Je leest:

Homo man uit Tongeren die homofobe buurman neerstak moet niet naar de gevangenis.Een 45-jarige man uit Tongeren van Amerikaanse nationaliteit, die sinds 2013 in BelgiŽ woont en in 2014 huwde met zijn vriend, moest zich recent voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor het neersteken van zijn homofobe en racistische buurman en een hetero vriend.

De 45-jarige Amerikaan werd schuldig bevonden aan het neersteken van zijn homofobe buurman, maar krijgt hiervoor geen straf. Volgens de rechter werd hij uitgelokt door het slachtoffer en heeft de Amerikaanse homo man enorm veel spijt van zijn daden. Wel moet hij het "slachtoffer" een schadevergoeding van 7.899 euro betalen. Ook een hetero vriend van het slachtoffer (de homofoob) raakte gewond toen hij tussenbeide wilde komen. Hij krijgt een bedrag van 6.285 euro.

De feiten dateren van 2015. De politie werd meermaals opgeroepen wegens een 'burenruzie' met nachtlawaai en agressieve uitspattingen. Eťn jaar voor de feiten werd er ook nog melding gemaakt bij de politie voor racistische en homofobe uitspraken. Op een bepaald moment, was de politie weer moeten tussen komen voor nachtlawaai, waarna de situatie uit de hand liep. De buurman maakte de Amerikaan uit voor 'homo' en 'neger' waarna diens stoppen doorsloegen en hij de buurman stak met een mes.

Bert Partoens, advocaat van de Amerikaan wees op de getuigenverklaringen van andere buren die beschreven dat er al langer spanningen waren in de buurt met 'slachtoffer' M. De Amerikaan en zijn echtgenoot vormen in C een pacifistisch homokoppel. "Er was daar al een hele tijd sprake van zware burenruzie. Altijd met dezelfde buurman die zich agressief opstelde. De politie moest herhaaldelijk langskomen. Ook andere buren hadden klachten. Een lesbisch koppel werd eerder jarenlang geterroriseerd en weggepest en ook een andere buurman meldde dat hij geslagen werd door mijnheer het slachtoffer."

De raadsman pleitte dan ook dat de beklaagde, die sinds 2013 in BelgiŽ woont en in 2014 huwde met zijn vriend, psychisch uitgelokt werd door racistische en homofobe uitspraken. "In april 2014 is er al melding gemaakt aan de politie voor racistische en homofobe uitspraken. De Amerikaan had schrik van die man die met iedereen ruzie maakt en vecht, hij is de baas van de straat. In dat opzicht pakte mijn cliŽnt het mes. Zijn stoppen zijn doorgeslagen nadat hij uitgemaakt werd voor Ďnegerí en Ďhomo'. De advocaat benadrukte het blanco strafblad van zijn cliŽnt en vroeg de gunst van opschorting.

De openbare aanklager ging daarmee akkoord, maar benadrukte wel de ernst van de feiten. "Het staat vast dat D. (de Amerikaan) de messteken heeft toegebracht aan de twee slachtoffers. Het kan niet dat iemand eigenhandig problemen gaat oplossen en een messteek gaat toedienen. Ook niet als de muziek te luid staat of als er racistische opmerkingen en verwijten over de seksuele geaardheid worden gemaakt." Hij hield rekening met de persoonlijkheid van de beklaagde, zijn schuldinzicht en zijn blanco strafregister. "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de dader tot inzicht komt en terug kan functioneren in de maatschappij. Een gevangenisstraf lost bij mijnheer niets op. Hij heeft inzicht in de feiten en zal dit niet meer doen."

Bron: hbvl.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 13 November, 2018 en 2846 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 Ä korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

14 december 2018 - Woman Only
15 december 2018 - We Party
15 december 2018 - Cave Snowballs
21 december 2018 - D-Club X-Mas Edition
22 december 2018 - Dads Night
22 december 2018 - Thomas M
24 december 2018 - X-Mas Eve
29 december 2018 - Lumbago
31 december 2018 - Revelation New Year
31 december 2018 - HIM NewYear

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Na laatste ingreep, Bo Van Spilbeeck nu ook lichamelijk helemaal vrouw + video.

 

Lichte straf voor homofoben die 2 Gentse homo koppels aanvielen, volgens rechter geen homofobie.

 

Vlaamse transgender vrouw, ondanks nieuwe wet, verstrikt in administratieve mallemolen.

 

N-VA zet zich in voor holebi's & transgenders in Oost-Vlaamse Assenede.

 

James Cooke won Dancing With The Stars + 2 videos.

 


Buitenlands nieuws

Exorcisme op holebi's en transgenders in opmars in Indonesie.

 

1ste Mexicaans homo koppel dat erkenning huwelijk krijgt in hele land zorgt mogelijk voor openstelling alle staten.

 

Zuid-Afrika gaat homohuwelijks weigeraars bij wet verbieden.

 

Schotse Queer kunstenares won prestigieuze kunstprijs + video.

 


Showbizz nieuws

Ryan Murphy start organisatie die vecht tegen anti holebi & transgender politici.

 

Liefdesboodschap met vliegtuig van Ellen voor Portia mislukte hilarisch + video.

 

Joods homo koor brengt bewerking van Queen song + video.

 

Amerikaanse actrice blijkt al twee jaar een relatie te hebben met een vrouw.

 


Andere nieuws

Populairste zoekwoorden via porno zoekrobots zijn opmerkelijk dit jaar.

 

Indiase dokter die elektroshocks aan holebi's gaf om ze te genezen gedagvaard + lijst verboden.

 

Kerken vechten wet aan die holebi's en transgenders beschermd op de werkvloer.

 

Aanpassing EU verklaring holebi & transgender rechten door veto van Polen en Hongarije.