NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Jani's Matchmakers gaat van start + over zijn eigen liefdesleven, puppy en opgeborgen kinderwens.


Vlaams stylist en televisiepersoonlijkheid Jani Kazaltzis, 39, is een ware duizendpoot. De topstylist was eerder al te zien in programma's als: Heren maken de man, Zo man, zo vrouw, Jani gaat, All You Need is Jani, en momenteel zie je hem elke week in Shopping Queens en vanaf dinsdag in het gloednieuwe dating programma: Matchmakers.

Over het nieuwe dating-programma Matchmakers werd zopas bekend dat het programma al een remake krijgt in de Verenigde Staten. Electus International heeft de rechten daarvoor gekocht. Opmerkelijk daarbij is dat het programma nog moet uitgezonden worden op Vier. (Start dinsdag 16 april).

In het nieuwe dating programma smeedt Jani met de vrienden van een vrijgezel een complot. Samen met hen kiest Jani drie andere singels uit die bij hem of haar kunnen passen, en zorgen ervoor dat de matches elkaar ontmoeten zonder dat de vrijgezel weet dat de dates in scéne zijn gezet. Op de vraag of Jani denkt dat hij een goede koppelaar of matchmaker is antwoordde hij in een interview: "Ik kan mensen goed inschatten en ze voelen zich snel op hun gemak bij mij. In het verleden heb ik ook wel eens vrienden gekoppeld, weliswaar met wisselend succes (lacht)."

Verder over het programma zegt Jani dat het een voordeel is dat de vrijgezellen niet beseffen dat ze op date zijn. "Normaal is iemand bij een bewuste date erg zenuwachtig, maar omdat het nu onbewust gebeurt zijn er totaal geen zenuwen, en geven de mensen zich volledig en maken ze volop grapjes. Pas als het klikt wisselen ze nummers uit en gaan ze echt op date. Ze kunnen dan ook een reis winnen. Zelf verwacht ik van twee duo's dat ze een koppel zullen gaan vormen."

En hoe zit het ondertussen met Jani's eigen liefdesleven? en zijn kinderwens? dat alles kwam aanbod in een gesprek over zijn ander momenteel wekelijks programma: 'Showqueens", waarin trouwens een opmerkelijke rol is weggelegd voor Jani's puppy Qozmo. "Hij zit inderdaad vaak bij me op de sofa, alleen jammer dat hij zo veel snurkt (lacht). Mijn vriend en ik waren al 2 jaar over een hond aan het praten, maar we wilden niet zo maar gelijk welk ras, het werd een Franse buldog die toevallig in ons leven kwam. Eerder raakte mijn vriend op restaurant aan de praat met zijn eerste baasjes, ze konden hem niet houden omdat de vrouw allergisch bleek, en zo hebben wij hem geadopteerd. Weet je dat ik de eerste week verlof genomen heb om voor hem te zorgen? Geloof me: zo'n puppy vraagt veel werk en aandacht."

Of Qozmo te combineren is met het drukke leven van Jani? "Het is soms puzzelen, maar het gaat, en gelukkig hebben we volop vrienden die soms bij ons thuis op hem komen letten en hij heeft ook een vaste dogsitter voor tijdens vakanties, want we sleuren hem natuurlijk niet overal mee naartoe. Qozmo houdt trouwens niet zo van drukte." En wat met zijn opvoeding? "We moeten hem amper opvoeden, zo braaf is hij. Ik wil bijvoorbeeld niet dat hij in de keuken komt en begint te bedelen, maar als hij nog maar denkt dat hij iets fout heeft gedaan, kruipt hij vanzelf in zijn bench (lacht).

Compenseert de hond van Jani en zijn vriend waarmee hij al elf jaar samen is een onvervulde kinderwens? Enkele jaren geleden sprak Jani openlijk over de mogelijkheid naar het zoeken van een draagmoeder om hun kinderwens te vervullen, maar vandaag blijkt die wens opgeborgen. "Het is gek om zeggen, maar Qozmo is inderdaad een beetje ons kindje. In het begin was het heel zwaar, net als bij een baby moest ik om de drie uur opstaan om hem een plasje te laten doen. Maar ondertussen kunnen we weer uitslapen. Wat betreft een echte baby. Ik denk niet dat het nog zal gebeuren. Voor een hetero koppel is het makkelijk, voor ons is het allemaal wat moeilijker. En door de media aandacht rond die kinderwens, en de negatieve reacties daarop voelde het allemaal alsof het vervullen van een kinderwens niet langer iets was wat we voor ons zelf wilden doen."

Zowel Jani als zijn vriend hebben echter twee petekindjes zodat ze toch kunnen genieten van kinderen om hen heen. Jani en zijn vriend zijn samen peter van Zappa Rosa, het dochtertje van An Lemmens.

Over zijn vriend waarmee hij ondertussen elf jaar samen is, vertelde Jani recent dat het hem veel moeite koste om hem te kunnen krijgen. "Ik leerde hem kennen in een club en het was voor mij liefde op het eerste gezicht, maar hij wou eerst zijn nummer niet geven, maar ik heb dat dan toch kunnen bemachtigen door zijn gsm even te stelen (lacht). Maar in zijn eerste bericht schreef hij vlakaf: "Ik heb liever niet dat je me contacteert." Hij zei ook: "Het is niet omdat je met je hoofd op tv komt, dat je je alles kunt permitteren. Maar we bleven elkaar toevallig tegenkomen, alsof het zo moest zijn. Zo liepen we elkaar zelfs tegen het lijf op Tenerife waar we dan samen op stap gingen, toen besefte hij eindelijk dat ik best wel oké ben, en vroeg hij me zelfs mee op vakantie naar Mykonos toen zijn beste vriendin afhaakte."

Twee op drie huwelijken gaan stuk. Gelooft Jani zelf in de liefde? "Ja, al is het voor velen steeds makkelijker en normaler om uit elkaar te gaan. We zijn allemaal zelfstandiger geworden. Naar mijn gevoel gaan koppels te snel uit elkaar. Pas op, liefde moet geen werkwoord worden, vind ik. Je moet wel aan jezelf werken en je partner ook, maar eens je de liefde hebt gevonden, moet je die niet te snel laten gaan." Of ontrouw het einde zou zijn van zijn relatie antwoordde Jani volmondig nee.

"Als je al heel lang samen bent, kunnen er nu eenmaal misstappen gebeuren. Als ik nog liefde voel, wil ik me niet focussen op een slippertje. Zelfs mensen in een goede relatie gaan soms vreemd. Liefde en seks zijn immers twee verschillende zaken. Natuurlijk spreek ik niet over een minnaar. Maar seks in een zotte bui. Daar ga ik mijn partner niet zomaar voor dumpen. In het begin van onze relatie dacht ik daar niet zo over, maar elf jaar gooi ik niet snel weg. Als mijn vriend verliefd zou worden op iemand anders, zou ik gek worden, maar ik zou hem niet laten vallen. Ik begrijp koppels die samenblijven ondanks overspel. Een relatie wordt altijd gemeten met de parameters hij moet mij trouw blijven en wat doet hij voor mij?. Maar ik vind dat je een relatie moet meten aan welke positieve kanten je uit je relatie haalt. Als anderen raar opkijken omdat je bij je partner blijft na bedrog, moet je je dat niet aantrekken. Elke relatie is anders."

Verder zei Jani over relaties: "Iedereen die een vaste lange relatie heeft, heeft ooit wel eens iets gevoeld voor iemand anders. Het is toch normaal dat je soms vlinders voelt? Ik vertel dat dan eerlijk tegen mijn vent, en dan rolt hij met zijn ogen (lacht). Weet je, je hoort vaak dat koppels naar relatietherapeuten gaan omdat een van de partners verliefd is op iemand anders. Ze zijn in de war: Ik hou niet meer van mijn partner. Terwijl verliefdheid eigenlijk niets betekent. Dat is vluchtig, dat mag geen probleem zijn. Het is een clich" maar liefde is elkaar niet vasthouden en niet een persoon worden. Blijf twee verschillende individuen zodat je verliefd blijft op de persoon op wie je verliefd werd. Probeer je partner niet te maken hoe jij bent. Geef elkaar ruimte. Ook al gebeuren er dingen die jij niet begrijpt, laat de liefde overwinnen."

Over monogamie: "Daar ben ik klassiek in: voor mij is monogamie belangrijk. Maar het is tegelijk een groot maatschappelijk discussiepunt. Bestaat monogamie echt of gebeurt het omdat die waarden en normen ons zijn ingeprent? Als we heel eerlijk zijn tegenover onszelf, bestaat monogamie misschien niet." Jani's vriend werkt en woont in de week in Londen is blind vertrouwen tussen de twee heren? "We vertrouwen elkaar, ja. We hebben een heel sterke en unieke relatie. Na tien jaar ben ik nog altijd verliefd. Ze zeggen dat verliefdheid overgaat in houden van, maar er zijn echt nog momenten dat ik kriebels voel. Elke ochtend sturen we elkaar een bericht en in de avonden hebben we Facetime. En alleen seks in het weekend is oké, en op vakantie doen we het dubbel zoveel. Mijn vriend is al elf jaar aankoopdirecteur van een internationaal bedrijf. We zijn het gewoon dat we elkaar weinig zien, op die manier is er ook geen sleur. Door elkaar ruimte te geven, kom je dichter bij elkaar. Als je dag in dag uit samen bent, word je bijna één persoon, zodat je zenuwen krijgt van alles. Mensen denken vaak dat je constant met iemand samen moet zijn om een goede relatie te hebben, maar voor mij zou dat niet werken."

Tot slot: voor Matchmakers moest Jani zeven dagen op zeven werken, leed zijn relatie daaronder? "Mijn vriend kwam soms naar de opnamestudio om me even te zien, maar ik heb inderdaad heel hard gewerkt. Ik had heel wat goed te maken. In april neem ik geen enkele job in het weekend aan en vorige week zijn we op vakantie geweest in Mexico. Toen ik druk bezig was met Matchmakers, is hij met vrienden op skivakantie geweest. Daar had ik geen problemen mee. We laten elkaar vrij in onze carrières. We zullen elkaar nooit iets verbieden."

Op de vraag waarom hij en zijn vriend zo'n goede macht zijn zegt hij: "We zijn tegenpolen in ons werk, maar we hebben heel veel gelijkenissen. We lachen heel wat af samen, we dansen graag. Hij past zich aan elke situatie aan, hij hangt niet aan mij als we op een feestje zijn waar hij niemand kent. Hij wil zelf nieuwe mensen leren kennen. We houden allebei van een druk sociaal leven maar genieten er ook van om thuis te cocoonen, samen te koken. We delen ook dezelfde passie voor reizen. Elk jaar trekken we naar het Griekse eiland Mykonos, waar we intussen ook een vriendenkring hebben. Het enige wat we niet samen doen is skiën. Mijn vriend gaat telkens alleen met vrienden. We vinden ook allebei familie en vrienden belangrijk en we helpen elkaar waar we kunnen. Mijn vorige relaties liepen meestal stuk door mijn carrière. Iemand met een nine-to-five job zou wellicht minder goed bij mij passen. Ja, wij hebben elkaar echt gevonden." Of het koppel ooit zal trouwen weet Jani niet. "Het is voor ons beide geen must. Maar misschien geven we elkaar wel gewoon een ring en organiseren we een feest. Momenteel hebben we gewoon geen tijd om een huwelijk te plannen. Als het er toch van komt, zal het ongetwijfeld zijn omdat hij de vraag gesteld heeft."Bronnen: hln.be - showbizznieuwsbe en holebi info.

Dit bericht is gepost op 16 April, 2018 en 1635 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

New York Times volgde Marieke Vervoort tot aan haar dood en publiceert haar verhaal en nooit eerder getoonde pakkende foto's.

 

Nieuwe Belgische holebi & trans+ website, info, regenboogtoeren ...

 

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 


Buitenlands nieuws

Nederlandse partijen willen discriminatie van holebi's e.a in Nederlandse Grondwet.

 

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.

 

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.