Honderden holebi's opgesloten, maar toch bestaan ze niet in Tsjetsjenie.Als homo of lesbienne kan je maar beter niet in Tsjetsjenië wonen. Recent werden er ruim honderd mensen opgepakt en meteen opgesloten in de cel, enkel en alleen omdat ze homo of lesbisch zijn. Bij de grootschalige arrestatie kwamen drie mensen om het leven.

Volgens Ramzan Kadyrov, woordvoerder van president Kadyrov, die tevens lid is van de mensenrechtenraad, verspreidt de krant niets dan leugens, die er enkel op gericht is om Tsjetsjenië zwart te maken. "Het kan onmogelijk de waarheid zijn, want je kan mensen die niet bestaan in onze republiek, niet opsluiten of onderdrukken. En als zulke mensen wel bestaan, dan hoeft niemand zich zorgen te maken omdat hun families hen dan naar een plek sturen van waar ze nooit terug komen."

Verder zegt Kadyrov dat als homo's dan toch zouden bestaan in Tsjetsjenië, je ze zonder probleem mag opsluiten of doden. Dat is volgens haar noodzakelijk want homoseksualiteit is erger dan oorlog. Verder zei Kadyrov ook nog dat de mensenrechtenraad nog nooit een klacht had gekregen over het opsluiten van homo's of geweld tegen holebi's, en mocht dat toch ooit gebeuren, men dit gewoon zal negeren omdat homoseksualiteit iets is waar tegen je uit alle macht moet strijden om het te bestrijden.

Tsjetsjenië is een republiek van Rusland en is grotendeels verdeeld na jaren van verwoestende oorlogen. Maar over een ding zijn ze het wel eens in het overwegend islamitische Tsjetsjenië: homoseksualiteit is taboe, moet worden doodgezwegen en als het voorkomt moet het worden bestreden. Het Russian LGBT Network betreurt de uitspraken van Kadyrov en zet zich sinds geruime tijd, met gevaar van het eigen leven in voor holebi's in Tsjetsjenië, onder andere door het aanbieden van veilige geheime opvang plaatsen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 April, 2017 en 2905 keer gelezen.Reageer op dit bericht: