Je leest:

1% van de 9 tot 10-jarigen noemt zichzelf holebi of transgender.1 procent van de 9 tot 10-jarigen identificeren zichzelf als homo lesbisch biseksueel of transgender. Dat blijkt uit een onderzoek gedaan aan de staatsuniversiteit van San Diego, waarvan de resultaten verschijnen in het tijdschrift JAMA Pediatrics.

De meeste experts accepteren dat sommige kinderen zich als vrij jong identificeren als transgender homo lesbisch of biseksueel, terwijl men eerder altijd dacht dat mensen zichzelf pas rond de tiener leeftijd begonnen te identificeren. Maar uit de studie blijkt dat een aanzienlijk aantal zich op jongere leeftijd als transgender homo lesbisch of biseksueel identificeert.

De studie resultaten kwamen net op het moment dat vorige maand een 9-jarige Amerikaanse jongen zelfmoord pleegde nadat hij eerst tegenover zijn moeder uit de kast kwam, die hem aanvaarde, maar nadien door op school openlijk te zijn zwaar werd gepest.

Onderzoekers vroegen aan 9 en 10-jarige kinderen ben je homo lesbisch of biseksueel?
Ja antwoordde 0,2%, misschien antwoordde 0,7% en 1 op 4 begreep de vraag niet. De rest antwoordde hetero te zijn. In vergelijk, gaven de ouders van deze kinderen heel andere antwoorden betreffende de geaardheid van hun kind. Slechts 1 ouder zei ja op de vraag of haar kind holebi was, terwijl 7,3% misschien, ik weet niet antwoordde, en de meerderheid nee zei. 0,7% weigerde te antwoorden op de vraag.

Op de vraag ben je transgender, antwoordde 0,1% van de kinderen ja, en 0,4% zei misschien. In vergelijk, twee ouders zeiden dat hun kind transgender is en 1,1% zei misschien, ik weet het niet.

Wat betreft de geaardheid wijzen de onderzoekers er op dat het bij 9 en 10-jarigen nog lang niet draait om seksualiteit. Maar dat het meer gaat om het ontdekken van gevoelens die anders zijn dan die van hun leeftijdsgenootjes. Sociale wetenschappers hebben al lang aangenomen dat het geen zin heeft om kinderen op deze leeftijd te vragen naar hun seksuele oriŽntatie, omdat ze denken dat ze niet het cognitieve vermogen hebben om te begrijpen. Maar dit onderzoek laat wat anders zien.

Dit was trouwens de eerste studie in zijn soort om kinderen daadwerkelijk te vragen naar hun seksuele geaardheid. De onderzoekers zeggen dat het belangrijk is om te begrijpen hoe seksualiteit zich ontwikkelt en hoe dit in de jaren wel of niet kan veranderen.

De auteurs merkten verder op dat jonge holebi's en transgenders veel meer kans hebben om geestelijke gezondheidsuitdagingen te ervaren die verband houden met vooroordelen en discriminatie. De kinderen in deze studie zeiden echter overweldigend dat ze thuis of op school geen problemen hadden ervaren om zich te identificeren als holebi of transgender. Dit suggereert dat kinderen in een ondersteunende thuisomgeving in staat zijn om naar buiten te komen wanneer ze jonger zijn, of dat dergelijke problemen meer een probleem kunnen tijdens de tienerjaren.

'Als we de identiteitsontwikkeling eerder kunnen begrijpen en de ontwikkeling kunnen volgen met behulp van grote datasets, kunnen we beginnen met het verbeteren van onderzoek en preventie rond risico- en beschermende factoren. Seksuele oriŽntatie is een ontwikkelingsproces, en hoewel deze studie een vraag met betrekking tot identiteit analyseerde, is het mogelijk dat sommige jongeren "misschien" antwoordden omdat ze dachten aan andere aspecten van hun opkomende zintuigen dan die seks en seksualiteit."

"En sommige van de misschien reacties kunnen te wijten zijn aan deelnemers die aantrekking ervaren, maar nog niet zeker weten of ze zich identificeren als holebi. En misschien kunnen antwoorden ook verband houden met de manier waarop kinderen hun gender-uitdrukking interpreteren in relatie tot hun leeftijdsgenoten. Kinderen die meer genderconform zijn, zoals jongens die spelen met poppen of die minder geÔnteresseerd zijn in sport, kunnen door hun leeftijdsgenoten worden gepest of homo worden genoemd," aldus de onderzoekers.

De resultaten van het onderzoek kunnen bijdragen tot meer begrip en in het bijzonder tot een meer veilige en vooral anti pest vrije school op basis van geaardheid en genderidentiteit.

LEES OOK
BEROEMDE HOLEBI'S & TRANS BEDROEFD OM DOOD 9-JARIGE NA HOMOFOBISCH GEPEST(2018)
KINDEREN DENKEN MEER FLEXIBEL OVER GENDER DAN MEN DACHT + VIDEO (2018)
KINDER ANIMATIE FILM TOONT HOMO LIEFDE IN VIER MINUTEN (2017)
TRANS KINDEREN (3 - 5 JAAR) ZIJN NIET ANDERS DAN ANDERE KINDEREN (2017)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 September, 2018 en 1423 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

25 mei 2019 - Boots Club
25 mei 2019 - Que Pasa
25 mei 2019 - Girls for Girls
25 mei 2019 - Lumbago Foute Party
31 mei 2019 - Fever Friday
01 juni 2019 - Boots Club
01 juni 2019 - Sinful Saturday
01 juni 2019 - Cave15 Fire & Ice
01 juni 2019 - Twinxx
08 juni 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgisch voetballer gaat akkoord met straf van voetbalbond wegens homofobe gezangen.

 

Vooral reclamemakers vinden Jupiler advertentie met Sam Bettens geniaal.

 

Het verhaal van een Vlaamse transman die leerkracht godsdienst is + video.

 

Belgian Pride trok meer dan 100.000 deelnemers, maar werd beetje overschaduwd door opstootje + 3 video's.

 

Vlaams zanger uit de transgender kast + video.

 

Vlaams politicus trouwde op 17 mei met zijn vriend.

 


Buitenlands nieuws

Modemerken zetten zich steeds vaker groots in op Pride maand, goed bedoeld of puur voor het geld?

 

Tweede positieve stap van vier voor holebi's & transgenders in de VS.

 

Eerste Aziatische land met homohuwelijk is een feit.

 

Transgenders steeds vaker ook slachtoffer geweld en discriminatie door politie.

 

Eerste Australische prof voetballer uit de holebi kast.

 


Showbizz nieuws

Na premiere Elton John's Rocketman, 14 bijzondere feitjes over de grootste rockdiva allertijden.

 

Songfestival winnaar Duncan uit de kast als bi-tje, sprak pro holebi woorden in speech na overwinning + 2 video's.

 

Ex voetballer en echtgenoot trotse papa's van tweede kindje + foto's.

 

Troye Sivan organiseert samen met Charli XCX een holebi & transgender muziekfestival.