Je leest:

Geheime ex-minnaar Premier League speler aan het woord.Openlijk homo zijn binnen het professionele voetbal blijft taboe, en dit ondanks tal van inspanningen wereldwijd van zowel clubs als spelers en fans. Dat bewijst de schrijnende angst van een geheime ex minnaar van een Premier League-speler in de krant The Sun.

In de Britse krant The Sun getuigde zopas een ex-minnaar over zijn geheime relatie met een voetballer uit de Premier League, en diens grote angst dat de relatie toen ontdekt zou worden. "Want dan is mijn carrière kapot," zou hij hebben gezegd. Vier jaar had de Britse speler uit de hoogste voetbalafdeling, die ook internationaal is, een relatie met een mannelijke mode-ontwerper.

Deze man deed zopas zijn aangrijpend verhaal in de media. Naar eigen zeggen omdat hij wil dat er komaf wordt gemaakt met het taboe rond openlijk homo en biseksueel zijn binnen het professionele voetbal. Omdat de voetballer te bang is om uit de kast te komen, koos hij voor een moeilijk dubbel leven, want ondertussen is hij gehuwd en heeft hij een kind.

Volgens de ex verborgen vriend van de voetballer is de Premier League een rare omgeving, zeker voor homo's en biseksuelen. "Hoewel het een moderne instelling is, strookt ze toch niet helemaal met onze maatschappij. Op straat kijkt niemand vreemd op als twee mannen hand in hand lopen, maar in de voetbalwereld kan dat je carrière kapot maken. Daarom kan en mag zijn identiteit niet naar buiten komen." De krant The Sun kent de naam van de speler maar houdt deze uit respect geheim.

De 21-jarige mode-ontwerper wil met zijn getuigenis de discussie rond homofobie in het voetbal uitbreiden. "Het probleem ligt niet zozeer in de kleedkamer zoals men vaak denkt. Veel van zijn ploegmaats weten dat hij homo, of eigenlijk biseksueel is, ze maken er geen punt van, integendeel, ze steunen hem zelfs. Maar waar hij wel bang van is, zijn de supporters. Zij kunnen zo hard zijn. Spottende gezangen vanuit de tribune wanneer hij op het veld staat: hij mag er gewoon niet aan denken."

De voetballer en de mode-ontwerper leerden elkaar vier jaar terug, door gemeenschappelijke vrienden, kennen in een nachtclub. Maand na maand kwamen ze dichter bij elkaar. "Maar ik merkte meteen dat hij zich schaamde om zijn geaardheid. Het leek alsof hij iets schandelijk met zich meedroeg. Dat zou toch niet mogen anno 2018!". De twee mannen begonnen een geheime relatie, want de voetballer wilde niet dat iemand het zou weten. "Ik moest beloven dat ik het aan niemand zou vertellen. Ik stond er niet bij stil dat hij een voetballer was, en keek naar hem als geen gewoon persoon. Maar voor hem lag alles anders. De hele tijd liegen en jezelf verstoppen is een enorme emotionele kwelling."

Omdat hij het niet meer aankon begon hij in 2015 een relatie met een vrouw waarna de mode-ontwerper gedumpt werd. Toch spraken ze nadien nog af, maar het was nooit meer hetzelfde, alles verwaterde en de twee zagen elkaar niet meer. "Het laatst sliep ik met hem in november van vorig jaar, en vorige maand probeerde hij me enkele keren te bellen, maar mogelijk enkel voor de seks. Hij probeert gelukkig te zijn met een vrouw, en dat lukt soms wel denk ik, maar het feit dat hij in een van de belangrijkste voetbalcompetities ter wereld niet openlijk biseksueel durft te zijn vind ik heel erg. Eigenlijk een regelrechte schande, en ik twijfel of hij zich ooit zal outen."

Wereldwijd zijn er 3 openlijke homo voetballers: De Amerikaan Robbie Rogers, de Zweedse in de UK geboren Anton Hysén, en de Britse Liam Davis. Rogers ging vorig jaar op voetbalpensioen. Alle drie de heren hebben nooit hinder ondervonden van het openlijk homo en voetballer zijn.

Het blijft jammer dan ondanks alle inspanningen prof sporters in de kast blijven. De Engelse voetbalbond doet nochtans al vele jaren zijn best om homo zijn binnen het voetbal aanvaardbaar te maken. Daarnaast steunen alle clubs uit de Premier League achter de Rainbow Laces campagne, een initiatief tegen homofobie in de sport. Met (hoekschop)vlaggen, kapiteinsbanden, auto’s en zoals de naam doet vermoeden dus ook veters in regenboogmotief steunt iedereen op én naast het veld de campagne.

Maar blijkbaar is het niet genoeg om spelers zelf uit de kast te doen komen en hun angst weg te nemen. Overal ter wereld blijven vooral prof voetballers angstvallig in de homo of biseksuele kast. Velen van hen trouwen en krijgen kinderen, anderen omringen zich slechts zoveel mogelijk met vrouwen. Onder elkaar (collega spelers) is het vaak geweten, en zelfs aanvaard, maar de buitenwereld... die slaapt verder en denkt dat alle voetballers hetero zijn.
LEES OOK
BRITS PRESENTATOR EN VOETBALER IN FILM OVER HOMOFOBIE UIT DE KAST + VIDEO - 2018
1 VAN 3 ENIGE OPENLIJKE VOETBALLERS TER WERELD GAAT OP PENSIOEN - 2017
BELG VOETBALLER: IK SPEELDE MET DRIE VOETBALLERS DIE IN DE KAST ZITTEN - 2017

Bron: holebi info én hln.be

Dit bericht is gepost op 13 May, 2018 en 1740 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

20 april 2019 - Funky Disco
21 april 2019 - La Demence Easter 3
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove
30 april 2019 - Beloved Disney Trash
04 mei 2019 - Girls for Girls
04 mei 2019 - Love Wins Party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Vlaams zanger en vriend in Herzele gehuwd.

 

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 

Vlaamse Holebi's zijn niet per definitie links, en dat is oké.

 

Bijna vergeten, vrouw die aan wieg stond van de Belgische holebibeweging.

 

Belgisch transgendermodel boycot Coachella festival.

 


Buitenlands nieuws

Deense voetbalclubs krijgen geldboete wegens homofobie van voetbalfans.

 

Holebi koppels krijgen vaker geen lening.

 

Vierde Amerikaanse staat die Gay Panic Defence wet afschaft.

 

13 holebi koppels klagen overheid aan wegens weigeren homohuwelijk.

 

Ook Amerikaanse marine gaat in tegen Trumps verbod op transgenders in het leger.

 


Showbizz nieuws

Nederlands magazine (ook in Be) nu niet langer enkel voor homo's maar voor holebi's & transgenders.

 

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.

 

Transgender sprookje van auteurs holebi boekjes, zamelde meeste geld ooit in via crowdfunding.

 

Negatieve reacties op eerste lesbisch koppeltje in kinderweekblad Donald Duck.