Je leest:

Standbeeld voor trio relatie van Henry de zwaan en vriendje Thomas de gans en vrouwtjes zwaan.Het liefdes verhaal van een biseksuele zwarte zwaan genaamd Henry, en zijn mannelijke partner een witte gans genaamd Thomas, en vrouwtjes zwaan Henrietta uit Nieuw-Zeeland wordt binnenkort omgezet in een bronzen standbeeld.

Thomas en Henry, de verliefde mannelijke gans en mannelijke zwaan, krijgen binnenkort een bronzen standbeeld in de Waimanu lagune in Nieuw-Zeeland. De homoseksuele romance uit het dierenrijk charmeert immers talloze mensen van over de hele wereld.

Henry de zwaan kwam in de jaren 80 in het leven van Thomas de gans, die tot kort daarvoor een wat terug getrokken leven leidde. Maar van zodra Thomas, Henry leerde kennen, bloeide hij open. Hij volgde Henry overal en reageerde als een beschermend lief wanneer iemand tee dicht bij de zwaan in de buurt kwam.

In het begin dacht men dat het ging om een mannetje en vrouwtje. Maar toen de mensen van het natuurreservaat ontdekte dat er na enkele jaren nog steeds geen eieren en kuikens waren, en dit ondanks herhaaldelijk paar gedrag, ontdekte ze dat de zwarte zwaan geen vrouwtje was.

Achtien jaar lang zwommen Henry en Thomas samen rond als koppel. Maar toen kwam hun relatie even onder druk te staan. Dat gebeurde door de komst van een vrouwelijke zwaan, die haar oog liet vallen op Henry. Thomas was daar alles behalve blij mee, en ontpopte zich tot jaloerse en zelfs agressieve vriend. Eerst beet hij de vrouwelijke zwaan nog geregeld. Maar toen veranderde alles.

Toen de eieren van de vrouwelijke zwaan, die men Henrietta had gedoopt, uitkwamen was Thomas duidelijk in zijn nopjes. Hij veranderde op slag en zorgde mee voor de baby zwanen alsof het zijn eigen kleintjes waren. En Henry en het vrouwtje lieten hem begaan. En zo ontstond er een driehoeksrelatie die jarenlang duurde. Samen bracht het trio meer dan 60 kuikentjes groot.

Maar in 2009 sloeg het noodlot toe. Henry overleed van ouderdom en Thomas kon daar niet mee leven. Men hoorde hem van ver 'huilen'. Henrietta vertrok snel naar een andere partner en Thomas bleef alleen achter. Toen Thomas van ouderdom slechte ogen kreeg werd hij door de andere ganzen gepest en raakte hij gewond. De mensen van het natuurreservaat verzorgden hem en brachten hem toen onder op een plek waar ze door hun ouders verlaten ganzen kuikens groot brachten. Thomas ontfermde zich nog enkele jaren over de vele weeskuikens tot hij in februari van dit jaar op de leeftijd van veertig jaar.

De burgmeester van Wellington hield een wake voor Thomas die werd begraven op de plek waar ook Henry eerder begraven werd. De burgemeester zei dat de wake belangrijke was: "Omdat hij een inspiratie was als liefhebbende partner, zorgzame vader, en als icoon van de holebi gemeenschap." Reservaatmedewerker Peryer schreef eerder al een boek over het liefdesverhaal van de drie dieren. En buurtbewoner en kunstenaar Eileen Thomas gaat aan de slag om drie bronzen standbeelden te maken naar de beeltenis van Henry Thomas en Henrietta.
LEES OOK
MANNETJES GORILLA'S VERBAZEN PARK BEZOEKERS MET POTJE HOMOSEKS + VIDEO
DOOR MANNETJES KOPPEL GROOT GEBRACHTE GIER VRIJ GELATEN IN NATUUR + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 August, 2018 en 1357 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
01 maart 2019 - BoysClub DQ & Trav
02 maart 2019 - Boots Club
02 maart 2019 - Man Cave
02 maart 2019 - Glaucio Duarte
03 maart 2019 - Boysclub Funday
06 maart 2019 - Wildlife
08 maart 2019 - Girls for Girls
08 maart 2019 - Kinky Night

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Regenboogcampagne (wedstrijd) in het Belgische voetbal + vijf video's.

 

Primeur in Belgie eerste holebi & transgender CAO is een feit.

 

Gezocht Vlaamse holebi's met kind(erwens) voor (anoniem) onderzoek.

 

Aaron uit Brugge is metaalarbeider en komt op voor holebi's & transgenders op het platteland + video.

 

Video fragment uit Vtm soap Familie met homo personage gaat viraal.

 


Buitenlands nieuws

Als ze niet willen verplichten we ze, aldus Britten over homohuwelijk overzeese gebieden + lijst.

 

Start bijeenkomst kerkleiders, zal boek 'Sodoma het geheim van het Vaticaan', aanbod komen?

 

Verenigde Staten starten wereldwijde campagne pro decriminalisering homoseksualiteit.

 

Love story: Vrouwen in het geheim verliefd op school, nu zeventien jaar later gehuwd.

 

Gesprekken rond homohuwelijk begonnen in Europees land.

 


Showbizz nieuws

Homo acteur geeft toe dat hij homofobe aanval verzonnen heeft, en reactie president Trump.

 

Wereldberoemde mode ontwerper plots overleden.

 

Zweedse zangeres toont homo koppeltje in nieuwste videoclip.

 

Martina Navrátilová onder vuur wegens uitspraken over transgenders.

 

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.