Nigeriaanse homoactivist met dood bedreigt.Nigeria: Davis Mac-Iyalla, homoactivist van de groep Changing Attitude Nigeria, verblijft momenteel noodgedwongen buiten zijn land. Begin van dit jaar kreeg hij een brief waarin hij met de dood wordt bedreigd.

In de brief stond te lezen dat het om de laatste waarschuwing gaat. Als Mac-Lyalla geen berouw toont, zal hij een straf krijgen waarbij hij in een bad met zuur wordt gestoken, klinkt het dreigend in de met de hand geschreven brief. Eerder kreeg de activist via e-mail reeds vier doodsbedreigingen.

De schrijver of schrijvers van de brief zijn van mening dat de tijd rijp is om de homoactivist te straffen, omdat hij volgens hen een schande is voor de Afrikaanse gemeenschap. Zijn dood zal de Afrikaanse christelijke en morele waarden verdedigen, aldus de briefschrijvers. Die ook van mening zijn dat Mac-Lyalla een bedreiging is voor de Afrikaanse jeugd.

In de brief stond verder ook te lezen dat Afrika moet worden behoed voor gelijkgeslachtelijke relaties. En dat het straffen van de homoactivist zou gebruikt worden als voorbeeld om anderen een lesje te leren.

Mac-Lyalla zegt zich nu wel bedreigd te voelen, deze mensen weten waar ik woon, sinds ik de e-mails krijg voel ik me zeer onveilig en vrees ik voor mijn leven. Maar hij zegt ook dat hij zijn strijd niet zal opgeven, en zich niet wil laten intimideren door bedreigingen van zogenaamde gelovigen.

Ik geloof in God, die op mij een beroep deed en me iedere dag beschermt, God deed een beroep op mij om te werken aan de houding van de Kerk en die van holebi's in Nigeria, aldus Mac-Lyalla.

Men vermoedt dat de dreigementen afkomstig zijn van gelovigen van de Nigeriaanse Anglicaanse kerk. Dominee Colin Coward, directeur van Changing Attitude in Engeland, neemt de doodsbedreigingen aan het adres van de Nigeriaanse homoactivist alvast ernstig, ik maak me nu nog meer zorgen over de veiligheid van Mac-Lyalla, want volgens mij zijn de bedreigingen wel reëel.

In de brief stond ook nog te lezen, dat Mac-Lyalla nochtans uit een fatsoenlijke familie komt, maar dat hij nu in de woestijn zwerft door zijn koppigheid. We weten dat je Europese vrienden je hersenspoelen en je gebruiken voor hun missie in Nigeria en Afrika.

Sommige Afrikanen zijn van mening dat homoseksualiteit een modegril is die komt overwaaien uit Europa en uit de Verenigde Staten.


holebi info eigen berichtgeving
meer nieuws klik home in menu bovenaan

Dit bericht is gepost op 14 January, 2007 en 1529 keer gelezen.Reageer op dit bericht: