Je leest:

Op komst Vlaamse televisieserie met homo koppel in.Vlaams danser/choreograaf en acteur voor theater en media Kristof Goffin gaat in 'Dertigers' de toekomstige fictiereeks van één, samen met Vlaams acteur Yemi Oduwale, momenteel bekend van zijn rol in de één soap 'Thuis', een homo koppel spelen. De serie zal vanaf 7 januari te zien zijn op één.

De fictieserie, gemaakt door Warner Bros ITVP België, draait rond een vriendengroep van zes dertigers. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studentenjaren in Antwerpen en bleven na hun studies in of rond de stad hangen, elk zoekende naar hun eigen weg, een job en een partner. De vriendschap bleef overeind, maar nu worstelt elk van hen met de uitdagingen van hun generatie. Die onmogelijke work-life balance en een onverwerkt trauma waarbij ieder zijn eigen geheim draagt, zorgen voor spanningen binnen de vriendengroep.

De zes dertigers vormen een dwarsdoorsnede van hun generatie. Ze zijn single, getrouwd of gescheiden, met of zonder kinderen, in een klassiek of nieuw samengesteld gezin. Ze zijn hetero of homo en hebben een druk sociaal en/of familiaal leven. Het zijn onafscheidelijke vrienden sinds hun studententijd, toen ze samen op kot zaten. Dat is ondertussen al 15 jaar geleden. In de loop van de jaren is er van alles gebeurd. Ze hebben samen heel wat hindernissen overwonnen. Nu iedereen in de groep halverwege de dertig is, staat de vriendenkring mogelijk op een keerpunt: er komen kleine én grote geheimen en spanningen aan het oppervlak die hun vriendschap op de proef stellen.

Kristof Goffin speelt de rol van de 35-jarige verpleger Alex die samen woont met zijn vriend Elias, een rol die gespeeld wordt door acteur Yemi Oduwale. Personage Alex is de stuwende kracht achter de vriendengroep, voor hen laat hij alles vallen, soms op een overdreven manier volgens zijn vriend die vind dat Alex hem niet altijd op de eerste plaats zet. In de eerste aflevering maken we kennis met de vrienden tijdens een feestje bij Pieter die de andere uitnodigde om kennis te maken met zijn nieuwe vriendin Babs.

De zes vrienden worden naast Goffin en Oduwale vertolkt door: Yannick De Coster bekend van zijn rol in het derde seizoen van 'De Ridder', en verder met bloggster, TV, model en presentatrice Kim Van Oncen. Maar ook nog met actrice Evelien Van Hamme die al te zien was in series als 'het Goddelijke monster’, ‘Vriendinnen’ en ‘Vermist’. En tot slot ook met actrice Ellen Verest eerder te zien in series als 'Cordon', 'Kosmoo' en 'De Zonen van Van As'. Het verhaal werd bedacht door Wim De Smet, die ook de regie verzorgt. De reeks kwam tot stand met de steun van Scio, de Belgische Tax Shelter en de stad Antwerpen.

Tot slot nog over acteur Kristof Goffin, hij is zelf dertiger en daarnaast ook openlijk homo, hij deed in 2005 mee aan 'Star Academy'. "In die tijd was een homo op televisie nog iets bijzonders," lacht hij. Als choreograaf werd hij wereldberoemd in Vlaanderen als bedenker van de ‘kniezwengel’ voor Kate Ryan en ‘Je t’adore‘ in 2006. Maar hij speelde ook in gay toneelstukken van Amfi Theaterproducties als ‘Relax‘, ‘Passie‘ en ‘Verlangens‘. Met Michael Iongbloed danste hij ‘2 Times Infinity‘. Dertigers vanaf 7 januari op één.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 December, 2018 en 8203 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 maart 2019 - D Club Spring
23 maart 2019 - Mr Bear Netherlands
23 maart 2019 - Girls for Girls
23 maart 2019 - Soiree Feminee
23 maart 2019 - Obscura
24 maart 2019 - Mr Flash Party
29 maart 2019 - Lush
30 maart 2019 - Bear Party
30 maart 2019 - Velvet69 No Limits
02 april 2019 - Alaska Thunderfuck

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Bericht over aanslag op homobars in Oostende zorgt voor paniek + video.

 

Belg verkiezingen: welke partij sluit het best aan bij je mening over holebi, transgender+ rechten en meer? Doe de test...

 

Belgie gaat chemseks onder homo en biseksuele mannen onderzoeken en bespreekbaar maken.

 

Holebi's uit Sint-Niklaas en MGB finalist willen nieuwe bloeddonatiewet.

 

Regenbooghuis Limburg deelt holebi & trans pakketten uit op scholen.

 


Buitenlands nieuws

Nederlandse wijk krijgt straatnamen vernoemd naar holebi & trans activisten.

 

Waarom er in de media amper berichten zijn over vervolgde lesbiennes in Tjetsjenie.

 

Rotterdamse homo's in toenemende mate slachtoffer beroving tijdens internetdates.

 

Amerikaanse prof WK winnende vrouwelijke voetbalsters kondigden verloving aan.

 

Transgender+ personen beter beschermt in Nederland.

 


Showbizz nieuws

Dove transgender man krijgt rol in DC superhelden Tv serie Titans.

 

Voor het eerst transgender model in project Runway.

 

Conchita Wurst toont opnieuw nieuwe look, fans geschokt maar tevreden + video.

 

Sam Smith komt uit de kast als genderqueer.

 

Nederlandse rapper kwam in muziekvideo uit de kast + video