Je leest:

KTA Liedekerke meest pestvrije school van VlaanderenIn januari 2015 kon je als eerste bij holebi info lezen dat Jens van Goethem en Diego Termotte (foto rechts), eerder bekend van hun deelname aan het VTM-programma Uit de Kast, en tevens oprichters van het SPOS (Stop Pesten Op School) Project, op zoek waren naar de meest pestvrije school van Vlaanderen. Vandaag (opnieuw als eerste bij holebi info) komt het nieuws dat die school is gevonden.

Het KTA van Liedekerke heeft de wedstrijd gewonnen waarin op zoek werd gegaan naar de meest pestvrije school van Vlaanderen. Een organisatie van SPOS (Stop Pesten Op School). De school haalde het van een 30- tal andere Vlaamse scholen. De prijs wordt op vrijdag 9 september uitgereikt.

SPOS (Stop Pesten Op School) trekt al enkele jaren scholen rond om er workshops te geven rond pesten op school. De organisatie laat leerlingen inzien dat pesten een gedrag is dat absoluut niet door de beugel kan en niet hoort. Dit heeft ook al wat succes met zich meegebracht. Verschillende scholen vragen ons jaarlijks terug omdat ze er een positief resultaat zien na onze komst, aldus Diego Termote, oprichter van het project.

Vorig jaar werd de nieuwe actie op poten gezet. Er werd gezocht naar de meest pestvrije school van Vlaanderen. "We bezochten elke ingeschreven school om er onze workshop te geven en te peilen naar het pestgedrag. In tussentijd werd er contact gehouden met de school en de leerlingen zelf. In die contacten werd gevraagd naar het welzijn van de leerlingen alsook werden cijfers opgevraagd van het aantal meldingen van pestgedrag op de scholen. Na een grondige evaluatie is het KTA in Liedekerke als verdiende winnaar uit de bus gekomen. De school die in 2012 nog in het nieuws kwam nadat een van hun leerlingen zelfmoord had gepleegd na pesterijen heeft op vandaag getoond dat ze er staan als het op pesten aankomt," aldus Jens en Diego.

Op 9 september zetten we de winnende school dan ook graag in de bloemetjes voor het erkennen van hun inzet. Zowel directie, leerlingenbegeleiders, leerkrachten en leerlingen hebben er alles aan gedaan om te staan waar ze nu staan. Het uitreiken van het certificaat meest pestvrije school van Vlaanderen doen we heel bewust nu, aan het begin van het schooljaar.

Het is in de eerste weken dat de jongeren voor het eerst kennis met elkaar maken en dat de basis wordt gelegd voor de rest van het schooljaar. De eerste vriendschappen worden gemaakt en iedereen wil er bij horen. In de eerste weken van het schooljaar wordt snel duidelijk wie de populaire kids zijn en wie het met heel wat minder populariteit moet doen. Deze laatste groep loopt dan ook risico om te worden uitgesloten. Dat is iets wat we willen vermijden door er nu al, vroeg in het schooljaar, de klemtoon op te leggen dat het belangrijk is om niet te pesten.

Later op het jaar zal SPOS ook nog workshops geven in diverse scholen in Vlaanderen. Je school opgeven voor een workshop kan nog altijd via stoppesten1@gmail.com. Hieronder links naar de website en Facebookpage van SPOS:
- Website SPOS => Klik hier
- Facebook SPOS => Klik hierBron: email aan holebi info - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 September, 2016 en 2381 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Holebi's en transgenders op de vlucht, een rapport van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

 

Ook in deze West-Vlaamse gemeente komt er een regenboogzebrapad.

 

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Transgenders anno 2020 nog steeds gecriminaliseerd in 13 lidstaten van de Verenigde Naties.

 

Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.

 

Vijftigtal landen, waaronder Belgiƫ, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 


Showbizz & Sport

Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.

 

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.