Je leest:

Sandra uit Blankenberge onder vuur omdat ze homofoob zou zijn, terwijl ze zelf lesbisch is.Een kandidate van het Vlaams Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Blankenberge ligt onder vuur na enkele aangebrande uitspraken. Sandra Storme haalde volgens sommigen, in een besloten Facebookgroep homo's en moslims door de mangel en men noemt haar nu homofobisch. Maar wat men niet wist, is dat Sandra zelf openlijk lesbisch is.

Volgens Storme werden de uitspraken verkeerd geïnterpreteerd. "Misschien moest ik wat voorzichtiger zijn." Haar uitspraken werden uit de context gehaald door mensen die duidelijk niet wisten dat Sandra zelf lesbisch is. Ze schreef onder andere 'Moslims verbieden en terug sturen," en ook nog: 'Nee, gooi homo's van daken en stenig ze'. Maar hiermee doelde ze op het feit dat sommige moslims dit prediken, het was een cynische opmerking die op sociale media fout begrepen werd.

Na haar actie infiltreerde een Turkse Belg in een gesloten groep op Facebook waar Storme haar uitspraken deed. Hij nam screenshots en deelde die op Twitter, niet wetende dat Sandra zelf lesbisch is en dat haar woorden sarcastisch waren en niet anti holebi.

Sandra vertelt in de media dat er al geruime tijd een lastercampagne met politieke motieven aan de gang is. "Vijf jaar geleden richtte ik zelf een holebi & transgender community op in het Brugse. Ondertussen word ik overal afgebrand als homofoob en nazi. Mijn uitspraken werden uit de context getrokken. Het was een sarcastische reactie op de praktijken die organisaties als IS erop nahouden. Ik tegen holebi’s? Kan je het nog gekker bedenken? Dan zou ik mezelf van een gebouw moeten gooien."

Storme geeft zonder schroom toe dat ze anti-islam is. Volgens de vrouw stellen moslims zich ook in België discriminerend op tegenover de holebigemeenschap. Haar uitspraken en beweegredenen vloeien daaruit voort. “Er zijn bepaalde buurten in België, en in Frankrijk waar ik niet hand in hand kan lopen met mijn vriendin. Die hedendaagse realiteit maakt mij bang. Als enkelingen mij met wat knip -en plakwerk aan de schandpaal willen nagelen, dan doen ze maar. Ik hou van elke mens, maar ik heb het recht om Vlaanderen en onze eigen cultuur leuk te vinden."

Dat haar posts shockerend kunnen overkomen, beseft ze maar al te goed. "Facebook is niet de ideale manier om dat te ventileren. Leden van het Vlaams Belang zijn opgejaagd wild. Misschien moest ik wat voorzichtiger zijn." Bij het West-Vlaams partijbestuur van het Vlaams Belang zijn ze op de hoogte van de situatie. Daar kunnen ze de uitspraken relativeren. Van een sanctie, laat staan een uitsluiting, is geen sprake.

"Een totaal misverstand", noemt provincieraadslid Kurt Ravyts (Vlaams Belang) de situatie. "Sandra is zelf lesbisch en verwees naar de handelwijze van extremisten. En ja, ze uit zware kritiek op moslims en de islam, maar ze heeft die misschien te grotesk verwoord. Dat Sandra zelf discriminerend zou zijn? Het is net andersom. Dat maakt de situatie zo absurd," klinkt het.

Hoe het ook mag zijn, Sandra is één van de weinige holebi's die eerlijk durft uit komen voor het feit dat ze Vlaams Belang supporter is. De meeste holebi's durven daar niet voor uit komen, zeker niet op sociale media, waardoor men al gauw, ten onrechte denkt, dat er geen rechtse holebi's bestaan. Ook vanuit de zogenaamde holebi vertegenwoordigers klinkt minachting tegenover rechtse holebi's, en worden ze zelfs uitgesloten, en dat is jammer, want het zijn net zij die beweren 'op te komen voor alle holebi's'... Mensen moeten dringend leren dat holebi's in de eerste plaats ook MENS zijn, en dat alle mensen anders zijn en divers, dus ook onder homo's lesbiennes biseksuelen én transgenders kom je zéér véél verschillende mensen tegen, net zoals binnen de heteroseksuele gemeenschappen.
LEES OOK
NIET ALLE HOLEBI'S ZIJN HET EENS MET HOLEBIFEDERATIE NA REL ROND THEO FRANCKEN - 2018
RECHTSE HOLEBI'S IN NEDERLAND MOET KUNNEN WANT WIJ ZIJN GEEN MIETJES - - 2017
BELG POLITIEKE PARTIJEN & HOLEBI'S EN TRANSGENDERS - VERKIEZINGEN OKT 2018

Bron: nieuwsblad én holebi info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2018 en 1710 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 februari 2019 - Darklands fest
22 februari 2019 - LeatherPride Fusion
22 februari 2019 - LeatherPride Rubber
23 februari 2019 - Darklands fest
23 februari 2019 - Transworld
23 februari 2019 - LeatherPride Rage
23 februari 2019 - Cinema
24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
02 maart 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Aaron uit Brugge is metaalarbeider en komt op voor holebi's & transgenders op het platteland + video.

 

Video fragment uit Vtm soap Familie met homo personage gaat viraal.

 

Belgische Campagne rond holebi & transgender senioren + video & nuttige links.

 

Kiren is 1ste Mr Gay Belgium finalist met verstandelijke beperking en meer...+ nuttige links + video

 

Dieter uit Sint-Truiden wil taboe rond zelfdoding onder holebi's doorbreken + nuttige links + Video.

 


Buitenlands nieuws

Gesprekken rond homohuwelijk begonnen in Europees land.

 

Nederlanders maken wachttijd bloeddonatie door homo's biseksuele en msm mannen korter.

 

Waar de meeste homo & lesbische koppels ontstaan...

 

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die holebi's willen genezen, het verhaal van een Nederlands slachtoffer + video.

 

Senatoren dienen (opnieuw) wet in om homohuwelijk te verbieden in Tennessee.

 


Showbizz nieuws

Martina Navrátilová onder vuur wegens uitspraken over transgenders.

 

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.

 

Brandi M. Carlile won 3 Grammy Awards, kuste haar vrouw en dankte holebi gemeenschap.

 

Actrice Ellen Page in aanval tegen anti holebi & transgender beroemdheden.

 

Disney Channel personage schreef geschiedenis met de woorden: 'Ik ben homo', + video.