Je leest:

Homo man uit Tongeren die homofobe buurman neerstak moet niet naar de gevangenis.Een 45-jarige man uit Tongeren van Amerikaanse nationaliteit, die sinds 2013 in BelgiŽ woont en in 2014 huwde met zijn vriend, moest zich recent voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor het neersteken van zijn homofobe en racistische buurman en een hetero vriend.

De 45-jarige Amerikaan werd schuldig bevonden aan het neersteken van zijn homofobe buurman, maar krijgt hiervoor geen straf. Volgens de rechter werd hij uitgelokt door het slachtoffer en heeft de Amerikaanse homo man enorm veel spijt van zijn daden. Wel moet hij het "slachtoffer" een schadevergoeding van 7.899 euro betalen. Ook een hetero vriend van het slachtoffer (de homofoob) raakte gewond toen hij tussenbeide wilde komen. Hij krijgt een bedrag van 6.285 euro.

De feiten dateren van 2015. De politie werd meermaals opgeroepen wegens een 'burenruzie' met nachtlawaai en agressieve uitspattingen. Eťn jaar voor de feiten werd er ook nog melding gemaakt bij de politie voor racistische en homofobe uitspraken. Op een bepaald moment, was de politie weer moeten tussen komen voor nachtlawaai, waarna de situatie uit de hand liep. De buurman maakte de Amerikaan uit voor 'homo' en 'neger' waarna diens stoppen doorsloegen en hij de buurman stak met een mes.

Bert Partoens, advocaat van de Amerikaan wees op de getuigenverklaringen van andere buren die beschreven dat er al langer spanningen waren in de buurt met 'slachtoffer' M. De Amerikaan en zijn echtgenoot vormen in C een pacifistisch homokoppel. "Er was daar al een hele tijd sprake van zware burenruzie. Altijd met dezelfde buurman die zich agressief opstelde. De politie moest herhaaldelijk langskomen. Ook andere buren hadden klachten. Een lesbisch koppel werd eerder jarenlang geterroriseerd en weggepest en ook een andere buurman meldde dat hij geslagen werd door mijnheer het slachtoffer."

De raadsman pleitte dan ook dat de beklaagde, die sinds 2013 in BelgiŽ woont en in 2014 huwde met zijn vriend, psychisch uitgelokt werd door racistische en homofobe uitspraken. "In april 2014 is er al melding gemaakt aan de politie voor racistische en homofobe uitspraken. De Amerikaan had schrik van die man die met iedereen ruzie maakt en vecht, hij is de baas van de straat. In dat opzicht pakte mijn cliŽnt het mes. Zijn stoppen zijn doorgeslagen nadat hij uitgemaakt werd voor Ďnegerí en Ďhomo'. De advocaat benadrukte het blanco strafblad van zijn cliŽnt en vroeg de gunst van opschorting.

De openbare aanklager ging daarmee akkoord, maar benadrukte wel de ernst van de feiten. "Het staat vast dat D. (de Amerikaan) de messteken heeft toegebracht aan de twee slachtoffers. Het kan niet dat iemand eigenhandig problemen gaat oplossen en een messteek gaat toedienen. Ook niet als de muziek te luid staat of als er racistische opmerkingen en verwijten over de seksuele geaardheid worden gemaakt." Hij hield rekening met de persoonlijkheid van de beklaagde, zijn schuldinzicht en zijn blanco strafregister. "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de dader tot inzicht komt en terug kan functioneren in de maatschappij. Een gevangenisstraf lost bij mijnheer niets op. Hij heeft inzicht in de feiten en zal dit niet meer doen."

Bron: hbvl.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 13 November, 2018 en 3013 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

19 juli 2019 - Hairy Flamingo
20 juli 2019 - Pinqpon LGBTQ Gentse Feesten
20 juli 2019 - Boots Club
20 juli 2019 - Lumbago Foute Party
25 juli 2019 - Nacht v.d Regenboog
26 juli 2019 - Captain Queer - Gentse Feesten
04 augustus 2019 - Rainbowbar
08 augustus 2019 - Midsummer Party
08 augustus 2019 - Hessenhuis Pride
09 augustus 2019 - Twinxx Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Als Sheila wint hebben we voor het eerst een openlijke lesbische Miss Belgie + video.

 

3 mannen die transgender tiener verkrachten in Antwerpen kennen hun straf + nuttige links

 

1 op 3 Belgische transgenders is tussen 12 en 18 jaar.

 

Nieuwe brug over Brusselse kanaal krijgt naam van lesbische activiste.

 

Vlaams sp.a gemeenteraadslid kreeg te maken met homofobie in Hongarije.

 


Buitenlands nieuws

Voetbalster en vriendin verloofd.

 

Frankrijk verlaagt wachttijd bloed geef verbod voor homo bi en Msm mannen + lijst.

 

Britse Holebi's en transgenders riskeren (opnieuw) te worden uitgehuwelijkt.

 

Rusland opnieuw veroordeelt door Europees Hof voor Rechten van de Mens.

 

Beroemde homo wiskundige en oorlogsheld op Brits bankbiljet van 50 pond.

 

Stijging aantal zelfmoorden onder holebi's & transgenders in Europees land.

 

Holebi's en transgenders eerder last van dementie dan hetero's en niet transgenders.

 


Showbizz nieuws

Lesbische miljardairs erfgename en beroemde lesbische trans gehuwd.

 

Historisch; voor het eerst Indiase homo film tijdens vluchten van land waar holebi zijn strafbaar is.

 

Beroemdheden waaronder Sean Haynes en Ellen DeGeneres steunen homo presidentskandidaat.

 

Amerikaanse organisatie boycot Toy Story 4 vanwege twee mama's en kind.

 

Zanger Will Young samen met Amazon naar Britse scholen.