censureert song over jonge homo + video.

 

Voor het eerst lesbisch koppeltje in Tekenfilmserie My Little Pony.

 

Anti holebi & transgender wet verworpen met hulp van zanger Ricky Martin.

 

Eerste televisie interview met Sam Bettens na coming out, ook hier integraal te bekijken.

 

Britse transgender journaliste & activiste nieuwe gezicht van Pantene.