Je leest:

Beroemde holebi's en hetero's steunen Puerto Rico, en Trump onder vuur.


Na de doortocht van orkaan Maria in Puerto Rico doneren tal van beroemdheden geld om de inwoners te helpen overleven. Want het gaat niet goed met de inwoners van Puerto Rico, een unincorporated territory (niet-geÔncorporeerd gebied) van de VS, wat wil zeggen dat het wťl door de VS wordt beheerd, maar er geen integraal onderdeel vanuit maakt, net zoals Guam, Amerikaans Samoa en nog enkele eilanden.

Beroemde holebi's staan mee in de rij om Puerto Rico te steunen. Initiatief nemer is de Puerto Ricaanse Amerikaans en openlijk homo zanger Ricky Martin, die een 'catastrofe fonds' heeft opgericht dat via financiŽle middelen voedsel, water, elektriciteit en meer naar het eiland brengt. Andere steunende beroemdheden zijn onder andere Ellen DeGeneres, Lady Gaga, Beyonce en Jennifer Lopez, die trouwens eerder ook al geld schonken aan de slachtoffers van orkanen Harvey, Irma, Josť en van de aardbeving in Mexico City. Zangeres Beyonce steunt door de opbrengsten van haar nieuwe singel: 'Mi Gente', een lied dat ze trouwens in het Spaans brengt, te doneren aan alle slachtoffers van de orkanen en aardbeving.

Trump ligt ondertussen onder vuur omdat hij niet genoeg zou doen voor Puerto Rico en na een smeekbede van de burgemeester van San Jose via Twitter liet weten dat Puerto Rico voor zichzelf moet zorgen en dat de VS wťl hulp stuurde. Maar die hulp blijkt ontoereikend en erg ondermaats. En terwijl het eiland nog afgesloten is van de buitenwereld, er een tekort aan voedsel, water, stroom en brandstof is, een stuwdam scheurtjes vertoont waardoor er een extra ramp kan dreigen, driekwart van de wegen nog onbereikbaar zijn en bijna alle mobiele telefoon antennes plat liggen, hield Trump zich bezig met ruzie maken met sporters.

Het toont aan dat Puerto Ricco niet belangrijk is voor Trump en sommige Amerikanen. Het eiland is weliswaar Amerikaans staatsburger, maar heeft geen volledig stemrecht, ze mogen in de voorverkiezingen stemmen maar niet in de eindronde. Daarnaast hebben ze ook geen volwaardige vertegenwoordigers in het Amerikaans Congres. Daardoor worden de eilandbewoners als minder electoraal interessant bevonden in vergelijk met bijvoorbeeld inwoners van Texas en Florida, de staten die zeer snel financiŽle federale noodhulp kregen na orkanen Harvey en Irma.

Wat ook te maken heeft met het feit dat federale wetten voorschrijven dat een kwart van alle noodhulp door de getroffen staat zelf moet worden betaald. in het geval van Puerto Rico een ramp, want het eiland zit met een schuld van 74 miljard dollar. Een New Yorkse volksvertegenwoordiger vroeg al om clementie en vroeg ook een opschorten van het verbod op aanvoer van hulpgoederen door buitenlandse schepen, maar dat heeft de Trump regering geweigerd, enkel de aanvoering van brandstof was eerder toegestaan.

Toch is het niet zo dat de VS helemaal niets heeft gedaan voor Puerto Rico maar het is te weinig. De vraag is nu of het Congres ook meer geld beschikbaar stelt zodra de eerste fase van levensreddende steun voorbij is. 'Als dat niet gebeurt, ben ik bang dat de effecten desastreus zullen zijn voor zowel Puerto Rico als de Verenigde Staten', aldus Puerto Ricaans Gouverneur Rosello. 'De massale migratie zou de economische situatie hier verslechteren en tot demografische verschuivingen leiden in andere gebieden van de VS. Met andere woorden de steun van beroemdheden en vele andere gewone mensen is meer dan welkom in Puerto Rico.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 October, 2017 en 1083 keer gelezen.Adverteren op holebi.info, meer info klik hier


Holebi Gids

Uitgaan

20 oktober 2017 - Emergency Party
20 oktober 2017 - Gateway13
21 oktober 2017 - L-Day (Lesbienne Dag)
21 oktober 2017 - Boots Club
21 oktober 2017 - Flash Goes Versuz
22 oktober 2017 - Belgica Project Katz
27 oktober 2017 - La Demence 1/5
27 oktober 2017 - TwinkFarm Halloween
28 oktober 2017 - Halloween Party
28 oktober 2017 - After Macho

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Minister Smet krijgt doodsbedreigingen, ook om geaardheid.

 

Vlaams zanger vergeeft ontrouw van echtgenoot.

 

Organisator Mr Gay Belgium heeft relatie met 2016 Mr Gay Belgium winnaar.

 

11 Oktober Coming Out Dag + nominaties Vlaamse OUTtv Media Award.

 


Buitenlands nieuws

Video: Kellogg's tijger en andere figuren tegen holebi- en transfobisch pesten.

 

Lager opgeleide homo en biseksuele mannen vaker last van zelfmoord gedachten.

 

Nederlandse gemeente toont holebi & trans support met uniek stuk.

 

Prof badminton speelsters komen als koppel uit de kast.

 

57 Holebi's en hetero's opgepakt in Egypte, en er zullen er nog meer volgen.

 


Showbizz nieuws

Zangeres Melissa Etheridge werd afgelopen zomer opgepakt.

 

Video animatie song: Meest holebi getinte lied met geest van Freddie Mercury.

 

Filmproducer Weinstein viel ook lesbische actrice @ model lastig.

 

Barbara Barend won Award onder andere voor haar handinhand actie na homofobie.

 


Andere nieuws

Britse religieuze therapeuten veroordelen wordt hetero therapie.

 

Voormalig president Obama kiest homo artiest voor officieel portret.

 

Video leert religieuze ouders hun holebi of trans kind te aanvaarden.

 

Geschorste Amazon topman viel lesbische vrouw lastig.

 

Trump eerste Amerikaans president ooit die sprak op anti holebi en trans evenement.