Je leest:

Nieuw Europees platform: Belgische holebi's trans en intersekse personen meld haat en meer.Zopas ging er een nieuw meldingsplatform van kracht, genaamd: Uni-form, een website en app waarbij je holebi en transfobe haatboodschappen en geweld kan melden. Dat kan zowel rond je eigen persoon zijn als over anderen. Uni-form is een Europees project. Het online platform van Uni-form is beschikbaar in België, Portugal, Spanje, Malta, Hongarije, Letland, Estland, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk.

Voor ons landje, (België) zet de Vlaamse holebi & transfederatie & koepel van verenigingen çavaria én de holebifoon zich mee in, en zijn ze bovendien ook de personen die je aangifte mee behandelen. Belangrijk om weten is dat wanneer je aangifte doet op de website of via de app, je nog steeds ook aangifte moet doen bij de politie.

Iedereen heeft het recht om veilig en zonder angst te leven en volledig deel te nemen aan alle aspecten van het leven. Ook lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LGBTI) personen. Holebi- en transfobe mishandeling, geweld en intimidatie is een probleem in de hele EU. De meeste van ons kennen iemand die dit op een gegeven moment heeft meegemaakt.

Uni-form is er ook omdat er in heel Europa onderraportage en te weinig informatie is over geweld tegen en intimidatie van holebi's transgenders en intersekse personen. Uit verschillende wereldwijde onderzoeken is al meermaals gebleken dat vrij veel holebi's transgenders en intersekse personen één of meermaals te maken krijgen met haatboodschappen geweld en/of discriminatie. Maar ook dat de meeste daarvan géén melding maken omdat ze denken dat het toch niets uithaalt. Toch is het belangrijk om wél aangifte te doen, en daarom is het Uni-form platform zo belangrijk. Hoe meer men te weten komt over geweld intimidatie en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit, hoe beter men de strijd daar tegen kan aanpakken.

Via een meldingsformulier kan iedereen via de website of app melding doen van haatboodschappen en geweld op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit. Via de website kan je melding doen aan de hand van een korte vragenlijst. Opgelet: het platform is niet bedoeld voor dringende situaties. Voor noodsituaties moet je nog altijd het noodnummer bellen of aangifte doen bij de politie in je woonplaats.

De app is bedoeld voor mensen die nog geen klacht hebben neergelegd bij de politie of om anoniem aangifte te doen. Het is daarbij belangrijk om te weten dat men met anonieme klachten weinig kan doen, en dat het daarom beter is dat je toch je identiteit bekend maakt. Elke ingediende melding wordt behandeld door de verantwoordelijke LGBTI-organisatie (voor ons landje is dat çavaria en de holebifoon) in het overeenkomstige land en kan ook worden doorgestuurd naar de nationale politiedienst (dit hangt af van de nationale wetgeving).

Op de website van Uni-form kan je naast melding doen ook nog tal van informatie vinden, zoals over onze Belgische wetgeving, over Uni-form en over het project zelf => KLIK HIER

EXTRA
- Alles over holebi & trans in Belgie => Klik hierBron: website Uni-form en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2017 en 1201 keer gelezen.

Think! - zaterdag 23 december - Vooruit Gent
Klik hier om naar de website van Think! te gaan


Holebi Gids

Uitgaan

16 december 2017 - X-Mas Gay Party
16 december 2017 - Ice of Hearts
23 december 2017 - THINK! XMASS
23 december 2017 - Elof de Neve@Thomas M
23 december 2017 - Wild Wet Winter
23 december 2017 - Kiss Kiss Christmas
24 december 2017 - Flash Xmas Naughty Santa
28 december 2017 - Travestie.org X-mas Party
29 december 2017 - Lesbische Cocktail avond
30 december 2017 - Forever Tel Aviv

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Het is onduidelijk wanneer Belg homo's bi mannen en msm bloed mogen geven.

 

Antwerpen: 25 jaar celstraf voor 29-jarige die Marokkaanse homo vriend vermoorde.

 

Binnenkort op Tv: Verloren in je eigen lichaam, docureeks over Vlaamse transgenders + video.

 


Buitenlands nieuws

Homo's en lesbiennes zijn vaker gelukkig in een relatie dan hetero's.

 

Enige echte homo Prins ter wereld opent holebi & trans centrum.

 

Tweede kleine holebi mensenrechten overwinning in homofobisch land.

 

Postzegel van 1ste vrouwelijke jongste en lesbische Amerikaanse astronaute.

 


Showbizz nieuws

Uniek dat Nederlanders (en Vlamingen) massaal naar homoprogramma kijken.

 

Al ruim vijftien mannen klagen Kevin Spacey aan voor ongepaste seksuele intimiteiten.

 

Amerikaans acteur en zanger op 87-jarige leeftijd overleden.

 


Andere nieuws

Nieuwe internationale richtlijnen & adviezen holebi & trans rechten, Belgie faalt nog.

 

Nieuwe president van Ghana ziet legalisatie homoseksualiteit komen.

 

Derde rechter heft verbod transgenders in het leger op, en het Pentagon gaat akkoord.

 

Verrassend: van Belgie tot Afrika, tieners denken allemaal even stereotiep over gender.

 

Bermuda vervangt na 6 maand homohuwelijk in partnerschappen.