Je leest:

Op komst Vlaamse televisieserie met homo koppel in.Vlaams danser/choreograaf en acteur voor theater en media Kristof Goffin gaat in 'Dertigers' de toekomstige fictiereeks van één, samen met Vlaams acteur Yemi Oduwale, momenteel bekend van zijn rol in de één soap 'Thuis', een homo koppel spelen. De serie zal vanaf 7 januari te zien zijn op één.

De fictieserie, gemaakt door Warner Bros ITVP België, draait rond een vriendengroep van zes dertigers. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studentenjaren in Antwerpen en bleven na hun studies in of rond de stad hangen, elk zoekende naar hun eigen weg, een job en een partner. De vriendschap bleef overeind, maar nu worstelt elk van hen met de uitdagingen van hun generatie. Die onmogelijke work-life balance en een onverwerkt trauma waarbij ieder zijn eigen geheim draagt, zorgen voor spanningen binnen de vriendengroep.

De zes dertigers vormen een dwarsdoorsnede van hun generatie. Ze zijn single, getrouwd of gescheiden, met of zonder kinderen, in een klassiek of nieuw samengesteld gezin. Ze zijn hetero of homo en hebben een druk sociaal en/of familiaal leven. Het zijn onafscheidelijke vrienden sinds hun studententijd, toen ze samen op kot zaten. Dat is ondertussen al 15 jaar geleden. In de loop van de jaren is er van alles gebeurd. Ze hebben samen heel wat hindernissen overwonnen. Nu iedereen in de groep halverwege de dertig is, staat de vriendenkring mogelijk op een keerpunt: er komen kleine én grote geheimen en spanningen aan het oppervlak die hun vriendschap op de proef stellen.

Kristof Goffin speelt de rol van de 35-jarige verpleger Alex die samen woont met zijn vriend Elias, een rol die gespeeld wordt door acteur Yemi Oduwale. Personage Alex is de stuwende kracht achter de vriendengroep, voor hen laat hij alles vallen, soms op een overdreven manier volgens zijn vriend die vind dat Alex hem niet altijd op de eerste plaats zet. In de eerste aflevering maken we kennis met de vrienden tijdens een feestje bij Pieter die de andere uitnodigde om kennis te maken met zijn nieuwe vriendin Babs.

De zes vrienden worden naast Goffin en Oduwale vertolkt door: Yannick De Coster bekend van zijn rol in het derde seizoen van 'De Ridder', en verder met bloggster, TV, model en presentatrice Kim Van Oncen. Maar ook nog met actrice Evelien Van Hamme die al te zien was in series als 'het Goddelijke monster’, ‘Vriendinnen’ en ‘Vermist’. En tot slot ook met actrice Ellen Verest eerder te zien in series als 'Cordon', 'Kosmoo' en 'De Zonen van Van As'. Het verhaal werd bedacht door Wim De Smet, die ook de regie verzorgt. De reeks kwam tot stand met de steun van Scio, de Belgische Tax Shelter en de stad Antwerpen.

Tot slot nog over acteur Kristof Goffin, hij is zelf dertiger en daarnaast ook openlijk homo, hij deed in 2005 mee aan 'Star Academy'. "In die tijd was een homo op televisie nog iets bijzonders," lacht hij. Als choreograaf werd hij wereldberoemd in Vlaanderen als bedenker van de ‘kniezwengel’ voor Kate Ryan en ‘Je t’adore‘ in 2006. Maar hij speelde ook in gay toneelstukken van Amfi Theaterproducties als ‘Relax‘, ‘Passie‘ en ‘Verlangens‘. Met Michael Iongbloed danste hij ‘2 Times Infinity‘. Dertigers vanaf 7 januari op één.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 December, 2018 en 8497 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

21 juni 2019 - 50 Plus LGTB Party
21 juni 2019 - This is us Sing Out Live
21 juni 2019 - Boots Club
21 juni 2019 - 5 Years HIM
28 juni 2019 - Fever Friday
29 juni 2019 - Boots Club
29 juni 2019 - Sinful Saturday
29 juni 2019 - Le Zoo
29 juni 2019 - Think! Party
05 juli 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgie binnenkort derde land ter wereld met 3de gender optie.

 

Holebi's gaan verworven rechten nooit verliezen in Belgie + video + realisatie enkele wetten.

 

Nieuwe homobar waar iedereen welkom is in Kortrijk.

 

VRT-journalist en vriend verloofd.

 

Het Vlaams Belang en holebi's, verleden en heden smelten samen.

 

Nieuw boek: Het Transgender Boek (Leven als transgender in Vlaanderen & Nederland).

 


Buitenlands nieuws

Bokser vroeg zijn vriend ten huwelijk in de boksring + video.

 

Stijging aantal haatmisdaden tegen holebi's & transgenders in Schotland.

 

31 openlijke lesbi & bi voetbalsters + 1 coach op FIFA Wereldkampioenschap vrouwen voetbal.

 

Steve en Rob adopteren zes kinderen tegelijkertijd.

 

Ambassades wereldwijd gaan met Regenboogvlag in tegen Trump's verbod.

 

Mooie reactie van kunstenaar op homfobe graffiti in Roemenie.

 

47ste plaats ter wereld waar homo's & lesbiennes kunnen trouwen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Duitsland censureert song over jonge homo + video.

 

Voor het eerst lesbisch koppeltje in Tekenfilmserie My Little Pony.

 

Anti holebi & transgender wet verworpen met hulp van zanger Ricky Martin.

 

Eerste televisie interview met Sam Bettens na coming out, ook hier integraal te bekijken.

 

Britse transgender journaliste & activiste nieuwe gezicht van Pantene.