Je leest:

Videoclip met homo koppeltje van Vlaams zanger krijgt leeftijdslimiet op YouTube + video.Vlaams Singer-songwriter Falko De Bolster, 24, is boos omdat zijn homoromantische en homoerotische videoclip van ‘Fragile‘ op YouTube een leeftijdslimiet krijgt. In 2017 kon je bij holebi info al lezen dat YouTube, opmerkelijk genoeg, na een update, automatisch holebi & transgender gerelateerde video's blokt met leeftijdsgrens. Later liet een woordvoerder weten dat dit niet de bedoeling was en dat men er zou aan werken om het te voorkomen.

De Bolster is in de videoclip te zien met Dani Ospina, de twee spelen geliefden en de erotiek tussen de twee jongens spat dan ook van het scherm. Erotiek, géén seks, amper naakt, behalve twee naakte bovenlichamen van jongens en Falko zelf die bijna naakt op een rots zit. In menig YouTube video is véél méér te zien, en toch kreeg de video een leeftijdslimiet, en moet je dus meerderjarig zijn om de clip te zien.

Ook fans reageren boos over de beslissing van YouTube en vragen zich af of de video werd geblokkeerd, omdat het lied en de video over een homokoppel gaat? "In de muziekindustrie wordt de naakte vrouw al jaren gepromoot in muziek video's. Deze beelden zijn wél beschikbaar voor alle leeftijden op YouTube", stelt Falko. "De leeftijdsgrens voor man en vrouw op sociale media moet gelijk gemaakt worden," is de mening van de jonge artiest die verder nog zegt:

"In datzelfde genre, bij ‘Tropical house‘, zien we wel vaker blote billen of borsten van jonge knappe dames. Dit soort media mag door alle leeftijden bekeken worden. Homoseksualiteit blijkt vandaag de dag geaccepteerd te zijn in veel Europese landen, maar is dat wel daadwerkelijk zo? Of is liefde tussen twee mannen enkel geaccepteerd wanneer het niet zichtbaar is?" De song ‘Fragile’ van Falco is Engelstalig en Spaanstalig. Falko pendelt tussen België en Spanje. Madrid is zijn tweede thuis. Bekijk onder aan de videoclip

Over Falco
In 2011 kwam hij al in het holebi info nieuws door zijn 'opmerkelijke' deelname aan de Televisie zangwedstrijd Idool. Falco kwam voornamelijk in de media aandacht door zijn toen opvallend vrouwelijke uiterlijk, dat door sommigen niet werd gesmaakt. Jurylid Sylvia Van Driessche, hoofdredactrice van weekblad Joepie zorgde toen voor opschudding door haar uitspraak: "Ik mis mannelijkheid in jouw performance. Ik zie geen meisjes opkijken naar jou, ik denk dat ze vooral je beste vriendinnetje gaan willen zijn." Waarna er héél wat opschudding ontstond binnen de Vlaamse holebi gemeenschap, met zowel voor als tegenstanders en de discussie over wel of niet vrouwelijk mogen zijn als homo. Later gaf Van Driessche trouwens toe dat ze wat té hard was geweest, en nog later stond Falco op de cover van Joepie. Nog in 2011 kwam Falco in het nieuws toen bleek dat zijn toenmalig vriendje wel heel erg op hem geleek. Een jaar later, in 2012 kwam hij opnieuw in het holebi info nieuws toen bleek dat hij was uitgegroeid van een jonge vrouwelijke homo die regelmatig graag jurken droeg, naar een meer mannelijke jonge homo. Toen bleef het even stil, al zat hij zelf niet stil, om pas vorig jaar opnieuw in het holebi info nieuws te komen als één van de 12 finalisten van de Mr Gay Belgium verkiezing.holebi info - eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 26 November, 2018 en 8839 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 augustus 2019 - Kings & Queens
17 augustus 2019 - Cave 17
17 augustus 2019 - Musikon
18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides écht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.