Je leest:

Verhuis van Sarah Bettens met vrouw en kinderen toont leven in de VS.


Na een kwarteeuw K's Choice en met een kroostrijk gezin in de VS is het leven van Sarah Bettens, 44, helemaal veranderd. Nog niet zo lang geleden is ze in de VS verhuisd van Johnson City (Tennessee) naar Palm Dessert in het Zuiden van Californie: een wereld van verschil.

"Ik kan eindelijk weer hand in hand met mijn vrouw op straat lopen." De plek waar Sarah en haar gezin nu wonen is heel anders dan waar ze eerst woonden. "De stad waar we nu wonen ligt midden in de woestijn, omringd door bergen en er staan overal palmbomen, bovendien is het maar twee uur rijden van Los Angeles. We woonden vijftien jaar in Johnson City. De papa van Justin en Taylor, de biologische kinderen van mijn vrouw Steph, woonde daar ook. Ze zijn nu negentien en 21 jaar oud en studeren allebei aan de universiteit. Nu is het niet meer nodig dat wij daar wonen en konden we verhuizen naar de westkust. De familie van Steph woont daar en we voelen ons allebei toch meer westkust mensen.

Als lesbisch koppel met twee blanke tieners en twee geadopteerde zwarte peuters (dochter Charlie en zoon Jett, respectievelijk nu zes en vijf) waren het geen eenvoudige tijden voor Sarah en haar vrouw in Johnson City. "Voor Steph was het nog iets lastiger dan voor mij. Ik ben van jongsaf gewoon een buitenbeentje te zijn. Johnson City is ontzettend conservatief en oer katholiek, daar waren wij een vreemde eend in de bijt. Nu hebben we een bocht van 180 graden gemaakt. De belangrijkste reden dat we verhuisden is omdat het voor Charlie en Jett beter is om hier op te groeien. In Californie is de bevolking ten eerste veel diverser, ook al zijn de hispanics talrijker dan de zwarten.

En voor onze kinderen kwam er ook nog eens bij dat hun ouders allebei vrouwen zijn en we in een stad woonden waar men redelijk racistisch en anti homo is. Op termijn zouden daar serieus problemen van gekomen zijn. Het zijn vooral Justin en Taylor die ons overtuigden om te verhuizen. Jullie moeten weg zeiden ze, als blanke populaire kinderen hebben ze zelf nooit problemen gehad. Taylor zit nu op de universiteit van South Carolina en ze vertelde dat het daar qua racisme nog erger is dan in Johnson City. "Je mag Charlie en Jett hier nooit naar school laten gaan, want de segregatie is hier nog altijd zo erg, zo zitten zwarten en blanken er gescheiden op kot en zo. In Californie hebben de mensen veel minder vooroordelen en is er veel meer openheid. We gaan dus nooit meer terug naar Tennessee. Als Steph en ik daar hand in hand liepen beschouwden men dat daar als provocatie. In Palm Dessert zijn twee vrouwen of twee mannen die hand in hand lopen heel gewoon. Ons gaan inschrijven was slechts een formaliteit, terwijl ze daar destijds in Johnson City toch wel redelijk moeilijk over deden.

Op de vraag of de situatie sinds Trump president is veranderd is? Antwoordde Sarah: Ja, en het zal er niet op beteren. Ik dacht dat hij niet verkozen zou worden, maar weet je, ik wil ook niet meedoen aan de massahysterie, ondanks alles probeer ik er toch ook iets positiefs in te zien. Maar toen ik dacht dat het wel zou meevallen omdat hij zich misschien met intelligente mensen zou omringen besefte ik dat het helaas niet beter wordt. Maar het is dan weer wel hoopvol dat er een grote verzetsbeweging in de VS op gang is gekomen. Er zijn blijkbaar veel mensen die bekommerd zijn om de toekomst van Amerika. Misschien was er een idioot als Trump nodig om al die mensen te mobiliseren en te verenigen rond thema's als vrouwenrechten, het klimaat, zwarten, moslims homo's enz.. Je hebt nu vrouwen die eerst conservatief waren en nu opkomen voor homo rechten, dat is toch geweldig.

Sarah is samen met haar vrouw en kinderen erg gelukkig in hun nieuwe woonplaats. Of ze een strenge mama is? "Ik ben relatief streng, denk ik. Mijn kinderen moeten me geen twee keer iets vragen in de hoop dat ik dan zal toegeven. Als het nee is, is het nee. Ik ben ook meer de 'papa-mama'. Kietelen, worstelen, op bed smijten... Dat soort dingen doe ik wel vaker met ze dan mijn vrouw. Verder is Sarah druk bezig, met twee duetten is ze terug van weg geweest. Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van K's Choice coverde ze de klassieker 'Not an Addict' met vriendin Skunk Anansie. En in het duet met Stan van Samang scoorde ze verrassend een hit met de ballade 'Little Moon Rises'. Er komt later ook nog een best album van K's Choice uit gevolgd door een tournee door Belgie Nederland en Frankrijk.

LEES OOK
SARAH BETTENS OVER HAAR VROUW EN VIJF KINDEREN VANUIT DE VS (2013)
Méér showbizz nieuws => Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 May, 2017 en 2117 keer gelezen.Adverteren op holebi.info, meer info klik hier


Holebi Gids

Uitgaan

20 augustus 2017 - After Macho
25 augustus 2017 - Rebel
25 augustus 2017 - Boots Club
26 augustus 2017 - Sextreme
26 augustus 2017 - Obscura
01 september 2017 - La Demence Wild
01 september 2017 - Boots Club
02 september 2017 - Hanky Code Glow Edition
02 september 2017 - Think Alpha Party
03 september 2017 - Studio54

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Holebi zijn is normaal, gedraag je dan ook normaal, aldus Koen Crucke.

 

Nieuw te Antwerpen: Trotse ouders van holebi's (soortgelijk in Oost-Vlaanderen en Limburg).

 

Brussel heeft last van holebi- en transfobe haatpredikers + video.

 

Verslag 10de editie Antwerp Pride parade + 2 video's.

 

Vlaamse overheid opende al 120 genderneutrale toiletten

 


Buitenlands nieuws

Britse homo in Barcelona, voor tweede keer vlak bij terroristische aanslag.

 

Aanslag Barcelona op hoogtepunt van homo festival.

 

Lesbisch koppel gaat in 24 landen trouwen.

 

De Nederlandse Gaykrant is terug.

 

Russische holebi's maken zich zorgen om opgepakte lesbische activiste.

 


Showbizz nieuws

Beroemde holebi's & hetero's pro homohuwelijk in Australie.

 

Coming out biseksuele zanger zorgde voor tal van negatieve reacties.

 

20-jarige Amerikaanse Emo-rapper uit de kast + video.

 

Beroemde lesbiennes spelen lesbisch koppel met kids in Disney serie + video.

 


Andere nieuws

Multimiljonair schenkt miljoenen aan holebi's en transgenders.

 

Spaanse politie bevrijdde 20 transgenders uit prostitutie netwerk.

 

Een Britse kerk claimt holebi's te genezen door uithongering + video.

 

OECD lijst holebi & trans vriendelijke landen, Belgie op 13de plaats.