NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Holebi.info JAAROVERZICHT - December.

JAAROVERZICHT - DECEMBER 2006

Verdeeld in vijf onderwerpen, laatste maand op deze pagina, onderaan links naar volledig overzicht.SHOWBISS

Old-time zanger Rod Steward kuste een man voor het goede doel. Zanger Lance Bass maakte een einde aan zijn relatie met model Reichen Lehmkuhl, een week later kwam het bericht dat ze niet zonder elkaar kunnen en terug samen zijn.

In Amerika ontstond er een discussie over wel of niet uit de kast komen als beroemde holebi, degene die al out zijn pleiten voor meer beroemde holebi's die uit de kast komen als ho le of bi. Bush & Harper verschenen naakt in een parodie op Brokeback Mountain. Britney Spears en Paris Hilton ontkenden dat ze een lesbische relatie hebben.

Elton John wordt de hoofdgast op een herdenkingsconcert voor Prinses Diana volgend jaar. Rosie O'Donnell had het aan de stok met de Chinees-Amerikaanse gemeenschap. Acteur Matt Lucas en ster uit Littel Britain huwde zijn vriendje. In Bollywood werkt men aan een nieuwe lesbische film. Zanger Elton John kwam opnieuw in het nieuws door de lancering van zijn transgender film.

De populaire lesbische serie the L Word en Showtime Networks, lieten weten dat ze weldra samen een nieuwe L Word site gaan opstarten. Zanger George Michael gaf een privé concert voor de verpleegsters die zijn moeder hadden bijgestaan. Marlon Brando, acteur uit de jaren 50 was volgens een nieuwe bron biseksueel.

De Nederlandse zanger Gordon vertelde dat hij zichzelf ziet als de Nederlandse versie van Oprah Winfrey, en wil dolgraag een soortgelijk programma maken. Actrice Simone Kleinsma, ook uit Nederland, liet weten weldra de rol van holebi-icoon Judy Garland te gaan spelen. Zanger Gordon komt opnieuw in het nieuws wanneer hij de Nederlandse radio zenders beschuldigt van homofobie omdat ze zijn liedje, dat over holebi's gaat niet willen draaien. Paul de Leeuw won een Gouden beeld. Op 13 december overleed zanger Robert Long.

Op 23 december huwde André van Duin zijn vriend Martin. Madonna liet weten een film te zullen maken over een homo-bokser. Acteur Jake Gyllenhaal en zijn zus Maggie ontsnapte in een vakantiehuisje aan een brand. De Nederlandse Jamai gaat de hoofdrol spelen in de Britse versie van Les Miserables. Acteur John Barrowman vierde zijn huwelijk. De Gouden Kooi in Nederland ging op zoek naar homo's. Acteur Johnn Depp werd genoemd om de rol van Freddie Mercury te spelen in een nieuwe film over de Queen legende. De populaire lesbische serie the L Word liet weten weldra een eigen kledinglijn te lanceren.HUWELIJK EN OUDERSCHAP

Op 1 december huwde het eerste koppel van hetzelfde geslacht in Zuid-Afrika. Later liet de Zuid-Afrikaanse Hindoe gemeenschap weten geen homohuwelijken af te zullen sluiten. En Zambia liet kort daarop weten tegen het homohuwelijk te zijn en dit nooit te zullen legaliseren. Ook de Zuid-Afrikaanse lutheriaanse kerk liet weten tegen het homohuwelijk te zijn.

In Californie deed men een herintroductie van het wetsvoorstel omtrent het homohuwelijk. In Groot-Brittannié blijken er sinds 1december vorig jaar ruim 15.000 huwelijken tussen koppels van het gelijke geslacht afgesloten te zijn. In Zweden liet de grootste protestantse kerk weten dat ze ook homohuwelijken zullen gaan inzegenen.

In Canada liet de nieuwe liberale leider Stephan Dion weten tegen de herroeping van het homohuwelijk te zijn. Later wezen wetgevers de heroverweging van het homohuwelijk af. In India huwde met toestemming van de familie een lesbisch koppel, het huwelijk is niet legaal.

De Italiaanse stad Padua gaf holebi's familieregistratierecht, en dit zeer tegen de zin van het Vaticaan. Later riep de Italiaanse senaat Prodi op om werk te maken van legale partnerregistraties voor koppels van hetzelfde geslacht. Een week later kondigde Prodi aan er werk van te zullen maken. In Nederland blijkt het homohuwelijk en partnerregistraties erg populair te zijn.

De Amerikaanse staat New Jersey keurde partnerregistraties goed voor koppels van het gelijke geslacht. In Massachusetts, de enige Amerikaanse staat die het homohuwelijk legaliseerde, proberen conservatieven en homofoben al een tijdje om de klok terug te draaien, ze vervolgden een honderdtal staatswetgevers omdat die hun voorstel zouden willen seponeren. In Peru trouwde het eerste koppel van het gelijke geslacht, het ging om een homo-koppel, het huwelijk is niet erkend in het land.

In Ierland keurde het hoogste gerechtshof een vraag tot erkenning van een lesbisch huwelijk, afgesloten in Canada af. Een dag later diende de Ierse labour partij een voorstel tot legale partnerregistraties in. Uit onderzoek bleek dat de Fransen achter het homohuwelijk staan. Mexico keurde het homohuwelijk af. In Engeland was een hond het bruidsmeisje op het 680ste holebi-huwelijk. En in Australié verwierp de federale overheid partrerregistraties.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Europese landen erg verdeeld zijn omtrent het homohuwelijk.

In het Amerikaanse Baltimore lieten psychologen en sociaal werkers van kinderwelzijn weten dat er geen bezwaren zijn omtrent koppels van hetzelfde geslacht die kinderen opvoeden. In de UK zette men de deuren open naar homo en lesbisch ouderschap. In Amerika is er ondanks weinige gelijke rechten een babyboom onder lesbische ouders. Modeontwerper Stefano Gabbana liet weten dat hij tegen homo en lesbisch ouderschap is, hij zei dit na een eigen mislukte poging met een draagmoeder. China stelde verbod in voor buitenlandse adopties door koppels van hetzelfde geslacht. Een Zweedse rechtbank weigerde lesbisch ouderschap.HOMOFOBIE

In India blijkt dat het verbod op homoseksualiteit er voor zorgt dat er een stijging is op het vlak van Hiv-besmettingen. In Zweden liet men weten de opheffing omtrent het homobloed verbod nog één jaartje uit te stellen. In Irak vreesde men voor het leven van tien ontvoerde homo's. In Nederland werden kinderen geweigerd op een striptentoonstelling omdat er homo-stripverhalen aanwezig waren.

Een studiegroep uit Irak en het Servicemembers Legal Defense Network riepen op tot een einde van de Don't ask, Don't tell wet, die holebi's verbied in het Amerikaanse leger, wanneer het uit komt worden ze ontslagen.

De Amerikaanse columnist Jim Rutz beweerde dat je van soja homoseksueel wordt, en raadde ouders af hun kinderen dit gezonde voedsel niet meer te geven.

De Nederlandse christen Unie liet weten dat ze de klok willen terug draaien omtrent holebi rechten. In het Amerikaanse Arizona werd een homo-koppel in elkaar geklopt omdat ze hand in hand over straat liepen. De paus viel opnieuw het homohuwelijk aan. In Iran zijn honderden holebi's op de vlucht voor het toenemende geweld.

In het Italiaanse parlement ontstond er een rel, nadat twee politici een lesbisch poppen koppeltje had geplaatst in de kerststal van het parlement. Spaanse holebi's zullen een schadevergoeding krijgen voor mishandelingen en discriminatie tijdens het Franco regime.

In Amerika blijft de homofobe priesterclan van Fred Phelps betogen op militaire begrafenissen. In de UK blijkt er nog veel homofobie te bestaan op school. De Amerikaanse winkelketen Wal-Mart werd opnieuw aangevallen wegens holebi-vriendelijkheid.

Saddam Hussein is niet meer, zijn dood betekend geen eind van het geweld, ook niet tegenover holebi's.ALLERLEI

Op 1 december WereldAidsdag liet Blair weten verder de strijd tegen Aids te zullen steunen. President Bush kreeg een slecht rapport inzake de strijd tegen Aids.

Uit onderzoek blijkt men al 25 jaar voor niets testen op dieren doet in de strijd om Aids, en wil men dat men stopt met deze nutteloze testen, want het is gebleken dat er in die 25 jaar nog nooit resultaten zijn geboekt, en alle bekomen resultaten, inclusief de vondsten van medicatie zijn verkregen door alternatieve testmethodes, en dus zonder dieren.

De Nederlandse Gereformeerde kerk deed een opmerkelijk verzoek, het vroeg om een pastorale handleiding omtrent holebi's. Amerikaanse conservatieve joden lieten weten holebi's te verwelkomen, maar proberen ze wel te bekeren tot hetero's. In Groot-Brittannié werd een christelijke groep genomineerd wegens holebi-vriendelijkheid, een uitzonderlijk gegeven in de religieuze wereld.

Uit een Brits onderzoek blijkt dat 50% van de homo jongeren seks heeft voor de leeftijd van 16 jaar. Uit een ander Brits onderzoek blijkt dat er steeds meer alleenstaande holebi's, en koppels van het gelijke geslacht een huis kopen. En uit nog een ander Brits onderzoek blijkt dat partnergeweld bij holebi koppels een zeer groot taboe is.

In het Amerikaanse Oakland zijn psychiaters en mensenrechten advocaten van mening dat kinderen die niet voldoen aan de gender normen eerder gesteund moeten worden ipv gecorrigeerd.

Noorwegen diende de seksuele oriëntatie en gender identiteitsverklaring in bij de United Nations.

Op 12 december ondertekenden 54 landen een resolutie van de Verenigde Naties, die gaat over het verbod op discriminatie op basis van seksuele geaardheid. Op 13 december kregen drie holebi organisaties bij de Verenigde Naties de consultatieve status, ze zijn hiermee de eerste holebi belangen organisaties binnen de 3000 non-gouvernementele organisaties die binnen de VN een stem hebben.

In Zuid-Australie introduceerde de politie holebi verbindingsofficieren. In Amerika won het lesbische manga web stripfiguurtje Yu+Me een prijs. De Faroer eilanden verbieden discriminatie op basis van seksuele geaardheid. In Amerika blijken vele holebi en transgender jongeren dakloos.

Volgens een Canadese studie zijn tweehandigen eerder biseksueel. Rotterdam kreeg de lantaarnprijs voor gemeente met het beste holebi-beleid van Nederland. Duitse voetballers blijken angstvallig in de kast te zitten. In New York is een onderzoek van start gegaan dat gaat kijken hoeveel alcohol holebi's gebruiken. In Amerika werd de eerste denktank rond homofobie in de sportwereld opgericht.

In Papoea Nieuw Guinea leeft een stam die rituele homoseks gebruiken als geboortebeperking, jongen geslachtsrijp wordt partner van oudere man, na acht jaar mag hij zelf een jongen nemen en daarna mag hij met een vrouw.

In Californie werd voormalig president Ford geëerd voor steun holebi-rechten, hij was enige president die zich ooit aansloot bij een holebi rechtenorganisatie, stierf eind van de maand.

Uit onderzoek in Californie blijkt dat holebi's niet openlijk zijn over hun geaardheid tegen de huisdokter. In Canada lanceerde een holebi telefoonlijn een campagne met een pak melk en daarop 10% homo. Amerikaanse wetenschappers zijn bezig met experimenten waarbij ze homo-schapen hetero willen maken, holebi's bang dat dit later ook met mensen zal gebeuren.

holebi info

Dit bericht is gepost op 03 January, 2007 en 2417 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 


Buitenlands nieuws

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 


Showbizz & Sport

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.