Je leest:

Vlaams Links politicus onder vuur na steun rechtse politici en belachelijk maken transgenders.Een politicus voor de partij sp.a ligt onder vuur wegens sympathieŽn voor Vlaams Belang en het belachelijk maken van transgenders op sociale media.

De herverkozen DaniŽl Vanluyten, sp.a raadlid in de stad Tienen ligt onder vuur vanwege enkele radicale racties op sociale media. Reacties die niet aansluiten bij de standpunten van zijn partij. Zo gaf hij enkele likes op standpunten van Vlaams Belang op diens sociale media, maakte hij transgenders belachelijk, en steunde hij openlijk het beleid dat Theo Francken eerder voerde betreffende illegalen en asielzoekers.

Ondertussen distantieerde lijsttrekster Nele Daenen, sp.a, zich al van de heer Vanluyten. "Dat zijn berichten waar wij als sp.a Tienen niet kunnen achterstaan. We gaan met hem overleggen en samen met sp.a Vlaams-Brabant en de eigen afdeling nagaan hoe we hier correct kunnen op reageren," zei Daenen onder andere over de uitspraak van Vanluyten over transgenders.

Verder werd in een anonieme brief, gericht aan sp.a voorzitter John Crombez, de vraag gesteld of Vanluyten wel gemeenteraadslid voor sp.a kan blijven. In de brief klaagt men de rechtse propaganda op sociale media aan, waarbij hij zelfs openlijk extreme ideeŽn van Vlaams Belang verspreidt. Ook extreem taalgebruik en het beledigen van mensen kan volgens de briefschrijver niet door de beugel. "Meningen van andere sp.a leden neemt hij bovendien ook openlijk onder vuur. Kan zo iemand nog wel gemeenteraadslid zijn voor deze partij?," eindigt de anonieme briefschrijver.

Op Facebook schreef de sp.a politicus onder een bericht over transgenders, dat dit niet normaal is. Verder gaf hij ook al meermaals een like op filmpjes van Vlaams Belang politicus en voorzitter Tom Van Grieken, en andere mensen noemt hij wel eens 'onozel manneke' of 'snotneus' op sociale media. "Niet meteen het sociaal verkeer van een sp.a politicus, maar toch zijn ze allemaal van sp.a politicus Vanluyten, aldus ook nog de anonieme briefschrijver.

Fractieleider Nele Daenen: "Het zijn heel duidelijk berichten waar wij als sp.a Tienen niet kunnen achter staan. Het zijn natuurlijk zijn eigen persoonlijke standpunten. Wij weten natuurlijk niet wat hij soms schrijft op sociale media zoals Facebook, maar wij kunnen hier absoluut niet achter staan. Wij gaan met sp.a Vlaams-Brabant en onze eigen lokale afdeling samen zitten met DaniŽl Vanluyten zodanig dat hij dat kan uitleggen en dat wij kunnen zien op welke manier we daar correct op reageren. Want zulke uitspraken kunnen ťcht niet voor sp.a." Vorige week werd DaniŽl Vanluyten nog voorgesteld, samen met de andere leden van de partij, als ťťn van de vijf sp.a raadsleden voor de volgende gemeenteraad in Tienen. Hij is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 26 December, 2018 en 3735 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

21 juni 2019 - 50 Plus LGTB Party
21 juni 2019 - This is us Sing Out Live
21 juni 2019 - Boots Club
21 juni 2019 - 5 Years HIM
28 juni 2019 - Fever Friday
29 juni 2019 - Boots Club
29 juni 2019 - Sinful Saturday
29 juni 2019 - Le Zoo
29 juni 2019 - Think! Party
05 juli 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgie binnenkort derde land ter wereld met 3de gender optie.

 

Holebi's gaan verworven rechten nooit verliezen in Belgie + video + realisatie enkele wetten.

 

Nieuwe homobar waar iedereen welkom is in Kortrijk.

 

VRT-journalist en vriend verloofd.

 

Het Vlaams Belang en holebi's, verleden en heden smelten samen.

 

Nieuw boek: Het Transgender Boek (Leven als transgender in Vlaanderen & Nederland).

 


Buitenlands nieuws

Bokser vroeg zijn vriend ten huwelijk in de boksring + video.

 

Stijging aantal haatmisdaden tegen holebi's & transgenders in Schotland.

 

31 openlijke lesbi & bi voetbalsters + 1 coach op FIFA Wereldkampioenschap vrouwen voetbal.

 

Steve en Rob adopteren zes kinderen tegelijkertijd.

 

Ambassades wereldwijd gaan met Regenboogvlag in tegen Trump's verbod.

 

Mooie reactie van kunstenaar op homfobe graffiti in Roemenie.

 

47ste plaats ter wereld waar homo's & lesbiennes kunnen trouwen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Duitsland censureert song over jonge homo + video.

 

Voor het eerst lesbisch koppeltje in Tekenfilmserie My Little Pony.

 

Anti holebi & transgender wet verworpen met hulp van zanger Ricky Martin.

 

Eerste televisie interview met Sam Bettens na coming out, ook hier integraal te bekijken.

 

Britse transgender journaliste & activiste nieuwe gezicht van Pantene.