Je leest:

Belg Holebi Trans Filmfestival: Beste holebi kortfilm, jong talent prijs & meer.


De film: 'Balcony' van regisseur Toby Fell-Holden (Verenigd Koninkrijk) werd door het publiek verkozen tot beste kortfilm uit een shortlist van vier genomineerden, samengesteld door een professionele jury van Holebikort, de wedstrijd voor kortfilms met een holebi- en transgenderthema dat jaarlijks georganiseerd wordt in het kader van het Holebifilmfestival ( 10 - 29 november), liep dit jaar voor de zevende maal en mocht maar liefst 158 inschrijvingen uit 37 landen ontvangen.

Beste Kortfilm
Tijdens de Openingsavond van het Holebiflmfestival gisterenavond koos het aanwezige publiek voor Balcony van Toby Fell-Holden als winnaar uit de vier kortfilms die door de professionele jury waren voorgedragen. De jury bestaande uit o.a. filmdocent Kris Mergan en regisseur Lieven Debrauwer prees de complexiteit van deze film: drie thema's worden tegelijk bespeeld: discriminatie tegenover migranten, racisme tegenover moslims en seksisme tegenover vrouwen. Toch worden bestaande clichés tegenover moslimmeisjes onderuitgehaald. Daarnaast wordt er in deze film ook voortreffelijk geacteerd. De film vertelt het verhaal van Tina. Ze is zo in de ban van het Afghaanse meisje Dana dat ze haar gevoelens op haar begint te projecteren en het faliekant afloopt. Aan deze prijs hing een bedrag van 1000 Euro vast.

De Jong Talent-prijs ter waarde van 300 Euro werd toegekend door de jury van Holebikort aan de beste studentenfilm. De jury koos voor de Belgische inzending M'scaras van David San Juan. In de film hoopt Lucas via onenightstands de ware liefde te vinden, maar komt steeds bedrogen uit. Victor beweert hierin verandering te brengen David San Juan (27) werd geboren in Madrid en studeerde journalistiek aan de Universiteit van Madrid. Door de economische crisis in Spanje, deed hem beslissen naar Brussel te verhuizen. Zijn interesse voor film deed hem echter beslissen een filmopleiding te volgen aan Ecole de Photographie et de Techniques Visuelles Agnés Varda, gevestigd aan het kanaal in Brussel. M'scaras is zijn afstudeerfilm die hij samen met zijn studiegenoten in Brussel (Sint-Gillis) heeft gedraaid. De jury loofde het sterke scenario met onverwachte plotwendingen waardoor het grappig, spannend en slim tegelijkertijd wordt. Ze prezen ook de mooi uitgewerkte personages en de interessante cameravoering.

OUTtv Publieksprijs Tijdens de maand november zond OUTtv de 11 beste kortfilms van Holebikort 2016 uit. De kijkers konden via een stemmodule hun favoriet kiezen. De OUTtv Publieksprijs voor Holebikort ter waarde van 250 Euro gaat dit jaar naar Niels Bourgonje voor zijn kortfilm Buddy. De film opent met Jeroen die wordt gevraagd door zijn ex-vriend Chris om hem bij te staan tijdens een hiv-onderzoek. Jeroen hoopt Chris weer voor zich te winnen. Niels Bourgonje (35) woont en werkt in Amsterdam en is een autodidact filmmaker. Buddy is zijn zesde kortfilm en werd onder meer ook genomineerd voor de prestigieuze Iris Prize. Naast kortfilms regisseert Niels ook commercials en corporate films voor bedrijven. Het scenario werd meegeschreven en de film geproduceerd door Edwin Goldman (33). Edwin wist al op jonge leeftijd dat hij wilde studeren aan de Filmacademie in Amsterdam. Daarna startte hij zijn eigen productiebedrijf, Goldman Films.

ALLE films die vertoond worden tijdens het Holebifilmfestival ( 10 - 29 november), kan je terug vinden in de kalender van holebi info. Daarnaast kom je dan ook nog de holebi & trans films tegen van het Pink Screens Film Festival (11 - 19 november). Klik op deze website bovenaan op het woord kalender en kies dan voor activiteiten. PS: Iedereen kan trouwens zelf activiteiten of party's toevoegen. Holebi info is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten, maar zet die wel na contact recht indien noodzakelijk.

Bron: email aan holebi info van holebifilmfestival.

Dit bericht is gepost op 11 November, 2016 en 2221 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 september 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 

Homofobe jongeren uit Genk veroordeeld van enkele maanden tot vijf jaar celstraf en geldboete.

 

Ook holebi's en transgenders kunnen slachtoffer worden van verspreiding naakt beelden en wraakporno + nuttige links

 


Buitenlands nieuws

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 

Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran.

 

Holebi en transgender kinderen zijn kinderen van God, aldus paus.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.