Ook in de VS man opgepakt die aanslag wilde plegen op holebi'sGisteren kon je bij holebi info lezen dat de Spaanse politie een man had opgepakt die er mee dreigde een aanslag te plegen op een Spaanse homoclub en daarbij ook anderen opriep hetzelfde te doen. Vandaag kom het nieuws dat ook in de Verenigde Staten een gelijkaardige man werd opgepakt.

In Florida werd Craig Jungwirth, 50, (foto) gearresteerd nadat hij op Facebook er mee dreigde een aanslag te plegen op een Amerikaanse homoclub, gewelddadiger dan die van 12 juni in de homoclub Pulse te Orlando, Florida. Jungwirth werd al een tijdje door de politie in de gaten gehouden en zondag opgepakt nadat hij zonder rijbewijs in een auto werd aangetroffen. In een pers bericht liet de politie weten dat het onderzoek nog volop aan de gang is maar dat men de bedreiging van Jungwirth wel zeer ernstig neemt maar dat er verder in het belang van het onderzoek niet kan worden gecommuniceerd over de zaak.

De advocaat van Jungwirth stelt dat zijn cliƫnt zelf homo is en zegt daarbij dat haatmisdaden vaak een daad van vooroordelen zijn tegen een persoon of groep. Het is dan ook ongewoon dat je wordt beschuldigd van een haatmisdaad tegen een groep waartoe je zelf behoort, waarbij het dan gaat om een op vooroordelen gemotiveerde misdaad, aldus de advocaat. Ondertussen blijkt dat Jungwirth al meermaals met de politie in aanraking kwam, een keer wegens het niet betalen van een rekening in een fastfood restaurant, een andere keer wegens het kort en klein slaan van een bar. Jungwirth blijft in de cel zijn proces volgt dinsdag, volgens de FBI wordt hij aangeklaagd wegens het bedreigen van personen via sociale media.
LEES OOK
SPAANSE POLITIE PAKT MAN OP DIE AANSLAG WILDE PLEGEN OP HOMO'S


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 September, 2016 en 2371 keer gelezen.