Voor het eerst ongestoorde bijeenkomst holebi's & transgenders in Afrikaans land.Ook al was het de derde bijeenkomst naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie, was het voor het eerst dat homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders niet werden aangevallen of verboden zich te verenigen, in het Afrikaanse Oeganda waar homoseksualiteit kan worden bestraft met een levenslange celstraf.

De bijeenkomst was bovendien de eerste grootse in het land. 300 holebi's en transgenders kwamen samen om de dag tegen holebi- en transfobie te vieren. Ze kregen steun van het Rainbow International LGBT Activist Solidarity Fund. Op de kleine maar krachtige bijeenkomst werd er gezongen, gedanst, waren er optredens en kon iedereen voor even helemaal zichzelf zijn. En dat is zeer bijzonder in Oeganda, want de afgelopen jaren werden bijeenkomsten van holebi's en transgenders verboden, en de twee vorige gelijkaardige bijeenkomsten werden hardhandig afgebroken waarbij er tal van gewonden vielen met dank aan de politie.

In Oeganda was homoseksualiteit altijd al strafbaar, maar het is pas sinds 2014 dat men nu een levenslange celstraf riskeert. Ondanks het wereldwijde protest tegen deze verandering voerde president Museveni enkele weken later een wet in die niet-gouvernementele organisaties verbied op te komen voor holebi's & transgenders. Museveni die al jaren een heksenjacht voert tegen holebi's & transgenders, ligt zelfs niet wakker van het feit dat zijn land wordt geboycot door grote bedrijven omwille van de homofobe wetten. De wereldbank liet dit jaar weten dat Oeganda, net als tal van andere landen, geen geld meer mag lenen zolang het homofobe wetten heeft.
LEES OOK
MOGELIJK 20ste AFRIKAANSE LAND OP KOMST WAAR HOMOSEKSUALITEIT LEGAAL WORDT
WERELDBANK WIL GEEN GELD MEER LENEN AAN HOMOFOBE LANDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 May, 2016 en 2294 keer gelezen.