5de Amerikaanse staat met anti holebi wet, deze gaat veel verder.De Amerikaanse staat Mississippi zal weldra bekend staan als meest homofobische en transfobische van alle Amerikaanse staten. Met dank aan de goedkeuring van de wet door de Republikeinse meerderheid. De wet genaamd Protecting Freedom of Conscience from Government Discrimination Act gaat veel verder dan andere anti holebi en transgender wetten in andere staten.

In de pas aangenomen wet staat: het is aanvaardbaar om iemand die zichzelf identificeert als homo, lesbisch, biseksueel of transgender te discrimineren. Het huwelijk wordt enkel als mogelijk beschouwd tussen een man en een vrouw. Seks mag alleen gebeuren binnen het huwelijk tussen een man en een vrouw.

De wet staat vervolgens bedrijven e.a toe om mensen te discrimineren op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit. Zo kunnen werkgevers iemand ontslaan die homo, lesbisch, biseksueel of transgender is. Zo kunnen mensen weigeren een huis te verkopen of te verhuren aan holebi's of transgenders. Mensen kunnen weigeren holebi's en transgenders te bedienen in hun winkel enz...

Dit alles vanuit de religieuze overtuiging van een persoon tegen een persoon die zich identificeert als holebi of transgender, waarbij de persoon die discrimineert niet zal worden gestraft.

Met deze wet wordt de staat Mississippi weldra de meest anti holebi en transgender staat van de VS. De wet moet weliswaar nog worden goedgekeurd door de Republikeinse gouverneur, maar die liet al weten dat hij dat zeker zal doen. (Update de wet werd begin April ondertekend door de gouverneur).

In de vierde staat werd de anti holebi wet recent terug gedraaid met dank aan het dreigen met een boycot door Hollywood, bedrijven en hetero's. De kans dat dit ook gebeuren zal in Mississippi is zeer klein. Link naar het bericht rond Georgia hieronder:
LEES OOK
DREIGEN MET BOYCOT DOOR BEDRIJVEN & HOLLYWOOD TEGEN ANTI HOLEBIWET IN GEORGIA HEEFT GEWERKT
VIERDE AMERIKAANSE STAAT MET ANTI HOLEBI WET DIT JAAR (Kentucky)
DERDE AMERIKAANSE STAAT MET ANTI HOLEBI WET (Missouri)
2de AMERIKAANSE STAAT MET ANTI HOLEBI WET TREFT OOK KINDEREN (Illinois)
2016 MOGELIJK HET JAAR VAN DE ANTI HOLEBI EN TRANSGENDER WETTEN IN DE VS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 31 March, 2016 en 2624 keer gelezen.