Je leest:

Holebi.info JAAROVERZICHT - December.

JAAROVERZICHT - DECEMBER 2006

Verdeeld in vijf onderwerpen, laatste maand op deze pagina, onderaan links naar volledig overzicht.SHOWBISS

Old-time zanger Rod Steward kuste een man voor het goede doel. Zanger Lance Bass maakte een einde aan zijn relatie met model Reichen Lehmkuhl, een week later kwam het bericht dat ze niet zonder elkaar kunnen en terug samen zijn.

In Amerika ontstond er een discussie over wel of niet uit de kast komen als beroemde holebi, degene die al out zijn pleiten voor meer beroemde holebi's die uit de kast komen als ho le of bi. Bush & Harper verschenen naakt in een parodie op Brokeback Mountain. Britney Spears en Paris Hilton ontkenden dat ze een lesbische relatie hebben.

Elton John wordt de hoofdgast op een herdenkingsconcert voor Prinses Diana volgend jaar. Rosie O'Donnell had het aan de stok met de Chinees-Amerikaanse gemeenschap. Acteur Matt Lucas en ster uit Littel Britain huwde zijn vriendje. In Bollywood werkt men aan een nieuwe lesbische film. Zanger Elton John kwam opnieuw in het nieuws door de lancering van zijn transgender film.

De populaire lesbische serie the L Word en Showtime Networks, lieten weten dat ze weldra samen een nieuwe L Word site gaan opstarten. Zanger George Michael gaf een privť concert voor de verpleegsters die zijn moeder hadden bijgestaan. Marlon Brando, acteur uit de jaren 50 was volgens een nieuwe bron biseksueel.

De Nederlandse zanger Gordon vertelde dat hij zichzelf ziet als de Nederlandse versie van Oprah Winfrey, en wil dolgraag een soortgelijk programma maken. Actrice Simone Kleinsma, ook uit Nederland, liet weten weldra de rol van holebi-icoon Judy Garland te gaan spelen. Zanger Gordon komt opnieuw in het nieuws wanneer hij de Nederlandse radio zenders beschuldigt van homofobie omdat ze zijn liedje, dat over holebi's gaat niet willen draaien. Paul de Leeuw won een Gouden beeld. Op 13 december overleed zanger Robert Long.

Op 23 december huwde Andrť van Duin zijn vriend Martin. Madonna liet weten een film te zullen maken over een homo-bokser. Acteur Jake Gyllenhaal en zijn zus Maggie ontsnapte in een vakantiehuisje aan een brand. De Nederlandse Jamai gaat de hoofdrol spelen in de Britse versie van Les Miserables. Acteur John Barrowman vierde zijn huwelijk. De Gouden Kooi in Nederland ging op zoek naar homo's. Acteur Johnn Depp werd genoemd om de rol van Freddie Mercury te spelen in een nieuwe film over de Queen legende. De populaire lesbische serie the L Word liet weten weldra een eigen kledinglijn te lanceren.HUWELIJK EN OUDERSCHAP

Op 1 december huwde het eerste koppel van hetzelfde geslacht in Zuid-Afrika. Later liet de Zuid-Afrikaanse Hindoe gemeenschap weten geen homohuwelijken af te zullen sluiten. En Zambia liet kort daarop weten tegen het homohuwelijk te zijn en dit nooit te zullen legaliseren. Ook de Zuid-Afrikaanse lutheriaanse kerk liet weten tegen het homohuwelijk te zijn.

In Californie deed men een herintroductie van het wetsvoorstel omtrent het homohuwelijk. In Groot-BrittanniŽ blijken er sinds 1december vorig jaar ruim 15.000 huwelijken tussen koppels van het gelijke geslacht afgesloten te zijn. In Zweden liet de grootste protestantse kerk weten dat ze ook homohuwelijken zullen gaan inzegenen.

In Canada liet de nieuwe liberale leider Stephan Dion weten tegen de herroeping van het homohuwelijk te zijn. Later wezen wetgevers de heroverweging van het homohuwelijk af. In India huwde met toestemming van de familie een lesbisch koppel, het huwelijk is niet legaal.

De Italiaanse stad Padua gaf holebi's familieregistratierecht, en dit zeer tegen de zin van het Vaticaan. Later riep de Italiaanse senaat Prodi op om werk te maken van legale partnerregistraties voor koppels van hetzelfde geslacht. Een week later kondigde Prodi aan er werk van te zullen maken. In Nederland blijkt het homohuwelijk en partnerregistraties erg populair te zijn.

De Amerikaanse staat New Jersey keurde partnerregistraties goed voor koppels van het gelijke geslacht. In Massachusetts, de enige Amerikaanse staat die het homohuwelijk legaliseerde, proberen conservatieven en homofoben al een tijdje om de klok terug te draaien, ze vervolgden een honderdtal staatswetgevers omdat die hun voorstel zouden willen seponeren. In Peru trouwde het eerste koppel van het gelijke geslacht, het ging om een homo-koppel, het huwelijk is niet erkend in het land.

In Ierland keurde het hoogste gerechtshof een vraag tot erkenning van een lesbisch huwelijk, afgesloten in Canada af. Een dag later diende de Ierse labour partij een voorstel tot legale partnerregistraties in. Uit onderzoek bleek dat de Fransen achter het homohuwelijk staan. Mexico keurde het homohuwelijk af. In Engeland was een hond het bruidsmeisje op het 680ste holebi-huwelijk. En in AustraliŽ verwierp de federale overheid partrerregistraties.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Europese landen erg verdeeld zijn omtrent het homohuwelijk.

In het Amerikaanse Baltimore lieten psychologen en sociaal werkers van kinderwelzijn weten dat er geen bezwaren zijn omtrent koppels van hetzelfde geslacht die kinderen opvoeden. In de UK zette men de deuren open naar homo en lesbisch ouderschap. In Amerika is er ondanks weinige gelijke rechten een babyboom onder lesbische ouders. Modeontwerper Stefano Gabbana liet weten dat hij tegen homo en lesbisch ouderschap is, hij zei dit na een eigen mislukte poging met een draagmoeder. China stelde verbod in voor buitenlandse adopties door koppels van hetzelfde geslacht. Een Zweedse rechtbank weigerde lesbisch ouderschap.HOMOFOBIE

In India blijkt dat het verbod op homoseksualiteit er voor zorgt dat er een stijging is op het vlak van Hiv-besmettingen. In Zweden liet men weten de opheffing omtrent het homobloed verbod nog ťťn jaartje uit te stellen. In Irak vreesde men voor het leven van tien ontvoerde homo's. In Nederland werden kinderen geweigerd op een striptentoonstelling omdat er homo-stripverhalen aanwezig waren.

Een studiegroep uit Irak en het Servicemembers Legal Defense Network riepen op tot een einde van de Don't ask, Don't tell wet, die holebi's verbied in het Amerikaanse leger, wanneer het uit komt worden ze ontslagen.

De Amerikaanse columnist Jim Rutz beweerde dat je van soja homoseksueel wordt, en raadde ouders af hun kinderen dit gezonde voedsel niet meer te geven.

De Nederlandse Christen Unie liet weten dat ze de klok willen terug draaien omtrent holebi rechten. In het Amerikaanse Arizona werd een homo-koppel in elkaar geklopt omdat ze hand in hand over straat liepen. De paus viel opnieuw het homohuwelijk aan. In Iran zijn honderden holebi's op de vlucht voor het toenemende geweld.

In het Italiaanse parlement ontstond er een rel, nadat twee politici een lesbisch poppen koppeltje had geplaatst in de kerststal van het parlement. Spaanse holebi's zullen een schadevergoeding krijgen voor mishandelingen en discriminatie tijdens het Franco regime.

In Amerika blijft de homofobe priesterclan van Fred Phelps betogen op militaire begrafenissen. In de UK blijkt er nog veel homofobie te bestaan op school. De Amerikaanse winkelketen Wal-Mart werd opnieuw aangevallen wegens holebi-vriendelijkheid.

Saddam Hussein is niet meer, zijn dood betekend geen eind van het geweld, ook niet tegenover holebi's.ALLERLEI

Op 1 december WereldAidsdag liet Blair weten verder de strijd tegen Aids te zullen steunen. President Bush kreeg een slecht rapport inzake de strijd tegen Aids.

Uit onderzoek blijkt men al 25 jaar voor niets testen op dieren doet in de strijd om Aids, en wil men dat men stopt met deze nutteloze testen, want het is gebleken dat er in die 25 jaar nog nooit resultaten zijn geboekt, en alle bekomen resultaten, inclusief de vondsten van medicatie zijn verkregen door alternatieve testmethodes, en dus zonder dieren.

De Nederlandse Gereformeerde kerk deed een opmerkelijk verzoek, het vroeg om een pastorale handleiding omtrent holebi's. Amerikaanse conservatieve joden lieten weten holebi's te verwelkomen, maar proberen ze wel te bekeren tot hetero's. In Groot-BrittanniŽ werd een Christelijke groep genomineerd wegens holebi-vriendelijkheid, een uitzonderlijk gegeven in de religieuze wereld.

Uit een Brits onderzoek blijkt dat 50% van de homo jongeren seks heeft voor de leeftijd van 16 jaar. Uit een ander Brits onderzoek blijkt dat er steeds meer alleenstaande holebi's, en koppels van het gelijke geslacht een huis kopen. En uit nog een ander Brits onderzoek blijkt dat partnergeweld bij holebi koppels een zeer groot taboe is.

In het Amerikaanse Oakland zijn psychiaters en mensenrechten advocaten van mening dat kinderen die niet voldoen aan de gender normen eerder gesteund moeten worden ipv gecorrigeerd.

Noorwegen diende de seksuele oriŽntatie en gender identiteitsverklaring in bij de United Nations.

Op 12 december ondertekenden 54 landen een resolutie van de Verenigde Naties, die gaat over het verbod op discriminatie op basis van seksuele geaardheid. Op 13 december kregen drie holebi organisaties bij de Verenigde Naties de consultatieve status, ze zijn hiermee de eerste holebi belangen organisaties binnen de 3000 non-gouvermentele organisaties die binnen de VN een stem hebben.

In Zuid-Australie introduceerde de politie holebi verbindingsofficieren. In Amerika won het lesbische manga web stripfiguurtje Yu+Me een prijs. De Faroer eilanden verbieden discriminatie op basis van seksuele geaardheid. In Amerika blijken vele holebi en transgender jongeren dakloos.

Volgens een Canadese studie zijn tweehandigen eerder biseksueel. Rotterdam kreeg de lantaarnprijs voor gemeente met het beste holebi-beleid van Nederland. Duitse voetballers blijken angstvallig in de kast te zitten. In New York is een onderzoek van start gegaan dat gaat kijken hoeveel alcohol holebi's gebruiken. In Amerika werd de eerste denktank rond homofobie in de sportwereld opgericht.

In Papoea Nieuw Guinea leeft een stam die rituele homoseks gebruiken als geboortebeperking, jongen geslachtsrijp wordt partner van oudere man, na acht jaar mag hij zelf een jongen nemen en daarna mag hij met een vrouw.

In Californie werd voormalig president Ford geŽerd voor steun holebi-rechten, hij was enige president die zich ooit aansloot bij een holebi rechtenorganisatie, stierf eind van de maand.

Uit onderzoek in Californie blijkt dat holebi's niet openlijk zijn over hun geaardheid tegen de huisdokter. In Canada lanceerde een holebi telefoonlijn een campagne met een pak melk en daarop 10% homo. Amerikaanse wetenschappers zijn bezig met experimenten waarbij ze homo-schapen hetero willen maken, holebi's bang dat dit later ook met mensen zal gebeuren.

VOLLEDIG HOLEBI INFO NIEUWS JAAROVERZICHT 2006
Klik om te lezen:

Binnenlands nieuws

Showbizz

Het Homo-huwelijk + homo en lesbisch ouderschap

Allerlei

Homofobie

Dit bericht is gepost op 03 January, 2007 en 2384 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskee√ęn pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 

Belgische film met transgender thema wint acht Ensors.

 

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 

Karolien Debecker & Wanne Synnave over waarom nog zoveel zelfmoorden & gedachten onder Vlaamse holebi's & transgenders + video.

 

Vlaamse campagne: websites zelfmoord preventie & hulp verlening holebi's & transgenders, ook voor ouders & professionals.

 


Buitenlands nieuws

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 


Showbizz nieuws

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.

 

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.