Marieke Vervoort kreeg onverwacht groot feest + video.Paralympisch atlete Marieke Vervoort, 37, is gisteren in Lier gehuldigd voor haar topsportcarrière. Al wist de rolstoelkampioene zelf van niks. "Ongelooflijk", zei ze.

Zaterdag werd Marieke in de bloemetjes gezet door atletiekclub AC Lyra, waar ze sinds 2011 lid is en zich voorbereidde op de grote wedstrijden. Er kwamen een erehaag, een ereronde en heel wat traantjes aan te pas. Marieke werd naar de club gelokt om prijzen uit te delen, maar in werkelijkheid werd ze in de bloemetjes gezet. Tot haar grote verbazing vormden vrienden, familie, andersvalide atleten en sympathisanten een erehaag toen ze de atletiekpiste kwam opgereden. Ze kreeg allerlei geschenken en haar in totaal vier paralympische medailles werden zelfs opnieuw rond haar nek gehangen. Nadien reed ze nog een ereronde met de andersvalide atleten.

"Ik wist dat er iets aan de gang was, maar dit had ik totaal niet verwacht. Dit feest is ongelooflijk. Ik had me geen betere club kunnen wensen dan AC Lyra", straalde Vervoort na afloop. "Ze zijn hier altijd heel warm voor mij geweest. Dat zal me altijd bijblijven." Stilzitten zal Wielemie de komende weken niet doen. "Als de ene deur dicht gaat, gaat de andere weer open. Zo ga ik binnenkort weer indoor skydiven. Dan kan ik vliegen zo vrij als een vogel." Bekijk hieronder de video rond het feestje:


LEES OOK
STAD DIEST GEEFT FEEST VOOR MARIEKE VERVOORT
MARIEKE VERVOORT WON TWEEDE PARALYMPISCHE MEDAILLE
MARIEKE VERVOORT GAF PERSCONFERENTIE OM FABELS DE WERELD UIT TE HELPEN

Bron: sporza.be en hln.be

Dit bericht is gepost op 02 October, 2016 en 2199 keer gelezen.