Je leest:

Bart Kaell en Luc Appermont in het geheim al enkele jaren gehuwd.In 2010 verbaasde Vlaams zanger Bart Kaëll vriend en vijand met zijn coming out. Eén dag later schrok Vlaanderen nog meer toen hij onthulde dat hij een relatie had met Luc Appermont. Vandaag én gisteren zette Bart en Luc opnieuw Vlaanderen op zijn kop, dit keer met de onthulling: "We zijn al 3 jaar getrouwd."

Ja, het bekendste homo koppel van Vlaanderen blijkt al drie jaar stiekem gehuwd. Bart Kaëll,58, en Luc Appermont,68, beloofden elkaar drie jaar geleden in alle stilte trouw. Maar gisteren kwamen ze bij de première van hun zaalshow met het nieuws naar buiten. "Eindelijk kunnen we met trots onze trouwringen dragen."

Een gebalde vuist aan het einde van de voorstelling. Twee handen waaraan voor het eerst een trouwring schitterde. Bart Kaëll en Luc Appermont zijn gehuwd. Een geheim dat de geliefden bewaarden tot de première van hun eerste gemeenschappelijke zaalshow, ‘Bart & Luc intiem’, in Heist-op-den-Berg (Antwerpen). Het publiek was verstomd. “We zijn getrouwd in oktober 2015”, klonk het achteraf in de coulissen. “Maar we hebben het drie jaar verborgen gehouden. Eigenlijk zijn we getrouwd voor de zekerheid. We worden allebei wat ouder en wilden iets ‘inbouwen’ voor het geval één van ons iets zou overkomen.”

Het koppel, al 36 jaar samen trouwde, net zoals zoveel andere mensen, ook om de praktische voordelen. “We hadden wel een samenlevingscontract. Maar in een aantal landen wordt zo’n document niet erkend. Mocht er iets gebeuren met één van ons in een buitenland, dan zouden we elkaar niet kunnen bijstaan. We zouden niet kunnen aantonen dat we familie zijn. In een ziekenhuis zouden we bijvoorbeeld in de kamer geweigerd kunnen worden.”

Luc en Bart gaven ook enkele details over hun huwelijk. Ze trouwden op en zondagvoormiddag in intieme kring. Luc had zijn beste vriend als getuige, voor Bart was dat niemand minder dan Gert Verhulst, die het trouwens wel spijtig vond dat hij het huwelijk niet mocht bekent maken in zijn Tv-show. Maar het koppel wilde het nieuws absoluut opsparen en pas bekend maken op de première van de zaalshow. "Natuurlijk wilden we dit bekendmaken, maar we kozen ervoor dit nieuws te houden voor onze show. We zijn het intussen wel al gewoon om elkaar ‘mijn man’ te noemen. Dat voelt goed.”

En, zo bleek tussen alle romantiek, het ontbrak hun jawoord ook niet aan warme symboliek. “Onze trouwringen zijn gesmolten uit de trouwringen van onze beide vaders. Dat idee koesteren we.” Al moesten beide heren wel bekennen dat de wittebroodsweken slechts wittebroodsdagen waren. “We zijn twee dagen naar de Ardennen geweest. Meer is het helaas niet geworden. Een grote huwelijksreis houden we nog tegoed.”

In hun zaalshow vertelde het koppel ook honderduit over het lief en leed dat ze al jaren delen. “We hadden een lijstje gemaakt met de verhalen die we in de show wilden vertellen. Bladzijden vol, we hebben echt keuzes moeten maken.” Zo was er Barts anekdote over de Frans-Egyptische zangeres Dalida, bekend van de hit ‘Gigi l’Amoroso’ uit 1974, wier broer hem in Parijs in zijn bed probeerde te lokken. De twee gaven elkaar ook de hele voorstelling lang plaagstootjes. Bart had bijvoorbeeld gemberthee bij voor z’n geliefde, “want da’s goed voor zijn potentie”. “De mensen vinden het leuk dat we elkaar na zoveel jaar nog steeds plagen. Elk gezond koppel doet dat, toch?” ‘De Marie-Louise’ zorgde dan weer voor veel ambiance in de zaal. En ook Luc, vroeger zelf geen onverdienstelijk zanger, haalde met ‘De kruistocht’ één van zijn bekendste hits boven en oogstte een luid applaus.

Maar Bart en Luc vertelde ook over minder glamoureuze momenten uit hun relatie, en werd het af en toe ook ernstig, zoals toen Luc vertelt over de dementie van zijn moeder. Bart vertelde hoe hij verliefd werd op een andere man, een achtergrondzanger bij ‘Tien om te zien’. Hij huurde een huis in?Waterloo voor een ‘afkoelingsperiode’, waar zijn minnaar bij hem introk. Maar al na enkele dagen had hij spijt - “en sindsdien zijn we gelukkig met elkaar”. En dat bleek ook uit hun glunderende blikken toen ze hun trouwringen bovenhaalden. “Straks, op weg naar huis, kunnen we eindelijk genieten. De rit hiernaartoe was niet meteen een ontspannen uitje”, zei Bart voordien nog. “Luc en ik zijn allebei nogal controlefreaks, het was de hele tijd van: ‘Zie dat je daarop let’ en ‘Daar moeten we misschien toch dát zeggen.’ Maar nu is de première achter de rug en kunnen we met een gerust gemoed naar huis.”
Zaalshow: Bart & Luc intiem
Nog tot 2 december in verschillende steden/dorpen. Speeldata - Info => Klik hier
LEES OOK
BART KAELL OPEN OVER EERDERE DEPRESSIE - Sept 2018

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2018 en 1314 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 februari 2019 - Darklands fest
22 februari 2019 - LeatherPride Fusion
22 februari 2019 - LeatherPride Rubber
23 februari 2019 - Darklands fest
23 februari 2019 - Transworld
23 februari 2019 - LeatherPride Rage
23 februari 2019 - Cinema
24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
02 maart 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Aaron uit Brugge is metaalarbeider en komt op voor holebi's & transgenders op het platteland + video.

 

Video fragment uit Vtm soap Familie met homo personage gaat viraal.

 

Belgische Campagne rond holebi & transgender senioren + video & nuttige links.

 

Kiren is 1ste Mr Gay Belgium finalist met verstandelijke beperking en meer...+ nuttige links + video

 

Dieter uit Sint-Truiden wil taboe rond zelfdoding onder holebi's doorbreken + nuttige links + Video.

 


Buitenlands nieuws

Gesprekken rond homohuwelijk begonnen in Europees land.

 

Nederlanders maken wachttijd bloeddonatie door homo's biseksuele en msm mannen korter.

 

Waar de meeste homo & lesbische koppels ontstaan...

 

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die holebi's willen genezen, het verhaal van een Nederlands slachtoffer + video.

 

Senatoren dienen (opnieuw) wet in om homohuwelijk te verbieden in Tennessee.

 


Showbizz nieuws

Martina Navrátilová onder vuur wegens uitspraken over transgenders.

 

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.

 

Brandi M. Carlile won 3 Grammy Awards, kuste haar vrouw en dankte holebi gemeenschap.

 

Actrice Ellen Page in aanval tegen anti holebi & transgender beroemdheden.

 

Disney Channel personage schreef geschiedenis met de woorden: 'Ik ben homo', + video.