Je leest:

Standbeeld voor trio relatie van Henry de zwaan en vriendje Thomas de gans en vrouwtjes zwaan.Het liefdes verhaal van een biseksuele zwarte zwaan genaamd Henry, en zijn mannelijke partner een witte gans genaamd Thomas, en vrouwtjes zwaan Henrietta uit Nieuw-Zeeland wordt binnenkort omgezet in een bronzen standbeeld.

Thomas en Henry, de verliefde mannelijke gans en mannelijke zwaan, krijgen binnenkort een bronzen standbeeld in de Waimanu lagune in Nieuw-Zeeland. De homoseksuele romance uit het dierenrijk charmeert immers talloze mensen van over de hele wereld.

Henry de zwaan kwam in de jaren 80 in het leven van Thomas de gans, die tot kort daarvoor een wat terug getrokken leven leidde. Maar van zodra Thomas, Henry leerde kennen, bloeide hij open. Hij volgde Henry overal en reageerde als een beschermend lief wanneer iemand tee dicht bij de zwaan in de buurt kwam.

In het begin dacht men dat het ging om een mannetje en vrouwtje. Maar toen de mensen van het natuurreservaat ontdekte dat er na enkele jaren nog steeds geen eieren en kuikens waren, en dit ondanks herhaaldelijk paar gedrag, ontdekte ze dat de zwarte zwaan geen vrouwtje was.

Achtien jaar lang zwommen Henry en Thomas samen rond als koppel. Maar toen kwam hun relatie even onder druk te staan. Dat gebeurde door de komst van een vrouwelijke zwaan, die haar oog liet vallen op Henry. Thomas was daar alles behalve blij mee, en ontpopte zich tot jaloerse en zelfs agressieve vriend. Eerst beet hij de vrouwelijke zwaan nog geregeld. Maar toen veranderde alles.

Toen de eieren van de vrouwelijke zwaan, die men Henrietta had gedoopt, uitkwamen was Thomas duidelijk in zijn nopjes. Hij veranderde op slag en zorgde mee voor de baby zwanen alsof het zijn eigen kleintjes waren. En Henry en het vrouwtje lieten hem begaan. En zo ontstond er een driehoeksrelatie die jarenlang duurde. Samen bracht het trio meer dan 60 kuikentjes groot.

Maar in 2009 sloeg het noodlot toe. Henry overleed van ouderdom en Thomas kon daar niet mee leven. Men hoorde hem van ver 'huilen'. Henrietta vertrok snel naar een andere partner en Thomas bleef alleen achter. Toen Thomas van ouderdom slechte ogen kreeg werd hij door de andere ganzen gepest en raakte hij gewond. De mensen van het natuurreservaat verzorgden hem en brachten hem toen onder op een plek waar ze door hun ouders verlaten ganzen kuikens groot brachten. Thomas ontfermde zich nog enkele jaren over de vele weeskuikens tot hij in februari van dit jaar op de leeftijd van veertig jaar.

De burgmeester van Wellington hield een wake voor Thomas die werd begraven op de plek waar ook Henry eerder begraven werd. De burgemeester zei dat de wake belangrijke was: "Omdat hij een inspiratie was als liefhebbende partner, zorgzame vader, en als icoon van de holebi gemeenschap." Reservaatmedewerker Peryer schreef eerder al een boek over het liefdesverhaal van de drie dieren. En buurtbewoner en kunstenaar Eileen Thomas gaat aan de slag om drie bronzen standbeelden te maken naar de beeltenis van Henry Thomas en Henrietta.
LEES OOK
MANNETJES GORILLA'S VERBAZEN PARK BEZOEKERS MET POTJE HOMOSEKS + VIDEO
DOOR MANNETJES KOPPEL GROOT GEBRACHTE GIER VRIJ GELATEN IN NATUUR + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 August, 2018 en 1415 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

25 mei 2019 - Boots Club
25 mei 2019 - Que Pasa
25 mei 2019 - Girls for Girls
25 mei 2019 - Lumbago Foute Party
31 mei 2019 - Fever Friday
01 juni 2019 - Boots Club
01 juni 2019 - Sinful Saturday
01 juni 2019 - Cave15 Fire & Ice
01 juni 2019 - Twinxx
08 juni 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Het verhaal van een Vlaamse transman die leerkracht godsdienst is + video.

 

Belgian Pride trok meer dan 100.000 deelnemers, maar werd beetje overschaduwd door opstootje + 3 video's.

 

Vlaams zanger uit de transgender kast + video.

 

Vlaams politicus trouwde op 17 mei met zijn vriend.

 

Nieuwe Belgische campagne: Protect Test Treat Repeat + nuttige links.

 


Buitenlands nieuws

Modemerken zetten zich steeds vaker groots in op Pride maand, goed bedoeld of puur voor het geld?

 

Tweede positieve stap van vier voor holebi's & transgenders in de VS.

 

Eerste Aziatische land met homohuwelijk is een feit.

 

Transgenders steeds vaker ook slachtoffer geweld en discriminatie door politie.

 

Eerste Australische prof voetballer uit de holebi kast.

 


Showbizz nieuws

Na premiere Elton John's Rocketman, 14 bijzondere feitjes over de grootste rockdiva allertijden.

 

Songfestival winnaar Duncan uit de kast als bi-tje, sprak pro holebi woorden in speech na overwinning + 2 video's.

 

Ex voetballer en echtgenoot trotse papa's van tweede kindje + foto's.

 

Troye Sivan organiseert samen met Charli XCX een holebi & transgender muziekfestival.