NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Zo ziet Vtm journaliste Bo van Spilbeek er nu uit, en wachten op laatste verandering.In januari van dit jaar kwam VTM-journalist Boudewijn van Spilbeek, 59, uit de transgender kast. De Vlaamse media collega's en vele anderen, reageerden positief op het nieuws waarna Bo van Spilbeek eindelijk helemaal zichzelf kan zijn. En vandaag, drie gezichtsoperaties later, ziet Bo er uit zoals ze zich voelt; op en top vrouw.

In de krant het Laatste Nieuws zegt Bo: "Ik ben supergelukkig. Maar er staan nog enkele zware maanden te wachten." De definitieve geslachtsoperatie van man naar vrouw is niet zonder risico's, zegt plastisch chirurg Philippe Houtmeyers, 36, die een gesprek had over Bo in weekblad Dag Allemaal.

glimlachend, zelfverzekerd en duidelijk trots op haar nieuwe uiterlijk. Zo prijkte transgender Bo Van Spilbeeck vorige week op een selfie op Instagram. Weer aan het werk @vtmnieuws. Nog even wennen aan mijn nieuwe ik (ook voor de collega's). Voel me alvast veel vrouwelijker, schreef Bo erbij.

Geen spoor meer van het toch nog ietwat mannelijke gezicht dat onder de blonde pruik schuilging toen VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck in januari bekendmaakte voortaan als vrouw door het leven te gaan.

Nu, vijf maanden na de coming out, zijn er drie zware ingrepen geweest, om het gezicht van Bo meer vrouwelijke trekken te geven. "Alle beenderen in mijn gezicht zijn bijgeschaafd. Mijn kaaklijn is minder hoekig gemaakt en mijn kin is verkleind. Mijn voorhoofd is nu minder prominent en mijn jukbeenderen zijn meer uitgesproken. Mijn neus is ook wat fijner gemaakt. De operatie duurde zes uur. De dagen erna had ik het mentaal wel moeilijk. Mijn gezicht was enorm gezwollen, alsof ik een serieus pak slaag had gekregen. Ik durfde enkele weken niet buiten te komen. Gelukkig wist ik dat het met het nodige geduld wel goed zou komen."

De tweede operatie volgde een paar weken later al. "Om het huidoverschot dat ontstaan was na de eerste ingreep weg te werken, heb ik een facelift laten doen. De dokter vond het ook nodig om mijn bovenste oogleden wat op te trekken. Ik ben superblij met het resultaat. Iedereen vindt dat ik er vrouwelijker uitzie. Ikzelf ook. Mensen schatten me tien, vijftien jaar jonger en dat is mooi meegenomen. Ik ben vooral blij dat ik niet meer opvallen in de massa. Mensen staren me niet meer na als ik met mijn vrouw ga shoppen. We lijken gewoon twee vriendinnen. Ik ben nu gewoon vrouw, heerlijk. Al die fysieke en mentale ongemakken Het was zwaar, maar het was het allemaal waard. Het zal wel nog een paar maanden duren voor ik mijn definitieve gezicht heb, want nu is alles nog wat gezwollen. De recentste operatie is pas drie weken geleden gebeurd."

Ondertussen is Bo nog steeds blij met haar coming-out. "Ik merk dat ik een voorbeeld ben voor heel veel mensen die met dezelfde gevoelens worstelen als ik. Dat doet heel veel deugd. Mijn vrouw Marianne is mij bovendien altijd blijven steunen, zij is de heldin van dit verhaal. We gaan wel wat moeten zoeken naar een nieuwe invulling van onze relatie, want het is niet evident: de man op wie ze verliefd is geworden, is er nu niet meer." En dan, binnenkort, de laatste hindernis, maar wel een hele grote: de geslachtsoperatie, die eind dit jaar zal doorgaan. "Ook al is het een zware operatie, ik kijk er naar uit. Voor mij is het niet af zonder."

Guy T'Sjoen, diensthoofd endocrinologie van het UZ Gent en bekend van Topdokters, begeleidt Bo Van Spilbeeck bij haar transitie. Ik sta in voor de hormonale voorbereiding, zegt de professor. Het is immers wenselijk dat Bo al voor de geslachtsoperatie de lichamelijke en emotionele switch ervaart. Zo'n operatie is nu eenmaal onomkeerbaar en het moet dus een heel bewuste keuze zijn. Die hormonen brengen wel al een merkbare verandering. Zo kan er sneller vermoeidheid optreden, en door de afnemende spiermassa worden vele handelingen een beetje zwaarder. Soms zijn er ook warmteopwellingen, de zogenaamde vapeurs, maar die bijwerkingen hoor ik toch maar van een minderheid."

Plastisch chirurg Philippe Houtmeyers uit Sint-Niklaas zal Bo's definitieve geslachtsoperatie uitvoeren. Ik heb Bo de voorbije maanden echt zien open bloeien, zegt hij. Ze staat te trappelen om de ingreep te laten uitvoeren, ze is heel erg gemotiveerd. Fantastisch om te zien. Maar het kan ten vroegste in het najaar, gaat dokter Houtmeyers verder. Dan zal Bo ongeveer een jaar vrouwelijke hormonen genomen hebben, en is haar lichaam klaar voor de operatie. Eerst moet de genitale streek met een laserbehandeling onthaard worden, daarna zullen we van de penis een vagina maken. De balzak wordt de binnenwand, een stukje van de eikel gebruiken we om de clitoris te maken."

De ingrijpende operatie is niet helemaal zonder risico, geeft Philippe Houtmeyers toe. "Er kunnen altijd ontstekingen optreden. Of in het ergste geval is er contact tussen de nieuwe vagina en de endeldarm, dat is echt gevaarlijk. Maar dat komt gelukkig maar heel zelden voor. Na de operatie staat Bo nog een lastige revalidatieperiode te wachten. Ik denk niet dat ze de eerste zes weken al zal kunnen werken, zegt de chirurg. Langer dan twee uur op een stoel zitten is de eerste weken zeker niet mogelijk. En daarna zal ze nog regelmatig de nieuwe vagina moeten oprekken. Niet aangenaam, maar wel noodzakelijk voor een normale seksuele beleving. Houtmeyers verwacht niet dat Bo nog zal terugkrabbelen. "Wie een geslachtsoperatie laat uitvoeren, wordt heel goed psychologisch begeleid, met verschillende diepgaande gesprekken vooraf. Bo vertelde me dat ze zich heel gelukkig voelt met haar transitie."

Ondertussen komen er hier en daar ook kleine problemen naar boven. De geslachtsverandering van Bo brengt een aantal administratieve problemen met zich mee. "Ik kan mijn belastingaangifte niet invullen. Want ik heb nu een nieuw, vrouwelijk rijksregisternummer gekregen. En zo geraak ik plots niet meer op tax-on-web, ook met mijn oude identiteitskaart lukt dat niet. De gegevens van haar vrouw zijn dan weer van kolom veranderd, waardoor zij plots vrijgezel lijkt. Dus voorlopig besta ik niet voor de belastingen. Als ik daardoor geen belastingen moet betalen, dat zou fijn zijn, maar ik vrees dat het zo niet werkt," lacht. "Ik vraag me af of het uiteindelijk wel in orde zal komen, anders moet ik misschien wel op de oude manier weer een papieren aangifte doen, wat ik eerlijk gezegd niet zo zie zitten." Volgens Francis Adyns van de FOD Financiën komt alles in orde.
NUTTIGE LINKS
- Alles over transgender zijn in België (website transgender infopunt => Klik hier
- Links naar Belgische trans organisaties en meer => Klik hier
LEES OOK
HERSENSCAN ONTHULT OF JE TRANS BENT OF NIET
STEEDS MEER BELG TRANSGENDERS VOOR AANPASSING NAAR GEMEENTE- OF STADHUIS - 2018
BELG TRANSGENDERS NAAM & GESLACHTS REGISTRATIE VANAF NU ZONDER VOORWAARDEN - 2018
TRANSGENDERS DIE NIEUWE NAAM MOGEN GEBRUIKEN ZIJN GELUKKIGER - 2018
TRANSGENDER KINDEREN (3 - 5 JAAR) ZIJN NIET ANDERS DAN ANDERE KINDEREN - 2017
VTM JOURNALIST KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST + Update & foto - 2018

Bron: hln.be en holebi info

Dit bericht is gepost op 13 June, 2018 en 3169 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
21 december 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Sam Bettens over aanvaarding door zijn 4 kinderen en relatie met zijn lichaam + 2 video's.

 

Oudere Vlaamse holebi's terug in de kast eens ze naar rusthuis / woonzorgcentra moeten.

 

Permanent regenboogzebrapad op komst in West-Vlaamse gemeente.

 

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Amerikaanse homo tiener wint zitje in gemeenteraad.

 

1 op 6 vrouwen en 1 op 20 mannen ooit verliefd op iemand van hetzelfde geslacht.

 

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 


Showbizz nieuws

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.

 

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.