Je leest:

Aanvaarding van holebi's & transgenders gaat achteruit in Nederland.


Nederland staat bekend als een tolerant land voor holebi's en transgenders, maar is dat ook écht zo? Op papier hebben homo's lesbiennes biseksuelen en transgenders meer gelijke rechten dan ooit, maar in de praktijk ik daar vaak weinig van te merken. Dat zegt Wouter Neerings, oud voorzitter van de holebi & transgender federatie het COC, die tevens ook betrokken is bij de organisatie van de Amsterdamse Gay Pride.

Neerings zegt dat de wettelijke acceptatie van holebi's en transgenders niet automatisch leidt tot sociale aanvaarding. Bewijs daarvan zijn de berichten over aanvallen op holebi's. Zo werden er eerder dit jaar in Arnhem twee homo's aangevallen met een betonschaar, werden lesbiennes uit Rotterdam slachtoffer van minderjarigen, werden homo's uit Utrecht bekogeld met stenen door minderjarigen, en werden in Coevorden twee homo's aangevallen. Daarnaast werden er nog tal van daders veroordeeld wegens het afpersen van mannen op homo ontmoetingsplaatsen. Het topje van de ijsberg? Want niet elk geval van geweld tegen holebi's of transgenders haalt de media.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat 1 op de 5 Nederlandse holebi's en transgenders in aanraking komt met geweld, maar dat leidt vaak niet tot aangifte uit angst voor de daders, of omdat men vreest dat het niet tot een veroordeling zal komen, of omdat men denkt dat daders er toch vanaf zullen komen met een lichte straf. Ook werd al aangetoond dat intimidatie en in aanraking komen met geweld leidt tot ziektes zoals een burn-out, depressie en zelfs zelfmoord neigingen. "Je ziet een verharding in de samenleving, tegenwoordig kunnen we alles spuien. Maar ook orthodoxe religieuzen maken het ons niet gemakkelijker." Volgens Neerings voelen zij zich mogelijk in het nauw gedreven.

"We moeten ons heel goed realiseren dat ze tot minderheden in de samenleving blijven behoren en daar moeten we nuchter over blijven”, zegt Pieter Moens van de Vereniging Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS). "De minderheden zoals homo's en lesbiennes mogen blij zijn met wat is bereikt, maar wat is het eindpunt?” Moens adviseerde in 2014 de gereformeerde scholen in het land hoe om te gaan met homoseksualiteit. “Relaties en dat soort dingen zijn bij ons op de middelbare school nog niet aan de orde, want dat speelt pas op latere leeftijd. We hebben ook een duidelijke Bijbelse lijn, die houdt in dat de relatie is voorbehouden aan een jongen en een meisje. De jongeren en de ouders delen dat ook en dat is mooi. De sociale veiligheid om dit alles bespreekbaar te maken, is bij ons het speerpunt en dat staat op de eerste plek.”

Neerings zegt te schrikken van het feit dat er op gereformeerde middelbare scholen geen koppels te vinden zijn die niet heteroseksueel zijn. "8 op 10 van alle mensen hebben holebi transgender gevoelens, dus maak ik mij grote zorgen over de veiligheid op de school van Meneer Moens." Volgens het Nederlandse Sociaal Cultureel Planbureau is de aanvaarding van holebi's en transgenders niet minder dan voorheen. Dat stelt men omdat men naar eigen zeggen in cijfers ziet dat de bevolking juist steeds positiever denkt over homoseksualiteit. Maar men geeft wel toe dat de veiligheidservaring van holebi's en transgenders achteruit gaat, en dat holebi's vaker het slachtoffer zijn van geweld dan hetero's. Het in de media en eigen gemeenschap veel aandacht schenken aan incidenten werkt volgens het bureau ook het onveiligheidsgevoel in de hand.
LEES OOK
LICHTE STRAFFEN VOOR MINDERJARIGE & VOLWASSENE DIE HOMO'S AFPERSTE
LESBISCH KOPPEL UIT NEDERLAND AANGEVALLEN DOOR TWEE JONGEREN
3 HOMO'S BEKOGELT MET STENEN DOOR JONGENS VAN 14 EN 15 IN NEDERLAND
MAN + MAN HAND IN HAND DAT DOE JE BETER NIET IN NEDERLAND + VIDEO
HOMO KOPPEL AANGEVALLEN MET BETONSCHAAR IN NEDERLAND
HOMO EN VRIEND SLACHTOFFER VAN HOMOFOOB IN NEDERLAND

Bron: nporadio1.nl en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 August, 2017 en 1263 keer gelezen.Adverteren op holebi.info, meer info klik hier


Holebi Gids

Uitgaan

25 augustus 2017 - Rebel
25 augustus 2017 - Boots Club
26 augustus 2017 - Sextreme
26 augustus 2017 - Obscura
01 september 2017 - La Demence Wild
01 september 2017 - Boots Club
02 september 2017 - Hanky Code Glow Edition
02 september 2017 - Think Alpha Party
03 september 2017 - Studio54
09 september 2017 - Woodpop

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Holebi zijn is normaal, gedraag je dan ook normaal, aldus Koen Crucke.

 

Nieuw te Antwerpen: Trotse ouders van holebi's (soortgelijk in Oost-Vlaanderen en Limburg).

 

Brussel heeft last van holebi- en transfobe haatpredikers + video.

 

Verslag 10de editie Antwerp Pride parade + 2 video's.

 


Buitenlands nieuws

Britse homo in Barcelona, voor tweede keer vlak bij terroristische aanslag.

 

Aanslag Barcelona op hoogtepunt van homo festival.

 

Lesbisch koppel gaat in 24 landen trouwen.

 

De Nederlandse Gaykrant is terug.

 

Russische holebi's maken zich zorgen om opgepakte lesbische activiste.

 


Showbizz nieuws

63-jarige Britse presentator komiek en acteur gehuwd met vriend.

 

Beroemde holebi's & hetero's pro homohuwelijk + alle info rond homohuwelijk in Australie.

 

Coming out biseksuele zanger zorgde voor tal van negatieve reacties.

 

20-jarige Amerikaanse Emo-rapper uit de kast + video.

 


Andere nieuws

Multimiljonair schenkt miljoenen aan holebi's en transgenders.

 

Spaanse politie bevrijdde 20 transgenders uit prostitutie netwerk.

 

Een Britse kerk claimt holebi's te genezen door uithongering + video.

 

OECD lijst holebi & trans vriendelijke landen, Belgie op 13de plaats.