Neonazi vermoorde Russische homo journalist.Een Russische homo journalist werd neergestoken en achtergelaten waarna hij langzaam dood bloedde. Volgens de politie was de dader een neonazi en Hitler bewonderaar, die de feiten heeft bekend.

Dmitry Tsilikin, journalist en theater criticus (foto), werd dood aangetroffen in zijn appartement in St-Petersburg op 31 maart. Hij lag in een grote plas bloed en was meermaals neergestoken met een mes, waarna hij werd door zijn aanvaller werd achtergelaten en langzaam dood bloedde. De dader is de 21-jarige student en neonazi fan Sergei Kosirev, die als bijnaam The Cleaner heeft. Hij werd kort na de feiten opgepakt en bekende meteen.

De politie denkt dat de dader zijn slachtoffer online heeft ontmoet en dat de twee daarop een afspraak maakte. Men vermoedt ook dat de dader zijn slachtoffer afperste rond diens seksuele geaardheid. Volgens de dader zou er een zware discussie zijn ontstaan waarna hij het slachtoffer meermaals stak met een mes, waarna hij de laptop en de portemonnee van het slachtoffer stal en op de vlucht sloeg.

Russische homo activisten zeggen dat sinds de overheid anti homo campagnes voert, en sinds de invoering van de zogenaamde gay 'propaganda' wet, er steeds meer slachtoffers vallen, meestal gepleegd door groepjes neonazi's, die beweren dat ze op jacht gaan naar pedofielen, wat zeer wordt aangemoedigd door president Poetin. Maar in werkelijkheid gaan de neonazi's enkel op zoek naar homo's om ze te mishandelen of erger, te vermoorden. Daarvan zijn eerder al tal van bewijzen geleverd via video's die de daders zelf online zetten. Eind vorig jaar werden er voor het eerst homofoben veroordeeld in Rusland al werd dat niet specifiek benoemd in de rechtszaal.
LEES OOK
RUSSEN WILLEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS GAAN BEHANDELEN (2016)
RUSSISCHE PROPAGANDA POSTERS HERWERKT TOT HOLEBI PRIDE POSTERS (2016)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 April, 2016 en 2709 keer gelezen.