Je leest:

Videoclip met homo koppeltje van Vlaams zanger krijgt leeftijdslimiet op YouTube + video.Vlaams Singer-songwriter Falko De Bolster, 24, is boos omdat zijn homoromantische en homoerotische videoclip van ‘Fragile‘ op YouTube een leeftijdslimiet krijgt. In 2017 kon je bij holebi info al lezen dat YouTube, opmerkelijk genoeg, na een update, automatisch holebi & transgender gerelateerde video's blokt met leeftijdsgrens. Later liet een woordvoerder weten dat dit niet de bedoeling was en dat men er zou aan werken om het te voorkomen.

De Bolster is in de videoclip te zien met Dani Ospina, de twee spelen geliefden en de erotiek tussen de twee jongens spat dan ook van het scherm. Erotiek, géén seks, amper naakt, behalve twee naakte bovenlichamen van jongens en Falko zelf die bijna naakt op een rots zit. In menig YouTube video is véél méér te zien, en toch kreeg de video een leeftijdslimiet, en moet je dus meerderjarig zijn om de clip te zien.

Ook fans reageren boos over de beslissing van YouTube en vragen zich af of de video werd geblokkeerd, omdat het lied en de video over een homokoppel gaat? "In de muziekindustrie wordt de naakte vrouw al jaren gepromoot in muziek video's. Deze beelden zijn wél beschikbaar voor alle leeftijden op YouTube", stelt Falko. "De leeftijdsgrens voor man en vrouw op sociale media moet gelijk gemaakt worden," is de mening van de jonge artiest die verder nog zegt:

"In datzelfde genre, bij ‘Tropical house‘, zien we wel vaker blote billen of borsten van jonge knappe dames. Dit soort media mag door alle leeftijden bekeken worden. Homoseksualiteit blijkt vandaag de dag geaccepteerd te zijn in veel Europese landen, maar is dat wel daadwerkelijk zo? Of is liefde tussen twee mannen enkel geaccepteerd wanneer het niet zichtbaar is?" De song ‘Fragile’ van Falco is Engelstalig en Spaanstalig. Falko pendelt tussen België en Spanje. Madrid is zijn tweede thuis. Bekijk onder aan de videoclip

Over Falco
In 2011 kwam hij al in het holebi info nieuws door zijn 'opmerkelijke' deelname aan de Televisie zangwedstrijd Idool. Falco kwam voornamelijk in de media aandacht door zijn toen opvallend vrouwelijke uiterlijk, dat door sommigen niet werd gesmaakt. Jurylid Sylvia Van Driessche, hoofdredactrice van weekblad Joepie zorgde toen voor opschudding door haar uitspraak: "Ik mis mannelijkheid in jouw performance. Ik zie geen meisjes opkijken naar jou, ik denk dat ze vooral je beste vriendinnetje gaan willen zijn." Waarna er héél wat opschudding ontstond binnen de Vlaamse holebi gemeenschap, met zowel voor als tegenstanders en de discussie over wel of niet vrouwelijk mogen zijn als homo. Later gaf Van Driessche trouwens toe dat ze wat té hard was geweest, en nog later stond Falco op de cover van Joepie. Nog in 2011 kwam Falco in het nieuws toen bleek dat zijn toenmalig vriendje wel heel erg op hem geleek. Een jaar later, in 2012 kwam hij opnieuw in het holebi info nieuws toen bleek dat hij was uitgegroeid van een jonge vrouwelijke homo die regelmatig graag jurken droeg, naar een meer mannelijke jonge homo. Toen bleef het even stil, al zat hij zelf niet stil, om pas vorig jaar opnieuw in het holebi info nieuws te komen als één van de 12 finalisten van de Mr Gay Belgium verkiezing.holebi info - eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 26 November, 2018 en 8055 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 februari 2019 - Darklands fest
22 februari 2019 - LeatherPride Fusion
22 februari 2019 - LeatherPride Rubber
23 februari 2019 - Darklands fest
23 februari 2019 - Transworld
23 februari 2019 - LeatherPride Rage
23 februari 2019 - Cinema
24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
02 maart 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Aaron uit Brugge is metaalarbeider en komt op voor holebi's & transgenders op het platteland + video.

 

Video fragment uit Vtm soap Familie met homo personage gaat viraal.

 

Belgische Campagne rond holebi & transgender senioren + video & nuttige links.

 

Kiren is 1ste Mr Gay Belgium finalist met verstandelijke beperking en meer...+ nuttige links + video

 

Dieter uit Sint-Truiden wil taboe rond zelfdoding onder holebi's doorbreken + nuttige links + Video.

 


Buitenlands nieuws

Gesprekken rond homohuwelijk begonnen in Europees land.

 

Nederlanders maken wachttijd bloeddonatie door homo's biseksuele en msm mannen korter.

 

Waar de meeste homo & lesbische koppels ontstaan...

 

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die holebi's willen genezen, het verhaal van een Nederlands slachtoffer + video.

 

Senatoren dienen (opnieuw) wet in om homohuwelijk te verbieden in Tennessee.

 


Showbizz nieuws

Martina Navrátilová onder vuur wegens uitspraken over transgenders.

 

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.

 

Brandi M. Carlile won 3 Grammy Awards, kuste haar vrouw en dankte holebi gemeenschap.

 

Actrice Ellen Page in aanval tegen anti holebi & transgender beroemdheden.

 

Disney Channel personage schreef geschiedenis met de woorden: 'Ik ben homo', + video.