Je leest:

Vlaams Links politicus onder vuur na steun rechtse politici en belachelijk maken transgenders.Een politicus voor de partij sp.a ligt onder vuur wegens sympathieŽn voor Vlaams Belang en het belachelijk maken van transgenders op sociale media.

De herverkozen DaniŽl Vanluyten, sp.a raadlid in de stad Tienen ligt onder vuur vanwege enkele radicale racties op sociale media. Reacties die niet aansluiten bij de standpunten van zijn partij. Zo gaf hij enkele likes op standpunten van Vlaams Belang op diens sociale media, maakte hij transgenders belachelijk, en steunde hij openlijk het beleid dat Theo Francken eerder voerde betreffende illegalen en asielzoekers.

Ondertussen distantieerde lijsttrekster Nele Daenen, sp.a, zich al van de heer Vanluyten. "Dat zijn berichten waar wij als sp.a Tienen niet kunnen achterstaan. We gaan met hem overleggen en samen met sp.a Vlaams-Brabant en de eigen afdeling nagaan hoe we hier correct kunnen op reageren," zei Daenen onder andere over de uitspraak van Vanluyten over transgenders.

Verder werd in een anonieme brief, gericht aan sp.a voorzitter John Crombez, de vraag gesteld of Vanluyten wel gemeenteraadslid voor sp.a kan blijven. In de brief klaagt men de rechtse propaganda op sociale media aan, waarbij hij zelfs openlijk extreme ideeŽn van Vlaams Belang verspreidt. Ook extreem taalgebruik en het beledigen van mensen kan volgens de briefschrijver niet door de beugel. "Meningen van andere sp.a leden neemt hij bovendien ook openlijk onder vuur. Kan zo iemand nog wel gemeenteraadslid zijn voor deze partij?," eindigt de anonieme briefschrijver.

Op Facebook schreef de sp.a politicus onder een bericht over transgenders, dat dit niet normaal is. Verder gaf hij ook al meermaals een like op filmpjes van Vlaams Belang politicus en voorzitter Tom Van Grieken, en andere mensen noemt hij wel eens 'onozel manneke' of 'snotneus' op sociale media. "Niet meteen het sociaal verkeer van een sp.a politicus, maar toch zijn ze allemaal van sp.a politicus Vanluyten, aldus ook nog de anonieme briefschrijver.

Fractieleider Nele Daenen: "Het zijn heel duidelijk berichten waar wij als sp.a Tienen niet kunnen achter staan. Het zijn natuurlijk zijn eigen persoonlijke standpunten. Wij weten natuurlijk niet wat hij soms schrijft op sociale media zoals Facebook, maar wij kunnen hier absoluut niet achter staan. Wij gaan met sp.a Vlaams-Brabant en onze eigen lokale afdeling samen zitten met DaniŽl Vanluyten zodanig dat hij dat kan uitleggen en dat wij kunnen zien op welke manier we daar correct op reageren. Want zulke uitspraken kunnen ťcht niet voor sp.a." Vorige week werd DaniŽl Vanluyten nog voorgesteld, samen met de andere leden van de partij, als ťťn van de vijf sp.a raadsleden voor de volgende gemeenteraad in Tienen. Hij is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 26 December, 2018 en 3469 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 Ä korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

25 januari 2019 - Boots Club
26 januari 2019 - Sparkle
26 januari 2019 - Boots Club 2Parties
26 januari 2019 - Gay Only
27 januari 2019 - Boots Afternoon
01 februari 2019 - Boots Club
02 februari 2019 - Female Fever
02 februari 2019 - Boots Club 3Parties
02 februari 2019 - E.V.E Woman Only
02 februari 2019 - Cafeina

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Antwerpse dansformatie Trinxx blies Nederlanders van hun sokken + video.

 

N-VA Schepen klaagt gebruik van het woord 'homo' als scheldwoord aan na Facebook grap.

 

Koen Crucke en Johny Voners als homo travestie koppel in musical.

 

Man uit Blankenberge slaat deurwaarder en politieman in elkaar, deels met homofobisch motief.

 

Belgische politici en Amnesty veroordelen nieuwe vervolgingen van holebi's in Tjetsjenie.

 


Buitenlands nieuws

Amerikaans voetballer kwam zopas uit de holebi kast.

 

9 daders van homofobe aanval met zuur gooien in Londen veroordeeld.

 

Kinderboekjes met holebi en transgender thema zijn belangrijk op school. + link lijst Nederlandstalige boekjes

 

Wat het laatste taboe blijft binnen de holebi gemeenschap wereldwijd.

 

Google onder vuur wegens aanbieden anti holebi & transgender app.

 

Eerste Duitse transgender parlementaria uit de kast.

 


Showbizz nieuws

Eerste glimp van transgender superheldin uit Tv-serie Supergirl.

 

Zanger Sam Smith kreeg een Drag Queen naam van Elton John.

 

Film met lesbisch thema van Nederlandse filmregisseur uitgesteld tot volgend jaar.

 

24-jarige Puerto Ricaanse rapper overleden + video.