Je leest:

Sandra uit Blankenberge onder vuur omdat ze homofoob zou zijn, terwijl ze zelf lesbisch is.Een kandidate van het Vlaams Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Blankenberge ligt onder vuur na enkele aangebrande uitspraken. Sandra Storme haalde volgens sommigen, in een besloten Facebookgroep homo's en moslims door de mangel en men noemt haar nu homofobisch. Maar wat men niet wist, is dat Sandra zelf openlijk lesbisch is.

Volgens Storme werden de uitspraken verkeerd geïnterpreteerd. "Misschien moest ik wat voorzichtiger zijn." Haar uitspraken werden uit de context gehaald door mensen die duidelijk niet wisten dat Sandra zelf lesbisch is. Ze schreef onder andere 'Moslims verbieden en terug sturen," en ook nog: 'Nee, gooi homo's van daken en stenig ze'. Maar hiermee doelde ze op het feit dat sommige moslims dit prediken, het was een cynische opmerking die op sociale media fout begrepen werd.

Na haar actie infiltreerde een Turkse Belg in een gesloten groep op Facebook waar Storme haar uitspraken deed. Hij nam screenshots en deelde die op Twitter, niet wetende dat Sandra zelf lesbisch is en dat haar woorden sarcastisch waren en niet anti holebi.

Sandra vertelt in de media dat er al geruime tijd een lastercampagne met politieke motieven aan de gang is. "Vijf jaar geleden richtte ik zelf een holebi & transgender community op in het Brugse. Ondertussen word ik overal afgebrand als homofoob en nazi. Mijn uitspraken werden uit de context getrokken. Het was een sarcastische reactie op de praktijken die organisaties als IS erop nahouden. Ik tegen holebi’s? Kan je het nog gekker bedenken? Dan zou ik mezelf van een gebouw moeten gooien."

Storme geeft zonder schroom toe dat ze anti-islam is. Volgens de vrouw stellen moslims zich ook in België discriminerend op tegenover de holebigemeenschap. Haar uitspraken en beweegredenen vloeien daaruit voort. “Er zijn bepaalde buurten in België, en in Frankrijk waar ik niet hand in hand kan lopen met mijn vriendin. Die hedendaagse realiteit maakt mij bang. Als enkelingen mij met wat knip -en plakwerk aan de schandpaal willen nagelen, dan doen ze maar. Ik hou van elke mens, maar ik heb het recht om Vlaanderen en onze eigen cultuur leuk te vinden."

Dat haar posts shockerend kunnen overkomen, beseft ze maar al te goed. "Facebook is niet de ideale manier om dat te ventileren. Leden van het Vlaams Belang zijn opgejaagd wild. Misschien moest ik wat voorzichtiger zijn." Bij het West-Vlaams partijbestuur van het Vlaams Belang zijn ze op de hoogte van de situatie. Daar kunnen ze de uitspraken relativeren. Van een sanctie, laat staan een uitsluiting, is geen sprake.

"Een totaal misverstand", noemt provincieraadslid Kurt Ravyts (Vlaams Belang) de situatie. "Sandra is zelf lesbisch en verwees naar de handelwijze van extremisten. En ja, ze uit zware kritiek op moslims en de islam, maar ze heeft die misschien te grotesk verwoord. Dat Sandra zelf discriminerend zou zijn? Het is net andersom. Dat maakt de situatie zo absurd," klinkt het.

Hoe het ook mag zijn, Sandra is één van de weinige holebi's die eerlijk durft uit komen voor het feit dat ze Vlaams Belang supporter is. De meeste holebi's durven daar niet voor uit komen, zeker niet op sociale media, waardoor men al gauw, ten onrechte denkt, dat er geen rechtse holebi's bestaan. Ook vanuit de zogenaamde holebi vertegenwoordigers klinkt minachting tegenover rechtse holebi's, en worden ze zelfs uitgesloten, en dat is jammer, want het zijn net zij die beweren 'op te komen voor alle holebi's'... Mensen moeten dringend leren dat holebi's in de eerste plaats ook MENS zijn, en dat alle mensen anders zijn en divers, dus ook onder homo's lesbiennes biseksuelen én transgenders kom je zéér véél verschillende mensen tegen, net zoals binnen de heteroseksuele gemeenschappen.
LEES OOK
NIET ALLE HOLEBI'S ZIJN HET EENS MET HOLEBIFEDERATIE NA REL ROND THEO FRANCKEN - 2018
RECHTSE HOLEBI'S IN NEDERLAND MOET KUNNEN WANT WIJ ZIJN GEEN MIETJES - - 2017
BELG POLITIEKE PARTIJEN & HOLEBI'S EN TRANSGENDERS - VERKIEZINGEN OKT 2018

Bron: nieuwsblad én holebi info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2018 en 1370 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

26 oktober 2018 - La Demence
26 oktober 2018 - Gay Haze
26 oktober 2018 - BootsClub ChapsJockFist
27 oktober 2018 - Boots Club 2 Parties
27 oktober 2018 - La Demence
27 oktober 2018 - Sexy Saturday
27 oktober 2018 - Cafeina Halloween
28 oktober 2018 - T-Dance
28 oktober 2018 - Boots Club Nude&Underwear
28 oktober 2018 - La Demence - 29th Anniversary

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Ontroerend mooi gesprek met Vlaamse tweeling waarvan eentje transgender is.

 

Vlaams zanger Christoff vroeg vriend live op Tv ten huwelijk + video.

 

Van leiderschap terroristische organisatie veroordeelde, als nog vrij gesproken in Mechelen, blijkt homo te zijn.

 

In Mechelen maakt men komaf met stereotypes over mannelijkheid & homoseksualiteit.

 


Buitenlands nieuws

Franse holebi's & transgenders protesteerden tegen stijgend aantal holebi- en transfobe aanvallen.

 

Homos en lesbiennes stellen dokters bezoek uit, biseksuelen leven ongezonder.

 

Relatie tussen sommige van je vingers zegt of je holebi of hetero bent.

 

Kinderen met 2 moeders of 2 vaders zijn even gelukkig als kinderen van hetero ouders.

 

1 op 10 Aussie holebi's & transgenders loopt risico op beschadiging door wordt hetero therapie.

 


Showbizz nieuws

Twee vrouwen die in dating programma streden voor man kozen voor elkaar + video.

 

Op komst: nieuwe 6 delige nederlandse Tv reeks: How to be gay

 

Jurassic World acteur en vriend gehuwd.

 


Andere nieuws

Transgenders krijgen meer gelijke rechten in Uruguay.

 

Trump en administratie werken aan nieuwe Religious freedom wet (anti holebi & trans).

 

Europees Hof Mensenrechten zegt neen tegen weigerburgemeesters.

 

Hetero mannen hebben meer last van discriminatie dan holebi's & transgenders aldus Trump fans.