NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Viering Martin Luther King inclusief de pro holebi Coretta King.Atlanta, Georgia. De Martin Luther King dag zal de voor de eerste keer samen gaan met het eren van Coretta Scott King (foto), die stierf op 31 januari 2006.

William Jelani Cobb, geschiedenis professor aan de Spelman Universiteit zei: "Haar verplichtingen en haar prestaties waren gelijk aan die van Martin Luther King. Ze was altijd in de strijd om een democratie zonder discriminatie te bewerkstelligen".

Tot het haar onmogelijk werd om te praten, na een hersenbloeding, heeft ze zich herhaaldelijk uitgesproken tegen zwarte dominees, ten gunste van de holebi en transgender burgerrechten organisaties.

Coretta King zei dikwijls dat critici verkeerd ingelicht waren en dat Martin Luther King streed voor een wereld van gelijkheid, zonder uitsluitingen.

In 2003 nodigde zij de National Gay and Lesbian Task Force (NGLTF) uit op de 40ste verjaardag van de mars in Washington en de toespraak I have a dream.

Het was de eerste keer dat een holebi en transgender mensenrechten organisatie werd uitgenodigd op een belangrijke gebeurtenis van de zwarte gemeenschap. Dit schoot voor sommigen in het verkeerde keelgat.

Coretta King zei dat haar man de volledige gelijkheid steunde, waaronder ook holebi's en transgenders en ze herinnerde de critici eraan dat de mars in 1963 werd georganiseerd door Bayard Rustin, die openlijk homo was.

Matt Foreman van de NGLTF zei toen ze stierf: "Onze gemeenschap heeft een lieve en moedige vriendin verloren die er voor ons was als geen ander. Van het begin aan heeft Coretta King begrepen dat homohaat wel degelijk haat is en dat die haat geen plaats verdient in onze gemeenschap zoals Martin Luther King en zijn vrouw die voorstelde".

In maart 2004 vertelde Coretta King aan een universiteitspubliek dat het homohuwelijk een kwestie is van burgerrechten. Ze zei dat homo's en lesbiennes families hebben en dat ze recht hebben op wettelijke bescherming, door een huwelijk of een partnerregistratie. Ze vond dat een grondwettelijk amendement dat het homohuwelijk verbiedt niks anders dan een pesterij en discriminatie, want het heeft niets te doen met het beschermen van het traditionele huwelijk.

In haar toespraak bekritiseerde ze verschillende zwarte dominees die zo'n voorstellen steunen, die de wettelijke bescherming van homo's en lesbiennes belemmeren.

Coretta Scott ontmoette Martin Luther King toen ze studeerde aan het conservatorium van Boston's New England. Zij huwden in juni 1963 en verhuisden naar Montgomery, Alabama waar ze de leiding namen van de Baptistische Kerk van Dexter Avenue.

Toen Martin Luther King vermoord werd, bleef ze achter met 4 jonge kinderen.

Ze zette zijn werk voort en sprak op verschillende sociale forums, wereldwijd.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Bron: 365 gay com
15.01.07.

Dit bericht is gepost op 15 January, 2007 en 1385 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan


activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vlaanderen reageerde vol liefde op coming out van Peter + extra info + links + video.

 

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 


Buitenlands nieuws

Error: This Feature has been disabled.

Showbizz & Sport

Sommige holebi transgender & hetero fans boos op The Village People.

 

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.