Je leest:

Nieuwe holebi organisatie in de provincie Vlaams Brabant + link naar alle Belg organisaties.In de provincie Vlaams Brabant is er zopas een nieuwe holebi organisatie opgericht, speciaal voor homo's, lesbiennes én biseksuelen uit Halle en omstreken. De nieuwe organisatie heet: Hallemaal Gelijk.

De nieuwe organisatie wil niet enkel holebi's samen brengen maar ook de strijd aangaan tegen holebifobie."Iedereen met een open geest die zich eens goed wil amuseren, is bij ons aan het juiste adres," klinkt het.

Naar schatting is ongeveer vijf procent van de Belgische bevolking homo lesbisch of biseksueel. "In Halle gaat het dus om ruim 2.000 inwoners," zegt Geert VanHassel, één van de oprichters van Hallemaal Gelijk. "Doorgaans zoeken Halse holebi’s hun toevlucht tot de anonimiteit van het nabijgelegen Brussel, waar ook een enorm holebi-aanbod is. Daar wil Hallemaal Gelijk graag verandering in brengen. In centrumsteden als Gent of Leuven bestaan al langer Regenbooghuizen waar holebi’s met alle mogelijke vragen terechtkunnen. Voor ons hoeft zo’n huis niet in Halle maar wij willen wel als vrijwilligers ons inzetten om de holebigemeenschap te helpen."

Hallemaal Gelijk is een socio-culturele vereniging die verschillende activiteiten zal organiseren. "Van samen een filmpje meepikken over een culturele uitstap tot een stevige fuif”, luidt het. “Iedereen die jong en minder jong is, open van geest is en zich eens goed wil amuseren, is bij Hallemaal Gelijk aan het juiste adres."

Maar er is dus meer. "We zijn niet de eerste holebivereniging in Halle", zegt Vanhassel. "En we willen andere organisaties ook niet beconcurreren. We willen nog wat meer aanbieden. We merken dat er toch nog heel wat mensen zich niet durven outen. Zelf heb ik wekelijks contact met minstens een of twee personen die met hun seksualiteit worstelen. We willen voor die mensen klaarstaan en bijvoorbeeld ook anonieme activiteiten organiseren. We praten dan ook lang niet altijd over dertigers of veertigers maar ook twintigers en zelfs tieners. Als je het mogelijke percentage holebi’s doortrekt naar de Halse scholen zijn er vijfhonderd jongeren die homo, biseksueel of lesbisch zijn. We krijgen nu al heel wat vragen via de dating-apps waar we met Hallemaal Gelijk op actief zijn. Dat betekent dat er zeker nog wat werk aan de ‘regenboogwinkel’ is."

De organisatie wil Halle ook verder uitbouwen tot een holebi-vriendelijke stad waar discriminatie verleden tijd is. Hallemaal Gelijk wil namelijk ook acties organiseren die de laatste vooroordelen en drempels wegwerken. De vrijwillige medewerkers van Hallemaal Gelijk willen dus een luisterend oor bieden aan iedereen die vragen heeft over de eigen seksualiteit. "We gaan de mensen ook niet aanraden om uit de kast te komen", benadrukt Vanhassel. "Ook wie gewoon zijn verhaal eens wil doen, kan bij ons terecht. Gewoon eens een dag jezelf kunnen zijn is al niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als we dat al eens mogelijk kunnen maken, maken we al een grote stap vooruit."
Info
Hallemaal Gelijk is hier te vinden op Facebook en op de apps Grindr, Gayromeo, HER en Zoe. Ook via mail is de nieuwe vereniging te bereiken: HallemaalGelijk@gmail.com. Wie de Facebook pagina wil bezoeken => Klik hier

Extra
- Lijst van Belgische holebi, homo, lesbi, bi, trans, organisaties gaande van voor en door jongeren, ouderen, allochtonen, ouders van holebi's, sport liefhebbers, gelovige holebi's, holebi's met kinderen, alle roze huizen en véél meer inclusief bars café e.a, en dit alles gerangschikt per provincie, wie info wenst of een organisatie(s) zoekt ==> Klik hier
Extra 2
- Zoek je informatie over holebi's => Klik hier
- Extra links voor Belgische transgenders => Klik hier


Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 27 October, 2018 en 1403 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

26 april 2019 - Fever Friday
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Sinful Saturday
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove
30 april 2019 - Beloved Disney Trash
03 mei 2019 - Fever Friday
04 mei 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Enkele namen jury Mr Gay Belgium + voorstelling finalisten met video links.

 

Vlaams zanger en vriend in Herzele gehuwd.

 

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 

Vlaamse Holebi's zijn niet per definitie links, en dat is oké.

 

Bijna vergeten, vrouw die aan wieg stond van de Belgische holebibeweging.

 


Buitenlands nieuws

Europese holebi & transgender senioren conferentie - 25-26 april - Amsterdam.

 

Victorie voor Turkse holebi's en transgenders.

 

Deense voetbalclubs krijgen geldboete wegens homofobie van voetbalfans.

 

Holebi koppels krijgen vaker geen lening.

 

Vierde Amerikaanse staat die Gay Panic Defence wet afschaft.

 


Showbizz nieuws

Mannen scheerproducten bedrijf toont transgender man in reclame video.

 

Nederlands magazine (ook in Be) nu niet langer enkel voor homo's maar voor holebi's & transgenders.

 

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.

 

Transgender sprookje van auteurs holebi boekjes, zamelde meeste geld ooit in via crowdfunding.

 

Negatieve reacties op eerste lesbisch koppeltje in kinderweekblad Donald Duck.