Je leest:

Lesbisch koppeltje door vijf mannen verkracht in Antwerpen + alle info over verkrachtingsdrug(s).


Het blijkt dat de twee jonge Nederlandse vrouwen die afgelopen weekend in Antwerpen slachtoffer werden van een groepsverkrachting, een lesbisch koppeltje was. De daders worden omschreven als zijnde met Afrikaanse roots.

Het lesbische koppeltje van 21 en 22 jaar oud was afgelopen weekend in Antwerpen op citytrip. In de avond gingen ze naar discotheek Roxy voor een optreden van rapper Ronnie Flex en enkele Nederlandse dj's. Ondertussen weet men dat de twee even spraken met één of meerdere daders, wat er daarna gebeurde bleef lange tijd voor de slachtoffers onbekend. Het is ondertussen duidelijk dat de twee vrouwen werden gedrogeerd.

Eén van de vijf daders zou met de twee vrouwen mee naar het hotel van het koppeltje zijn gegaan, vermoedelijk waren ze toen al gedrogeerd. Daar heeft de dader dan waarschijnlijk vier andere mannen in de kamer van de meisjes binnen gelaten. De vijf daders bleven de hele nacht samen met de twee vrouwen in het hotel en kwamen pas in de ochtend weer naar buiten.

Toen de twee vrouwen enkele uren na het vertrek van de vijf daders bijkwamen besefte ze dat er iets mis was gegaan Ze deden meteen aangifte bij het hotelpersoneel in eerste instantie enkel over verdwenen telefoons en geld. Kort daarna begon het door te dringen wat er verder nog was gebeurd, al kwam het gebeurde slechts in flarden terug in het geheugen van de slachtoffers. De twee vrouwen deden vanuit het hotel aangifte bij de Antwerpse politie. De volgende dag kon al één verdachte worden opgepakt omdat hij langst kwam in het hotel om te informeren naar de twee vrouwen.

Ondertussen zijn al vier van de vijf daders opgepakt. Het gaat om twintigers met Afrikaanse of Noord-Afrikaanse roots, drie van hen komen uit Antwerpen, één uit Temse. Ze hebben alle vier een blanco strafblad en worden nu verdacht van verkrachting, diefstal en schuldig verzuim.

Meer info over verkrachtingsdrugs
Toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven waarschuwt zowel vrouwen als mannen: "Neem nooit een drankje aan van een onbekende, en zeker niet van iemand die avances maakt. Want, je ruikt ze niet, je ziet ze niet en vooral je proeft ze niet. En dat maakt ze net zo gevaarlijk. Een pilletje Rohypnol of een paar milliliter GHB in je drankje volstaan om urenlang van de wereld te zijn. Er is bovendien maar erg weinig van de middelen nodig om iemand volledig weerloos te maken. Ze worden ongemerkt in een glas alcohol gemengd. Vooral bij GHB is dat gemakkelijk. Het is vloeibaar, kleurloos en geurloos. Hij wordt meestal snel uitgegoten in een glas cocktail. Het slachtoffer mengt het vaak zelfs zonder te beseffen door even met een rietje in de drank te roeren. Rohypnol is een pilletje dat moet oplossen. Producenten hebben intussen een veiligheid ingebouwd door er voor te zorgen dat het medicijn een groen-blauwe kleur krijgt als je het in een vloeistof legt. Maar in een gekleurde cocktail en in een donkere discotheek, is het moeilijk te zien. Zeker als je aan het feesten bent, dan heb je daar doorgaans geen oog voor.
Waarom is het zo gevaarlijk?
De volgende dag herinner je je zo goed als niets. Misschien wat vage flarden. Reconstrueren wat er gebeurd is of mensen beschrijven of herkennen die mogelijk betrokken waren, is zeer moeilijk. GHB is nadien ook niet gemakkelijk op te sporen. Ik hoop dat er snel bloed- en/of urinestalen zijn genomen van die Nederlandse meisjes. Anders is de kans groot dat het forensisch niet meer terug te vinden is in hun lichaam en is een groot stuk bewijsmateriaal verdwenen. Rohypnol blijft wil iets langer op te sporen”, zegt de Leuvense prof.
Kan je aan iemand zien of hij/zij iets in zijn of haar drankje heeft gekregen?
“Het is niet zo dat die mensen plots hevig beginnen zweten of dat je aan hun pupillen bijvoorbeeld kan zien dat ze verkrachtingsdrugs in hun drankje kregen. Als je op stap gaat en je vriendin begint plots te zeggen dat ze zich slaperig voelt, dat ze zich voelt wegdraaien en vreemde antwoorden begint te geven, moet er een belletje gaan rinkelen”, zegt Tytgat.
Wat doe je best in zo een geval?
“Laat de persoon vooral geen moment alleen. Ze zijn op zo een moment nog volop het middel aan het absorberen vanuit de maag en de dunne darm. Je weet dus niet of het ergst al voorbij is of niet nog moet komen. Ik zou zeggen, zo snel mogelijk naar de spoedgevallen gaan. De spoedarts kan dan intraveneus Flumazinil toedienen. Dat wordt gebruikt als tegengif bij een overdosering benzodiazepine.”
Hoe kan je je er tegen beschermen?
“Heel eenvoudig: laat nooit je halfvol glas of flesje staan in een dancing of zelfs op café. Ga je naar toilet of begeef je je op de dansvloer, zorg dan dat vrienden of vriendinnen de glazen in het oog houden. Neem ook nooit een drankje aan van iemand die je niet kent of zeker niet van iemand die je avances maakt. Want eens je het opgedronken hebt en iemand heeft er ongemerkt een verkrachtingsdrug in gemengd, is het niet meer te stoppen. Je voelt je na een half uurtje duizelig, een beetje in trance en je valt uiteindelijk in slaap. Als je uren later weer bij bewustzijn bent, is het kwaad vaak geschied en blijf je achter met een trauma”, waarschuwt toxicoloog Jan Tytgat.

Bronnen: wnl.tv/ - nieuwsblad.be - nieuws.tpo.nl

Dit bericht is gepost op 20 March, 2018 en 2772 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

26 april 2019 - Fever Friday
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Sinful Saturday
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove
30 april 2019 - Beloved Disney Trash
03 mei 2019 - Fever Friday
04 mei 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Enkele namen jury Mr Gay Belgium + voorstelling finalisten met video links.

 

Vlaams zanger en vriend in Herzele gehuwd.

 

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 

Vlaamse Holebi's zijn niet per definitie links, en dat is oké.

 

Bijna vergeten, vrouw die aan wieg stond van de Belgische holebibeweging.

 


Buitenlands nieuws

Europese holebi & transgender senioren conferentie - 25-26 april - Amsterdam.

 

Victorie voor Turkse holebi's en transgenders.

 

Deense voetbalclubs krijgen geldboete wegens homofobie van voetbalfans.

 

Holebi koppels krijgen vaker geen lening.

 

Vierde Amerikaanse staat die Gay Panic Defence wet afschaft.

 


Showbizz nieuws

Mannen scheerproducten bedrijf toont transgender man in reclame video.

 

Nederlands magazine (ook in Be) nu niet langer enkel voor homo's maar voor holebi's & transgenders.

 

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.

 

Transgender sprookje van auteurs holebi boekjes, zamelde meeste geld ooit in via crowdfunding.

 

Negatieve reacties op eerste lesbisch koppeltje in kinderweekblad Donald Duck.