NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederlandse student weggepest uit studentenhuis omdat hij homo is.


De Nederlandse Bram Tielen moest al zijn moed verzamelen om zijn verhaal naar buiten te brengen, dat deed hij op Facebook. De student aan de Technische Universiteit van Delft werd door zijn huisgenoten (studenten) weggepest omdat hij homo is, en bovendien een relatie heeft met een wat oudere man. De Nederlandse website roze golf verspreide als eerste mee het verhaal van Bram.

Afgelopen driekwart jaar geleden zat Bram op kamers (op Kot zoals wij in Belgiƫ zeggen) in een studentenhuis in Schipluiden, ondertussen zit hij op een kamer in Delft. "Ik durfde mij verhaal niet eerder naar buiten brengen, omdat het mij heel veel pijn en verdriet heeft gedaan, en ik me er voor schaamde dat mij zoiets is overkomen. Maar ook omdat ik bang was dat de situatie zou verergeren, als ik met dit verhaal naar buiten zou komen, maar nu heb ik alle moed bij elkaar verzameld om het toch te vertellen," aldus Bram.

Kort voor de voorbije zomervakantie vond Bram na lang zoeken een kamer in Schipluiden. Samen met zijn ouders en zijn vriend richtte hij zijn kamer in. "De meeste bewoners hadden daarbij zowel mijn ouders als mijn vriend ontmoet, er leek toen niets aan de hand." Maar toen hij na de zomer voor het eerst naar zijn kamer wilde, liet een van zijn huisgenoten weten dat ze met hem wilde praten. "Ik liep naar de keuken, daar zaten ze met z"n allen al klaar aan tafel. Wat Rob toen zei was: Bram, we hebben met z'n allen besloten dat je moet verhuizen. Ik was echt met stomheid geslagen, en vroeg, waarom ze dit hebben besloten. Zijn reactie was: We zijn er achter gekomen dat jij een relatie hebt met een man en die man is ook een stuk ouder dan jij, dit vinden wij vies en smerig, daarom willen wij niet met jou in een huis wonen.

Daarna volgde er met de zus van bram, de huurbaas, de pandeigenaar en de wijkagent samen met de andere kamerbewoners een gesprek, in de hoop de situatie op te lossen, maar helaas bleven de huisgenoten bij hun standpunt, ze wilde niet dat Bram bij hen in het huis kwam wonen. Toch vertrok Bram nog niet meteen, maar de situatie was wel verziekt, en de huisgenoten deden alsof Bram lucht was. "Ze negeerde mij totaal, zeiden niets meer tegen mij, ze aten altijd samen, ik at alleen in mijn kamer, en als ik in de gemeenschappelijke ruimte (zoals de keuken) kwam, viel het stil en liepen ze zo snel mogelijk de kamer uit. De situatie maakte me moedeloos en verdrietig. En alsof dat nog niet erg genoeg was, begonnen de huisgenoten Bram ook nog te pesten, zo werden er een keer dozen voor zijn kamerdeur gezet, en werd er regelmatig harde muziek gespeeld midden in de nacht. Bram zegt ook dat er op hem ingereden is door een auto bestuurde door een van de huisgenoten, maar die feiten kan hij helaas niet bewijzen.

Uiteindelijk besloot Bram de kamers te verlaten. En vandaag heeft hij een kamer in Delft. En na dat hij al zijn moed verzamelde zette hij zijn verhaal op Facebook waarbij hij nog het volgende deelde: "mijn inmiddels ex-huisgenoten denken namelijk nog steeds dat zij al die tijd niks verkeerd hebben gedaan. Ik hoop dat jullie mij willen steunen, zodat wij die gasten kunnen laten zien hoe ze mij al die tijd hebben gediscrimineerd, vernederd en mij daar hebben weggepest. We moeten duidelijk maken dat hoe zij denken zeker niet meer van deze tijd is en dat je zo niet met je medemens om hoort te gaan." Bram op Facebook steunen => Klik hier aldaar kan je ook nog meer van zijn verhaal lezen.
LEES OOK
HET VERHAAL VAN EEN BELGISCHE JONGE HOMO DIE IN ELKAAR WERD GESLAGEN + VIDEO
OOK KEVIN UIT LIER (bij Antwerpen) WERD SLACHTOFFER VAN HOMOFOBISCH GEWELD + VIDEO

Bron: https://rozegolf.net/

Dit bericht is gepost op 30 May, 2016 en 2314 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
05 augustus 2020 - Antw Pride online & buiten
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 


Showbizz & Sport

Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.

 

Uitspraken J.K Rowling over transgenders blijft voor opschudding zorgen, ook in BelgiƩ.

 

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video