Je leest:

Beroemde holebi's en hetero's steunen Puerto Rico, en Trump onder vuur.


Na de doortocht van orkaan Maria in Puerto Rico doneren tal van beroemdheden geld om de inwoners te helpen overleven. Want het gaat niet goed met de inwoners van Puerto Rico, een unincorporated territory (niet-geÔncorporeerd gebied) van de VS, wat wil zeggen dat het wťl door de VS wordt beheerd, maar er geen integraal onderdeel vanuit maakt, net zoals Guam, Amerikaans Samoa en nog enkele eilanden.

Beroemde holebi's staan mee in de rij om Puerto Rico te steunen. Initiatief nemer is de Puerto Ricaanse Amerikaans en openlijk homo zanger Ricky Martin, die een 'catastrofe fonds' heeft opgericht dat via financiŽle middelen voedsel, water, elektriciteit en meer naar het eiland brengt. Andere steunende beroemdheden zijn onder andere Ellen DeGeneres, Lady Gaga, Beyonce en Jennifer Lopez, die trouwens eerder ook al geld schonken aan de slachtoffers van orkanen Harvey, Irma, Josť en van de aardbeving in Mexico City. Zangeres Beyonce steunt door de opbrengsten van haar nieuwe singel: 'Mi Gente', een lied dat ze trouwens in het Spaans brengt, te doneren aan alle slachtoffers van de orkanen en aardbeving.

Trump ligt ondertussen onder vuur omdat hij niet genoeg zou doen voor Puerto Rico en na een smeekbede van de burgemeester van San Jose via Twitter liet weten dat Puerto Rico voor zichzelf moet zorgen en dat de VS wťl hulp stuurde. Maar die hulp blijkt ontoereikend en erg ondermaats. En terwijl het eiland nog afgesloten is van de buitenwereld, er een tekort aan voedsel, water, stroom en brandstof is, een stuwdam scheurtjes vertoont waardoor er een extra ramp kan dreigen, driekwart van de wegen nog onbereikbaar zijn en bijna alle mobiele telefoon antennes plat liggen, hield Trump zich bezig met ruzie maken met sporters.

Het toont aan dat Puerto Ricco niet belangrijk is voor Trump en sommige Amerikanen. Het eiland is weliswaar Amerikaans staatsburger, maar heeft geen volledig stemrecht, ze mogen in de voorverkiezingen stemmen maar niet in de eindronde. Daarnaast hebben ze ook geen volwaardige vertegenwoordigers in het Amerikaans Congres. Daardoor worden de eilandbewoners als minder electoraal interessant bevonden in vergelijk met bijvoorbeeld inwoners van Texas en Florida, de staten die zeer snel financiŽle federale noodhulp kregen na orkanen Harvey en Irma.

Wat ook te maken heeft met het feit dat federale wetten voorschrijven dat een kwart van alle noodhulp door de getroffen staat zelf moet worden betaald. in het geval van Puerto Rico een ramp, want het eiland zit met een schuld van 74 miljard dollar. Een New Yorkse volksvertegenwoordiger vroeg al om clementie en vroeg ook een opschorten van het verbod op aanvoer van hulpgoederen door buitenlandse schepen, maar dat heeft de Trump regering geweigerd, enkel de aanvoering van brandstof was eerder toegestaan.

Toch is het niet zo dat de VS helemaal niets heeft gedaan voor Puerto Rico maar het is te weinig. De vraag is nu of het Congres ook meer geld beschikbaar stelt zodra de eerste fase van levensreddende steun voorbij is. 'Als dat niet gebeurt, ben ik bang dat de effecten desastreus zullen zijn voor zowel Puerto Rico als de Verenigde Staten', aldus Puerto Ricaans Gouverneur Rosello. 'De massale migratie zou de economische situatie hier verslechteren en tot demografische verschuivingen leiden in andere gebieden van de VS. Met andere woorden de steun van beroemdheden en vele andere gewone mensen is meer dan welkom in Puerto Rico.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 October, 2017 en 1150 keer gelezen.

Think! - zaterdag 23 december - Vooruit Gent
Klik hier om naar de website van Think! te gaan


Holebi Gids

Uitgaan

16 december 2017 - X-Mas Gay Party
16 december 2017 - Ice of Hearts
23 december 2017 - THINK! XMASS
23 december 2017 - Elof de Neve@Thomas M
23 december 2017 - Wild Wet Winter
23 december 2017 - Kiss Kiss Christmas
24 december 2017 - Flash Xmas Naughty Santa
28 december 2017 - Travestie.org X-mas Party
29 december 2017 - Lesbische Cocktail avond
30 december 2017 - Forever Tel Aviv

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Het is onduidelijk wanneer Belg homo's bi mannen en msm bloed mogen geven.

 

Antwerpen: 25 jaar celstraf voor 29-jarige die Marokkaanse homo vriend vermoorde.

 

Binnenkort op Tv: Verloren in je eigen lichaam, docureeks over Vlaamse transgenders + video.

 


Buitenlands nieuws

Homo's en lesbiennes zijn vaker gelukkig in een relatie dan hetero's.

 

Enige echte homo Prins ter wereld opent holebi & trans centrum.

 

Tweede kleine holebi mensenrechten overwinning in homofobisch land.

 

Postzegel van 1ste vrouwelijke jongste en lesbische Amerikaanse astronaute.

 


Showbizz nieuws

Uniek dat Nederlanders (en Vlamingen) massaal naar homoprogramma kijken.

 

Al ruim vijftien mannen klagen Kevin Spacey aan voor ongepaste seksuele intimiteiten.

 

Amerikaans acteur en zanger op 87-jarige leeftijd overleden.

 


Andere nieuws

Nieuwe internationale richtlijnen & adviezen holebi & trans rechten, Belgie faalt nog.

 

Nieuwe president van Ghana ziet legalisatie homoseksualiteit komen.

 

Derde rechter heft verbod transgenders in het leger op, en het Pentagon gaat akkoord.

 

Verrassend: van Belgie tot Afrika, tieners denken allemaal even stereotiep over gender.

 

Bermuda vervangt na 6 maand homohuwelijk in partnerschappen.