Je leest:

Bart Kaell en Luc Appermont in het geheim al enkele jaren gehuwd.In 2010 verbaasde Vlaams zanger Bart Kaëll vriend en vijand met zijn coming out. Eén dag later schrok Vlaanderen nog meer toen hij onthulde dat hij een relatie had met Luc Appermont. Vandaag én gisteren zette Bart en Luc opnieuw Vlaanderen op zijn kop, dit keer met de onthulling: "We zijn al 3 jaar getrouwd."

Ja, het bekendste homo koppel van Vlaanderen blijkt al drie jaar stiekem gehuwd. Bart Kaëll,58, en Luc Appermont,68, beloofden elkaar drie jaar geleden in alle stilte trouw. Maar gisteren kwamen ze bij de première van hun zaalshow met het nieuws naar buiten. "Eindelijk kunnen we met trots onze trouwringen dragen."

Een gebalde vuist aan het einde van de voorstelling. Twee handen waaraan voor het eerst een trouwring schitterde. Bart Kaëll en Luc Appermont zijn gehuwd. Een geheim dat de geliefden bewaarden tot de première van hun eerste gemeenschappelijke zaalshow, ‘Bart & Luc intiem’, in Heist-op-den-Berg (Antwerpen). Het publiek was verstomd. “We zijn getrouwd in oktober 2015”, klonk het achteraf in de coulissen. “Maar we hebben het drie jaar verborgen gehouden. Eigenlijk zijn we getrouwd voor de zekerheid. We worden allebei wat ouder en wilden iets ‘inbouwen’ voor het geval één van ons iets zou overkomen.”

Het koppel, al 36 jaar samen trouwde, net zoals zoveel andere mensen, ook om de praktische voordelen. “We hadden wel een samenlevingscontract. Maar in een aantal landen wordt zo’n document niet erkend. Mocht er iets gebeuren met één van ons in een buitenland, dan zouden we elkaar niet kunnen bijstaan. We zouden niet kunnen aantonen dat we familie zijn. In een ziekenhuis zouden we bijvoorbeeld in de kamer geweigerd kunnen worden.”

Luc en Bart gaven ook enkele details over hun huwelijk. Ze trouwden op en zondagvoormiddag in intieme kring. Luc had zijn beste vriend als getuige, voor Bart was dat niemand minder dan Gert Verhulst, die het trouwens wel spijtig vond dat hij het huwelijk niet mocht bekent maken in zijn Tv-show. Maar het koppel wilde het nieuws absoluut opsparen en pas bekend maken op de première van de zaalshow. "Natuurlijk wilden we dit bekendmaken, maar we kozen ervoor dit nieuws te houden voor onze show. We zijn het intussen wel al gewoon om elkaar ‘mijn man’ te noemen. Dat voelt goed.”

En, zo bleek tussen alle romantiek, het ontbrak hun jawoord ook niet aan warme symboliek. “Onze trouwringen zijn gesmolten uit de trouwringen van onze beide vaders. Dat idee koesteren we.” Al moesten beide heren wel bekennen dat de wittebroodsweken slechts wittebroodsdagen waren. “We zijn twee dagen naar de Ardennen geweest. Meer is het helaas niet geworden. Een grote huwelijksreis houden we nog tegoed.”

In hun zaalshow vertelde het koppel ook honderduit over het lief en leed dat ze al jaren delen. “We hadden een lijstje gemaakt met de verhalen die we in de show wilden vertellen. Bladzijden vol, we hebben echt keuzes moeten maken.” Zo was er Barts anekdote over de Frans-Egyptische zangeres Dalida, bekend van de hit ‘Gigi l’Amoroso’ uit 1974, wier broer hem in Parijs in zijn bed probeerde te lokken. De twee gaven elkaar ook de hele voorstelling lang plaagstootjes. Bart had bijvoorbeeld gemberthee bij voor z’n geliefde, “want da’s goed voor zijn potentie”. “De mensen vinden het leuk dat we elkaar na zoveel jaar nog steeds plagen. Elk gezond koppel doet dat, toch?” ‘De Marie-Louise’ zorgde dan weer voor veel ambiance in de zaal. En ook Luc, vroeger zelf geen onverdienstelijk zanger, haalde met ‘De kruistocht’ één van zijn bekendste hits boven en oogstte een luid applaus.

Maar Bart en Luc vertelde ook over minder glamoureuze momenten uit hun relatie, en werd het af en toe ook ernstig, zoals toen Luc vertelt over de dementie van zijn moeder. Bart vertelde hoe hij verliefd werd op een andere man, een achtergrondzanger bij ‘Tien om te zien’. Hij huurde een huis in?Waterloo voor een ‘afkoelingsperiode’, waar zijn minnaar bij hem introk. Maar al na enkele dagen had hij spijt - “en sindsdien zijn we gelukkig met elkaar”. En dat bleek ook uit hun glunderende blikken toen ze hun trouwringen bovenhaalden. “Straks, op weg naar huis, kunnen we eindelijk genieten. De rit hiernaartoe was niet meteen een ontspannen uitje”, zei Bart voordien nog. “Luc en ik zijn allebei nogal controlefreaks, het was de hele tijd van: ‘Zie dat je daarop let’ en ‘Daar moeten we misschien toch dát zeggen.’ Maar nu is de première achter de rug en kunnen we met een gerust gemoed naar huis.”
Zaalshow: Bart & Luc intiem
Nog tot 2 december in verschillende steden/dorpen. Speeldata - Info => Klik hier
LEES OOK
BART KAELL OPEN OVER EERDERE DEPRESSIE - Sept 2018

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2018 en 1151 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

26 oktober 2018 - La Demence
26 oktober 2018 - Gay Haze
26 oktober 2018 - BootsClub ChapsJockFist
27 oktober 2018 - Boots Club 2 Parties
27 oktober 2018 - La Demence
27 oktober 2018 - Sexy Saturday
27 oktober 2018 - Cafeina Halloween
28 oktober 2018 - T-Dance
28 oktober 2018 - Boots Club Nude&Underwear
28 oktober 2018 - La Demence - 29th Anniversary

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Ontroerend mooi gesprek met Vlaamse tweeling waarvan eentje transgender is.

 

Vlaams zanger Christoff vroeg vriend live op Tv ten huwelijk + video.

 

Van leiderschap terroristische organisatie veroordeelde, als nog vrij gesproken in Mechelen, blijkt homo te zijn.

 

In Mechelen maakt men komaf met stereotypes over mannelijkheid & homoseksualiteit.

 


Buitenlands nieuws

Franse holebi's & transgenders protesteerden tegen stijgend aantal holebi- en transfobe aanvallen.

 

Homos en lesbiennes stellen dokters bezoek uit, biseksuelen leven ongezonder.

 

Relatie tussen sommige van je vingers zegt of je holebi of hetero bent.

 

Kinderen met 2 moeders of 2 vaders zijn even gelukkig als kinderen van hetero ouders.

 

1 op 10 Aussie holebi's & transgenders loopt risico op beschadiging door wordt hetero therapie.

 


Showbizz nieuws

Twee vrouwen die in dating programma streden voor man kozen voor elkaar + video.

 

Op komst: nieuwe 6 delige nederlandse Tv reeks: How to be gay

 

Jurassic World acteur en vriend gehuwd.

 


Andere nieuws

Transgenders krijgen meer gelijke rechten in Uruguay.

 

Trump en administratie werken aan nieuwe Religious freedom wet (anti holebi & trans).

 

Europees Hof Mensenrechten zegt neen tegen weigerburgemeesters.

 

Hetero mannen hebben meer last van discriminatie dan holebi's & transgenders aldus Trump fans.