Je leest:

Videoclip met homo koppeltje van Vlaams zanger krijgt leeftijdslimiet op YouTube + video.Vlaams Singer-songwriter Falko De Bolster, 24, is boos omdat zijn homoromantische en homoerotische videoclip van ‘Fragile‘ op YouTube een leeftijdslimiet krijgt. In 2017 kon je bij holebi info al lezen dat YouTube, opmerkelijk genoeg, na een update, automatisch holebi & transgender gerelateerde video's blokt met leeftijdsgrens. Later liet een woordvoerder weten dat dit niet de bedoeling was en dat men er zou aan werken om het te voorkomen.

De Bolster is in de videoclip te zien met Dani Ospina, de twee spelen geliefden en de erotiek tussen de twee jongens spat dan ook van het scherm. Erotiek, géén seks, amper naakt, behalve twee naakte bovenlichamen van jongens en Falko zelf die bijna naakt op een rots zit. In menig YouTube video is véél méér te zien, en toch kreeg de video een leeftijdslimiet, en moet je dus meerderjarig zijn om de clip te zien.

Ook fans reageren boos over de beslissing van YouTube en vragen zich af of de video werd geblokkeerd, omdat het lied en de video over een homokoppel gaat? "In de muziekindustrie wordt de naakte vrouw al jaren gepromoot in muziek video's. Deze beelden zijn wél beschikbaar voor alle leeftijden op YouTube", stelt Falko. "De leeftijdsgrens voor man en vrouw op sociale media moet gelijk gemaakt worden," is de mening van de jonge artiest die verder nog zegt:

"In datzelfde genre, bij ‘Tropical house‘, zien we wel vaker blote billen of borsten van jonge knappe dames. Dit soort media mag door alle leeftijden bekeken worden. Homoseksualiteit blijkt vandaag de dag geaccepteerd te zijn in veel Europese landen, maar is dat wel daadwerkelijk zo? Of is liefde tussen twee mannen enkel geaccepteerd wanneer het niet zichtbaar is?" De song ‘Fragile’ van Falco is Engelstalig en Spaanstalig. Falko pendelt tussen België en Spanje. Madrid is zijn tweede thuis. Bekijk onder aan de videoclip

Over Falco
In 2011 kwam hij al in het holebi info nieuws door zijn 'opmerkelijke' deelname aan de Televisie zangwedstrijd Idool. Falco kwam voornamelijk in de media aandacht door zijn toen opvallend vrouwelijke uiterlijk, dat door sommigen niet werd gesmaakt. Jurylid Sylvia Van Driessche, hoofdredactrice van weekblad Joepie zorgde toen voor opschudding door haar uitspraak: "Ik mis mannelijkheid in jouw performance. Ik zie geen meisjes opkijken naar jou, ik denk dat ze vooral je beste vriendinnetje gaan willen zijn." Waarna er héél wat opschudding ontstond binnen de Vlaamse holebi gemeenschap, met zowel voor als tegenstanders en de discussie over wel of niet vrouwelijk mogen zijn als homo. Later gaf Van Driessche trouwens toe dat ze wat té hard was geweest, en nog later stond Falco op de cover van Joepie. Nog in 2011 kwam Falco in het nieuws toen bleek dat zijn toenmalig vriendje wel heel erg op hem geleek. Een jaar later, in 2012 kwam hij opnieuw in het holebi info nieuws toen bleek dat hij was uitgegroeid van een jonge vrouwelijke homo die regelmatig graag jurken droeg, naar een meer mannelijke jonge homo. Toen bleef het even stil, al zat hij zelf niet stil, om pas vorig jaar opnieuw in het holebi info nieuws te komen als één van de 12 finalisten van de Mr Gay Belgium verkiezing.holebi info - eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 26 November, 2018 en 8295 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

26 april 2019 - Fever Friday
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Sinful Saturday
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove
30 april 2019 - Beloved Disney Trash
03 mei 2019 - Fever Friday
04 mei 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Enkele namen jury Mr Gay Belgium + voorstelling finalisten met video links.

 

Vlaams zanger en vriend in Herzele gehuwd.

 

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 

Vlaamse Holebi's zijn niet per definitie links, en dat is oké.

 

Bijna vergeten, vrouw die aan wieg stond van de Belgische holebibeweging.

 


Buitenlands nieuws

Europese holebi & transgender senioren conferentie - 25-26 april - Amsterdam.

 

Victorie voor Turkse holebi's en transgenders.

 

Deense voetbalclubs krijgen geldboete wegens homofobie van voetbalfans.

 

Holebi koppels krijgen vaker geen lening.

 

Vierde Amerikaanse staat die Gay Panic Defence wet afschaft.

 


Showbizz nieuws

Mannen scheerproducten bedrijf toont transgender man in reclame video.

 

Nederlands magazine (ook in Be) nu niet langer enkel voor homo's maar voor holebi's & transgenders.

 

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.

 

Transgender sprookje van auteurs holebi boekjes, zamelde meeste geld ooit in via crowdfunding.

 

Negatieve reacties op eerste lesbisch koppeltje in kinderweekblad Donald Duck.