Je leest:

Vlaanderen lijkt nog niet helemaal klaar voor homo of lesbisch koppel in Blind Getrouwd + video.Ophef over holebi’s in Blind Getrouwd. Kennelijk is Vlaanderen dan toch niet zo ruimdenkend. Opmerkingen over eventuele homo's en lesbiennes in het VTM-programma gingen van: 'Ik haak af,' en 'Dit is een brug te ver voor mij,' maar ook: 'Bah, dan kijk ik zeker niet meer,' verbaasden de makers van het populaire dating programma.

Blind Getrouwd hoopt dat er volgend jaar ook homo's en lesbiennes zullen mee doen aan het programma. Maar helaas, stuit dat op heel wat verzet. "Vreemd, zeggen experts Margo en Sybille. Maar we laten ons er niet door afschrikken. Terwijl het tussen de meeste heteroseksueel koppels fout liep, is Vlaanderen blijkbaar niet klaar voor koppels van hetzelfde geslacht. Misschien is men bang dat homo en lesbiennes het langer bij elkaar uithouden, en dat zo de vooroordelen als sneeuw voor de zon verdwijnen?

Voor een volgend seizoen zit er in het wervingsfilmpje voor het eerst ook een mannen- en vrouwenkoppel. Een homo of lesbisch koppel in Blind Getrouwd? Anno 2018 lokt het vreemd genoeg vrij veel negatieve reacties op bij enkele fans van het programma. De ene al scherper dan de andere, maar de boodschap blijft grotendeels hetzelfde. "Niets tegen holebi's, maar ze moeten ons niet verplichten om dit normaal te vinden."

"Tja, merkt ‘Blind Getrouwd’-experte Margo Van Landeghem op, "sommige mensen vinden het dus nog steeds moeilijk om met homoseksualiteit geconfronteerd te worden. Ze beweren dat ze het allemaal prima vinden, tot hun zoon of dochter thuiskomt met iemand van hetzelfde geslacht. Of totdat ‘Blind Getrouwd een expliciete uitnodiging richt aan onder anderen homo’s en lesbiennes."

Helaas moeten we anno 2018 onder ogen zien dat sommige mensen graag pretenderen ruimdenkend te zijn, maar dat dit in werkelijkheid vies tegenvalt. Er lopen meer mensen met homofobe gedachten rond dan men dacht. De mensen achter het populaire dating programma laten het niet aan hun hart komen, en zeggen dat er altijd wel mensen zullen zijn die minder ruimdenkend zijn. "Mensen moeten het niet leuk vinden, maar dat het propaganda voor holebi's zou zijn, zoals men her en der beweerd, dat gaat te ver."

Gelukkig zijn er ook andere mensen. En kwamen er ook best veel positieve reacties op het feit dat Blind Getrouwd volgend jaar gaat proberen om ook een homo en/of lesbisch koppel in het programma te krijgen. Waarbij sommigen schreven waarom het zo lang moest duren eer men op zoek zou gaan naar een homo en of lesbisch koppel.

En als het lukt, want dat is niet zeker, want het hangt af van hoeveel holebi's er reageren, en of er wel een echte match te maken valt. Zullen de deelnemende homo's en of lesbiennes toch stevig in hun schoenen moeten staan, want het is alom geweten dat de fans soms erg hard kunnen zijn in hun commentaar over de deelnemers op sociale media. Volgens de programma makers worden alle deelnemers zo goed mogelijk voorbereid op mogelijke negatieve kritiek op sociale media. De programma makers zeggen bovendien dat ze nooit holebi's bij hun inschrijvingen hebben uitgesloten, maar jammer genoeg schreven er zich tekens veel te weinig homo's en of lesbiennes is om daar een goed koppel uit de halen. Daarom lanceerde men dit jaar een expliciete oproep naar homo's en lesbiennes

"Het wervingsfilmpje werpt nu al vruchten af", bevestigt ook die andere Blind Getrouwd expert Sybille Vanweehaeghe. "Ik zou het heel tof vinden als we een holebi match hebben. Dat komt de diversiteit in ‘Blind Getrouwd’ alleen maar ten goede. Een nieuw samengesteld gezin kan bijvoorbeeld ook, op voorwaarde dat de kinderen ouder zijn dan 18 en achter de keuze van hun ouders staan om mee te doen.”

Over de soms negatieve reacties die het nieuwe filmpje van ‘Blind Getrouwd’ losmaakt, zegt Sybille: "Ik ben ervan overtuigd dat het slechts uitzonderingen zijn die hun stem laten horen. De meerderheid van de kijkers heeft echt geen problemen met liefdeskoppels van hetzelfde geslacht. Integendeel: veel kijkers vroegen er al langer naar. Ik verwacht dus weinig problemen”, aldus de experte. “Temeer omdat de begeleiding die de deelnemers krijgen gewoonweg top is. De selectiecriteria zijn zeer streng. Wij zoeken mensen die sterk in hun schoenen staan en genoeg zelfvertrouwen hebben om met eventuele kritiek om te gaan. We bekijken de uitzendingen ook altijd samen op voorhand en proberen in te schatten welke reacties er zouden kunnen komen.”

Ook Sven Pichal, radiopresentator en oud-voorzitter van holebi-organisatie Het Roze Huis, is ervan overtuigd dat de mensen die commentaar leveren op het nieuwe wervingsfilmpje een minderheid vormen. "Zij voelen zich in een hoek gedrongen", stelt Sven. "En daarom gaan ze steeds luider roepen." Sven noemt de oproep naar een homo en of lesbisch koppel de best mogelijke sensibiliseringscampagne. "Kijkers zullen zien dat er géén groot verschil is tussen een homo en een hetero huwelijk. De mama die een traantje wegpinkt, een vriend die een mooie tekst komt voorlezen... Ik hoop dat er zich genoeg mensen inschrijven zodat dit een succes kan worden."

Maar intusen zijn er natuurlijk die negatieve reacties Volgens Sven zijn sommige mensen gewoon bang om hun mening bij te stellen. "In het begin zullen ze het vreemd vinden om twee vrouwen of twee mannen elkaar het jawoord te zien geven. Maar in de loop van het programma zal blijken dat die koppels dezelfde discussies hebben of evenveel van elkaar houden als een man en een vrouw die getrouwd zijn."

Het heeft inderdaad met onwetendheid te maken", vindt ook Familie’-acteur Jan Van den Bosch, die de homoseksuele Zjef speelt. "In het begin kreeg ik wel eens een beledigend bericht via de sociale media. Maar als ik dan in gesprek ging met die mensen, stelden ze hun mening snel bij. Mensen zijn bang van dingen die ze niet kennen, en reageren vaak verkrampt. Maar intussen hebben ze gezien dat een homo ongevaarlijk is."

"Ik krijg vaak de opmerking: Gelukkig speelt gij niet zo’n Janet", gaat Jan verder. “Maar kijk, er zijn nu eenmaal extraverte homo’s, en zij beroeren vaak de publieke opinie. Kijk naar Jani. Aanvankelijk was hij niet de populairste tv-figuur, maar intussen heeft niemand nog een probleem met hem. Hij heeft heel wat moeten slikken, maar heeft volgehouden. Met succes. Ik hoop dat het de holebi’s die straks aan ‘Blind Getrouwd’ deelnemen ook lukt om door te zetten." Bekijk hier onder het Blind Getrouwd promo filmpje:

LEES OOK
OOK BELG HOMO'S & LESBIENNES KUNNEN ZICH INSCHRIJVEN V. BLIND GETROUWD + INSCHRIJF LINK

Bron: hln.be - dag allemaal én holebi info

Dit bericht is gepost op 30 May, 2018 en 2093 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 augustus 2019 - Kings & Queens
17 augustus 2019 - Cave 17
17 augustus 2019 - Musikon
18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides écht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.