Je leest:

1% van de 9 tot 10-jarigen noemt zichzelf holebi of transgender.1 procent van de 9 tot 10-jarigen identificeren zichzelf als homo lesbisch biseksueel of transgender. Dat blijkt uit een onderzoek gedaan aan de staatsuniversiteit van San Diego, waarvan de resultaten verschijnen in het tijdschrift JAMA Pediatrics.

De meeste experts accepteren dat sommige kinderen zich als vrij jong identificeren als transgender homo lesbisch of biseksueel, terwijl men eerder altijd dacht dat mensen zichzelf pas rond de tiener leeftijd begonnen te identificeren. Maar uit de studie blijkt dat een aanzienlijk aantal zich op jongere leeftijd als transgender homo lesbisch of biseksueel identificeert.

De studie resultaten kwamen net op het moment dat vorige maand een 9-jarige Amerikaanse jongen zelfmoord pleegde nadat hij eerst tegenover zijn moeder uit de kast kwam, die hem aanvaarde, maar nadien door op school openlijk te zijn zwaar werd gepest.

Onderzoekers vroegen aan 9 en 10-jarige kinderen ben je homo lesbisch of biseksueel?
Ja antwoordde 0,2%, misschien antwoordde 0,7% en 1 op 4 begreep de vraag niet. De rest antwoordde hetero te zijn. In vergelijk, gaven de ouders van deze kinderen heel andere antwoorden betreffende de geaardheid van hun kind. Slechts 1 ouder zei ja op de vraag of haar kind holebi was, terwijl 7,3% misschien, ik weet niet antwoordde, en de meerderheid nee zei. 0,7% weigerde te antwoorden op de vraag.

Op de vraag ben je transgender, antwoordde 0,1% van de kinderen ja, en 0,4% zei misschien. In vergelijk, twee ouders zeiden dat hun kind transgender is en 1,1% zei misschien, ik weet het niet.

Wat betreft de geaardheid wijzen de onderzoekers er op dat het bij 9 en 10-jarigen nog lang niet draait om seksualiteit. Maar dat het meer gaat om het ontdekken van gevoelens die anders zijn dan die van hun leeftijdsgenootjes. Sociale wetenschappers hebben al lang aangenomen dat het geen zin heeft om kinderen op deze leeftijd te vragen naar hun seksuele oriŽntatie, omdat ze denken dat ze niet het cognitieve vermogen hebben om te begrijpen. Maar dit onderzoek laat wat anders zien.

Dit was trouwens de eerste studie in zijn soort om kinderen daadwerkelijk te vragen naar hun seksuele geaardheid. De onderzoekers zeggen dat het belangrijk is om te begrijpen hoe seksualiteit zich ontwikkelt en hoe dit in de jaren wel of niet kan veranderen.

De auteurs merkten verder op dat jonge holebi's en transgenders veel meer kans hebben om geestelijke gezondheidsuitdagingen te ervaren die verband houden met vooroordelen en discriminatie. De kinderen in deze studie zeiden echter overweldigend dat ze thuis of op school geen problemen hadden ervaren om zich te identificeren als holebi of transgender. Dit suggereert dat kinderen in een ondersteunende thuisomgeving in staat zijn om naar buiten te komen wanneer ze jonger zijn, of dat dergelijke problemen meer een probleem kunnen tijdens de tienerjaren.

'Als we de identiteitsontwikkeling eerder kunnen begrijpen en de ontwikkeling kunnen volgen met behulp van grote datasets, kunnen we beginnen met het verbeteren van onderzoek en preventie rond risico- en beschermende factoren. Seksuele oriŽntatie is een ontwikkelingsproces, en hoewel deze studie een vraag met betrekking tot identiteit analyseerde, is het mogelijk dat sommige jongeren "misschien" antwoordden omdat ze dachten aan andere aspecten van hun opkomende zintuigen dan die seks en seksualiteit."

"En sommige van de misschien reacties kunnen te wijten zijn aan deelnemers die aantrekking ervaren, maar nog niet zeker weten of ze zich identificeren als holebi. En misschien kunnen antwoorden ook verband houden met de manier waarop kinderen hun gender-uitdrukking interpreteren in relatie tot hun leeftijdsgenoten. Kinderen die meer genderconform zijn, zoals jongens die spelen met poppen of die minder geÔnteresseerd zijn in sport, kunnen door hun leeftijdsgenoten worden gepest of homo worden genoemd," aldus de onderzoekers.

De resultaten van het onderzoek kunnen bijdragen tot meer begrip en in het bijzonder tot een meer veilige en vooral anti pest vrije school op basis van geaardheid en genderidentiteit.

LEES OOK
BEROEMDE HOLEBI'S & TRANS BEDROEFD OM DOOD 9-JARIGE NA HOMOFOBISCH GEPEST(2018)
KINDEREN DENKEN MEER FLEXIBEL OVER GENDER DAN MEN DACHT + VIDEO (2018)
KINDER ANIMATIE FILM TOONT HOMO LIEFDE IN VIER MINUTEN (2017)
TRANS KINDEREN (3 - 5 JAAR) ZIJN NIET ANDERS DAN ANDERE KINDEREN (2017)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 September, 2018 en 1310 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 Ä korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

14 december 2018 - Woman Only
15 december 2018 - We Party
15 december 2018 - Cave Snowballs
21 december 2018 - D-Club X-Mas Edition
22 december 2018 - Dads Night
22 december 2018 - Thomas M
24 december 2018 - X-Mas Eve
29 december 2018 - Lumbago
31 december 2018 - Revelation New Year
31 december 2018 - HIM NewYear

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

James Cooke won Dancing With The Stars + 2 videos.

 

Belg priester had jaren dubbelleven, ex vriend geeft hem aan bij het bisdom.

 

Jani Kazaltzis sprak voor Amnesty briefschrijfactie met lesbische lgtb activiste uit Oekraine + video.

 

Kroatisch koppel staat terecht wegens homofobisch geweld op twee Gentse homo koppels.

 


Buitenlands nieuws

1ste Mexicaans homo koppel dat erkenning huwelijk krijgt in hele land zorgt mogelijk voor openstelling alle staten.

 

Zuid-Afrika gaat homohuwelijks weigeraars bij wet verbieden.

 

Schotse Queer kunstenares won prestigieuze kunstprijs + video.

 

Bijna 50 jaar als homo in Nederlandse religieuze hel, zijn verhaal...

 

Verenigd Koninkrijk laat steeds minder holebi & transgender asielzoekers toe.

 


Showbizz nieuws

Ryan Murphy start organisatie die vecht tegen anti holebi & transgender politici.

 

Liefdesboodschap met vliegtuig van Ellen voor Portia mislukte hilarisch + video.

 

Joods homo koor brengt bewerking van Queen song + video.

 

Amerikaanse actrice blijkt al twee jaar een relatie te hebben met een vrouw.

 


Andere nieuws

Indiase dokter die elektroshocks aan holebi's gaf om ze te genezen gedagvaard + lijst verboden.

 

Kerken vechten wet aan die holebi's en transgenders beschermd op de werkvloer.

 

Aanpassing EU verklaring holebi & transgender rechten door veto van Polen en Hongarije.

 

Canada en Mexico laten door handelsdeal VS discrimineren tegen holebi's & transgenders.