Je leest:

Nieuw Europees platform: Belgische holebi's trans en intersekse personen meld haat en meer.Zopas ging er een nieuw meldingsplatform van kracht, genaamd: Uni-form, een website en app waarbij je holebi en transfobe haatboodschappen en geweld kan melden. Dat kan zowel rond je eigen persoon zijn als over anderen. Uni-form is een Europees project. Het online platform van Uni-form is beschikbaar in België, Portugal, Spanje, Malta, Hongarije, Letland, Estland, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk.

Voor ons landje, (België) zet de Vlaamse holebi & transfederatie & koepel van verenigingen çavaria én de holebifoon zich mee in, en zijn ze bovendien ook de personen die je aangifte mee behandelen. Belangrijk om weten is dat wanneer je aangifte doet op de website of via de app, je nog steeds ook aangifte moet doen bij de politie.

Iedereen heeft het recht om veilig en zonder angst te leven en volledig deel te nemen aan alle aspecten van het leven. Ook lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LGBTI) personen. Holebi- en transfobe mishandeling, geweld en intimidatie is een probleem in de hele EU. De meeste van ons kennen iemand die dit op een gegeven moment heeft meegemaakt.

Uni-form is er ook omdat er in heel Europa onderraportage en te weinig informatie is over geweld tegen en intimidatie van holebi's transgenders en intersekse personen. Uit verschillende wereldwijde onderzoeken is al meermaals gebleken dat vrij veel holebi's transgenders en intersekse personen één of meermaals te maken krijgen met haatboodschappen geweld en/of discriminatie. Maar ook dat de meeste daarvan géén melding maken omdat ze denken dat het toch niets uithaalt. Toch is het belangrijk om wél aangifte te doen, en daarom is het Uni-form platform zo belangrijk. Hoe meer men te weten komt over geweld intimidatie en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit, hoe beter men de strijd daar tegen kan aanpakken.

Via een meldingsformulier kan iedereen via de website of app melding doen van haatboodschappen en geweld op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit. Via de website kan je melding doen aan de hand van een korte vragenlijst. Opgelet: het platform is niet bedoeld voor dringende situaties. Voor noodsituaties moet je nog altijd het noodnummer bellen of aangifte doen bij de politie in je woonplaats.

De app is bedoeld voor mensen die nog geen klacht hebben neergelegd bij de politie of om anoniem aangifte te doen. Het is daarbij belangrijk om te weten dat men met anonieme klachten weinig kan doen, en dat het daarom beter is dat je toch je identiteit bekend maakt. Elke ingediende melding wordt behandeld door de verantwoordelijke LGBTI-organisatie (voor ons landje is dat çavaria en de holebifoon) in het overeenkomstige land en kan ook worden doorgestuurd naar de nationale politiedienst (dit hangt af van de nationale wetgeving).

Op de website van Uni-form kan je naast melding doen ook nog tal van informatie vinden, zoals over onze Belgische wetgeving, over Uni-form en over het project zelf => KLIK HIER

EXTRA
- Alles over holebi & trans in Belgie => Klik hierBron: website Uni-form en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2017 en 1151 keer gelezen.Adverteren op holebi.info, meer info klik hier


Holebi Gids

Uitgaan

20 oktober 2017 - Emergency Party
20 oktober 2017 - Gateway13
21 oktober 2017 - L-Day (Lesbienne Dag)
21 oktober 2017 - Boots Club
21 oktober 2017 - Flash Goes Versuz
22 oktober 2017 - Belgica Project Katz
27 oktober 2017 - La Demence 1/5
27 oktober 2017 - TwinkFarm Halloween
28 oktober 2017 - Halloween Party
28 oktober 2017 - After Macho

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Minister Smet krijgt doodsbedreigingen, ook om geaardheid.

 

Vlaams zanger vergeeft ontrouw van echtgenoot.

 

Organisator Mr Gay Belgium heeft relatie met 2016 Mr Gay Belgium winnaar.

 

11 Oktober Coming Out Dag + nominaties Vlaamse OUTtv Media Award.

 


Buitenlands nieuws

Video: Kellogg's tijger en andere figuren tegen holebi- en transfobisch pesten.

 

Lager opgeleide homo en biseksuele mannen vaker last van zelfmoord gedachten.

 

Nederlandse gemeente toont holebi & trans support met uniek stuk.

 

Prof badminton speelsters komen als koppel uit de kast.

 

57 Holebi's en hetero's opgepakt in Egypte, en er zullen er nog meer volgen.

 


Showbizz nieuws

Zangeres Melissa Etheridge werd afgelopen zomer opgepakt.

 

Video animatie song: Meest holebi getinte lied met geest van Freddie Mercury.

 

Filmproducer Weinstein viel ook lesbische actrice @ model lastig.

 

Barbara Barend won Award onder andere voor haar handinhand actie na homofobie.

 


Andere nieuws

Britse religieuze therapeuten veroordelen wordt hetero therapie.

 

Voormalig president Obama kiest homo artiest voor officieel portret.

 

Video leert religieuze ouders hun holebi of trans kind te aanvaarden.

 

Geschorste Amazon topman viel lesbische vrouw lastig.

 

Trump eerste Amerikaans president ooit die sprak op anti holebi en trans evenement.