Je leest:

Bart Kaell en Luc Appermont in het geheim al enkele jaren gehuwd.In 2010 verbaasde Vlaams zanger Bart Kaëll vriend en vijand met zijn coming out. Eén dag later schrok Vlaanderen nog meer toen hij onthulde dat hij een relatie had met Luc Appermont. Vandaag én gisteren zette Bart en Luc opnieuw Vlaanderen op zijn kop, dit keer met de onthulling: "We zijn al 3 jaar getrouwd."

Ja, het bekendste homo koppel van Vlaanderen blijkt al drie jaar stiekem gehuwd. Bart Kaëll,58, en Luc Appermont,68, beloofden elkaar drie jaar geleden in alle stilte trouw. Maar gisteren kwamen ze bij de première van hun zaalshow met het nieuws naar buiten. "Eindelijk kunnen we met trots onze trouwringen dragen."

Een gebalde vuist aan het einde van de voorstelling. Twee handen waaraan voor het eerst een trouwring schitterde. Bart Kaëll en Luc Appermont zijn gehuwd. Een geheim dat de geliefden bewaarden tot de première van hun eerste gemeenschappelijke zaalshow, ‘Bart & Luc intiem’, in Heist-op-den-Berg (Antwerpen). Het publiek was verstomd. “We zijn getrouwd in oktober 2015”, klonk het achteraf in de coulissen. “Maar we hebben het drie jaar verborgen gehouden. Eigenlijk zijn we getrouwd voor de zekerheid. We worden allebei wat ouder en wilden iets ‘inbouwen’ voor het geval één van ons iets zou overkomen.”

Het koppel, al 36 jaar samen trouwde, net zoals zoveel andere mensen, ook om de praktische voordelen. “We hadden wel een samenlevingscontract. Maar in een aantal landen wordt zo’n document niet erkend. Mocht er iets gebeuren met één van ons in een buitenland, dan zouden we elkaar niet kunnen bijstaan. We zouden niet kunnen aantonen dat we familie zijn. In een ziekenhuis zouden we bijvoorbeeld in de kamer geweigerd kunnen worden.”

Luc en Bart gaven ook enkele details over hun huwelijk. Ze trouwden op en zondagvoormiddag in intieme kring. Luc had zijn beste vriend als getuige, voor Bart was dat niemand minder dan Gert Verhulst, die het trouwens wel spijtig vond dat hij het huwelijk niet mocht bekent maken in zijn Tv-show. Maar het koppel wilde het nieuws absoluut opsparen en pas bekend maken op de première van de zaalshow. "Natuurlijk wilden we dit bekendmaken, maar we kozen ervoor dit nieuws te houden voor onze show. We zijn het intussen wel al gewoon om elkaar ‘mijn man’ te noemen. Dat voelt goed.”

En, zo bleek tussen alle romantiek, het ontbrak hun jawoord ook niet aan warme symboliek. “Onze trouwringen zijn gesmolten uit de trouwringen van onze beide vaders. Dat idee koesteren we.” Al moesten beide heren wel bekennen dat de wittebroodsweken slechts wittebroodsdagen waren. “We zijn twee dagen naar de Ardennen geweest. Meer is het helaas niet geworden. Een grote huwelijksreis houden we nog tegoed.”

In hun zaalshow vertelde het koppel ook honderduit over het lief en leed dat ze al jaren delen. “We hadden een lijstje gemaakt met de verhalen die we in de show wilden vertellen. Bladzijden vol, we hebben echt keuzes moeten maken.” Zo was er Barts anekdote over de Frans-Egyptische zangeres Dalida, bekend van de hit ‘Gigi l’Amoroso’ uit 1974, wier broer hem in Parijs in zijn bed probeerde te lokken. De twee gaven elkaar ook de hele voorstelling lang plaagstootjes. Bart had bijvoorbeeld gemberthee bij voor z’n geliefde, “want da’s goed voor zijn potentie”. “De mensen vinden het leuk dat we elkaar na zoveel jaar nog steeds plagen. Elk gezond koppel doet dat, toch?” ‘De Marie-Louise’ zorgde dan weer voor veel ambiance in de zaal. En ook Luc, vroeger zelf geen onverdienstelijk zanger, haalde met ‘De kruistocht’ één van zijn bekendste hits boven en oogstte een luid applaus.

Maar Bart en Luc vertelde ook over minder glamoureuze momenten uit hun relatie, en werd het af en toe ook ernstig, zoals toen Luc vertelt over de dementie van zijn moeder. Bart vertelde hoe hij verliefd werd op een andere man, een achtergrondzanger bij ‘Tien om te zien’. Hij huurde een huis in?Waterloo voor een ‘afkoelingsperiode’, waar zijn minnaar bij hem introk. Maar al na enkele dagen had hij spijt - “en sindsdien zijn we gelukkig met elkaar”. En dat bleek ook uit hun glunderende blikken toen ze hun trouwringen bovenhaalden. “Straks, op weg naar huis, kunnen we eindelijk genieten. De rit hiernaartoe was niet meteen een ontspannen uitje”, zei Bart voordien nog. “Luc en ik zijn allebei nogal controlefreaks, het was de hele tijd van: ‘Zie dat je daarop let’ en ‘Daar moeten we misschien toch dát zeggen.’ Maar nu is de première achter de rug en kunnen we met een gerust gemoed naar huis.”
Zaalshow: Bart & Luc intiem
Nog tot 2 december in verschillende steden/dorpen. Speeldata - Info => Klik hier
LEES OOK
BART KAELL OPEN OVER EERDERE DEPRESSIE - Sept 2018

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2018 en 1377 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

26 april 2019 - Fever Friday
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Sinful Saturday
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove
30 april 2019 - Beloved Disney Trash
03 mei 2019 - Fever Friday
04 mei 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Enkele namen jury Mr Gay Belgium + voorstelling finalisten met video links.

 

Vlaams zanger en vriend in Herzele gehuwd.

 

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 

Vlaamse Holebi's zijn niet per definitie links, en dat is oké.

 

Bijna vergeten, vrouw die aan wieg stond van de Belgische holebibeweging.

 


Buitenlands nieuws

Europese holebi & transgender senioren conferentie - 25-26 april - Amsterdam.

 

Victorie voor Turkse holebi's en transgenders.

 

Deense voetbalclubs krijgen geldboete wegens homofobie van voetbalfans.

 

Holebi koppels krijgen vaker geen lening.

 

Vierde Amerikaanse staat die Gay Panic Defence wet afschaft.

 


Showbizz nieuws

Mannen scheerproducten bedrijf toont transgender man in reclame video.

 

Nederlands magazine (ook in Be) nu niet langer enkel voor homo's maar voor holebi's & transgenders.

 

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.

 

Transgender sprookje van auteurs holebi boekjes, zamelde meeste geld ooit in via crowdfunding.

 

Negatieve reacties op eerste lesbisch koppeltje in kinderweekblad Donald Duck.