Je leest:

Sandra uit Blankenberge onder vuur omdat ze homofoob zou zijn, terwijl ze zelf lesbisch is.Een kandidate van het Vlaams Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Blankenberge ligt onder vuur na enkele aangebrande uitspraken. Sandra Storme haalde volgens sommigen, in een besloten Facebookgroep homo's en moslims door de mangel en men noemt haar nu homofobisch. Maar wat men niet wist, is dat Sandra zelf openlijk lesbisch is.

Volgens Storme werden de uitspraken verkeerd geïnterpreteerd. "Misschien moest ik wat voorzichtiger zijn." Haar uitspraken werden uit de context gehaald door mensen die duidelijk niet wisten dat Sandra zelf lesbisch is. Ze schreef onder andere 'Moslims verbieden en terug sturen," en ook nog: 'Nee, gooi homo's van daken en stenig ze'. Maar hiermee doelde ze op het feit dat sommige moslims dit prediken, het was een cynische opmerking die op sociale media fout begrepen werd.

Na haar actie infiltreerde een Turkse Belg in een gesloten groep op Facebook waar Storme haar uitspraken deed. Hij nam screenshots en deelde die op Twitter, niet wetende dat Sandra zelf lesbisch is en dat haar woorden sarcastisch waren en niet anti holebi.

Sandra vertelt in de media dat er al geruime tijd een lastercampagne met politieke motieven aan de gang is. "Vijf jaar geleden richtte ik zelf een holebi & transgender community op in het Brugse. Ondertussen word ik overal afgebrand als homofoob en nazi. Mijn uitspraken werden uit de context getrokken. Het was een sarcastische reactie op de praktijken die organisaties als IS erop nahouden. Ik tegen holebi’s? Kan je het nog gekker bedenken? Dan zou ik mezelf van een gebouw moeten gooien."

Storme geeft zonder schroom toe dat ze anti-islam is. Volgens de vrouw stellen moslims zich ook in België discriminerend op tegenover de holebigemeenschap. Haar uitspraken en beweegredenen vloeien daaruit voort. “Er zijn bepaalde buurten in België, en in Frankrijk waar ik niet hand in hand kan lopen met mijn vriendin. Die hedendaagse realiteit maakt mij bang. Als enkelingen mij met wat knip -en plakwerk aan de schandpaal willen nagelen, dan doen ze maar. Ik hou van elke mens, maar ik heb het recht om Vlaanderen en onze eigen cultuur leuk te vinden."

Dat haar posts shockerend kunnen overkomen, beseft ze maar al te goed. "Facebook is niet de ideale manier om dat te ventileren. Leden van het Vlaams Belang zijn opgejaagd wild. Misschien moest ik wat voorzichtiger zijn." Bij het West-Vlaams partijbestuur van het Vlaams Belang zijn ze op de hoogte van de situatie. Daar kunnen ze de uitspraken relativeren. Van een sanctie, laat staan een uitsluiting, is geen sprake.

"Een totaal misverstand", noemt provincieraadslid Kurt Ravyts (Vlaams Belang) de situatie. "Sandra is zelf lesbisch en verwees naar de handelwijze van extremisten. En ja, ze uit zware kritiek op moslims en de islam, maar ze heeft die misschien te grotesk verwoord. Dat Sandra zelf discriminerend zou zijn? Het is net andersom. Dat maakt de situatie zo absurd," klinkt het.

Hoe het ook mag zijn, Sandra is één van de weinige holebi's die eerlijk durft uit komen voor het feit dat ze Vlaams Belang supporter is. De meeste holebi's durven daar niet voor uit komen, zeker niet op sociale media, waardoor men al gauw, ten onrechte denkt, dat er geen rechtse holebi's bestaan. Ook vanuit de zogenaamde holebi vertegenwoordigers klinkt minachting tegenover rechtse holebi's, en worden ze zelfs uitgesloten, en dat is jammer, want het zijn net zij die beweren 'op te komen voor alle holebi's'... Mensen moeten dringend leren dat holebi's in de eerste plaats ook MENS zijn, en dat alle mensen anders zijn en divers, dus ook onder homo's lesbiennes biseksuelen én transgenders kom je zéér véél verschillende mensen tegen, net zoals binnen de heteroseksuele gemeenschappen.
LEES OOK
NIET ALLE HOLEBI'S ZIJN HET EENS MET HOLEBIFEDERATIE NA REL ROND THEO FRANCKEN - 2018
RECHTSE HOLEBI'S IN NEDERLAND MOET KUNNEN WANT WIJ ZIJN GEEN MIETJES - - 2017
BELG POLITIEKE PARTIJEN & HOLEBI'S EN TRANSGENDERS - VERKIEZINGEN OKT 2018

Bron: nieuwsblad én holebi info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2018 en 1526 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

14 december 2018 - Woman Only
15 december 2018 - We Party
15 december 2018 - Cave Snowballs
21 december 2018 - D-Club X-Mas Edition
31 december 2018 - Revelation New Year
31 december 2018 - HIM NewYear
31 december 2018 - NewYears Woodpop
31 december 2018 - BootsClub NewYear
01 januari 2019 - La Demence New Year
05 januari 2019 - NewYears Party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

James Cooke won Dancing With The Stars + 2 videos.

 

Belg priester had jaren dubbelleven, ex vriend geeft hem aan bij het bisdom.

 

Jani Kazaltzis sprak voor Amnesty briefschrijfactie met lesbische lgtb activiste uit Oekraine + video.

 

Kroatisch koppel staat terecht wegens homofobisch geweld op twee Gentse homo koppels.

 


Buitenlands nieuws

Zuid-Afrika gaat homohuwelijks weigeraars bij wet verbieden.

 

Schotse Queer kunstenares won prestigieuze kunstprijs + video.

 

Bijna 50 jaar als homo in Nederlandse religieuze hel, zijn verhaal...

 

Verenigd Koninkrijk laat steeds minder holebi & transgender asielzoekers toe.

 


Showbizz nieuws

Ryan Murphy start organisatie die vecht tegen anti holebi & transgender politici.

 

Liefdesboodschap met vliegtuig van Ellen voor Portia mislukte hilarisch + video.

 

Joods homo koor brengt bewerking van Queen song + video.

 

Amerikaanse actrice blijkt al twee jaar een relatie te hebben met een vrouw.

 


Andere nieuws

Kerken vechten wet aan die holebi's en transgenders beschermd op de werkvloer.

 

Aanpassing EU verklaring holebi & transgender rechten door veto van Polen en Hongarije.

 

Canada en Mexico laten door handelsdeal VS discrimineren tegen holebi's & transgenders.

 

Paus zegt: geen homo priesters, en soms lijkt het wel of holebi zijn in de mode is.