Tot nu toe al record aantal openlijke holebi & trans sporters voor Olympische Spelen.De Olympische zomerspelen 2016 in Rio zullen alvast de geschiedenis in gaan als de spelen met de meeste openlijke holebi en transgender sporters ooit. Maar liefst 34 openlijke homo, lesbische, biseksuele en transgender sporters strijden dit jaar mee voor Olympische medailles. Bijzonder? Ja zeker, want er was ooit, nog niet zo lang geleden, een tijd dat je als openlijke holebi of transgender niet mocht deelnemen aan de spelen, tenzij men zijn of haar mond hield. Maar tijden veranderen... Maar omdat er nog steeds holebi- en transfobie is in de sportwereld wereldwijd, is de deelname van openlijke holebi's en transgenders aan de spelen erg belangrijk.

Op dit moment zijn er al 34 namen bekend van openlijke holebi en transgender sporters die deelnemen aan de zomerspelen in Rio. Het aantal kan nog groeien daar nog niet alle deelnemers bekend zijn. Er zijn ook drie namen bekend van openlijke holebi coaches. De eerste keer dat er openlijke holebi's en transgenders mee deden aan de Olympische Spelen was in 2012. Toen deden er 23 openlijke holebi's en transgenders mee. Dit jaar doen mee:

DE VOORLOPIGE LIJST
- Atletiek: Tom Bosworth (UK) - Dutee Chand (India) - Caster Semenya (Zuid-Afrika) - Jeffrey Wammes (NL)
- Basketbal: Seimone Augustus (VS) - Brittney Griner (VS) - Angel McCoughtry (VS)
- Boksen: Nicola Adams (UK)
- Duiken: Tom Daley (UK) - Ian Matos (Brazilië)
- Handbal: Alexandra Lacrabere (FR) - Mayssa Pessoa (Brazilie)
- Hockey: Carlien Dirkse van den Heuvel (NL) - Maartje Paumen (NL) - Helen Richardson-Walsh (UK) - Kate Richardson-Walsh (UK) - Susannah Townsend (UK)
- Kayak: Ashley Nee (VS)
- Ruiter: Edward Gal (NL) - Carl Hester (UK) - Hans Peter Minderhoud (NL) - Spencer Wilton (UK)
- Roeien: Robbie Manson (Nieuw-Zeeland)
- Voetbal: Lisa Dahlkvist (Zweden) - Katie Duncan (Nieuw-Zeeland) - Nilla Fisher (Zweden) - Michelle Heyman (Australië) - Stephanie Labbe (Canada) - Hedvig Lindahl (Zweden) - Marie-Eve Nault (Canada) - Megan Rapinoe (VS) - Melissa Tancredi (Canada)
- Volleybal: Larissa Franca (Brazilië)
- Zwemmen: Ari-Pekka Liukkonen (Finland)
COACHES
Alyson Annan - Nederlands - hockeyteam
Jill Ellis - Amerikaans voetbalteam
Pia Sundhage - Zweeds voetbalteam
LEES OOK
VOOR HET EERST GEHUWD LESBISCH KOPPEL NAAR OLYMPISCHE SPELEN
BRAZILIAANSE MMA VECHTSTER WINT KAMPIOENSCHAP EN KOMT MET VRIENDIN UIT DE KAST

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 July, 2016 en 2535 keer gelezen.