Duitse coalitiepartijen blijven vierkant tegen homohuwelijk.Uit enkele uitgelekte speerpunten rond de landelijke Duitse verkiezingen in de herfst van 2017, blijkt dat de regerende coalitiepartijen CDU en CSU vierkant tegen het homohuwelijk blijven.

Sterker nog, men zou verder borduren op de verkiezingsslogan van de vorige landelijke verkiezing (Tolerantie ja, homohuwelijk nee). Op een van de verkiezingsaffiches voor 2017 zou komen te staan dat het huwelijk een exclusief recht moet blijven voor heteroseksuele koppels, waarbij men verder stelt: 'de grondwet staat enkel het heterohuwelijk toe, we zullen dus het traditionele gezin van man, vrouw en kind blijven beschermen'. Hiermee blijft de christelijke coalitie ook in de aanloop naar de verkiezingen van 2017 neen zeggen tegen de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in Duitsland.

Indien er geen politieke aardverschuivingen plaats vinden bij de komende landelijke verkiezingen van 2017, zal het nog vele jaren duren eer Duitsland een homohuwelijk heeft. In de afgelopen jaren stemden beide regerende coalitiepartijen al meerdere keren tegen wetsvoorstellen rond een mogelijke legalisatie van het homohuwelijk, en weigerde men ook meermaals over de materie te debatteren. En dat terwijl er ondertussen andere partijen en ook enkele deelstaten wel voorstander zijn van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.
LEES OOK
9 DUITSE DEELSTATEN WILLEN HOMOHUWELIJK MAAR MERKEL BLIJFT TEGEN (2015)
KLEIN BEETJE MEER GELIJKE RECHTEN HOMO & LESBI KOPPELS IN DUITSLAND (2015)
ANGELA MERKEL WIL NIET DAT HOMO'S & LESBIENNES HUN VERBINTENIS EEN HUWELIJK NOEMEN (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 May, 2016 en 2348 keer gelezen.