Je leest:

Acteur uit met 4 Oscars genomineerde homo film mogelijk jongste Oscar winnaar ooit, praat over homo scenes.Timothee Chalamet: onthoud die naam. De kans is immers groot dat de 22-jarige acteur volgende maand de jongste Oscarwinnaar ooit wordt. In het liefdes drama Call Me By Your Name speelt hij een 17-jarige jongen die verliefd wordt op een knappe Amerikaan.

Vorige maand kon je bij holebi info al lezen dat de film 'Call Me By Your Name', een film met homo thema dus, maar liefst vier Oscar nominaties achter zijn naam heeft staat. De hoofdrolspeler, een 22-jarige waarvan eerder nog niemand gehoord had, staat door zijn (homo) rol plots volop in de spotlights. Ook door zijn rol in de film: 'Lady Bird krijgt hij alle aandacht en zeker nu bekend werd dat hij de jongste Oscar winnaar ooit kan worden. Want onder de vier Oscar nominaties voor de film 'Call Me By Your Name', zit ook een nominatie voor bete acteur.

Maar wie is deze Amerikaanse 22-jarige Timothee Chalamet. Al vroeg stond het in de sterren geschreven dat hij acteur zou worden. Zijn vader is een Fransman werkzaam bij Unicef, maar de rest van zijn familie is een en al showbizz. Moeder is actrice, een oom regisseur, een tante scriptschrijfster en ook zijn opa was een acteur. Het is niet verwonderlijk dat Timothee in hun voetsporen zou treden. Een tijd geleden had hij een beroemd liefje, namelijk Lourdes Ciccone Leon, de dochter van pop diva Madonna. Nadat ze samen les volgde aan de theaterschool van New York scheidden hun wegen zich. Over zijn privé leven praat Timothee niet graag, wel wil hij het liever hebben voor de bijzondere rol die hij mocht vertolken in de film: 'Call Me By Your Name', gebaseerd op de gelijknamige bestseller.

Daarin brengt zijn personage Elio (17) de zomer van 1983 door op het Italiaanse platteland. Zijn leven wordt compleet door elkaar geschud wanneer de 24-jarige Oliver (Armie Hammer) bij Elio's vader aan zijn doctoraat komt werken. De twee worden verliefd, en wat volgt is een onvergetelijke zomer vol passie, verlangen en romantiek. Het coming-of-ageverhaal krijgt laaiend enthousiaste kritieken en wordt door menig cinefiel nu al bekroond tot de film van het jaar. Daarbij stelt men al meteen, dat wie de film gaat bekijken er zeker een specifieke erotische scéne met een perzik zal zijn die u zal bijblijven.

Voor Timothee en tegenspeler Armie was het ook totaal geen issue dat ze een homokoppel moesten vertolken. Het is een liefdesverhaal als een ander, en de geaardheid of het geslacht van de hoofdrolspelers doet er voor hen niet toe. Meer nog, toen het duo gevraagd werd of ze zich er bewust van waren dat sommige mensen nog steeds aanstoot nemen aan homo's, waren de twee zeer duidelijk. Fuck them, klonk het zonder twijfel.

Regisseur Luca Guadagnino vroeg hen trouwens om anderhalve maand eerder naar Italië te komen waar de opnames plaatsvonden om elkaar beter te leren kennen. Er was chemie nodig op het scherm. Chalamet herinnert zich dat het vanaf dag een snor zat tussen hen twee. We hadden al meteen een scéne waarin we elkaar moesten kussen. En dat bleef maar duren. Niemand riep cut. Toen we opkeken, liep Luca gewoon weg en liet ons achter in het gras waar we aan het rollebollen waren. Het ijs was meteen gebroken. Chalamet houdt heel wat mooie herinneringen over aan de opnames in Italië. Ik kwam er volledig tot rust, iets wat in zo'n bruisende stad als New York zo goed als onmogelijk is. Ik bracht als kind drie vier maanden per jaar door in Frankrijk, dus ik had al wel een idee van hoe het luilekkerleventje eraan toegaat in Europa. Europeanen weten donders goed hoe ze met volle teugen van het leven moeten genieten, en daar komt heel veel espresso en aperitivo bij kijken, lacht hij. Call Me By Your Name is sinds woensdag te zien in de bioscoop.
LEES OOK
OSCAR NOMINATIES 4 VOOR HOMO FILM - 1 VOOR LESBIENNE - 1 VOOR FILM MET TRANS THEMA (2018)

Bron: hln.be en holebi info

Dit bericht is gepost op 15 February, 2018 en 2954 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 


Buitenlands nieuws

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.