Je leest:

Beroemde holebi's en hetero's steunen Puerto Rico, en Trump onder vuur.


Na de doortocht van orkaan Maria in Puerto Rico doneren tal van beroemdheden geld om de inwoners te helpen overleven. Want het gaat niet goed met de inwoners van Puerto Rico, een unincorporated territory (niet-geÔncorporeerd gebied) van de VS, wat wil zeggen dat het wťl door de VS wordt beheerd, maar er geen integraal onderdeel vanuit maakt, net zoals Guam, Amerikaans Samoa en nog enkele eilanden.

Beroemde holebi's staan mee in de rij om Puerto Rico te steunen. Initiatief nemer is de Puerto Ricaanse Amerikaans en openlijk homo zanger Ricky Martin, die een 'catastrofe fonds' heeft opgericht dat via financiŽle middelen voedsel, water, elektriciteit en meer naar het eiland brengt. Andere steunende beroemdheden zijn onder andere Ellen DeGeneres, Lady Gaga, Beyonce en Jennifer Lopez, die trouwens eerder ook al geld schonken aan de slachtoffers van orkanen Harvey, Irma, Josť en van de aardbeving in Mexico City. Zangeres Beyonce steunt door de opbrengsten van haar nieuwe singel: 'Mi Gente', een lied dat ze trouwens in het Spaans brengt, te doneren aan alle slachtoffers van de orkanen en aardbeving.

Trump ligt ondertussen onder vuur omdat hij niet genoeg zou doen voor Puerto Rico en na een smeekbede van de burgemeester van San Jose via Twitter liet weten dat Puerto Rico voor zichzelf moet zorgen en dat de VS wťl hulp stuurde. Maar die hulp blijkt ontoereikend en erg ondermaats. En terwijl het eiland nog afgesloten is van de buitenwereld, er een tekort aan voedsel, water, stroom en brandstof is, een stuwdam scheurtjes vertoont waardoor er een extra ramp kan dreigen, driekwart van de wegen nog onbereikbaar zijn en bijna alle mobiele telefoon antennes plat liggen, hield Trump zich bezig met ruzie maken met sporters.

Het toont aan dat Puerto Ricco niet belangrijk is voor Trump en sommige Amerikanen. Het eiland is weliswaar Amerikaans staatsburger, maar heeft geen volledig stemrecht, ze mogen in de voorverkiezingen stemmen maar niet in de eindronde. Daarnaast hebben ze ook geen volwaardige vertegenwoordigers in het Amerikaans Congres. Daardoor worden de eilandbewoners als minder electoraal interessant bevonden in vergelijk met bijvoorbeeld inwoners van Texas en Florida, de staten die zeer snel financiŽle federale noodhulp kregen na orkanen Harvey en Irma.

Wat ook te maken heeft met het feit dat federale wetten voorschrijven dat een kwart van alle noodhulp door de getroffen staat zelf moet worden betaald. in het geval van Puerto Rico een ramp, want het eiland zit met een schuld van 74 miljard dollar. Een New Yorkse volksvertegenwoordiger vroeg al om clementie en vroeg ook een opschorten van het verbod op aanvoer van hulpgoederen door buitenlandse schepen, maar dat heeft de Trump regering geweigerd, enkel de aanvoering van brandstof was eerder toegestaan.

Toch is het niet zo dat de VS helemaal niets heeft gedaan voor Puerto Rico maar het is te weinig. De vraag is nu of het Congres ook meer geld beschikbaar stelt zodra de eerste fase van levensreddende steun voorbij is. 'Als dat niet gebeurt, ben ik bang dat de effecten desastreus zullen zijn voor zowel Puerto Rico als de Verenigde Staten', aldus Puerto Ricaans Gouverneur Rosello. 'De massale migratie zou de economische situatie hier verslechteren en tot demografische verschuivingen leiden in andere gebieden van de VS. Met andere woorden de steun van beroemdheden en vele andere gewone mensen is meer dan welkom in Puerto Rico.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 October, 2017 en 1260 keer gelezen.

Think! - zaterdag 14 april - Vooruit Gent
Klik hier om naar de website van Think! te gaan


Holebi Gids

Uitgaan

25 maart 2018 - Boots Club
25 maart 2018 - Pannekoek
30 maart 2018 - FeVer Fridays
31 maart 2018 - Revelation
31 maart 2018 - Him Bunny Ball
31 maart 2018 - Twinxx
31 maart 2018 - Sinful Saturdays
01 april 2018 - Blow my Eggs
01 april 2018 - Pannekoek
01 april 2018 - La demence

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Stad Gent gaat holebi's & transgenders beschermen tegen discriminatie op de huurmarkt.

 

Lesbisch koppeltje door vijf mannen verkracht in Antwerpen + alle info over verkrachtingsdrug(s).

 

Trinxx Belgisch mannen trio op hoge hakken gaat naar 2de ronde Belgium's Got Talent + video.

 

21-jarige finalist Mr Gay Belgium, strijdt voor beter adoptiebeleid en draagmoederschap.

 


Buitenlands nieuws

Weldra start nieuw Nederlands Tv programma: Ouders uit de kast.

 

Holebi & trans vluchtelingen in heel Europa op grote schaal fysiek en seksueel belaagd.

 

Foto homo koppel weldra op 50 reclameborden in Londen.

 

Holebi's en transgenders hebben vaker last van een eetstoornis.

 


Showbizz nieuws

Cynthia Nixon is kandidaat gouverneur in New York + video.

 

Eerste Hollywood Walk of Fame ster voor Dragqueen ooit (RuPaul).

 

31-jarige Amerikaans acteur kwam zopas uit de kast.

 

Nederlands zanger Jamai Loman durft eigenlijk niet te zingen over homo's.

 


Andere nieuws

Amerikaanse machtigste Katholieke orgaan steunt anti holebi wet.

 

Homo's mogen niet meer worden gedwongen tot anaal onderzoek in Kenia.

 

Holebi voetbalfans riskeren mogelijk homofobe aanvallen tijdens Wereldcup Rusland.

 

Wat zijn de beste Europese landen voor holebi's & transgenders?

 

100% hetero bestaat niet, ťn meestal hetero in opmars.