Provincie in Ecuador staat legale partnerschappen holebi koppels toe.In de provincie Azuay in het Zuiden van Ecuador hebben politiekers uit verschillende steden en dorpen een overeenkomst afgesloten, waardoor homo en lesbische koppels een symbolisch huwelijk kunnen aangaan, dat legaal kan worden geregistreerd als een soort van legaal partnerschap, maar wel zonder gelijke rechten aan die van het hetero huwelijk.

De beslissing van de provincie is zeer opmerkelijk gezien het feit dat Ecuador sinds 2009 een wettelijk verbod heeft op het homohuwelijk. De afgesloten partnerschappen in de provincie Azuay zullen niet in het gehele land worden erkend. Volgens de politiekers zijn de zogenaamde symbolische homohuwelijken in Azuay mogelijk omdat de provincie de mensenrechten van iedereen hoog in het vaandel draagt, dus ook die van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Homoseksualiteit is nog maar legaal sinds 1997 in het land. Er zijn sinds 1998 wel anti discriminatie wetten die holebi's en transgenders beschermen, maar adoptie blijft net als het homohuwelijk verboden. Verder mogen sinds dit jaar transgenders legaal hun gender aanpassen. Op dit moment zijn er maar drie Zuid Amerikaanse landen met een homohuwelijk, namelijk Argentiniƫ, Braziliƫ en Uruguay.

LEES OOK
ITALIE KEURT EINDELIJK LEGALE PARTNERSCHAPS WET GOED
5de GROTE STAD IN TAIWAN WAAR HOLEBI KOPPELS LEGAAL PARTNERSCHAP KUNNEN AANGAAN
6de MEXICAANSE STAAT MET HOMOHUWELIJK MAAKT WEG VRIJ VOOR HOMOHUWELIJK IN ALLE STATEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 March, 2016 en 2232 keer gelezen.