Je leest:

GLAAD lanceert Trump Accountability Project.GLAAD ( Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) lanceerde zopas het Trump Accountability Project (TAP), een project bedoeld om er voor te zorgen dat de Trump administratie de rechten van holebi's en transgenders zal behouden in de Verenigde Staten, en bedoeld om nieuws brengers enkel nog juiste informatie te laten brengen over haatuitspraken, haatmisdaden en discriminatie in al zijn vormen.

De organisatie lanceerde de bron voor journalisten, redacteuren, producers, en ander nieuws makers die berichten over het Trump bestuur, met als doel de anti holebi en anti transgender verklaringen en acties van Trump en zijn medewerkers te catalogiseren. De bron zal ook andere vormen van discriminatie catalogiseren afkomstig uit het Trump kamp.

Glaad president en CEO Sarah Kate Ellis zegt: Sinds bekend is dat Trump de nieuwe Amerikaanse president wordt, zien we een ongekende hoeveelheid aan desinformatie en flagrante leugens verschijnen in de nationale media. Deze ongebreidelde desinformatie, vaak afgekondigd door Trump en zijn aanhang, draagt vaak bij tot een klimaat van vijandigheid en haat en brengt verschillende gemeenschappen in gevaar. Het Trump Accountability Project zal een schijnwerper op de waarheid laten schijnen betreffende haat boodschappen van personen binnen het Trump kamp. Het TAP zal naast journalisten ook gewone mensen naar de Trump administratie laten kijken en hen verantwoordelijk houden voor hun woorden en daden," aldus Ellis die verder zegt:

"Het TAP zal ook dienen ter herinnering dat velen in de nieuwe regering zich schaamteloos hebben geschaard achter het strijden tegen wettelijke beschermingen van holebi's en transgenders en andere gemeenschappen met als doel deze te ontmantelen. Het doel is vooral ook, dat er alleen nog juiste informatie wordt verstrekt, want al te vaak hebben journalisten met een deadline geen tijd om hun bronnen op waarheid te controleren, en zijn ze niet op de hoogte van de holebi en transgender geschiedenis en de reeds verworven rechten. Het TAP project zal kritische informatie in de handen leggen van redacties, redacteurs, hosts, verslaggevers en anderen, zodat zij beter kunnen rapporteren over hatelijke acties en uitspraken van degene die ze proberen te bedekken. Hieronder meer info over GLAAD waardoor het TAP project meteen nog duidelijker wordt.

EXTRA
De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation of GLAAD is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo's, bi's en transgenders in de media als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden. GLAAD is opgericht in 1985 in New York om te protesteren tegen de wijze waarop de New York Post in die tijd verslag deed van de aids-epidemie. Het werkterrein verlegde zich al snel naar Los Angeles: het hart van de Amerikaanse film- en televisie-industrie. GLAAD wist onder andere de aandacht van het Amerikaanse en internationale publiek te richten op de door homohaat gemotiveerde moorden op Matthew Shepard en Brandon Teena (wiens levensverhaal onderwerp is van de film Boys Don't Cry). Ook sprak GLAAD zijn verontwaardiging uit over de antihomoteksten van Eminem en gaf het bekendheid aan de openlijk homoseksuele slachtoffers en hulpverleners van de terroristische aanslagen op 11 september 2001.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 December, 2016 en 1602 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

21 juni 2019 - 50 Plus LGTB Party
21 juni 2019 - This is us Sing Out Live
21 juni 2019 - Boots Club
21 juni 2019 - 5 Years HIM
28 juni 2019 - Fever Friday
29 juni 2019 - Boots Club
29 juni 2019 - Sinful Saturday
29 juni 2019 - Le Zoo
29 juni 2019 - Think! Party
05 juli 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Nieuwe homobar waar iedereen welkom is in Kortrijk.

 

VRT-journalist en vriend verloofd.

 

Het Vlaams Belang en holebi's, verleden en heden smelten samen.

 

Antwerps fotograaf zet holebi's transgenders en anderen voor de lens.

 

Nieuw boek: Het Transgender Boek (Leven als transgender in Vlaanderen & Nederland).

 

Vlaamse (reclame) campagne rond gender, holebi & trans + video

 


Buitenlands nieuws

Ambassades wereldwijd gaan met Regenboogvlag in tegen Trump's verbod.

 

Mooie reactie van kunstenaar op homfobe graffiti in Roemenie.

 

47ste plaats ter wereld waar homo's & lesbiennes kunnen trouwen is een feit.

 

Amerikaanse stad viert liefde tussen twee mannetjes flamingo's vernoemd naar homo beroemdheden.

 

Hetero man toont support met holebi & trans gemeenschap met auto sticker.

 

Derde land dat homoseksualiteit uit de strafwet haalt dit jaar + lijstje.

 


Showbizz nieuws

Voor het eerst lesbisch koppeltje in Tekenfilmserie My Little Pony.

 

Anti holebi & transgender wet verworpen met hulp van zanger Ricky Martin.

 

Eerste televisie interview met Sam Bettens na coming out, ook hier integraal te bekijken.

 

Britse transgender journaliste & activiste nieuwe gezicht van Pantene.