Je leest:

Nieuwe holebi organisatie in de provincie Vlaams Brabant + link naar alle Belg organisaties.In de provincie Vlaams Brabant is er zopas een nieuwe holebi organisatie opgericht, speciaal voor homo's, lesbiennes én biseksuelen uit Halle en omstreken. De nieuwe organisatie heet: Hallemaal Gelijk.

De nieuwe organisatie wil niet enkel holebi's samen brengen maar ook de strijd aangaan tegen holebifobie."Iedereen met een open geest die zich eens goed wil amuseren, is bij ons aan het juiste adres," klinkt het.

Naar schatting is ongeveer vijf procent van de Belgische bevolking homo lesbisch of biseksueel. "In Halle gaat het dus om ruim 2.000 inwoners," zegt Geert VanHassel, één van de oprichters van Hallemaal Gelijk. "Doorgaans zoeken Halse holebi’s hun toevlucht tot de anonimiteit van het nabijgelegen Brussel, waar ook een enorm holebi-aanbod is. Daar wil Hallemaal Gelijk graag verandering in brengen. In centrumsteden als Gent of Leuven bestaan al langer Regenbooghuizen waar holebi’s met alle mogelijke vragen terechtkunnen. Voor ons hoeft zo’n huis niet in Halle maar wij willen wel als vrijwilligers ons inzetten om de holebigemeenschap te helpen."

Hallemaal Gelijk is een socio-culturele vereniging die verschillende activiteiten zal organiseren. "Van samen een filmpje meepikken over een culturele uitstap tot een stevige fuif”, luidt het. “Iedereen die jong en minder jong is, open van geest is en zich eens goed wil amuseren, is bij Hallemaal Gelijk aan het juiste adres."

Maar er is dus meer. "We zijn niet de eerste holebivereniging in Halle", zegt Vanhassel. "En we willen andere organisaties ook niet beconcurreren. We willen nog wat meer aanbieden. We merken dat er toch nog heel wat mensen zich niet durven outen. Zelf heb ik wekelijks contact met minstens een of twee personen die met hun seksualiteit worstelen. We willen voor die mensen klaarstaan en bijvoorbeeld ook anonieme activiteiten organiseren. We praten dan ook lang niet altijd over dertigers of veertigers maar ook twintigers en zelfs tieners. Als je het mogelijke percentage holebi’s doortrekt naar de Halse scholen zijn er vijfhonderd jongeren die homo, biseksueel of lesbisch zijn. We krijgen nu al heel wat vragen via de dating-apps waar we met Hallemaal Gelijk op actief zijn. Dat betekent dat er zeker nog wat werk aan de ‘regenboogwinkel’ is."

De organisatie wil Halle ook verder uitbouwen tot een holebi-vriendelijke stad waar discriminatie verleden tijd is. Hallemaal Gelijk wil namelijk ook acties organiseren die de laatste vooroordelen en drempels wegwerken. De vrijwillige medewerkers van Hallemaal Gelijk willen dus een luisterend oor bieden aan iedereen die vragen heeft over de eigen seksualiteit. "We gaan de mensen ook niet aanraden om uit de kast te komen", benadrukt Vanhassel. "Ook wie gewoon zijn verhaal eens wil doen, kan bij ons terecht. Gewoon eens een dag jezelf kunnen zijn is al niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als we dat al eens mogelijk kunnen maken, maken we al een grote stap vooruit."
Info
Hallemaal Gelijk is hier te vinden op Facebook en op de apps Grindr, Gayromeo, HER en Zoe. Ook via mail is de nieuwe vereniging te bereiken: HallemaalGelijk@gmail.com. Wie de Facebook pagina wil bezoeken => Klik hier

Extra
- Lijst van Belgische holebi, homo, lesbi, bi, trans, organisaties gaande van voor en door jongeren, ouderen, allochtonen, ouders van holebi's, sport liefhebbers, gelovige holebi's, holebi's met kinderen, alle roze huizen en véél meer inclusief bars café e.a, en dit alles gerangschikt per provincie, wie info wenst of een organisatie(s) zoekt ==> Klik hier
Extra 2
- Zoek je informatie over holebi's => Klik hier
- Extra links voor Belgische transgenders => Klik hier


Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 27 October, 2018 en 1358 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 februari 2019 - Darklands fest
22 februari 2019 - LeatherPride Fusion
22 februari 2019 - LeatherPride Rubber
23 februari 2019 - Darklands fest
23 februari 2019 - Transworld
23 februari 2019 - LeatherPride Rage
23 februari 2019 - Cinema
24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
02 maart 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Aaron uit Brugge is metaalarbeider en komt op voor holebi's & transgenders op het platteland + video.

 

Video fragment uit Vtm soap Familie met homo personage gaat viraal.

 

Belgische Campagne rond holebi & transgender senioren + video & nuttige links.

 

Kiren is 1ste Mr Gay Belgium finalist met verstandelijke beperking en meer...+ nuttige links + video

 

Dieter uit Sint-Truiden wil taboe rond zelfdoding onder holebi's doorbreken + nuttige links + Video.

 


Buitenlands nieuws

Gesprekken rond homohuwelijk begonnen in Europees land.

 

Nederlanders maken wachttijd bloeddonatie door homo's biseksuele en msm mannen korter.

 

Waar de meeste homo & lesbische koppels ontstaan...

 

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die holebi's willen genezen, het verhaal van een Nederlands slachtoffer + video.

 

Senatoren dienen (opnieuw) wet in om homohuwelijk te verbieden in Tennessee.

 


Showbizz nieuws

Martina Navrátilová onder vuur wegens uitspraken over transgenders.

 

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.

 

Brandi M. Carlile won 3 Grammy Awards, kuste haar vrouw en dankte holebi gemeenschap.

 

Actrice Ellen Page in aanval tegen anti holebi & transgender beroemdheden.

 

Disney Channel personage schreef geschiedenis met de woorden: 'Ik ben homo', + video.