Je leest:

Homo man uit Tongeren die homofobe buurman neerstak moet niet naar de gevangenis.Een 45-jarige man uit Tongeren van Amerikaanse nationaliteit, die sinds 2013 in BelgiŽ woont en in 2014 huwde met zijn vriend, moest zich recent voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor het neersteken van zijn homofobe en racistische buurman en een hetero vriend.

De 45-jarige Amerikaan werd schuldig bevonden aan het neersteken van zijn homofobe buurman, maar krijgt hiervoor geen straf. Volgens de rechter werd hij uitgelokt door het slachtoffer en heeft de Amerikaanse homo man enorm veel spijt van zijn daden. Wel moet hij het "slachtoffer" een schadevergoeding van 7.899 euro betalen. Ook een hetero vriend van het slachtoffer (de homofoob) raakte gewond toen hij tussenbeide wilde komen. Hij krijgt een bedrag van 6.285 euro.

De feiten dateren van 2015. De politie werd meermaals opgeroepen wegens een 'burenruzie' met nachtlawaai en agressieve uitspattingen. Eťn jaar voor de feiten werd er ook nog melding gemaakt bij de politie voor racistische en homofobe uitspraken. Op een bepaald moment, was de politie weer moeten tussen komen voor nachtlawaai, waarna de situatie uit de hand liep. De buurman maakte de Amerikaan uit voor 'homo' en 'neger' waarna diens stoppen doorsloegen en hij de buurman stak met een mes.

Bert Partoens, advocaat van de Amerikaan wees op de getuigenverklaringen van andere buren die beschreven dat er al langer spanningen waren in de buurt met 'slachtoffer' M. De Amerikaan en zijn echtgenoot vormen in C een pacifistisch homokoppel. "Er was daar al een hele tijd sprake van zware burenruzie. Altijd met dezelfde buurman die zich agressief opstelde. De politie moest herhaaldelijk langskomen. Ook andere buren hadden klachten. Een lesbisch koppel werd eerder jarenlang geterroriseerd en weggepest en ook een andere buurman meldde dat hij geslagen werd door mijnheer het slachtoffer."

De raadsman pleitte dan ook dat de beklaagde, die sinds 2013 in BelgiŽ woont en in 2014 huwde met zijn vriend, psychisch uitgelokt werd door racistische en homofobe uitspraken. "In april 2014 is er al melding gemaakt aan de politie voor racistische en homofobe uitspraken. De Amerikaan had schrik van die man die met iedereen ruzie maakt en vecht, hij is de baas van de straat. In dat opzicht pakte mijn cliŽnt het mes. Zijn stoppen zijn doorgeslagen nadat hij uitgemaakt werd voor Ďnegerí en Ďhomo'. De advocaat benadrukte het blanco strafblad van zijn cliŽnt en vroeg de gunst van opschorting.

De openbare aanklager ging daarmee akkoord, maar benadrukte wel de ernst van de feiten. "Het staat vast dat D. (de Amerikaan) de messteken heeft toegebracht aan de twee slachtoffers. Het kan niet dat iemand eigenhandig problemen gaat oplossen en een messteek gaat toedienen. Ook niet als de muziek te luid staat of als er racistische opmerkingen en verwijten over de seksuele geaardheid worden gemaakt." Hij hield rekening met de persoonlijkheid van de beklaagde, zijn schuldinzicht en zijn blanco strafregister. "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de dader tot inzicht komt en terug kan functioneren in de maatschappij. Een gevangenisstraf lost bij mijnheer niets op. Hij heeft inzicht in de feiten en zal dit niet meer doen."

Bron: hbvl.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 13 November, 2018 en 2958 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 Ä korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

26 april 2019 - Fever Friday
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Sinful Saturday
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove
30 april 2019 - Beloved Disney Trash
03 mei 2019 - Fever Friday
04 mei 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Brussel blaast sharethecolor campagne (holebi & trans) opnieuw leven in (kleur je pinknagel).

 

Papieren versie van enig Belgisch holebi & transgender magazine stopt er mee.

 

Enkele namen jury Mr Gay Belgium + voorstelling finalisten met video links.

 

Vlaams zanger en vriend in Herzele gehuwd.

 

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 


Buitenlands nieuws

Queer bier (Pride bier) ter ere van holebi & transgender activiste en viering 50 jaar Stonewall rellen.

 

Canada viert 50 jaar holebi zijn uit de strafwet met gelijkheidsmunt + video.

 

Nederlandse top schaatsster en vriendin schaatsster verloofd.

 

Europese holebi & transgender senioren conferentie - 25-26 april - Amsterdam.

 

Victorie voor Turkse holebi's en transgenders.

 


Showbizz nieuws

Actrice trots op transgender dochtertje + lijstje andere beroemdheden met trans kind.

 

Mannen scheerproducten bedrijf toont transgender man in reclame video.

 

Nederlands magazine (ook in Be) nu niet langer enkel voor homo's maar voor holebi's & transgenders.

 

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.