Mogelijk 20ste Afrikaanse land op komst waar homoseksualiteit legaal wordtDe National Gay and Lesbian Human Rights Commission, een holebi rechtenorganisatie uit het Afrikaanse Kenia trekt naar de rechtbank om homoseksualiteit uit het strafrecht te laten halen. Omdat er in Kenia nog zelden holebi's worden gestraft, en omdat homo's, lesbiennes & transgenders, zich sinds vorig jaar officieel mogen verenigen, maken de activisten een kans hun zaak te winnen. In maart van dit jaar werd homoseksualiteit legaal in een 19de Afrikaans land (link naar dat bericht onderaan).

Net als vele andere landen waar homoseksualiteit strafbaar is, geldt de Keniaanse wet nog uit het Koloniale Britse tijdperk. De homo en lesbische activisten stellen dat ook holebi's het grondrecht hebben op privacy en zelfexpressie. Omdat ertussen 2010 en 2014 slechts 595 mensen zijn veroordeeld onder de wet die homoseksualiteit bestraft, maken de activisten een kans om de strafbaarheid te laten afschaffen. In 2015 zei de Keniaanse president dat holebi rechten nog niet aan de orde zijn omdat er andere dingen belangrijk zijn voor het land, in antwoord op de roep tot gelijke rechten voor holebi's door president Obama, wat toen de deuren open zette voor een mogelijke afschaffing van de strafbaarheid van homoseksualiteit.

19 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit niet meer strafbaar is. Deze landen zijn: Benin - Burkina Faso - Kaapverdiƫ - Ivoorkust - Centraal-Afrikaanse Republiek - Tsjaad - Djibouti - Guinee-Bissau - Equatoriaal-Guinea - Gabon - Lesotho - Mali - Niger - de Democratische Republiek Congo, Zuid Afrika, Mozambique en de Seychellen.
LEES OOK
OPNIEUW AFRIKAANS LAND DAT STRAFBAARHEID HOMOSEKSUALITEIT AFSCHAFT (2016)
LANGZAAM MEER AANVAARDING HOLEBI'S IN AFRIKAANSE LANDEN (2016)
UNIEKE UITSPRAAK IN LAND WAAR HOMOSEKSUALITEIT STRAFBAAR IS - Kenia (2015)
HOMOSEKSUALITEIT LEGAAL IN AFRIKAANS LAND (2015)
OVER HOLEBI'S DIE KINDEREN KRIJGEN IN LAND WAAR HOLEBI ZIJN STRAFBAAR IS - Kenia (2014)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 April, 2016 en 2856 keer gelezen.