Je leest:

Nieuw Europees platform: Belgische holebi's trans en intersekse personen meld haat en meer.Zopas ging er een nieuw meldingsplatform van kracht, genaamd: Uni-form, een website en app waarbij je holebi en transfobe haatboodschappen en geweld kan melden. Dat kan zowel rond je eigen persoon zijn als over anderen. Uni-form is een Europees project. Het online platform van Uni-form is beschikbaar in België, Portugal, Spanje, Malta, Hongarije, Letland, Estland, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk.

Voor ons landje, (België) zet de Vlaamse holebi & transfederatie & koepel van verenigingen çavaria én de holebifoon zich mee in, en zijn ze bovendien ook de personen die je aangifte mee behandelen. Belangrijk om weten is dat wanneer je aangifte doet op de website of via de app, je nog steeds ook aangifte moet doen bij de politie.

Iedereen heeft het recht om veilig en zonder angst te leven en volledig deel te nemen aan alle aspecten van het leven. Ook lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LGBTI) personen. Holebi- en transfobe mishandeling, geweld en intimidatie is een probleem in de hele EU. De meeste van ons kennen iemand die dit op een gegeven moment heeft meegemaakt.

Uni-form is er ook omdat er in heel Europa onderraportage en te weinig informatie is over geweld tegen en intimidatie van holebi's transgenders en intersekse personen. Uit verschillende wereldwijde onderzoeken is al meermaals gebleken dat vrij veel holebi's transgenders en intersekse personen één of meermaals te maken krijgen met haatboodschappen geweld en/of discriminatie. Maar ook dat de meeste daarvan géén melding maken omdat ze denken dat het toch niets uithaalt. Toch is het belangrijk om wél aangifte te doen, en daarom is het Uni-form platform zo belangrijk. Hoe meer men te weten komt over geweld intimidatie en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit, hoe beter men de strijd daar tegen kan aanpakken.

Via een meldingsformulier kan iedereen via de website of app melding doen van haatboodschappen en geweld op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit. Via de website kan je melding doen aan de hand van een korte vragenlijst. Opgelet: het platform is niet bedoeld voor dringende situaties. Voor noodsituaties moet je nog altijd het noodnummer bellen of aangifte doen bij de politie in je woonplaats.

De app is bedoeld voor mensen die nog geen klacht hebben neergelegd bij de politie of om anoniem aangifte te doen. Het is daarbij belangrijk om te weten dat men met anonieme klachten weinig kan doen, en dat het daarom beter is dat je toch je identiteit bekend maakt. Elke ingediende melding wordt behandeld door de verantwoordelijke LGBTI-organisatie (voor ons landje is dat çavaria en de holebifoon) in het overeenkomstige land en kan ook worden doorgestuurd naar de nationale politiedienst (dit hangt af van de nationale wetgeving).

Op de website van Uni-form kan je naast melding doen ook nog tal van informatie vinden, zoals over onze Belgische wetgeving, over Uni-form en over het project zelf => KLIK HIER

EXTRA
- Alles over holebi & trans in Belgie => Klik hierBron: website Uni-form en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2017 en 1393 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

22 juli 2018 - T Dance Cruisers
22 juli 2018 - Velvet bar
23 juli 2018 - Pink Monday Red&Blue
28 juli 2018 - Sextreme
28 juli 2018 - Twinxx
04 augustus 2018 - Female Fever
09 augustus 2018 - Holebi Party
10 augustus 2018 - Pride Bears Party
10 augustus 2018 - Pride Party Outside
10 augustus 2018 - Pride Ladies Night

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Gents homokoppel werkt samen met Levis voor Pride-collectie (afhalen of online kopen).

 

App om holebi & transfobie te melden flopt in Belgie.

 

Vlaams zanger Yves gaat voor tweede keer trouwen.

 

Homo koppel (door bekende acteur & zanger) met zoon in nieuwe Ketnet reeks.

 


Buitenlands nieuws

Twee op vijf holebi & transgender leerkrachten worden gepest.

 

Video nieuws: Niek vroeg Stijn ten huwelijk na deelname Nijmeegse Vierdaagse.

 

Politie waarschuwt voor nieuwe golf van haatmisdaden tegen holebi's & transgenders door Brexit.

 

Tweede land dit jaar dat homoseksualiteit uit strafwet haalt.

 


Showbizz nieuws

Tv reeks rond lesbische Batwoman in de maak.

 

Paris Jackson nu publiekelijk uit de kast, al ziet ze dat zelf anders.

 

Twee koppels beroemde homo papa's samen op vakantie.

 

Na felle kritiek stapt actrice op en zal ze geen transgender personage meer spelen.

 


Andere nieuws

Shockerend Verenigde Naties rapport over holebi's & transgenders.

 

Cartoon video: Trump & Poetin kussen - Is deze mini video homofobisch of grappig?

 

Trump regering wil adoptie centra laten discrimineren tegen homo's lesbiennes e.a