Je leest:

In Kameroen bekijkt men lesbiennes als heksen die het verdienen verkracht en uitgehuwelijkt te worden.Viviane, een tienermeisje uit Kameroen, voelde zich al jaren aangetrokken tot meisjes. Hoewel ze haar gevoelens voortdurend probeerde te onderdrukken, kon ze uiteindelijk maar tot één conclusie komen: ze was behekst. In Kameroen is het geloof in hekserij immers nog steeds wijdverspreid. Haar familie probeerde het meisje op erg gewelddadige wijze van haar geaardheid af te helpen, zo vertelde ze aan de Thomson Reuters Stichting, en zo was te lezen in de krant Het Laatste Nieuws.

De veertienjarige Viviane worstelde al jaren met haar geaardheid. Haar hele leven had ze echter gehoord dat verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht niet alleen een zonde was, het kon ook een teken zijn dat je vervloekt was. “Ik zag meisjes niet zoals iedereen, ik dacht dat een donkere geest bij me was binnengedrongen”, vertelde ze aan de Thomson Reuters Foundation. “Dus ik begon te bidden om het te doen weggaan.”

God schoot haar echter niet ter hulp. Toen Vivianes familie ontdekte dat ze pikante sms’jes had gestuurd naar haar vriendin, werd ze geslagen en kreeg ze ervan langs met een zweep. Haar tante en haar broers namen haar mee naar hun dorp waar de lokale medicijnman het meisje dwong om drankjes van kippenbloed te drinken en een pikante peper in haar anus stopte “als reinigingsritueel”. Hoewel zwarte magie in Kameroen officieel illegaal is, doen de autoriteiten weinig om de praktijken de kop in te drukken.

Viviane werd door haar familie gedwongen om te trouwen met een pastoor die dertig jaar ouder was en al twee vrouwen had. Het huwelijk zou de naam van haar familie weer moeten zuiveren. “Er was geen discussie mogelijk”, aldus Viviane, wiens familie de bruidsschat al in ontvangst had genomen voor het meisje zelf op de hoogte werd gebracht van haar nakende huwelijk. “Voor hen was het alsof ze een halsketting verkochten”. De man zou haar uiteindelijk gewelddadig verkrachten.

Hoewel verkrachting in Kameroen een misdaad is, zal de man daar volgens Viviane nooit voor terechtstaan. “Een pastoor in Kameroen is als een god. God kan niet verkrachten. En als je hem beschuldigt van verkrachting, ben je de duivel”, zegt ze.

Met de hulp van haar vriendin slaagde Viviane er uiteindelijk in om Kameroen te ontvluchten en asiel aan te vragen in Frankrijk.

Ook de nu 33-jarige Frederique werd in 2016 verkracht omdat ze lesbisch is. Een taxichauffeur die haar oppikte toen ze een holebi workshop verliet in de Kameroense hoofdstad Yaoundé, pikte onderweg een andere man op. Samen namen ze haar mee naar een verlaten deel van de stad, waar ze haar allebei verkrachtten, haar pestten omdat ze lesbisch was en haar een heks noemden. “Ze bleven roepen dat ik deze straf verdiende, dat ze me corrigeerden”, vertelt de vrouw. “Als ik het had aangegeven bij de politie, zou ik niet gezien zijn als een slachtoffer, maar eerder als iemand die verdiende wat er was gebeurd.”

Lesbiennes in Kameroen leiden een geheim leven, zegt ze, waarin ze extreem voorzichtig moeten zijn: ze communiceren met codenamen en wijzigen voortdurend hun publieke ontmoetingsplaatsen. “We blijven vechten, hoewel we dubbel gediscrimineerd worden: in de eerste plaats als vrouwen, in de tweede plaats als lesbiennes”, licht ze toe.

Homoseksualiteit is taboe in de meeste Afrikaanse landen. In veel Afrikaanse landen gelden bovendien extreem strenge wetten tegen homoseksualiteit. Homo's en lesbiennes zijn vaak het slachtoffer van chantage, aanranding en verkrachting, maar kunnen wegens hun geaardheid ook in de cel belanden of de doodstraf krijgen. Op homoseksuele daden staat in Kameroen vijf jaar cel. Tussen 2010 en 2014 werden minstens 50 mensen bestraft voor“misdrijven” als travestie of het sturen van “ik hou van jou” naar iemand van hetzelfde geslacht, meldt holebirechtenorganisatie CAMFAIDS.

Volgens de organisatie geven een op de vijf lesbiennes en een op de tien homoseksuele mannen aan dat ze verkracht werden. Dergelijke “corrigerende” verkrachtingen moeten mensen “genezen” van hun homoseksualiteit, die als een geestelijke aandoening wordt beschouwd. Ook homofobe aanvallen zijn in Kameroen schering en inslag. Enkele jaren geleden kwamen er vanuit Zuid-Afrika, het enige Afrikaanse land waar homo's en lesbienns kunnen trouwen, gelijkaardige berichten over lesbiennes die worden verkracht.

Bron: volledige overname van: https://www.hln.be/

Dit bericht is gepost op 03 October, 2018 en 1138 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

26 oktober 2018 - La Demence
26 oktober 2018 - Gay Haze
26 oktober 2018 - BootsClub ChapsJockFist
27 oktober 2018 - Boots Club 2 Parties
27 oktober 2018 - La Demence
27 oktober 2018 - Sexy Saturday
27 oktober 2018 - Cafeina Halloween
28 oktober 2018 - T-Dance
28 oktober 2018 - Boots Club Nude&Underwear
28 oktober 2018 - La Demence - 29th Anniversary

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Ontroerend mooi gesprek met Vlaamse tweeling waarvan eentje transgender is.

 

Vlaams zanger Christoff vroeg vriend live op Tv ten huwelijk + video.

 

Van leiderschap terroristische organisatie veroordeelde, als nog vrij gesproken in Mechelen, blijkt homo te zijn.

 

In Mechelen maakt men komaf met stereotypes over mannelijkheid & homoseksualiteit.

 


Buitenlands nieuws

Franse holebi's & transgenders protesteerden tegen stijgend aantal holebi- en transfobe aanvallen.

 

Homos en lesbiennes stellen dokters bezoek uit, biseksuelen leven ongezonder.

 

Relatie tussen sommige van je vingers zegt of je holebi of hetero bent.

 

Kinderen met 2 moeders of 2 vaders zijn even gelukkig als kinderen van hetero ouders.

 

1 op 10 Aussie holebi's & transgenders loopt risico op beschadiging door wordt hetero therapie.

 


Showbizz nieuws

Twee vrouwen die in dating programma streden voor man kozen voor elkaar + video.

 

Op komst: nieuwe 6 delige nederlandse Tv reeks: How to be gay

 

Jurassic World acteur en vriend gehuwd.

 


Andere nieuws

Transgenders krijgen meer gelijke rechten in Uruguay.

 

Trump en administratie werken aan nieuwe Religious freedom wet (anti holebi & trans).

 

Europees Hof Mensenrechten zegt neen tegen weigerburgemeesters.

 

Hetero mannen hebben meer last van discriminatie dan holebi's & transgenders aldus Trump fans.