Je leest:

Homo man uit Tongeren die homofobe buurman neerstak moet niet naar de gevangenis.Een 45-jarige man uit Tongeren van Amerikaanse nationaliteit, die sinds 2013 in BelgiŽ woont en in 2014 huwde met zijn vriend, moest zich recent voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor het neersteken van zijn homofobe en racistische buurman en een hetero vriend.

De 45-jarige Amerikaan werd schuldig bevonden aan het neersteken van zijn homofobe buurman, maar krijgt hiervoor geen straf. Volgens de rechter werd hij uitgelokt door het slachtoffer en heeft de Amerikaanse homo man enorm veel spijt van zijn daden. Wel moet hij het "slachtoffer" een schadevergoeding van 7.899 euro betalen. Ook een hetero vriend van het slachtoffer (de homofoob) raakte gewond toen hij tussenbeide wilde komen. Hij krijgt een bedrag van 6.285 euro.

De feiten dateren van 2015. De politie werd meermaals opgeroepen wegens een 'burenruzie' met nachtlawaai en agressieve uitspattingen. Eťn jaar voor de feiten werd er ook nog melding gemaakt bij de politie voor racistische en homofobe uitspraken. Op een bepaald moment, was de politie weer moeten tussen komen voor nachtlawaai, waarna de situatie uit de hand liep. De buurman maakte de Amerikaan uit voor 'homo' en 'neger' waarna diens stoppen doorsloegen en hij de buurman stak met een mes.

Bert Partoens, advocaat van de Amerikaan wees op de getuigenverklaringen van andere buren die beschreven dat er al langer spanningen waren in de buurt met 'slachtoffer' M. De Amerikaan en zijn echtgenoot vormen in C een pacifistisch homokoppel. "Er was daar al een hele tijd sprake van zware burenruzie. Altijd met dezelfde buurman die zich agressief opstelde. De politie moest herhaaldelijk langskomen. Ook andere buren hadden klachten. Een lesbisch koppel werd eerder jarenlang geterroriseerd en weggepest en ook een andere buurman meldde dat hij geslagen werd door mijnheer het slachtoffer."

De raadsman pleitte dan ook dat de beklaagde, die sinds 2013 in BelgiŽ woont en in 2014 huwde met zijn vriend, psychisch uitgelokt werd door racistische en homofobe uitspraken. "In april 2014 is er al melding gemaakt aan de politie voor racistische en homofobe uitspraken. De Amerikaan had schrik van die man die met iedereen ruzie maakt en vecht, hij is de baas van de straat. In dat opzicht pakte mijn cliŽnt het mes. Zijn stoppen zijn doorgeslagen nadat hij uitgemaakt werd voor Ďnegerí en Ďhomo'. De advocaat benadrukte het blanco strafblad van zijn cliŽnt en vroeg de gunst van opschorting.

De openbare aanklager ging daarmee akkoord, maar benadrukte wel de ernst van de feiten. "Het staat vast dat D. (de Amerikaan) de messteken heeft toegebracht aan de twee slachtoffers. Het kan niet dat iemand eigenhandig problemen gaat oplossen en een messteek gaat toedienen. Ook niet als de muziek te luid staat of als er racistische opmerkingen en verwijten over de seksuele geaardheid worden gemaakt." Hij hield rekening met de persoonlijkheid van de beklaagde, zijn schuldinzicht en zijn blanco strafregister. "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de dader tot inzicht komt en terug kan functioneren in de maatschappij. Een gevangenisstraf lost bij mijnheer niets op. Hij heeft inzicht in de feiten en zal dit niet meer doen."

Bron: hbvl.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 13 November, 2018 en 2918 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 Ä korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 februari 2019 - Darklands fest
22 februari 2019 - LeatherPride Fusion
22 februari 2019 - LeatherPride Rubber
23 februari 2019 - Darklands fest
23 februari 2019 - Transworld
23 februari 2019 - LeatherPride Rage
23 februari 2019 - Cinema
24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
02 maart 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Aaron uit Brugge is metaalarbeider en komt op voor holebi's & transgenders op het platteland + video.

 

Video fragment uit Vtm soap Familie met homo personage gaat viraal.

 

Belgische Campagne rond holebi & transgender senioren + video & nuttige links.

 

Kiren is 1ste Mr Gay Belgium finalist met verstandelijke beperking en meer...+ nuttige links + video

 

Dieter uit Sint-Truiden wil taboe rond zelfdoding onder holebi's doorbreken + nuttige links + Video.

 


Buitenlands nieuws

Gesprekken rond homohuwelijk begonnen in Europees land.

 

Nederlanders maken wachttijd bloeddonatie door homo's biseksuele en msm mannen korter.

 

Waar de meeste homo & lesbische koppels ontstaan...

 

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die holebi's willen genezen, het verhaal van een Nederlands slachtoffer + video.

 

Senatoren dienen (opnieuw) wet in om homohuwelijk te verbieden in Tennessee.

 


Showbizz nieuws

Martina NavrŠtilovŠ onder vuur wegens uitspraken over transgenders.

 

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.

 

Brandi M. Carlile won 3 Grammy Awards, kuste haar vrouw en dankte holebi gemeenschap.

 

Actrice Ellen Page in aanval tegen anti holebi & transgender beroemdheden.

 

Disney Channel personage schreef geschiedenis met de woorden: 'Ik ben homo', + video.