Je leest:

Nieuw Europees platform: Belgische holebi's trans en intersekse personen meld haat en meer.Zopas ging er een nieuw meldingsplatform van kracht, genaamd: Uni-form, een website en app waarbij je holebi en transfobe haatboodschappen en geweld kan melden. Dat kan zowel rond je eigen persoon zijn als over anderen. Uni-form is een Europees project. Het online platform van Uni-form is beschikbaar in België, Portugal, Spanje, Malta, Hongarije, Letland, Estland, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk.

Voor ons landje, (België) zet de Vlaamse holebi & transfederatie & koepel van verenigingen çavaria én de holebifoon zich mee in, en zijn ze bovendien ook de personen die je aangifte mee behandelen. Belangrijk om weten is dat wanneer je aangifte doet op de website of via de app, je nog steeds ook aangifte moet doen bij de politie.

Iedereen heeft het recht om veilig en zonder angst te leven en volledig deel te nemen aan alle aspecten van het leven. Ook lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LGBTI) personen. Holebi- en transfobe mishandeling, geweld en intimidatie is een probleem in de hele EU. De meeste van ons kennen iemand die dit op een gegeven moment heeft meegemaakt.

Uni-form is er ook omdat er in heel Europa onderraportage en te weinig informatie is over geweld tegen en intimidatie van holebi's transgenders en intersekse personen. Uit verschillende wereldwijde onderzoeken is al meermaals gebleken dat vrij veel holebi's transgenders en intersekse personen één of meermaals te maken krijgen met haatboodschappen geweld en/of discriminatie. Maar ook dat de meeste daarvan géén melding maken omdat ze denken dat het toch niets uithaalt. Toch is het belangrijk om wél aangifte te doen, en daarom is het Uni-form platform zo belangrijk. Hoe meer men te weten komt over geweld intimidatie en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit, hoe beter men de strijd daar tegen kan aanpakken.

Via een meldingsformulier kan iedereen via de website of app melding doen van haatboodschappen en geweld op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit. Via de website kan je melding doen aan de hand van een korte vragenlijst. Opgelet: het platform is niet bedoeld voor dringende situaties. Voor noodsituaties moet je nog altijd het noodnummer bellen of aangifte doen bij de politie in je woonplaats.

De app is bedoeld voor mensen die nog geen klacht hebben neergelegd bij de politie of om anoniem aangifte te doen. Het is daarbij belangrijk om te weten dat men met anonieme klachten weinig kan doen, en dat het daarom beter is dat je toch je identiteit bekend maakt. Elke ingediende melding wordt behandeld door de verantwoordelijke LGBTI-organisatie (voor ons landje is dat çavaria en de holebifoon) in het overeenkomstige land en kan ook worden doorgestuurd naar de nationale politiedienst (dit hangt af van de nationale wetgeving).

Op de website van Uni-form kan je naast melding doen ook nog tal van informatie vinden, zoals over onze Belgische wetgeving, over Uni-form en over het project zelf => KLIK HIER

EXTRA
- Alles over holebi & trans in Belgie => Klik hierBron: website Uni-form en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2017 en 1309 keer gelezen.

Think! - zaterdag 14 april - Vooruit Gent
Klik hier om naar de website van Think! te gaan


Holebi Gids

Uitgaan

25 maart 2018 - Boots Club
25 maart 2018 - Pannekoek
30 maart 2018 - FeVer Fridays
31 maart 2018 - Revelation
31 maart 2018 - Him Bunny Ball
31 maart 2018 - Twinxx
31 maart 2018 - Sinful Saturdays
01 april 2018 - Blow my Eggs
01 april 2018 - Pannekoek
01 april 2018 - La demence

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Stad Gent gaat holebi's & transgenders beschermen tegen discriminatie op de huurmarkt.

 

Lesbisch koppeltje door vijf mannen verkracht in Antwerpen + alle info over verkrachtingsdrug(s).

 

Trinxx Belgisch mannen trio op hoge hakken gaat naar 2de ronde Belgium's Got Talent + video.

 

21-jarige finalist Mr Gay Belgium, strijdt voor beter adoptiebeleid en draagmoederschap.

 


Buitenlands nieuws

Weldra start nieuw Nederlands Tv programma: Ouders uit de kast.

 

Holebi & trans vluchtelingen in heel Europa op grote schaal fysiek en seksueel belaagd.

 

Foto homo koppel weldra op 50 reclameborden in Londen.

 

Holebi's en transgenders hebben vaker last van een eetstoornis.

 


Showbizz nieuws

Cynthia Nixon is kandidaat gouverneur in New York + video.

 

Eerste Hollywood Walk of Fame ster voor Dragqueen ooit (RuPaul).

 

31-jarige Amerikaans acteur kwam zopas uit de kast.

 

Nederlands zanger Jamai Loman durft eigenlijk niet te zingen over homo's.

 


Andere nieuws

Amerikaanse machtigste Katholieke orgaan steunt anti holebi wet.

 

Homo's mogen niet meer worden gedwongen tot anaal onderzoek in Kenia.

 

Holebi voetbalfans riskeren mogelijk homofobe aanvallen tijdens Wereldcup Rusland.

 

Wat zijn de beste Europese landen voor holebi's & transgenders?

 

100% hetero bestaat niet, én meestal hetero in opmars.