Je leest:

Waalse organisatie holebi ouders zal aanwezig zijn op beurs rond draagmoederschap.Eerder kon je bij holebi info al lezen dat op 23 en 24 september te Brussel voor de tweede keer een beurs @ conferentie doorgaat rond draagmoederschap, en dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V), deze wil laten verbieden. Al is de kans zeer klein dat er nog dit jaar een verbod komt.

De zogenaamde draagmoederschapsbeurs is een realisatie van de Amerikaanse organisatie Men Having Babies, die homo koppels bijstaat in hun wens om ouders te worden via een draagmoeder. De organisatie werkt daarvoor samen met enkele Amerikaanse en Canadese instanties en vruchtbaarheidscentra. Men Having Babies organiseert regelmatig zowel in Europa als daarbuiten gelijkaardige beurzen @ conferenties.

Zopas werd bekend dat de Franstalige vereniging van en voor homo en lesbische ouders: Homoparentalités VZW, ook aanwezig zal zijn op de beurs, en dit ondanks het feit dat ze niet voor 100% achter de beurs staan. Homoparentalités neemt naar eigen zeggen deel om Belgische bezoekers (want er komen ook veel buitenlandse bezoekers, inclusief veel Nederlanders) bij te staan in de verwezenlijking van hun kinderwens.

In een persbericht zegt de organisatie over hun nakende aanwezigheid op de beurs: "Wij zijn er niet op uit om de Men Having Babies conferentie of draagmoederschap te promoten, maar ze brengen wel waardevolle informatie, raadgevingen en in sommige gevallen zelfs financiële bijstand aan homo's met een kinderwens. In België en Europa bestaat er geen enkele structuur die op deze manier concrete en complete ondersteuning verleent. Omdat zowel het doelpubliek als het thema van de beurs centraal staan bij een organisatie de onze is het nuttig dat ook wij aanwezig zijn.

Homoparentalités klaagt daarnaast ook het gebrek aan een wettelijk kader rond draagmoederschap in ons landje aan. En pleit voor een lokaal en aannemelijk alternatief voor de "commerciële" praktijken die de Amerikaanse agentschappen bieden. Het enige andere alternatief voor homo koppels die een kind wensen via een draagmoeder is zich op het pad van de illegaliteit begeven. De organisatie wil dat daar verandering in komt en roept onze politici op werk te maken van een wettelijk kader rond draagmoederschap. Waarbij Homoparentalités wenst dat er verenigingen komen die zich inzetten zonder het oog op het maken van financiële winst, waarbij het kan gaan om gefinancierde instanties die nauw zouden samenwerken met de interdisciplinaire comités van de erkende medisch begeleide voortplantingscentra, die soms al meer dan twintig jaar draagmoederschap in België toepassen.

Op de beurs zullen naast Homoparentalités nog tal van andere Europese gelijkaardige organisaties aanwezig zijn. Homoparentalités zelf richt zich op Belgische deelnemers en zal hen inlichten over de bestaande mogelijkheden om in ons land als homo ouder te worden via adoptie, co-ouderchap, draagmoederschap, onthaalgezinnn enz... Of de Vlaamse organisatie 'T Kwadraat voor en van holebi ouders en wensouders aanwezig zal zijn is niet bekend.

Meer info rond de beurs die doorgaat op 23 en 24 september => Klik hier

LEES OOK
MINISTER GEENS WIL BEURS ROND DRAAGMOEDERSCHAP VERBIEDEN

Bron: gaylive.be

Dit bericht is gepost op 18 September, 2017 en 1345 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

22 juli 2018 - T Dance Cruisers
22 juli 2018 - Velvet bar
23 juli 2018 - Pink Monday Red&Blue
28 juli 2018 - Sextreme
28 juli 2018 - Twinxx
04 augustus 2018 - Female Fever
09 augustus 2018 - Holebi Party
10 augustus 2018 - Pride Bears Party
10 augustus 2018 - Pride Party Outside
10 augustus 2018 - Pride Ladies Night

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Gents homokoppel werkt samen met Levis voor Pride-collectie (afhalen of online kopen).

 

App om holebi & transfobie te melden flopt in Belgie.

 

Vlaams zanger Yves gaat voor tweede keer trouwen.

 

Homo koppel (door bekende acteur & zanger) met zoon in nieuwe Ketnet reeks.

 


Buitenlands nieuws

Twee op vijf holebi & transgender leerkrachten worden gepest.

 

Video nieuws: Niek vroeg Stijn ten huwelijk na deelname Nijmeegse Vierdaagse.

 

Politie waarschuwt voor nieuwe golf van haatmisdaden tegen holebi's & transgenders door Brexit.

 

Tweede land dit jaar dat homoseksualiteit uit strafwet haalt.

 


Showbizz nieuws

Tv reeks rond lesbische Batwoman in de maak.

 

Paris Jackson nu publiekelijk uit de kast, al ziet ze dat zelf anders.

 

Twee koppels beroemde homo papa's samen op vakantie.

 

Na felle kritiek stapt actrice op en zal ze geen transgender personage meer spelen.

 


Andere nieuws

Shockerend Verenigde Naties rapport over holebi's & transgenders.

 

Cartoon video: Trump & Poetin kussen - Is deze mini video homofobisch of grappig?

 

Trump regering wil adoptie centra laten discrimineren tegen homo's lesbiennes e.a