Je leest:

Vlaanderen lijkt nog niet helemaal klaar voor homo of lesbisch koppel in Blind Getrouwd + video.Ophef over holebi’s in Blind Getrouwd. Kennelijk is Vlaanderen dan toch niet zo ruimdenkend. Opmerkingen over eventuele homo's en lesbiennes in het VTM-programma gingen van: 'Ik haak af,' en 'Dit is een brug te ver voor mij,' maar ook: 'Bah, dan kijk ik zeker niet meer,' verbaasden de makers van het populaire dating programma.

Blind Getrouwd hoopt dat er volgend jaar ook homo's en lesbiennes zullen mee doen aan het programma. Maar helaas, stuit dat op heel wat verzet. "Vreemd, zeggen experts Margo en Sybille. Maar we laten ons er niet door afschrikken. Terwijl het tussen de meeste heteroseksueel koppels fout liep, is Vlaanderen blijkbaar niet klaar voor koppels van hetzelfde geslacht. Misschien is men bang dat homo en lesbiennes het langer bij elkaar uithouden, en dat zo de vooroordelen als sneeuw voor de zon verdwijnen?

Voor een volgend seizoen zit er in het wervingsfilmpje voor het eerst ook een mannen- en vrouwenkoppel. Een homo of lesbisch koppel in Blind Getrouwd? Anno 2018 lokt het vreemd genoeg vrij veel negatieve reacties op bij enkele fans van het programma. De ene al scherper dan de andere, maar de boodschap blijft grotendeels hetzelfde. "Niets tegen holebi's, maar ze moeten ons niet verplichten om dit normaal te vinden."

"Tja, merkt ‘Blind Getrouwd’-experte Margo Van Landeghem op, "sommige mensen vinden het dus nog steeds moeilijk om met homoseksualiteit geconfronteerd te worden. Ze beweren dat ze het allemaal prima vinden, tot hun zoon of dochter thuiskomt met iemand van hetzelfde geslacht. Of totdat ‘Blind Getrouwd een expliciete uitnodiging richt aan onder anderen homo’s en lesbiennes."

Helaas moeten we anno 2018 onder ogen zien dat sommige mensen graag pretenderen ruimdenkend te zijn, maar dat dit in werkelijkheid vies tegenvalt. Er lopen meer mensen met homofobe gedachten rond dan men dacht. De mensen achter het populaire dating programma laten het niet aan hun hart komen, en zeggen dat er altijd wel mensen zullen zijn die minder ruimdenkend zijn. "Mensen moeten het niet leuk vinden, maar dat het propaganda voor holebi's zou zijn, zoals men her en der beweerd, dat gaat te ver."

Gelukkig zijn er ook andere mensen. En kwamen er ook best veel positieve reacties op het feit dat Blind Getrouwd volgend jaar gaat proberen om ook een homo en/of lesbisch koppel in het programma te krijgen. Waarbij sommigen schreven waarom het zo lang moest duren eer men op zoek zou gaan naar een homo en of lesbisch koppel.

En als het lukt, want dat is niet zeker, want het hangt af van hoeveel holebi's er reageren, en of er wel een echte match te maken valt. Zullen de deelnemende homo's en of lesbiennes toch stevig in hun schoenen moeten staan, want het is alom geweten dat de fans soms erg hard kunnen zijn in hun commentaar over de deelnemers op sociale media. Volgens de programma makers worden alle deelnemers zo goed mogelijk voorbereid op mogelijke negatieve kritiek op sociale media. De programma makers zeggen bovendien dat ze nooit holebi's bij hun inschrijvingen hebben uitgesloten, maar jammer genoeg schreven er zich tekens veel te weinig homo's en of lesbiennes is om daar een goed koppel uit de halen. Daarom lanceerde men dit jaar een expliciete oproep naar homo's en lesbiennes

"Het wervingsfilmpje werpt nu al vruchten af", bevestigt ook die andere Blind Getrouwd expert Sybille Vanweehaeghe. "Ik zou het heel tof vinden als we een holebi match hebben. Dat komt de diversiteit in ‘Blind Getrouwd’ alleen maar ten goede. Een nieuw samengesteld gezin kan bijvoorbeeld ook, op voorwaarde dat de kinderen ouder zijn dan 18 en achter de keuze van hun ouders staan om mee te doen.”

Over de soms negatieve reacties die het nieuwe filmpje van ‘Blind Getrouwd’ losmaakt, zegt Sybille: "Ik ben ervan overtuigd dat het slechts uitzonderingen zijn die hun stem laten horen. De meerderheid van de kijkers heeft echt geen problemen met liefdeskoppels van hetzelfde geslacht. Integendeel: veel kijkers vroegen er al langer naar. Ik verwacht dus weinig problemen”, aldus de experte. “Temeer omdat de begeleiding die de deelnemers krijgen gewoonweg top is. De selectiecriteria zijn zeer streng. Wij zoeken mensen die sterk in hun schoenen staan en genoeg zelfvertrouwen hebben om met eventuele kritiek om te gaan. We bekijken de uitzendingen ook altijd samen op voorhand en proberen in te schatten welke reacties er zouden kunnen komen.”

Ook Sven Pichal, radiopresentator en oud-voorzitter van holebi-organisatie Het Roze Huis, is ervan overtuigd dat de mensen die commentaar leveren op het nieuwe wervingsfilmpje een minderheid vormen. "Zij voelen zich in een hoek gedrongen", stelt Sven. "En daarom gaan ze steeds luider roepen." Sven noemt de oproep naar een homo en of lesbisch koppel de best mogelijke sensibiliseringscampagne. "Kijkers zullen zien dat er géén groot verschil is tussen een homo en een hetero huwelijk. De mama die een traantje wegpinkt, een vriend die een mooie tekst komt voorlezen... Ik hoop dat er zich genoeg mensen inschrijven zodat dit een succes kan worden."

Maar intusen zijn er natuurlijk die negatieve reacties Volgens Sven zijn sommige mensen gewoon bang om hun mening bij te stellen. "In het begin zullen ze het vreemd vinden om twee vrouwen of twee mannen elkaar het jawoord te zien geven. Maar in de loop van het programma zal blijken dat die koppels dezelfde discussies hebben of evenveel van elkaar houden als een man en een vrouw die getrouwd zijn."

Het heeft inderdaad met onwetendheid te maken", vindt ook Familie’-acteur Jan Van den Bosch, die de homoseksuele Zjef speelt. "In het begin kreeg ik wel eens een beledigend bericht via de sociale media. Maar als ik dan in gesprek ging met die mensen, stelden ze hun mening snel bij. Mensen zijn bang van dingen die ze niet kennen, en reageren vaak verkrampt. Maar intussen hebben ze gezien dat een homo ongevaarlijk is."

"Ik krijg vaak de opmerking: Gelukkig speelt gij niet zo’n Janet", gaat Jan verder. “Maar kijk, er zijn nu eenmaal extraverte homo’s, en zij beroeren vaak de publieke opinie. Kijk naar Jani. Aanvankelijk was hij niet de populairste tv-figuur, maar intussen heeft niemand nog een probleem met hem. Hij heeft heel wat moeten slikken, maar heeft volgehouden. Met succes. Ik hoop dat het de holebi’s die straks aan ‘Blind Getrouwd’ deelnemen ook lukt om door te zetten." Bekijk hier onder het Blind Getrouwd promo filmpje:

LEES OOK
OOK BELG HOMO'S & LESBIENNES KUNNEN ZICH INSCHRIJVEN V. BLIND GETROUWD + INSCHRIJF LINK

Bron: hln.be - dag allemaal én holebi info

Dit bericht is gepost op 30 May, 2018 en 1620 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

26 oktober 2018 - La Demence
26 oktober 2018 - Gay Haze
26 oktober 2018 - BootsClub ChapsJockFist
27 oktober 2018 - Boots Club 2 Parties
27 oktober 2018 - La Demence
27 oktober 2018 - Sexy Saturday
27 oktober 2018 - Cafeina Halloween
28 oktober 2018 - T-Dance
28 oktober 2018 - Boots Club Nude&Underwear
28 oktober 2018 - La Demence - 29th Anniversary

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Ontroerend mooi gesprek met Vlaamse tweeling waarvan eentje transgender is.

 

Vlaams zanger Christoff vroeg vriend live op Tv ten huwelijk + video.

 

Van leiderschap terroristische organisatie veroordeelde, als nog vrij gesproken in Mechelen, blijkt homo te zijn.

 

In Mechelen maakt men komaf met stereotypes over mannelijkheid & homoseksualiteit.

 


Buitenlands nieuws

Franse holebi's & transgenders protesteerden tegen stijgend aantal holebi- en transfobe aanvallen.

 

Homos en lesbiennes stellen dokters bezoek uit, biseksuelen leven ongezonder.

 

Relatie tussen sommige van je vingers zegt of je holebi of hetero bent.

 

Kinderen met 2 moeders of 2 vaders zijn even gelukkig als kinderen van hetero ouders.

 

1 op 10 Aussie holebi's & transgenders loopt risico op beschadiging door wordt hetero therapie.

 


Showbizz nieuws

Twee vrouwen die in dating programma streden voor man kozen voor elkaar + video.

 

Op komst: nieuwe 6 delige nederlandse Tv reeks: How to be gay

 

Jurassic World acteur en vriend gehuwd.

 


Andere nieuws

Transgenders krijgen meer gelijke rechten in Uruguay.

 

Trump en administratie werken aan nieuwe Religious freedom wet (anti holebi & trans).

 

Europees Hof Mensenrechten zegt neen tegen weigerburgemeesters.

 

Hetero mannen hebben meer last van discriminatie dan holebi's & transgenders aldus Trump fans.