Je leest:

Sandra uit Blankenberge onder vuur omdat ze homofoob zou zijn, terwijl ze zelf lesbisch is.Een kandidate van het Vlaams Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Blankenberge ligt onder vuur na enkele aangebrande uitspraken. Sandra Storme haalde volgens sommigen, in een besloten Facebookgroep homo's en moslims door de mangel en men noemt haar nu homofobisch. Maar wat men niet wist, is dat Sandra zelf openlijk lesbisch is.

Volgens Storme werden de uitspraken verkeerd geïnterpreteerd. "Misschien moest ik wat voorzichtiger zijn." Haar uitspraken werden uit de context gehaald door mensen die duidelijk niet wisten dat Sandra zelf lesbisch is. Ze schreef onder andere 'Moslims verbieden en terug sturen," en ook nog: 'Nee, gooi homo's van daken en stenig ze'. Maar hiermee doelde ze op het feit dat sommige moslims dit prediken, het was een cynische opmerking die op sociale media fout begrepen werd.

Na haar actie infiltreerde een Turkse Belg in een gesloten groep op Facebook waar Storme haar uitspraken deed. Hij nam screenshots en deelde die op Twitter, niet wetende dat Sandra zelf lesbisch is en dat haar woorden sarcastisch waren en niet anti holebi.

Sandra vertelt in de media dat er al geruime tijd een lastercampagne met politieke motieven aan de gang is. "Vijf jaar geleden richtte ik zelf een holebi & transgender community op in het Brugse. Ondertussen word ik overal afgebrand als homofoob en nazi. Mijn uitspraken werden uit de context getrokken. Het was een sarcastische reactie op de praktijken die organisaties als IS erop nahouden. Ik tegen holebi's? Kan je het nog gekker bedenken? Dan zou ik mezelf van een gebouw moeten gooien."

Storme geeft zonder schroom toe dat ze anti-islam is. Volgens de vrouw stellen moslims zich ook in België discriminerend op tegenover de holebigemeenschap. Haar uitspraken en beweegredenen vloeien daaruit voort. Er zijn bepaalde buurten in België, en in Frankrijk waar ik niet hand in hand kan lopen met mijn vriendin. Die hedendaagse realiteit maakt mij bang. Als enkelingen mij met wat knip -en plakwerk aan de schandpaal willen nagelen, dan doen ze maar. Ik hou van elke mens, maar ik heb het recht om Vlaanderen en onze eigen cultuur leuk te vinden."

Dat haar posts choquerend kunnen overkomen, beseft ze maar al te goed. "Facebook is niet de ideale manier om dat te ventileren. Leden van het Vlaams Belang zijn opgejaagd wild. Misschien moest ik wat voorzichtiger zijn." Bij het West-Vlaams partijbestuur van het Vlaams Belang zijn ze op de hoogte van de situatie. Daar kunnen ze de uitspraken relativeren. Van een sanctie, laat staan een uitsluiting, is geen sprake.

"Een totaal misverstand", noemt provincieraadslid Kurt Ravyts (Vlaams Belang) de situatie. "Sandra is zelf lesbisch en verwees naar de handelwijze van extremisten. En ja, ze uit zware kritiek op moslims en de islam, maar ze heeft die misschien te grotesk verwoord. Dat Sandra zelf discriminerend zou zijn? Het is net andersom. Dat maakt de situatie zo absurd," klinkt het.

Hoe het ook mag zijn, Sandra is een van de weinige holebi's die eerlijk durft uit komen voor het feit dat ze Vlaams Belang supporter is. De meeste holebi's durven daar niet voor uit komen, zeker niet op sociale media, waardoor men al gauw, ten onrechte denkt, dat er geen rechtse holebi's bestaan. Ook vanuit de zogenaamde holebi vertegenwoordigers klinkt minachting tegenover rechtse holebi's, en worden ze zelfs uitgesloten, en dat is jammer, want het zijn net zij die beweren 'op te komen voor alle holebi's'... Mensen moeten dringend leren dat holebi's in de eerste plaats ook MENS zijn, en dat alle mensen anders zijn en divers, dus ook onder homo's lesbiennes biseksuelen en transgenders kom je zeer veel verschillende mensen tegen, net zoals binnen de heteroseksuele gemeenschappen.

LEES OOK
NIET ALLE HOLEBI'S ZIJN HET EENS MET HOLEBIFEDERATIE NA REL ROND THEO FRANCKEN - 2018
RECHTSE HOLEBI'S IN NEDERLAND MOET KUNNEN WANT WIJ ZIJN GEEN MIETJES - - 2017
BELG POLITIEKE PARTIJEN & HOLEBI'S EN TRANSGENDERS - VERKIEZINGEN OKT 2018

Bron: nieuwsblad en holebi info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2018 en 2112 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 augustus 2019 - Kings & Queens
17 augustus 2019 - Cave 17
17 augustus 2019 - Musikon
18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides écht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.